Andrew Adamson se vrací k animákům

Vydáno: 15.06.2011 13:42 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Od narnijských letopisů utíká do světa komiksu
Andrew Adamson při natáčení filmu <b>Letopisy Narnie: Princ Kaspian</b>
Walt Disney Studios Motion Pictures
Zbytečně se nebojte, režisér velebeného Shreka a nenáviděných Letopisů Narnie Andrew Adamson nehodlá zadaptovat příběh nějakého superhrdiny, ani se nechystá usednout na režijní stoličku Wolverinea. Po dvou zpackaných velkofilmech o sirotcích Pevensiových míří zase k animaci. A ne tak ledajaké.
Za svůj další film si vybral komiksovou minisérii studia Dark Horse Comics s názvem Beasts of Burden. Ta pojednává o gangu psů a koček z města Burden Hill, který se snaží ochránit své "páníčky" a domovy před tajemnými nadpřirozenými silami z místních lesů. Další animák plný roztomilých pejsků bouchajících se do hlavy ale nečekejte. Dílko Evana Dorkina a Jill Thompson je prý tajuplný, hororový a dobrodružný příběh, který rozhodně není pro malé čtenáře.
Příběh je součástí antologie s názvem Book of Hauntings, Witchcraft, the Dead, and Monsters a ve světě komiksů vyhrál mnoho prestižních ocenění, včetně ceny Willa Eisnera. Adamson spolupracuje s produkční společností Reel FX, která nyní na projekt vyjednává práva. Stále však není jasné, zda bude na film jen dohlížet, nebo jej sám bude režírovat. V obou případech ale půjde o těžký úkol - protlačit hororový animovaný příběh o domácích mazlíčcích běžným divákům totiž není žádná sranda.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY