Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 32. týden

Kinopremiéry: Sirotek Jan Koller nahání bestii z Dubaje

Vydáno: 10.08.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

Mezi pěticí novinek v kinech chybí v tomto týdnu jasný divácký tahák, takže se pozornost publika může rozptýlit. Vedle dobrodružného thrilleru Bestie startuje třeba dokumentární portrét české fotbalové legendy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bestie (Beast) (CinemArt)

Český plakát filmu Bestie / Beast
© CSFD
Dobrodružný thriller s hororovým nádechem vypadá na první pohled docela tuctově, na ten druhý by tomu ale tak být úplně nemuselo. Režie se totiž chopil Islanďan Baltasar Kormákur, který podobné žánrovky zvládá bez větších problémů, hlavní roli obsadil Idris Elba a ze známějších tváří se objeví ještě Sharlto Copley. Kromě hlavní hvězdy bude určitě spoléhat i na exotické destinace a snad i na hutnou atmosféru. Hodnocení zatím neexistují, takže jakékoliv předpovědi jsou jen a pouze hádáním a výsledek může být jakýkoli. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Doktoru Nateu Samuelsovi (Idris Elba) nedávno zemřela žena. Proto se rozhodne, že své dvě dospívající dcery vezme do Jižní Afriky, kde se s jejich matkou seznámil a doufá, že tento výlet do divočiny jim pomůže v částečném hojení ran. Na cestu si vybere toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná každý kámen v okolí. Zpočátku vše vypadá naprosto idylicky, to se ale změní v momentě, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky usmyslel, že člověk je jeho největším nepřítelem. A Nate a jeho dcery toto velmi brzy poznají na vlastní kůži a budou mít co dělat, aby se domů vrátili živí.

Oficiální český trailer filmu Bestie / Beast
Sirotek: První oběť (Orphan: First Kill) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Sirotek: První oběť / Orphan: First Kill
© CinemArt
Po třinácti letech přichází do kin prequel nenápadného, ale výborného hororu, který se v tuzemsku uvedení v kinech nikdy nedočkal. Co od něj očekávat, je ale záhadou, protože hodnocení je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi moc zabývat. Nijak nepomůže ani tvůrčí tým, který je vesměs tvořen méně známými jmény - režie se ujal William Brent Bell a z obsazení vyčnívají titulní Isabelle Fuhrman, která si svou roli zopakovala, a Julia Stiles. Vzhledem k popularitě žánru si snímek svého diváka nepochybně najde, zda si to ale zaslouží, se těžko odhaduje.

Synopse: Leena Klammer (Isabelle Fuhrman) je vyšinutá žena, která je zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce promiskuitní, zároveň ale inteligentní žena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických chorob a ve třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí podaří z ústavu utéct a rozhodne se naplnit dokonalý plán. Vydá se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí sice podaří, nicméně její zmanipulovaný a spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne a ona se musí utkat se svou novou matkou, která chce svou rodinu před vším ochránit.

Český trailer filmu Sirotek: První oběť / Orphan: First Kill
Krásky z Dubaje (Dziewczyny z Dubaju) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Krásky z Dubaje / Dziewczyny z Dubaju
© CSFD
Už z plakátu a synopse vypadá polské kriminální drama dost kýčovitě a povrchně a zdá se, že se poveze na stále trochu populární vlně padesáti odstínů čehokoli. Režisérka Maria Sadowska bude diváky nepochybně lákat na rádoby vzrušující scény, atraktivní prostředí exotické Dubaje a krásná ženská těla. Podle dostupných hodnocení se dá odhadovat, že o moc víc nenabídne a teze z úvodní věty se tak potvrdí, v obsazení se navíc neobjeví nikdo známý. Trochu pochybná premiéra.

Synopse: Mladá studentka Emi (Paulina Galazka) je sice chytrá, pilná a ambiciózní, velkou budoucnost ve svém životě na maloměstě ale nevidí. Když se jí naskytne možnost kariéry modelky, neváhá ani vteřinu. Stejně tak neváhá, když se má společně s dalšími děvčaty vydat jako společnice do Dubaje. Jelikož má ráda své tělo, sex a ví, co chce, vše se zdá být na dobré cestě. Navíc se zamiluje do pohledného boháče, kterému taky není úplně lhostejná. Naprosto začíná propadat nočnímu životu, vášnivým parties a kamarádkám, ale neuvědomuje si, že vše má svou stinnou stránku.

Český trailer filmu Krásky z Dubaje / Dziewczyny z Dubaju
Cesta do Tvojzemí (Forum Film CZ)

Plakát filmu  / Cesta do Tvojzemí
© CSFD
Slovensko-česko-belgické animované dobrodružství je jednou velkou neznámou a může dopadnout opravdu všelijak. Hodnocení a komentářů se dosud objevilo naprosté minimum, takže nemá cenu věnovat jim nějakou zásadní pozornost, zatím tedy ani nevíme, zda jde vysloveně o podívanou pro ty nejmenší, nebo zda snímek nabízí i přesah pro dospělejšího diváka. Jako svůj celovečerní debut ho natočil Peter Budinský, který se podílel i na scénáři, tudíž ani v tomto směru se není moc o co opřít. Až po premiéře se tedy ukáže, jak budou diváci reagovat.

Synopse: Daleko za hranicemi dětských hřišť existuje úžasný svět fantazie - Tvojzemí. Opice a krkavci tu mluví lidskou řečí a po zlatých pouštích se prohánějí neskutečné stroje fungující v dokonalém souladu s přírodou. Do Tvojzemí ze svého domova uteče desetiletý Riki, který zachytil signál vyslaný tajemným kamínkem, který je zdrojem velké síly a každý ho chce získat. Kamínek se usadí v Rikiho srdci a on ho teď musí ochránit, k čemuž by mu měla pomoci spousta nových kamarádů.

Originální trailer filmu Cesta do Tvojzemí
Jan Koller - Příběh obyčejného kluka (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Jan Koller - Příběh obyčejného kluka
© Cinemax
Nejúspěšnější střelec v historii samostatné české fotbalové reprezentace, jeden z nejpopulárnějších tuzemských fotbalistů minulosti a vítěz mnoha ocenění se dočkal celovečerního dokumentu. Určitě si ho zaslouží, neboť jeho příběh je hodně unikátní v tom, že s profesionálním fotbalem začínal pozdě, o to víc je fascinující, co všechno dokázal. Režisérem a scenáristou je Petr Větrovský, jehož dosavadní filmografie se soustředí jen a pouze na sportovní portréty, takže zkušenosti má, jestli ale tento pojal trochu jinak, nebo jde jen o přehlídku mluvících hlav, se nedá odhadovat, protože ohlasy neexistují, trochu nicméně děsí stopáž, která je bezmála dvouhodinová. Věřme tedy, že se zadařilo a oblíbený chlapík se dočkal důstojného medailonu.

Synopse: Jan Koller je dosud historicky nejúspěšnějším střelcem české fotbalové reprezentace. Jeho životní příběh je ale naprostým světovým unikátem, který nemá obdoby. Celé dětství a mládí nastupoval za amatérské kluby na vesnické úrovni a do rezervního mužstva pražské Sparty se dostal jen náhodou, protože byl na brigádě a neměl kde trénovat. Posléze se dokázal prosadit do prvního mužstva plného hvězd, kde vstřelil své první ligové góly. Odtud pak odešel do Belgie, kde pohádka pokračovala, aby vyvrcholila v německém Dortmundu, kde získal bundesligový titul.

Originální trailer filmu Jan Koller: Příběh obyčejného kluka 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Luther: Pád z nebes (10.02.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Old Shatterhand bojuje s prázdnotou a kreslí portrét dívky v plamenech (06.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hostitel Rambo beze stopy letí ke hvězdám (11.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hobbs a Shaw vyprávějí Pinocchiovi legendu o Zorrovi (28.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dobrý šéf prožil tři tisíce let touhy, aby objevil trojúhelník smutku (05.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Jan Žižka si bere zpět prvenství (04.10.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Jan Žižka zůstal první (20.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Jan Žižka triumfoval (13.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Slabý víkend vedl horor Barbarian (12.09.2022 07:30 v Komentáře | Box office)
- TOP 20 ČR: Top Gun je znovu top (06.09.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Spider-Man se vrací na vrchol (05.09.2022 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu