Donald Sutherland bude vládnout Panemu

Vydáno: 09.06.2011 23:27 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Ve snímku The Hunger Games si zahraje záporáka
Donald Sutherland ve filmu <b>Šest stupňů odloučení</b>
Metro-Goldwyn-Mayer Studios
Třebaže natáčení prvního dílu sci-fi dramatu podle stejnojmenné knižní trilogie Suzanne Collins The Hunger Games je již odstartováno, obsazení filmu ještě stále není kompletní. Režisér Gary Ross nyní povolal Donalda Sutherlanda do role prezidenta Snowa, který si tak zahraje krutého samovládce Panemu, v celé knižní trilogii nejvíce zápornou postavu.
Donald Sutherland se ve filmu objeví po boku především mladých herců jako jsou např. Liam Hemsworth, Josh Hutcherson nebo Jennifer Lawrence v hlavní ženské roli. Mezi dalšími jmény můžeme zmínit také Elizabeth Banks, Woodyho Harrelsona či muzikanta Lennyho Kravitze.
Děj se odehrává v pozůstatcích Severní Ameriky, kterou postihla katastrofa apokalyptických rozměrů. Právě zde se nachází říše Panem s hlavním městem Kapitol. Po několika pokusech občanů vzbouřit se proti Kapitolu prezident Snow vymyslí tzv. "The Hunger Games", aneb každoroční hry, ve kterých dva mladí lidé z jednotlivých krajů proti sobě soupeří na život a na smrt. Zápletka se točí okolo hlavní hrdinky Katniss Everdeen, která se rozhodne jít do souboje místo své sestry. Očekávat můžeme povstání proti tomuto zavedenému systému, ale i lásku.
Pokud vás příběh zaujal, můžete si zatím alespoň přečíst předlohu. První díl u nás vyšel v nakladatelství Fragment pod názvem Aréna smrti a k dispozici jsou i další dva díly - druhý s titulem Vražedná pomsta a závěrečná Síla vzdoru.
Uvedení filmu do kin je ohlášeno na 23. března příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY