Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 45. týden

Kinopremiéry: Soused prožívá poslední noc v Soho a píše přání Ježíškovi

Vydáno: 10.11.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: CinemArt

Po náloži z minulého týdne startují aktuálně v kinech jen čtyři novinky. Největší divácký potenciál má jednoznačně tuzemská komedie Přání Ježíškovi, nejzajímavěji se ale jeví žánrová pocta Edgara Wrighta Poslední noc v Soho.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Poslední noc v Soho (Last Night in Soho) (CinemArt)

Český plakát filmu Poslední noc v Soho / Last Night in Soho
© Cinemax
Britské drama vstupuje do tuzemských kin s pověstí obrovského propadáku, který ale na druhou stranu provázejí vesměs nadšené recenze. Jednoznačná potíž je v tom, že režisér a spoluscenárista Edgar Wright tentokrát zvážněl, rezignoval na jakýkoli humor a natočil poctu svým oblíbeným thrillerům, hororům a subžánru giallo, což pochopitelně nejvíc docení ti, kteří jsou podobnými fanoušky jako sám tvůrce. Ostatní pak ocení zřejmě jen vizuální stránku, režijní nápady a Thomasin McKenzie a Anyu Taylor-Joy v hlavních rolích. Vzhledem k výše uvedenému se nedá očekávat, že v našich končinách bude zájem nějak zásadně velký, znalce by ale snímek potěšit mohl. Premiéra týdne.

Synopse: Studentka módního návrhářství Eloise (Thomasin McKenzie) se z ospalé anglické vesničky přestěhovala do Londýna, což je na psychiku mladého člověka dost náročné. Ona navíc zažívá podivná noční dobrodružství v pronajatém pokojíku vlídné paní domácí (Diana Rigg). Vždy po usnutí se ve snu vrací do šedesátých let do proslulé londýnské čtvrti Soho a nočního klubu Café De Paris. Zde se setkává s talentovanou zpěvačkou a tanečnicí Sandie (Anya Taylor-Joy), které chybí jen kousek k tomu, aby se stala hvězdou. Eloise kouzlu své nové kamarádky propadá čím dál víc a zamlouvá se jí i celkový styl divokých šedesátých let. Přestává si tak všímat, že se začínají objevovat určité temné podtóny i toho, že její noční pouto s minulostí začíná pronikat do její každodenní existence. Najednou si začne uvědomovat, že Sandie nemusí být jen výplodem její fantazie, ale může jít o někoho z minulosti, kdo volá o pomoc.

Zajímavost: Svou poslední roli tu ztvárnila Diana Rigg.

Oficiální český trailer filmu Poslední noc v Soho / Last Night in Soho
Soused (Nebenan) (Film Europe)

Český plakát filmu Soused / Nebenan
© Film Europe
Nejzajímavější na německém komediálním dramatu je to, že jako svůj režijní debut ho natočil představitel hlavní role a mezinárodně známý Daniel Brühl. Co od něj čekat je ale záhadou, protože podle synopse se zdá, že půjde o klasickou žánrovku, která se bude vyrovnávat s minulostí a může být stejně tak vtipná jako vážnější. Dostupných ohlasů moc není, takže nemá smysl se jimi nějak zásadně řídit, hodnocení, kterých také není bůhvíkolik, se pohybují někde kolem lehkého nadprůměru. Jedinou jistotou tak je to, že vše leží na bedrech hlavní hvězdy.

Synopse: Daniel (Daniel Brühl) je filmová hvězda zvyklá na úspěch. Má stylový půdní byt, krásnou manželku a zodpovědnou chůvu. Všechno je dokonalé, proto může odletět do Londýna na konkurz do amerického filmu o superhrdinech. Když vejde do místního baru, sedí tam Bruno (Peter Kurth). A brzy je jasné, že Bruno na tento okamžik čekal a věčně přehlížený muž se začne mstít. A jeho cílem se stává Daniel.

Český trailer filmu Soused / Nebenan
Jak jsem se stala partyzánkou (Mirius FD)

Plakát filmu  / Jak jsem se stala partyzánkou
© Česká televize
Slovensko-český dokument je hodně atraktivní tématem, protože se zabývá prakticky neprobíranou problematikou romských partyzánu během druhé světové války. Pro debutující režisérku a scenáristku Veru Lackovou jde navíc o osobní záležitost, protože vychází z osudů svého pradědečka, navíc celým snímkem sama provází. Distributor láká i na nová historická odhalení a neznámé kapitoly československého sebeuvědomění. Ohlasů a hodnocení je naprosté minimum, většina je ale velmi spokojená a hovoří o tom, že v rámci nedávného festivalu v Jihlavě šlo o jeden z nejlepších prezentovaných filmů. Tak uvidíme.

Synopse: V protiválečném odboji za druhé světové války položilo život i velké množství Romů. Bohužel ale upadli v zapomnění a prakticky tak zemřeli podruhé. Vera Lacková poznala příběh svého pradědečka, který byl romským partyzánem. Kvůli jeho účasti v odboji mu za války vyvraždili šestičlennou rodinu a on sám skončil v koncentračním táboře.

Originální trailer filmu Jak jsem se stala partyzánkou
Přání Ježíškovi (Bioscop)

Plakát filmu  / Přání Ježíškovi
© Bioscop
Vánoce se kvapem blíží, což mimo jiné znamená, že se v kinech budeme setkávat s tematickými filmy. První letošní vlaštovkou budiž tuzemská romantická komedie, která evidentně cílí na co nejširší publikum a volí tradiční koncept propletených příběhů několika lidí, které mají působit jako ze života. Filmografie režisérky Marty Ferencové sice nevypadá úplně důvěryhodně, to ale běžní diváci moc řešit nebudou. Ti totiž budou nejvíc slyšet na samotný námět, především ale na hvězdné obsazení, v němž se sešli Richard KrajčoJaroslav DušekEva HolubováJiří LangmajerAnna PolívkováMatěj HádekTáňa PauhofováHana Vagnerová nebo Veronika Khek Kubařová. Ohlasy zatím neexistují, nedá se ale moc očekávat, že recenze budou extrémně nadšené, spíše naopak. Opět ale platí, že to diváci řešit nebudou. Pravděpodobný komerční hit.

Synopse: Ukázkově rozkmotřená rodina se znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, kterého zajímá jen svádění žen, zjišťuje, že existuje něco jako otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, jemuž zdánlivě nic nechybí, postaví do cesty osud malou uprchlici z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, jenže představování rodičům je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě šanci.

Oficiální trailer filmu Přání Ježíškovi

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)


PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe