Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Válečnice a Robin Hood dobře ví, že Halloween končí

Vydáno: 12.10.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

Říjnová novinková nálož v kinech pokračuje hned dvanácti premiérami, z nichž drtivá většina je určena klubovému promítání. Tím nejatraktivnějším jsou rozhodně horor Halloween končí a "ženské" drama Válečnice.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Halloween končí (Halloween Ends) (CinemArt)

Český plakát filmu Halloween končí / Halloween Ends
© CSFD
Nová hororová trilogie, která těží z legendární značky, se po čtyřech letech dočkala svého vyvrcholení (tedy prozatím), což už je to klíčové, co by divákům mělo stačit k návštěvě kina. Režii a částečně i scénář znovu obstaral David Gordon Green, s nímž se do hlavní role vrátila i kultovní Jamie Lee Curtis, vedle níž se ze známějších tváří objeví už jen Will Patton. Hodnocení ani ohlasy zatím neexistují, ty se ale stejně moc řešit nebudou. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Přes čtyřicet let se Michael Myers snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Ačkoli seznam jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout a z role bezbranné čekatelky se navíc v průběhu let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obranou je útok. Přestože na Michaela připravila řadu pastí, z nichž některé dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nikdy nepodařilo. Co se vzájemné konfrontace týče, mají oba velkou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit.

Oficiální český trailer filmu Halloween končí / Halloween Ends
Válečnice (The Woman King) (Falcon)

Český plakát filmu Válečnice / The Woman King
© CSFD
Historické drama bude viditelně těžit z dnes hodně populární "girl power" a představí hned armádu neohrožených ženských hrdinek, která bojuje proti bezpráví. Že jde o čistě ženské dílo, navíc potvrzuje i seznam tvůrců, protože režisérkou je Gina Prince-Bythewood a scénář napsala Dana Stevens, v hlavní roli se pak objeví Viola Davis, která je také tou největší hvězdou. Ohlasy sice nejsou nikterak nadšené, ale pohybují se někde na úrovni lehkého nadprůměru, takže minimálně o solidní žánrovku by jít mělo.

Synopse: Generálka Nanisca (Viola Davis) je v čele bojovnic, které v devatenáctém století chránily Dahomejské království v Africe, a jimž se vyrovnal jen málokdo. Právě ona teď cvičí novou generaci rekrutek a připravuje je na střet s nepřítelem, který je odhodlaný zlikvidovat jejich životní a kulturní hodnoty.

Oficiální český trailer filmu Válečnice / The Woman King
Robin Hood (Robin Hood) (Film Europe)

Plakát filmu Robin Hood / Robin Hood
© Amazon
Z mnoha verzí zpracování legendy o slavném zbojníkovi je ta z počátku dvacátých let u nás známá snad nejméně. A je to logické, protože jde ještě o němé zfilmování, což znamená, že dnes už je určeno hlavně fajnšmekrům a možná je tedy dobře, že se teď vrací na plátna kin, kde bude leckdy doprovázena živou hudbou. Režie a scénář je z dílny Allana Dwana a titulního hrdinu ztvárnil Douglas Fairbanks. Jen je třeba poměrně dost divácké tolerance, protože stopáž je opravdu mohutná a tempo je logicky o něco pomalejší. Premiéra pro milovníky historie kinematografie.

Synopse: Uprostřed velkolepých středověkých slavností se král Richard (Wallace Beery) vydává na křížovou výpravu a jako regenta zanechává svého bratra, prince Johna (Sam De Grasse). Ten se ale zanedlouho změní v krutého a chamtivého tyrana. Jediným, kdo si na něj troufne a stává se ochráncem chudých, je Robin Hood (Douglas Fairbanks).

Zajímavost: Svého času šlo o vůbec nejdražší film, který byl kdy natočen.

Trailer filmu Robin Hood / Robin Hood
Alcarràs (Alcarrás) (Film Europe)

Plakát filmu Alcarràs / Alcarràs
© IMDb
Španělsko-italské drama vypadá dle synopse na typicky festivalový snímek určený náročnějšímu publiku. Krom ní totiž nemá nač lákat, protože režisérkou a scenáristkou je začínající Carla Simón a obsazení sestává pouze z původních obyvatel Katalánska. Hodnocení se pohybují někde kolem sedmi bodů z deseti, takže potenciální návštěvníci by asi měli být spokojeni. Premiéra pro vybíravé publikum.

Synopse: Každé léto tráví rodina Soléových sběrem broskví ve svém sadu v Alcarrásu, malé vesničce v Katalánsku. Letošní úroda ale může být poslední, protože jim hrozí vystěhování. Nové plány s pozemkem, které zahrnují kácení broskvoní a instalaci solárních panelů, způsobují v této početné rodině rozkol a ta tak riskuje, že tentokráte přijde nejen o svůj sad.

Zajímavost: Jedinou profesionálkou v obsazení je sestra režisérky, která hraje sestru z Barcelony.

Český trailer filmu Alcarràs / Alcarràs
EOS: Slunečnice (Exhibition on Screen: Sunflowers) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu EOS: Slunečnice / Exhibition on Screen: Sunflowers
© CSFD
V rámci nepravidelného cyklu Umění v kině můžete aktuálně ve vybraných kinech vidět britský dokument, který je věnovaný jen a pouze nejslavnějšímu obrazu Vincenta van Gogha. Režírující David Bickerstaff v něm diváka exkluzivně provede Van Goghovým muzeem v Amsterodamu a pokusí se odpovědět hned na několik zásadních otázek, které s obrazem souvisí. Slovo dostanou i vědci, kteří celou sérii obrazů prozkoumali a zjistili, v čem se od sebe liší. Ohlasy pochopitelně neexistují, to je ale u podobných záležitostí běžné. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Slunečnice Vincenta van Gogha patří mezi nejikoničtější a nejslavnější obrazy v dějinách umění. Van Goghovo muzeum v Amsterodamu se na tato slavná díla zaměřilo v rámci samostatné výstavy, kterou zprostředkovává i filmový dokument. Ten hledá odpovědi na množství otázek spojených s obrazy. Proč si slavný malíř vybral zrovna slunečnice? Jaká poselství série těchto obrazů přináší? Čím se jednotlivé obrazy liší?

Český trailer filmu EOS: Slunečnice / Exhibition on Screen: Sunflowers
Na konci zimy (Poslije zime) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Na konci zimy / Poslije zime
© CSFD
Po delší době se do klubovějších tuzemských kin dostává ukázka balkánské kinematografie. V tomto případě jde o černohorsko-srbsko-chorvatské drama, které by mělo být generační výpovědí. Jako celovečerní debut ho natočil a napsal Ivan Bakrac, který ho pochopitelně obsadil podobně neznámými tvářemi, mezi nimiž je jedinou výjimkou našinci dobře známý Predrag Bjelac. Ohlasů je opět naprosté minimum, jedná se ale o festivalový snímek, což znamená, že komentáře budou hodně odlišné a silně individuální.

Synopse: Pět přátel z dětství se z malého černohorského městečka postupně přesunulo do různých koutů bývalé Jugoslávie. Zůstávají ale ve spojení a dávné přátelství hraje v jejich životech pořád důležitou roli. Mnozí z nich nicméně stále hledají své místo ve světě a pomalu si uvědomují, že dospělosti se už není možné vyhýbat.

Originální trailer filmu Na konci zimy / Poslije zime
Běžná selhání (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Běžná selhání
© Cinemax
Česko-maďarsko-italsko-slovenské drama je viditelně hodně ambiciózní, protože bude nepochybně spoléhat na příběh, který se alespoň dle synopse snaží propojit hned několik ženských osudů na pozadí výbuchu obchodního centra. Co od něj očekávat, je ale velkou neznámou, protože režisérkou je Rumunka Cristina Groșan, která do hlavních rolí obsadila Taťjanu MedveckouNoru Klimešovou a Beátu Kaňokovou, vedle kterých se představí i Jana PlodkováVica Kerekes nebo Jana Stryková. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá moc smysl se jimi zásadně řídit, nicméně jsou spíše spokojené. Tak uvidíme.

Synopse: Hana (Taťjana Medvecká) je čerstvá vdova, která odmítá truchlit, navíc právě dostala výpověď. Když se porouchá její společník, robotický pes Arlo po jejím zesnulém muži, vydá se do obchodního centra, kde ho chce nechat opravit. Na cestě potká Terezu (Nora Klimešová), která utekla z nepovedené oslavy narozenin a před svou příliš pečující matkou. Obchodní centrum zasáhne výbuch a Tereza se dá na útěk, při kterém na požárním schodišti najde opuštěného chlapce. Je to David, syn Silvy (Beáta Kaňoková), která pochybuje, zda je dobrá matka, jestli celý její život dává smysl a v panice zanechá syna v dětském koutku. Právě v této krizové situaci se životy všech tří osudově protnou.

Originální trailer filmu Běžná selhání
Cirkus Maximum (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Cirkus Maximum
© CineStar
Česká komedie, která bude lákat především na atraktivní pohled do cirkusového zákulisí, působí dost pochybně a očekávání by od ní neměla být velká. Režie je dílem debutanta Artura Kaisera, scénář pak pochází z dílny Petra Šišky. V obsazení se sešli třeba Jan PřeučilTomáš MatonohaJiří PloyharJiří Maryško nebo Miroslav Šimůnek, což už také mnohé napoví. Ohlasy ani v tomto případě neexistují, velmi pravděpodobně jich ale moc nebude ani po premiéře.

Synopse: Cirkus Maximum má dlouholetou rodinnou tradici a zdá se být poměrně úspěšným projektem. Když si ale principál otec Ferdinand postěžuje, že dříve cirkusy držely pohromadě jako rodina a dnes je rodina držící pohromadě jako cirkusová atrakce, musí se všichni zamyslet nad tím, jak zachránit mezinárodní cirkusový festival a vlastně i samotný Cirkus Maximum.

Oficiální trailer filmu Cirkus Maximum
Websterovi ve filmu (Aerofilms)

Plakát filmu  / Websterovi ve filmu
© CSFD
Rodinný snímek vychází z původního večerníčkového seriálu o jedné pavoučí rodině. Jeho režisérka a spoluscenáristka Katarína Kerekesová v něm především dětské diváky láká na zbrusu nové dobrodružství, které v původních dílech vidět nemohli. Je jasné, že jde o snímek, který je určen hlavně znalcům a fanouškům, kterým nebude vadit, že nedosahuje ani celovečerní stopáže. Dospělí ocení alespoň přítomnost hvězdných hlasů. Premiéra pro nejmenší.

Synopse: Lili Websterová (Ivana Korolová) je zdánlivě zcela normální pavoučí holčička. Spolu se starším bratrem (Adam Mišík), starostlivou maminkou (Ivana Chýlková), chápajícím tatínkem (Jaromír Dulava) a čipernými prarodiči žije v kokonu nad výtahovou šachtou, chodí do školy a ráda si hraje s kamarády. Zároveň je ale zvídavá a odvážná a sem tam se jí stane nějaký pořádný průšvih, který pak musí napravovat.

Originálnmí trailer filmu Websterovi ve filmu
Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa (Bioscop)

Plakát filmu  / Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa
© Cinemax
Tuzemský dokument natočil Petr Horký, který se při jeho realizaci sešel se slavným egyptologem Miroslavem Bártou. Dle synopse se zdá, že půjde o lehce filozofickou záležitost, která se pokusí vystavit nějaké paralely dávno zaniklých civilizací s tou naší současnou. Těšit se diváci budou moci nejspíše i na krásné výjevy z různých koutů světa. Ohlasy zatím neexistují, to ale opět nikoho nepřekvapí.

Synopse: Všechny velké civilizace v dějinách světa se proměňovaly a byly vždy v něčem podobné té naší současné. Platí pro ně ale i to, že všechny dříve, nebo později zanikly. Proč bychom ale právě my neměli být první, kteří změní chod dějin?

Originální trailer filmu Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa
Naděje až do konce (Papírek Production)

Plakát filmu  / Naděje až do konce
© CSFD
Český dokument diváky seznámí s bohužel nevyléčitelnou nemocí ALS - amyotrofickou laterální sklerózou, na níž je nejhorší to, že tělo přestává fungovat, ale mozek jede pořád naplno a pacient si vše uvědomuje. Celovečerně debutující režisérka a scenáristka Veronika Stehlíková má bohaté zkušenosti s podobnými portréty v cyklu 13. komnata a snímek postavila na osudech čtyř rozdílných lidí, kteří onemocněli touto zákeřnou chorobou. Vzhledem k tomu, že ohlasy pochopitelně neexistují, se vůbec nedá odhadnout, zda půjde o emočně náročný a prvoplánově dojemný dokument, nebo o pokud možno věcný portrét lidí, kteří bojují s nepřízní osudu.

Synopse: Vladimír byl masérem české fotbalové reprezentace, potetovaná rebelka Jára pracovala jako kuchařka, Alena byla laborantkou na patologii a Tomáš rozvíjel kadeřnickou praxi. Všechny dnes spojuje nemoc ALS - amyotrofická laterální skleróza, na kterou neexistuje lék a průměrná délka dožití se po stanovení diagnózy pohybuje mezi dvěma a pěti lety.

Originální trailer filmu Naděje až do konce

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Vymítač ďábla přichází (09.10.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Vymítač ďábla: Znamení víry (25.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vztahové komedii s Janou Plodkovou Život pro samouky sluší sebeironie (14.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu