Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 33. týden

Kinopremiéry: Podezřelá princezna rebelka hledá cestu na Broadway

Vydáno: 17.08.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

Z kvarteta novinek v tomto týdnu jednoznačně vyčnívá sci-fi horor Jordana Peelea se zvláštním názvem Nene. Náročnější publikum pak nepochybně zaujme jihokorejský thriller Podezřelá z dílny Park Chan-wooka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nene (Nope) (CinemArt)

Český plakát filmu Nene / Nope
© CinemArt
Režijní a scenáristické počiny Jordana Peelea u nás nejsou tak očekávány jako v zámoří a ani v žebříčcích návštěvnosti se neumísťují na úplném vrcholu, své diváky si ale rozhodně najdou. Určitě to bude platit i pro jeho nejnovější sci-fi horor, v němž bude zřejmě opět jakýsi sociální přesah a snad i hutnější a tajemnější atmosféra. V hlavní roli se představí Daniel Kaluuya. Zahraniční ohlasy se řadí k těm spokojenějším, takže nezbývá než věřit, že i zdejší publikum, jehož kulturní a sociální kořeny jsou trochu jiné, se k nim přidá. Jasná premiéra týdne.

Synopse: V jeden obyčejný den se na nebi objevilo cosi, co sourozencům Haywoodovým zabilo otce. Bylo to UFO, nebo je vysvětlení mnohem racionálnější? Nikdo nic neví. Zjevné je jen to, že v okolí malé koňské farmy, kde OJ (Daniel Kaluuya) a Emerald (Keke Palmer) žijí, se pohybuje něco podivného. Oči senzacechtivých ufologů a záhadologů se sice upírají k nebi, aby spatřily alespoň na chvilku pověstný létající talíř, Haywoodovi ale klopí oči k zemi, protože kdo se na ně nedívá, toho přeci neunesou. Nebo to tak už není?

Zajímavost: Jedná se o vůbec první horor v historii, který se natáčel na IMAX kamery.

Oficiální český trailer filmu Nene / Nope
Podezřelá (Heojil kyolshim) (Aerofilms)

Český plakát filmu Podezřelá / Heojil kyolshim
© DK Teplice
Jihokorejský thriller potěší náročnější publikum, neboť jeho režisérem a spoluscenáristou je na festivalech oblíbený a oceňovaný Park Chan-wook. Ten opět dle všeho natočil žánrový mix s poměrně zajímavým, ačkoli tentokráte prý trochu nedotaženým příběhem a jako vždy vyměřil poměrně dlouhou stopáž. O obsazení nemá smysl moc mluvit, protože nikdo na první pohled povědomý se v něm neobjevuje, diváky ale nepochybně naláká právě jméno tvůrce. Ohlasy jsou vesměs spokojené, takže o zklamání by rozhodně jít nemělo. Premiéra pro náročnější diváky.

Synopse: Detektiv Hae-joon (Hae-il Park) je povolán k případu úmrtí muže, který se za nejasných okolností zabil pádem ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu Seo-rae (Tang Wei), kterou tato skutečnost vůbec neznepokojila. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, protože mezi ní a vyšetřovatelem začíná vznikat nečekané citové pouto. Není to však celé hra, jak uniknout zrakům policie?

Český trailer filmu Podezřelá / Heojil kyolshim
Princezna rebelka (Pil) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Princezna rebelka / Pil
© CSFD
Francouzský animák vypadá podle synopse dost tuctově a vzhledem k tomu, že ohlasů je naprosté minimum, se to dá zatím jen těžko vyvracet. Případný zájemce se tak krom aktuálního rozpoložení svých potomků ničím o moc jiným řídit nemůže, protože režie a scénář jsou celovečerním debutem Juliena Fourneta. Tentokráte ho ale nemusí mrzet povinný dabing, protože ani v původním znění nejsou slyšet žádné hvězdné hlasy. Premiéra, která bez dětí zřejmě nemá smysl.

Synopse: Mia je dvanáctiletý sirotek. Žije v ulicích středověkého města, kde zná každý kout. Má tři ochočené lasičky a společně tvoří nerozlučnou partu, která se živí krádežemi jídla. Ideálním místem pro výpravy za tím nejlepším jídlem je místní hrad, kde je ale nejprve třeba ošálit stráže a využít talent pro akrobacii na maximum. Jednoho dne zase prchá před strážemi a narychlo se převlékne do princeznovských šatů. V tu samou chvíli zlovolný agent Tristain podstrčí korunnímu princi lektvar a promění ho tak v kočkuře - zvíře, jenže je napůl kočkou a napůl kuřetem. Mia všechno vidí a od toho momentu naberou události a její život nečekaný spád.

Český trailer filmu Princezna rebelka / Pil
Broadway (Broadway) (Film Europe)

Český plakát filmu Broadway / Broadway
© OstravaInfo
Ačkoli to název řecko-francouzsko-rumunského dramatu evokuje, se slavným newyorským divadlem má společný jen název. Tuzemského diváka těžko na cokoliv lákat, protože režie a scénář je dílem debutanta Christose Massalase, v hlavních rolích se objevují samé mimo hranice domoviny neznámé tváře a ani hodnocení prakticky neexistují. Synopse sice vypadá tuctově, což ale neznamená, že by nemohla být zpracována atraktivně a třeba i originálně. Jedna velká neznámá.

Synopse: Nelly (Elsa Lekakou) utekla ze své bohaté a panovačné rodiny. Když tančí ve striptýzovém klubu, seznámí se s gangsterem Markosem (Stathis Apostolou), který jí pomůže utéct před pohůnky jejího nevlastního otce. Brzy se také stává jejím ochráncem a milencem a přivede ji do aténské Broadwaye, opuštěného zábavního komplexu, kde žije malá skupinka tuláků, tanečníků, zlodějů a zajaté opice. Brzy se ale v komunitě objeví tajemný, avšak zraněný a obvázaný muž, kterého chce zabít nejnebezpečnější aténská mafie. Když je ale Markos zatčen, zaujímá nově příchozí nečekaně důležité místo v partě.

Český trailer filmu Broadway / Broadway

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: nejlepší filmy a seriály roku 2022 podle filmserveru (16.01.2023 12:30 v Články | Žebříčky)
- Top 20 ČR: Avatar měl rekordní návštěvnost (20.12.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Vánoční příběh v kinech zaujal (29.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Black Panther zůstal první (22.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Oscar 2023: jací jsou favorité? (21.11.2022 12:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Black Panther triumfoval (15.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Mamánek sesadil Adama (01.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Black Adam vítězem (25.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Halloween přemohl Úsměv (18.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Avatar se přetahuje s Janem Žižkou (11.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Jan Žižka si bere zpět prvenství (04.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Avatar se vrací na trůn (27.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Jan Žižka zůstal první (20.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Jan Žižka triumfoval (13.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)


PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe