Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 7. týden

Kinopremiéry: Superblb nám v létě řekne, jak se má

Vydáno: 16.02.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Stan

V následujícím týdnu je v kinech čas na dohánění dřívějších restů, protože mezi sedmičkou novinek není jediný velký hit a jde hlavně o převážně evropské snímky pro specifické publikum a náročnějšího diváka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nitram (Nitram) (Film Europe)

Český plakát filmu Nitram / Nitram
© CSFD
Australské drama je portrétem tamního velmi známého masového vraha, o němž se ale za hranicemi kontinentu zase tolik neví. Tím nejslavnějším na celém snímku je režisér Justin Kurzel, jehož počiny jsou vždy svérázné a jasně rozpoznatelné, což se dle dostupných ohlasů dá říct i o tomto. Hodnocení se pohybují okolo lehkého nadprůměru a chválí se především atmosféra a psychologické pozadí ústřední postavy. Tu si zahrál Caleb Landry Jones, který by měl být výborný a zároveň děsivý. Uvidíme, jak si podobná záležitost povede u tuzemského diváka. Skromná premiéra týdne.

Synopse: Nitram (Caleb Landry Jones) žije v polovině devadesátých let s rodiči na předměstí v Austrálii. Není ale schopen nikam zapadnout, proto je víceméně v izolaci, což ho dost frustruje. Nečekaně ale nalezne spřízněnou duši v podobně samotářské dědičce Helen (Essie Davis). Když ale jejich vztah skončí, Nitramova osamělost a vztek rostou a začíná pomalý sestup, který vede k tragédii.

Oficiální trailer filmu Nitram / Nitram
Super-Blb (Super-héros malgré lui) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Super-Blb / Super-héros malgré lui
© CSFD
Francouzské komedie u nás mají dlouhou tradici a stále jsou velmi populární. V tomto týdnu zkusí uspět jedna, která se veze na vlně obliby superhrdinských filmů a otevřeně si z nich střílí. Ze synopse ovšem vypadá těžce neoriginálně a připomíná jinou slavnou parodii. Režisérem, spoluscenáristou a představitelem hlavní role je Philippe Lacheau, který je zároveň tou nejslavnější tváří. Jelikož ohlasy ani komentáře dosud neexistují, velmi těžko se odhaduje, jak to celé dopadne a zda půjde o důstojnou podívanou, nebo totální zoufalost. Nevyzpytatelná premiéra.

Synopse: Zkrachovalý herec Cédric (Philippe Lacheau) je absolutní smolař, který skoro vždy prohraje. Od přítelkyně dostane kopačky a kamarádi i vlastní otec nad ním zlomí hůl. Pak se ale všechno rychle změní, protože získá hlavní roli superhrdiny Badmana. Jenže osud opět zasáhne a na cestě z natáčení je Cédric účastníkem nehody, po které ztratí paměť. Když se probere, je pořád oblečený ve svém kostýmu a přesvědčený o tom, že je tím vyvoleným, který má zachránit svět. Může se ale někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé a neublížit si?

Český trailer filmu Super-blb / Super-héros malgré lui
Přirozené světlo (Természetes fény) (Film Europe)

Český plakát filmu Přirozené světlo / Természetes fény
© KZMJ
Maďarsko-francouzsko-lotyšsko-německé drama vrací diváky do doby druhé světové války a vypráví další z neznámých kapitol tohoto konfliktu. A to je de facto to jediné, co se o snímku dá napsat, protože zbytek už je jedna velká neznámá. Režisérem a scenáristou je celovečerní debutant Dénes Nagy, který vsadil na podobně neotřelé a neznámé obsazení. Ohlasů je naprosté minimum, shodují se ale na tom, že je třeba být připraven na pomalé tempo a minimum dialogů. Premiéra pro milovníky evropského artu.

Synopse: István Semetka (Ferenc Szabó) je prostý maďarský farmář, který za druhé světové války slouží jako desátník ve speciální průzkumnické jednotce partyzánů. Na cestě do jedné z odlehlých dědin padá jeho rota pod nepřátelskou palbou a její velitel je zabit. István tak musí překonat své obavy a ujmout se vedení jednotky, protože je uvězněný v chaosu, nad nímž nemá kontrolu.

Originální trailer filmu Přirozené světlo / Természetes fény
Náš každodenní příběh (Nasa svakodevna prica) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Náš každodenní příběh / Nasa svakodneva prica
© CSFD
Už z názvu tuzemského distributora je jasné, že po delší době se do kin podívá snímek z oblasti Balkánu. Tentokrát přímo z koprodukce Bosny a Hercegoviny a Slovinska a mělo by se jednat o sedm let staré drama, které vypráví o jedné obyčejné rodině, kterou stmelí sled několika ne zrovna příjemných událostí a potíží. Jako svůj celovečerní režijní a scenáristický debut ho natočila Ines Tanovic a pochopitelně obsadila lokální herce, což znamená, že ve zbytku světa jde o neznámé tváře. Ohlasů a hodnocení je opět naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi moc zabývat. Další z klubových premiér.

Synopse: Rodina Sušicova žila léta v naprostém stereotypu a její členové se vzájemně odcizovali. Jenže rázem se v jejich životech začnou dít dost nečekané a mnohdy nepříjemné události, které jim ukáží, že na světě je nejdůležitější rodina a většinou člověk stejně nikoho jiného nemá.

Originální trailer filmu Náš každodenní příběh / Nasa svakodevna prica
Haftaňan a tři mušteriéři (D’Artacán y los tres Mosqueperros) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Haftaňan a tři mušteriéři / D’Artacán y los tres Mosqueperros
© CSFD
Španělský animák je, jak je z názvu patrné, volným převyprávěním naprosté literární klasiky, kterou se bude snažit přiblížit těm nejmenším divákům. Hlavními hrdiny jsou ale psi, takže je nutné vše brát opravdu s rezervou. Režisérem je debutant Toni Garcia a našince tentokráte nemusí mrzet ani povinná přítomnost dabingu, protože žádná hvězda v originálu nezní. I v tomto případě platí, že hodnocení a komentáře byste hledali marně, což ale nikoho nepřekvapí. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Dogtanian je mladý šermíř, který sní o tom, že se přidá k legendárním Mušketýrům. Ačkoli si jejich důvěru získá tím, že prokáže své schopnosti, musí se s nimi hned zapojit do obrany krále před tajným spiknutím zlého kardinála Richelieua, který se chce chopit moci.

 

Český trailer filmu Haftaňan a tři mušteriéři / D’Artacán y los tres Mosqueperros
Za soumraku (Sutemose) (Artcam Films)

Český plakát filmu Za soumraku / Sutemose
© CSFD
Koprodukční, převážně však litevské drama, na němž se částečně podíleli i čeští producenti a filmaři, je dalším pohledem do světa partyzánů za druhé světové války. Znovu platí, že téma je to nejsilnější a nejatraktivnější, na co lze diváka lákat, protože jinak se není čeho chytit. Režiséra a scenáristu Sharunase Bartase bude znát jen hrstka opravdových fajnšmekrů a s obsazením to pochopitelně není o moc lepší. Opakovat, že ohlasy a komentáře téměř neexistují, je nejspíše zcela zbytečné.

Synopse: Devatenáctiletý Unte (Marius Povilas Elijas Martynenko) je členem partyzánského hnutí, které vzdoruje sovětské okupaci. Je to dost nerovný a zoufalý boj, nicméně se v něm rozhoduje o budoucnosti celé populace. Ve věku, v němž jeho vrstevníci objevují taje a krásy života, on se setkává se zradou a násilím. Do spravedlivého boje je odhodlaný investovat úplně vše i za cenu ztráty nevinnosti.

Český trailer filmu Za soumraku / Sutemose
V létě ti řeknu, jak se mám (Falcon)

Plakát filmu  / V létě ti řeknu, jak se mám
© Falcon
Slovensko-česká komedie evidentně pojede v osvědčeném stylu spletence mnoha vztahů, které se někdy propojí a někdy ne. Na její realizaci se opět sešly v poslední době plodná režisérka Marta Ferencová a scenáristka Eva Urbaníková, z jejichž předchozích počinů se dá zcela přesně odhadnout, jak bude vypadat tento. Krom odlehčeného tématu je hlavním lákadlem hvězdné obsazení, v němž se sešli třeba Tereza KostkováSimona BabčákováOndřej SokolMartin HofmannJán KoleníkSoňa Norisová nebo Jaroslav Plesl. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, což ale cílová skupina vůbec neřeší. Potenciální divácký hit.

Synopse: Těsně před Vánoci oznámí Ivaně (Tereza Kostková) její manžel Martin (Marián Miezga) věc, která jí totálně zničí svátky, a o níž ví jen jejich společná kamarádka Adriana (Dana Rogoz). Ta se jako jediná z party nevdala a nemá děti, nicméně udržuje poměr se svým šéfem (Martin Hofmann). Další ze skupiny je známá televizní moderátorka (Andreea Vasile), která vede harmonický život s překladatelem knih Andrejem (Ondřej Sokol) a jejich dvojčaty, jenže ten se změní, když znovu potká svou bývalou lásku (Ján Koleník). Ani ona ale není poslední z přátel, která má vztahové trable a začíná se jí komplikovat život.

Originální trailer filmu V létě ti řeknu, jak se mám

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)
- Teaser: DogMan (06.09.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vztahové komedii s Janou Plodkovou Život pro samouky sluší sebeironie (14.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Hypnotik poznává život pro samouky (10.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem! (22.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu