Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 6. týden

Kinopremiéry: Královna Margrete odhaluje tajemství staré bambitky a bojuje se smrtí na Nilu

Vydáno: 09.02.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Z pětice premiér, které tento týden startují v kinech, jsou těmi největšími lákadly adaptace počítačové hry Uncharted a nová verze slavné detektivky Smrt na Nilu. Stranou zájmu určitě nezůstane ani nová česká pohádka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Uncharted (Uncharted) (Falcon)

Český plakát filmu Uncharted / Uncharted
© Falcon
Po letech odkládání, slibů, změn v obsazení a slibovaných datech premiéry se konečně do kin dostává adaptace populární počítačové hry, od níž si experti slibují, že by mohla být tou, která prolomí finanční i kvalitativní neúspěch specifického subžánru. Jestli to tak bude, je ale ve hvězdách, protože s návštěvností je to pořád nejisté a diváckých lákadel zas tolik není. Režii nakonec obstaral Ruben Fleischer, největší hvězdou pak je Tom Holland v titulní roli, kterého doplní ještě Mark Wahlberg nebo Antonio Banderas. Ohlasy ani hodnocení zatím neexistují, což se změní až těsně před uvedením. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Potomek slavného hledače pokladů Nathan Drake (Tom Holland) konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když ho o pomoc v pátrání požádá kolega Victor Sullivan (Mark Wahlberg), neváhá ani minutu a vyráží na nebezpečnou misi. Netrvá ale dlouho a oba mají v patách zákeřné konkurenty.

Zajímavost: Videohra, která posloužila jako předloha filmu, byla vydána v roce 2007.

Oficiální český trailer filmu Uncharted / Uncharted
Smrt na Nilu (Death on the Nile) (Falcon)

Český plakát filmu Smrt na Nilu / Death on the Nile
© Falcon
Po dvou covidových odkladech do kin míří další adaptace druhého nejslavnějšího detektivního románu Agathy Christie. Vzhledem k notoricky známé zápletce a mnoha předchozím zpracováním asi není třeba psát cokoliv dalšího. Režie a hlavní role geniálního detektiva Hercula Poirota se chopil Kenneth Branagh, který bude spoléhat na atraktivní lokace, již zmíněný příběh a obsazení, v němž se krom autora sešli Gal GadotArmie HammerAnnette BeningLetitia WrightTom Bateman nebo Russell Brand. Hodnocení ani ohlasy zatím neexistují, dá se ale očekávat, že půjde o jednu velkou sázku na jistotu.

Synopse: Geniální belgický detektiv Hercule Poirot (Kenneth Branagh) odjíždí na dovolenou do Egypta. Ta se ale změní v úplně něco jiného, když na palubě okouzlujícího říčního parníku postihne idylické líbánky dokonalého páru tragédie. V tu chvíli začíná hon na vraha a Poirot je jediným, kdo ho může odhalit.

Oficiální český trailer filmu Smrt na Nilu / Death on the Nile
Vem si mě (Marry Me) (CinemArt)

Český plakát filmu Vem si mě / Marry Me
© CinemArt
Už po letmém přečtení synopse musí být i tomu méně zkušenému a ne tak častému divákovi jasné, jakým směrem se tato romantická komedie bude ubírat. Sympatické je tedy to, že ten, kdo do kina zavítá, bude vědět, na co jde a víceméně to dostane. O režii se postarala Kat Coiro, která bude spoléhat hlavně na obsazení ústřední dvojice, kterou si zahráli Jennifer Lopez a Owen Wilson. I v tomto případě platí, že ohlasy zatím dostupné nejsou, tady to ale vadí ze všeho nejméně. Při nejlepším průměrná premiéra.

Synopse: Slavná zpěvačka Kat Valdez (Jennifer Lopez) se chystá na svatbu s kolegou Bastianem (Maluma). Jelikož jde o hvězdný pár, svatba má proběhnout ve velkém stylu před zraky tisíců diváků ve velké hale a dalších milionů na internetu. Jenže krátce před obřadem Kat zjistí, že ji budoucí manžel podvedl. V tu chvíli tedy zpěvačka udělá naprosto nečekaný krok a rozhodne se provdat za chlapíka, který stojí pod pódiem a v ruce drží ceduli s nápisem „Vem si mě“. Jde o učitele matematiky Charlieho (Owen Wilson), který si rozhodně zpěvačku vzít nechce, protože ji skoro nezná a na koncert dorazil jen jako doprovod dcery a kolegyně, která Kat naprosto zbožňuje a jen jí na chvíli ceduli podržel. Než se vzpamatuje, pořadatelé ho vedou na pódium, kde zcela šokovaný a dezorientovaný řekne ano. Má ale podobný svazek šanci na úspěch?

Oficiální český trailer filmu Vem si mě / Marry Me
Margrete - královna severu (Margrete den første) (Film Europe)

Český plakát filmu Margrete - královna severu / Margrete den første
© CSFD
Koprodukční, převážně však severské historické drama představí našinci postavu, o níž se mimo hranice domoviny vůbec neučí. A právě ona tajemnost a atraktivita příběhu bude tím největším diváckým lákadlem, navíc se dá očekávat důraz spíš na atmosféru, dialogy, prostředí a příběh než na akci. Režisérkou a scenáristkou je širšímu publiku méně známá Charlotte Sieling, která do hlavní role obsadila Trine Dyrholm. Ohlasů je dosud naprosté minimum, jsou ale vesměs spokojené až nadšené, takže se zdá, že půjde o další ukázku kvalitního severského dramatu, které by mohlo být i vzhledem ke snesitelné délce přístupné i méně náročným divákům.

Synopse: V roce 1402 dosáhla Margrete (Trine Dyrholm) toho, co před ní nedokázal žádný muž. Dánsko, Norsko a Švédsko spojila do mírové unie, kterou prostřednictvím adoptovaného syna Erika (Morten Hee Andersen) sama řídí. Svazek je však ohrožován nepřáteli, Margrete proto plánuje sňatek Erika s anglickou princeznou. Právě spojenectví s Anglií by unii mělo zajistit status nové evropské velmoci, jenže vznikající spiknutí má Margret a její ideály naprosto zničit.

Zajímavost: Film se natáčel i v Česku, konkrétně na hradech Křivoklát a Točník a bezprostředním okolí.

Český trailer filmu Margrete - královna severu
Tajemství staré bambitky 2 (Bioscop)

Plakát filmu  / Tajemství staré bambitky 2
© Bioscop
Pokračování jedenáct let staré tuzemské pohádky je na rozdíl od prvního dílu uváděno i do kin a distributoři si od něj zřejmě hodně slibují. A není se co divit, protože pohádka je v tuzemsku pořád hodně oblíbená, v kinech se jich zase tolik neobjevuje a na tu českou vždy rodiny s dětmi rády zajdou. Nedá se očekávat žádný příběhový zázrak, ale naopak spousty klišé a sázek na jistotu, což samozřejmě bude vadit málokomu. Nezbývá než doplnit, že k režii se vrátil Ivo Macharáček a v hlavních rolích se sešli Tomáš KlusKamila Janovičová a Ondřej Vetchý, které doplnili třeba Jiří LábusMiroslav VladykaVeronika Khek Kubařová nebo Petr Štěpánek. I tentokráte ohlasy dostupné nejsou, což opět nikdo moc řešit nebude. Potenciální divácký hit.

Synopse: Po letech od vítězství dobra se z Jakuba (Tomáš Klus) stal král, z Aničky (Kamila Janovičová) královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u dědečka Karaby (Ondřej Vetchý), který se rozhodl věnovat jen hrnčířskému řemeslu. Zločinní rádcové Lorenc (Jiří Lábus) a Ferenc (Miroslav Vladyka) byli vyhnáni, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli začít kout nějaké pikle. Zdá se, že ho našli v sousedním království, kde si vybrali nezkušenou královnu Julii. Že by nastal čas oprášit starou bambitku a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Ten ale s podobnými praktikami už nechce mít nic společného.

Zajímavost: Natáčení trvalo sedmadvacet dní.

Oficiální trailer filmu Tajemství staré bambitky 2

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nezlomní (01.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Sestra II poráží Poirota (18.09.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu