Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: Pánský klub v zakleté jeskyni hledá sedmikrásky

Vydáno: 01.06.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Afcinema

První červnové premiéry mohou většinu diváků nechat v klidu, protože mezi nimi jsou snímky náročnější a pro specifické publikum. Jedinou výjimkou je snad tuzemská komedie Pánský klub, která bude útočit na vyšší návštěvnost.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dva světy (Ouistreham) (Pilot Film)

Český plakát filmu Dva světy / Ouistreham
© Pilot Film
Francouzské sociální drama má dle synopse zajímavý potenciál, neboť jeho téma je sice trochu otřepané, pokud se ale správně uchopí, stále může být působivé. A právě tematika je jedním z mála bodů, na který lze tuzemského diváka nalákat. Režisér a scenárista Emmanuel Carrère není úplně nejznámější a jedinou opravdu slavnou tváří, která se objeví, je Juliette Binoche. Ohlasů je zatím naprosté minimum, ale jsou spíše pozitivní, takže se zdá, že divák, který si do klubového kina najde cestu, by nemusel odcházet úplně zklamán. Slabá premiéra týdne, navíc pro festivalové publikum.

Synopse: Oceňovaná spisovatelka Marianne Winckler (Juliette Binoche) chce svou novou knihu věnovat sociálně slabším, kteří se na severu Francie potýkají s nejistým zaměstnáním. Jelikož chce látku zpracovat co nejautentičtěji, zatají svou pravou identitu a začne pracovat jako uklízečka. Čím více se ale do světa tvrdé a podhodnocené práce noří, tím víc poznává, jaký je život těch, kteří jsou společensky neviditelní a žijí od výplaty k výplatě.

Zajímavost: Na festivalu v San Sebastianu získal snímek Cenu diváků za nejlepší evropský film.

Český trailer filmu Dva světy / Ouistreham 
Kde je Anne Franková (Where Is Anne Frank) (Film Europe)

Český plakát filmu Kde je Anne Franková / Where Is Anne Frank
© Film Europe
Jak už název napovídá, koprodukční drama vypráví příběh slavné vězenkyně koncentračního tábora za druhé světové války. Režisérem a scenáristou je Ari Folman, který snímek pojal osobitě, protože ho natočil jako animované dobrodružství, které má značný přesah do současnosti. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum a jsou spíše spokojené. Vzhledem k formě je navíc dost možné, že velmi důležitý příběh srozumitelně podá i mladším divákům. Zajímavá premiéra.

Synopse: Imaginární kamarádka Kitty, které Anne Franková psala svůj slavný deník, ožije v současném Amsterodamu. Jelikož si neuvědomuje, že uplynulo pětasedmdesát let, je přesvědčená, že když žije ona, musí žít i Anne. Vydává se tak na cestu do časů Anne Frankové, aby svou milovanou přítelkyni našla. Vyzbrojená vzácným deníkem a s pomocí kamaráda Petra, který provozuje tajný úkryt pro uprchlíky bez dokladů, sleduje stopy Anne od úkrytu až po její tragický konec během holocaustu.

Zajímavost: Jde o vůbec první film, na jehož financování a produkci se podílela Nadace Anne Frankové, která sídlí v Basileji.

Český trailer filmu Kde je Anne Franková / Where Is Anne Frank
Mikádo (Marocco) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Mikádo / Marocco
© Balkanfilm
O rumunském dramatu, na jehož vzniku se podílela i česká produkce, se cokoli špatně píše, protože jde o jednu velkou neznámou. Režisérem a scenáristou je nepříliš známý Emanuel Parvu, který spoléhá především na tematiku a nejspíš i nějaké společenské poselství, ačkoli ze synopse je vše dost nejasné. Premiéra pro výraznou diváckou menšinu.

Synopse: Teenagerka Magda nabídne jednoho dne svůj náhrdelník nemocnému dítěti v nemocnici, kde pracuje. Její otec si je ale jistý, že znovu lže. Když mu dcera nevinu prokáže, cítí se otec provinile, zároveň ale není schopen přiznat, že se mýlil. Jejich vzájemné vztahy jsou tak dost poničené.

 

Originální trailer filmu Mikádo / Marocco
Pánský klub (Falcon)

Plakát filmu  / Pánský klub
© CSFD
Česká komedie je adaptací stejnojmenné a divácky velmi úspěšné divadelní hry. Režijně a scenáristicky se jí chopil její autor Matěj Balcar, který na velkém plátně debutuje. Jeho nespornou výhodou, která určitě přiláká publikum, je relativně známá předloha a hvězdné obsazení, v němž se sešli Jiří MádlMilan ŠteindlerKristýna HrušínskáBoleslav PolívkaZdeněk ŽákNela Boudová nebo Hana Vagnerová. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, nedá se ale čekat, že by pro cílovou skupinu byly nějak zvlášť důležité.

Synopse: Naprosto nesourodou pětici mužů svede dohromady terapie pro eroticky závislé. Zatímco sympatický a nesmělý učitel Cyril (Jiří Mádl) se obává svých lechtivých představ o studentkách, tak neomalený a záletný erotoman Eda (Milan Šteindler) si stále dokazuje svou mužnost, mladý ajťák Martin (Martin Leták) se prezentuje jako milovník, jeho vystupování je ale hodně rozpačité, postarší scenárista Přemek (Boleslav Polívka) by se rád ubránil svodům své dlouholeté múzy a vyhořelý rocker Gigi (Zdeněk Žák) má to nejlepší za sebou. Sezení všech účastníků probíhají pod dohledem atraktivní, ale nepříliš zkušené psycholožky Lindy (Kristýna Hrušínská), které se ale terapie brzy vymkne z rukou.

Oficiální trailer filmu Pánský klub
Zakletá jeskyně (CinemArt)

Plakát filmu  / Zakletá jeskyně
© CSFD
Slovensko-česko-maďarská pohádka se bude pokoušet navázat na zdejší dlouholetou žánrovou tradici, s největší pravděpodobností ji ale bude chtít oživit i modernějšími prvky. Režisérkou a scenáristkou je zkušená Mariana Čengel-Solčanská, která v celé filmografii osciluje mezi různými žánry, které relativně zvládá. V hodně slušném obsazení se sešli Táňa PauhofováMarko IgondaKarel DobrýOndřej Kraus nebo Jan Dolanský. I tentokrát platí, že ohlasy ani komentáře neexistují a dočkáme se jich asi až těsně po premiéře.

Synopse: Zázračná jeskyně obsahuje vzácné poklady, sůl a drahé rubíny. Horníci si z ní mohou vzít tolik soli, kolik je potřeba, ale z rubínové síně v samém středu jeskyně si nesmí vzít vůbec nic, neboť toho, kdo si rubíny vezme, postihne kletba. Rychtářova dcera Lena přesto po tomto vzácném drahokamu zatouží a i přes varování sestry Ady nedokáže svou touhu překonat. Její lehkovážný čin tak uvede do pohybu události, jejichž následky naruší křehkou rovnováhu celého království a osudově postihnou i Lenu.

Oficiální trailer filmu Zakletá jeskyně
Sedmikrásky (NFA)

Plakát filmu  / Sedmikrásky
© NFA
Na nedávno zakončeném festivalu v Cannes se premiéry dočkala restaurovaná verze legendárního experimentálního snímku režisérky a scenáristky Věry Chytilové, která nyní míří do vybraných kin. V kontextu československé kinematografie jde o naprosto zásadní dílo, o němž se ale těžko cokoliv píše, protože na pochopení je dost složité a o příběhu v něm nemá smysl mluvit. Jde tak hlavně o emoce a jakýsi vzdor vůči společnosti, který tehdejší vládnoucí garnitura nesla hodně těžce a logicky ho zakázala. Kouzlo snímku spočívá i v úžasné a barevné vizuální stránce a výkonech Jitky Cerhové a Ivany Karbanové v titulních rolích. Jedinečná možnost vidět tento hodně náročný a těžce interpretovatelný počin na velkém plátně.

Synopse: Dvě dívky Marie I (Jitka Cerhová) a Marie II (Ivana Karbanová) spolu žijí v malém bytečku a delší dobu mají pocit, že se jim všechno kazí. Proto se rozhodnou, že samy budou zkažené. Boří všechny konvence a je jim úplně jedno, co se děje, hlavně když je u toho legrace. Nic netušící lidi tak přivádí do prekérních až trapných situací a nesmírně se tím baví. Po čase je to ale začne nudit a tak se poohlížejí po nové zábavě. Ta se jim ale poněkud vymkne z rukou.

Zajímavost: Na MFF v Bergamu získal film Velkou cenu.

Originální trailer restaurované verze filmu Sedmikrásky

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Červené dveře nosí smůlu (05.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy (31.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Bod obnovy (30.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Služka je skromnější, ale na slovensko-české poměry trochu jiné drama (19.03.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)


PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe