Blu-Ray recenze: Mistrovský thriller Blok 99 se dočkal druhého vydání

Vydáno: 15.05.2022 10:30 - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Film Blok 99 vychází v dotisku na Blu-Ray, zatímco v roce 2018 jej uvedl do distribuce Bontonfilm, tak nyní jej má pod křídly vydavatelství Magic Box. Na disku jej doprovází čtvrthodinový film o filmu.

Blok 99Recenzoval/a Jan Varga dne 15.05.2022 10:30. Film Blok 99 vychází v dotisku na Blu-Ray, zatímco v roce 2018 jej uvedl do distribuce Bontonfilm, tak nyní jej má pod křídly vydavatelství Magic Box. Na disku jej doprovází čtvrthodinový film o filmu. Hodnocení: 5
Blok 99
Brawl in Cell Block 99
Drama / Krimi
USA, 2017 , 132 min.

Režie: S. Craig Zahler
Scénář: S. Craig Zahler
Kamera: Benji Bakshi
Hudba: Jeff Herriott, S. Craig Zahler
Herci: Jennifer Carpenter, Vince Vaughn, Marc Blucas, Rob Morgan, Tom Guiry, Don Johnson, Udo Kier, Geno Segers, Dan Amboyer, Fred Melamed, Pooja Kumar, Clark Johnson, Philip Ettinger, Mustafa Shakir, Devon Windsor


Hodnocení: 10/10

Vydavatel: Magic Box


Blok 99 hodnocení na Kinobox.cz: 78.31 %
Vince Vaughn ve filmu Blok 99 / Brawl in Cell Block 99
© RLJ Entertainment
Hlavním hrdinou thrilleru režiséra S. Craiga Zahlera (Kosti a skalp) je bývalý boxer Bradley (Vince Vaughn), který se v situaci, kdy přijde o zaměstnání a stojí před rozpadem manželství, rozhodne přijmout práci drogového kurýra. Svitne mu tím naděje, že se štěstí konečně obrátí na jeho stranu a on bude moct zabezpečit svou těhotnou ženu Lauren (Jennifer Carpenter). Po prvních úspěších však náhle končí za mřížemi, a navíc se stane obětí vydírání. Zatlačen do kouta se musí probít kriminálem a dostat se do vězení s nejpřísnější ostrahou, aby tam zabil jiného vězně a zachránil tím život své manželky a budoucí dcerky, jimž hrozí nebezpečí.

Blok 99 je mistrovsky režírovaným nářezem, v němž je pečlivě budováno napětí, pozvolná gradace, precizní atmosféra i poctivě napsané postavy. Nezapomíná se ani na homeopatické dávky černého humoru, po nichž ovšem pokaždé následuje šokující ledová sprcha a poctivá rána na solar. Jde o originální, invenční a hutné civilní drama, které postupně přejde do hned několika typů thrilleru, a ve kterém se perfektně snoubí niterná citlivost se syrovou brutalitou. K tomu si přičtěte životní výkon Vince Vaughna, který se z hrdiny romantických komedií dokonale přerodil v nakládající lidské beranidlo. Blok 99 je nekompromisní Dantovo peklo ve vězeňské verzi, které lze doporučit každému, kdo je schopen rozdýchat občasné otevřené zlomeniny či rozšlapané lebky. Jeden z nejlepších filmů roku 2017.

BD obal filmu Blok 99 / Brawl in Cell Block 99
© Magic Box
Blu-Ray:

Film Blok 99 vychází na Blu-Ray v dotisku, a zatímco v roce 2018 jej uvedl do distribuce na DVD a Blu-Ray Bontonfilm, tak nyní jej má pod křídly vydavatelství Magic Box. Menu je na disku jazykově nezávislé a vyvedené v přehledných symbolech. Bonusové materiály se přitom nacházejí pod symbolem hvězdičky a jsou obdařeny českými titulky.

Jediným přítomným bonusem je nicméně pouze zhruba čtvrthodinový film o filmu, který pojednává o vzniku snímku. Film, jeho zrod i průběh natáčení komentují jak režisér S. Craig Zahler, tak i jednotliví producenti a také herci Vince Vaughn a Jennifer Carpenter. Jejich sdělení jsou prokládána ukázkami z filmu a ve druhé polovině dokumentu dojde i na četné záběry z natáčení. Ty pojednávají především o přípravě lokací (muselo se postavit fiktivní vězení, v němž se odehrává poslední část filmu) a též o choreografii a nácviku soubojů.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky, DTS Digital Surround 5.1 francouzsky, polský komentář DTS Digital Surround 5.1

Titulky: české, anglické pro neslyšící, dánské, finské, francouzské, holandské, islandské, norské, polské, švédské

Obrazové formáty: 1,85:1

V prodeji od 2. 3. 2022

USA 2017, 133 minut

Originální trailer k filmu Blok 99


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY