Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 42. týden

Kinopremiéry: Obžalovaný Black Adam za vším hledá ženu

Vydáno: 19.10.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Až ke konci října startuje premiéra, která by měla vrátit do kin větší davy diváků. Je jí komiksovka Black Adam s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli. Uvedení se v tomto týdnu dočká ale i ambiciózní tuzemské drama Il Boemo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Black Adam (Black Adam) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Black Adam / Black Adam
© CineStar
Další z dlouhé řady různých komiksovek je tentokráte originem, který představí v tuzemsku méně známého hrdinu. Režie se chopil Jaume Collet-Serra, který podobné žánrovky relativně zvládá, jak ale bude pracovat s velkým rozpočtem, je ve hvězdách, největším diváckým lákadlem je nicméně Dwayne Johnson v titulní roli, který doufá, že se rozjede značka, se kterou bude dlouho spojen. V dalších rolích se ze známějších tváří objeví Viola Davis nebo Pierce Brosnan. Ohlasy zatím dostupné nejsou, věřme ale, že komiksoví fandové budou spokojeni. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Před skoro pěti tisíci lety byl Black Adam (Dwayne Johnson) obdařen všemocnou silou egyptských bohů, následně byl ale uvězněn. Nyní se dočkal osvobození ze svého pozemského hrobu a v moderním světě je připraven rozpoutat svou jedinečnou formu spravedlnosti.

Zajímavost: Postava Black Adama se poprvé objevila v roce 1945.

Český trailer filmu Black Adam / Black Adam
Utama (Utama) (Artcam Films)

Český plakát filmu Utama / Utama
© CSFD
Z úplně jiného soudku je bolívijsko-uruguaysko-francouzské drama, které je určeno náročnějšímu a festivalovému publiku. Režisérem a scenáristou je debutant Alejandro Loayza Grisi, který v něm evidentně bude spoléhat na silnou tematiku, ekologické poselství a exotické lokace. Zároveň je dost možné, že se v něm bude pohybovat na hraně dokumentu a příběh půjde trošku stranou. O moc víc se napsat nedá, protože obsazení je pochopitelně neznámé a tvořené neherci, několik málo hodnocení je ale na druhou stranu poměrně spokojených. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Stárnoucí indiánský pár žije již roky na bolívijských pláních a den co den je obklopen stádem lam a majestátními horami. Nezvykle dlouhé sucho ale postaví Virginia (José Calcina) a Sisu (Luisa Quispe) před dost obtížnou volbu. Co když se jejich způsob života chýlí ke konci a ve vyschlé krajině už pro ně není žádné místo? Do jejich usedlosti přijíždí vnuk Clever (Santos Choque), který jim nabídne útočiště ve městě. Zároveň je ale nedokáže nechat napospas osudu, tudíž se trojice indiánů musí po svém vyrovnat s umíráním krajiny a nevyhnutelností změny.

Zajímavost: Dva ústřední představitelé jsou manželé i ve skutečném životě.

Český trailer filmu Utama / Utama
Il Boemo (Pilot FIlm)

Plakát filmu  / Il Boemo
© CSFD
Jeden z letos nejambicióznějších tuzemských snímků vznikl v koprodukci se Slovenskem a Itálií a zdejšímu publiku má představit zcela zapomenutého hudebního skladatele Josefa Myslivečka, který byl svého času ohromně slavný zejména v Itálii. Režisér a scenárista Petr Václav v něm natočil svůj největší počin, který byl vyslán do boje o zahraničního Oscara už dlouho před premiérou. Sympatickým krokem je neokoukané obsazení, v němž je nejhvězdnější tváří Vojtěch Dyk v titulní roli, hodně neobvyklá je i stopáž atakující dvě a půl hodiny, což v našich končinách nebývá zvykem. Komentáře a hodnocení jsou poměrně pozitivní, což je jedině dobře a doufejme, že se konečně dočkáme českého filmu, který bude moci konkurovat alespoň v Evropě.

Synopse: Josef Mysliveček (Vojtěch Dyk) byl ve druhé polovině osmnáctého století jedním z nejvyhledávanějších skladatelů. Přitom začínal jako nezaměstnaný houslista, jehož touha po práci zavedla až do slunné Itálie, kde se stal slavným a naprostou legendou, zároveň ale zemřel v zapomnění.

Zajímavost: Dyk se kvůli roli učil intenzivně italsky.

Oficiální trailer filmu Il Boemo
Obžalovaný (NFA)

Plakát filmu  / Obžalovaný
© CSFD
Nově restaurované verze se dočkal asi nejméně známý počin režijní a scenáristické dvojice Ján Kadár a Elmar Klos, který je psychologickým dramatem, které má být obžalobou tehdy ne tak dávných politických procesů. Jde spíše o komorní podívanou, která sestává z hutné atmosféry, dialogů a precizních hereckých výkonů, kterým dominuje výtečný Vlado Müller v titulní roli. Dále se pak objeví i Miroslav Macháček nebo Jiří Menzel. Vzhledem k tomu, že hned po dokončení putoval snímek do trezoru, je pravděpodobné, že na velkém plátně je k vidění vůbec poprvé.

Synopse: Dělnický ředitel továrny Kudrna (Vlado Muller) je na základě pomluvy obviněn ze zpronevěry. Vinu od počátku odmítá a věří, že došlo k omylu. V průběhu soudního procesu mu ale dochází, že ne všechny kroky, které udělal, byla tak čestné, jak se domníval. I proto o své nevině začne pochybovat.

Zajímavost: Hudba byla nahrána na klávesnice psacích strojů, do nichž ťukali pianisté podle not.

Ukázka z filmu není dostupná.

Za vším hledej ženu (Falcon)

Plakát filmu  / Za vším hledej ženu
© CSFD
Už po přečtení synopse české komedie je jasné, že půjde víceméně o další spotřební produkt, který bude cílit na co nejvíce diváků (a hlavně divaček) a větší ambice mít asi nebude. Režie se chopil rutinér Miloslav Šmídmajer, který láká především na hvězdné obsazení, v němž se sešli Hana VagnerováMarek VašutZlata AdamovskáDaniela KolářováIgor OrozovičMarek Němec nebo Jiří Vyorálek. Komentáře ani hodnocení zatím neexistují, očekávání by přesto měla být na té nejnižsí úrovni. Potenciální komerční hit.

Synopse: Kráska Alex (Hana Vagnerová), sympatická Marta a svéhlavá Irena (Alžběta Stanková) jsou tři kamarádky, ačkoli jsou každá úplně jiná. Irena touží po vlastním domě, čemuž podřizuje úplně vše, Marta zase touží moderovat v rádiu, ale je lékárnice, která si ráda povídá s lidmi a Alex neprožívá úplně šťastné období s přítelem a touží po vztahu s normálním mužem. Jenže se bezhlavě zamiluje do o dost staršího šéfa velké nadnárodní firmy (Marek Vašut). Ani tento vztah není bez problémů a bude potřeba jejích kamarádek, aby se jí podařilo rozlousknout tvrdou slupku jejího milence.

Oficiální trailer filmu Za vším hledej ženu
Můj otec, kníže (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Můj otec, kníže
© CSFD
Rakousko-český dokument je zachycením pěti let rozhovorů, které spolu vedli svého času hodně populární politik, kandidát na prezidenta, bývalý ministr a šlechtic Karel Schwarzenberg a jeho dcera Lila Morgan, která společně s dalším debutantem Lukasem Sturmem snímek i režírovala a napsala. Dle několika málo ohlasů naštěstí nejde o suchý historický portrét, ale o poměrně intimní záležitost, která představí příslušníka slavného rodu z trochu jiné perspektivy a odhalí to, o čem mnozí nemají ani potuchy. Výpovědní hodnota by tak měla být poměrně velká, o což jde u podobných snímků především.

Synopse: Karel Schwarzenberg byl svědkem velkých událostí dvacátého století, jehož dětství bylo poznamenáno vyvlastněním rodinného majetku a následným útěkem do zahraničí. Později se z něj stal pozoruhodný evropský poválečný politik, státník, aristokrat a revolucionář v jedné osobě. Jeho dcera byla naopak poznamenána vyrůstáním v rodině, které dominují dědičná knížata. Velmi brzy se etiketě a aristokratickým zvykům začala vzpírat, později sklouzla k drogové závislosti, jíž se naštěstí následně zbavila a vybudovala si vlastní život v Londýně. V dokumentu, který byl natáčen pět let, se se svým otcem schází a společně debatují na místech, která formovala jejich životy.

Originální trailer filmu Můj otec, kníže

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Blue Beetle představuje málo známého komiksového latino hrdinu (22.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Thriller #annaismissing poukazuje na nástrahy internetu a sociálních sítí (13.08.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)


PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe