Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 34. týden

Kinopremiéry: Zátopek každou minutu života běhá za Candymanem

Vydáno: 25.08.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny zakončí v kinech devět premiér, mezi nimiž je největším lákadlem dlouho odkládané tuzemské drama Zátopek. Zbytek pak s výjimkou hororu Candyman tvoří snímky skromnější a určené specifickému publiku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Candyman (Candyman) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Candyman / Candyman
© Forumfilm
Remake a částečně i sequel stejnojmenného hororu z počátku devadesátých let se zřejmě nebude pouštět do větších dějových odchylek a jen vše přizpůsobí současnému publiku. A samotná značka je asi to jediné, nač lze diváky lákat, protože režisérkou a spoluscenáristkou je málo známá a začínající Nia DaCosta a podobně málo známé je i obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil Yahya Abdul-Mateen II. Ohlasy zatím neexistují, nedá se ale čekat, že budou vyloženě nadšené, protože podobné remaky vesměs dobře nekončí a i průměrná hodnocení jsou úspěchem. Opatrná premiéra týdne.

Synopse: Mladý výtvarník Anthony (Yahya Abdul-Mateen II) má pocit, že mu kariéra stagnuje a on potřebuje nový impuls, aby mohl pokračovat v tvorbě. Jednou mu jeho kamarád poví příběh o tom, jak se zrodil Candyman - muž s hákem, který posléze začal vraždit. Anthony je historkou zcela fascinován a začne pátrat po dalších okolnostech. Jeho obrazy rázem získávají nádech tajemna a postupně se na nich objevuje jediná tvář.

Český trailer filmu Candyman / Candyman
Ainbo: Hrdinka pralesa (AINBO: Spirit of the Amazon) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Ainbo: Hrdinka pralesa / AINBO: Spirit of the Amazon
© Bohemia Motion Pictures
Peruánsko-nizozemský animák vypadá podle synopse nepřekvapivě dost předvídatelně a je možné, že půjde o jakousi formu ekologické agitky. Odhadnout to však nejde, protože komentáře dosud neexistují a nedá se ani očekávat, že by jich po premiéře nějak zásadně přibylo. Režisérem a spoluscenáristou je Richard Claus, který nejspíše bude spoléhat na žánrová klišé, jednodušší animaci a atraktivní téma. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Ainbo žije celý život uprostřed amazonské džungle, kterou nade vše miluje. Jednoho dne ale zjistí, že její domov ohrožují hamižní těžaři, kteří kácí vzácné stromy. Společně s věrnými kamarády, roztomilým a legračním armandillem Dillem a obtloustlým tapírem Vacou se vydává na záchrannou misi svého ráje. Podaří se jí najít moudrou matku pralesa, želvu Motelo Mamu a zabránit blížící se katastrofě?

Český trailer filmu Ainbo: Hrdinka pralesa / AINBO: Spirit of the Amazon
Dračí země (Dragon Rider) (Bioscop)

Český plakát filmu Dračí země / Dragon Rider
© Bioscop
Ani od německého animovaného dobrodružství nelze čekat větší zázraky. Jeho synopse je velmi jednoduchá a zdá se, že půjde o další sázku na jistotu. Snímkem režijně debutuje Tomer Eshed, který vychází z knihy Cornelie Funke, která ovšem také u nás tolik známá není. Z trailerů a plakátu se dá soudit, že animace bude lacinější, což ale nemusí být úplně na škodu. I v tomto případě platí, že ohlasů a komentářů je naprosté minimum a nedá se předpokládat, že by se to po premiéře mělo zásadně změnit. Další premiéra, která bez dětí nemá valný význam.

Synopse: Neobvyklí hrdinové v podobě draka, zlodějíčka a horského šotka se vydávají na dobrodružnou cestu, jejímž cílem je nalezení bájné dračí země.

Český trailer filmu Dračí země / Dragon Rider
Jabka (Mila) (Artcam Films)

Český plakát filmu Jabka / Mila
© Artcam
Vysloveně labužníkům je určeno řecko-polsko-slovinské drama, které formálně reprezentuje tzv. řeckou divnou vlnu. Režisérem a scenáristou je debutant Christos Nikou, který dle některých do zajetého stylu přidává prvky melodramatu a hořké komedie, jeho námět je navíc aktuálnější, než by si asi sám přál. Ohlasy jsou relativně spokojené, i když je jasné, že snímek nesedne každému. Hlavní roli ztvárnil Aris Servetalis. Premiéra pro milovníky "jiných" filmů.

Synopse: Svět zasáhla podivná pandemie, během které lidé bez důvodu ztrácejí paměť. Pod dohledem psychologů a lékařů si tak musí budovat novou identitu. Amnézie postihne i Arise (Aris Servetalis), muže ve středním věku. Ten tak začíná podstupovat terapii, která mu má otevřít novou životní perspektivu.

Český trailer filmu Jabka / Mila
Zátopek (Falcon)

Plakát filmu  / Zátopek
© Falcon
Jeden z nejočekávanějších českých filmů posledních let se konečně dočkal uvedení na MFF v Karlových Varech a následně vstupuje do širší distribuce. Režisér a spoluscenárista David Ondříček se v něm pokouší zpracovat osudy asi nejslavnějšího československého sportovce - atleta v celé jeho šíři. Náročnou hlavní roli ztvárnil Václav Neužil ml., jeho manželku si zahrála Martha Issová, v dalších úlohách pak dostali důvěru třeba Štěpán KozubRobert Mikluš nebo Milan Mikulčík. Ohlasy a komentáře jsou zatím spíše pozitivní a opatrně hovoří o filmu v mezinárodním stylu, který by mohl upoutat i v zahraničí. Uvidíme, jak si ambiciózní a dlouho odkládaný projekt povede u "běžných" diváků.

Synopse: Australský rekordman Ron Clarke (James Frecheville) přijíždí v roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem Emilem Zátopkem (Václav Neužil ml.), jehož bezmezně obdivuje. Ve společných rozhovorech se vrací do stěžejních momentů atletova soukromého i sportovního života, který byl plný úspěchů a pádů a neztratil tempo ani poté, co jeho poslední závod skončil.

Zajímavost: Neužil ml. kvůli roli zhubnul sedm kilo a třikrát týdně běhal.

Oficiální trailer filmu Zátopek
Jáchyme, hoď ho do stroje (NFA)

Plakát filmu  / Jáchyme, hoď ho do stroje
© Facebook tvůrce
Digitalizované a restaurované podoby se dočkala velmi populární normalizační komedie, která dnes platí za těžkou klasiku. Málo se ale připomíná to, že scenáristicky s ní debutovali Ladislav Smoljak a Zdeněk Svěrák, které režijně zaštítil Oldřich Lipský. Svou životní roli tu ztvárnil zcela přesný Luděk Sobota, kterému sekundují třeba Marta VančurováVěra FerbasováJosef Dvořák nebo Václav Lohniský. Připomenout se musí několik už zlidovělých a naprosto legendárních hlášek, které přerostly slávu celého filmu. Ideální příležitost připomenout si ho ve zcela nové obrazové podobě a na velkém plátně.

Synopse: Nesmělý mládenec František (Luděk Sobota) uvěří tomu, že bude mít zaručený úspěch v životě, bude-li se řídit kondiciogramem, "vědecky" sestaveným přehledem svých šťastných i kritických dní. Až po mnoha letech se dozví, že ten, jímž se ve svém životě řídil, byl určen jeho jmenovci. Mezitím však zažije hodně perné chvíle a neskutečná dobrodružství.

Zajímavost: Původně se snímek měl jmenovat Vysoká fáze.

Ukázka z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje
Čtyři vraždy stačí, drahoušku! (NFA)

Plakát filmu  / Čtyři vraždy stačí, drahoušku!
© Facebook tvůrce
Kriminální komedie z raných sedmdesátých let je vlastně parodií na "západní" gangsterky, která dnes už také platí za absolutní klasiku plnou nesmrtelných hlášek, výborných vtipů a kreseb Káji Saudka. I za ní režijně stojí Oldřich Lipský, který obsadil Lubomíra LipskéhoJiřinu BohdalovouIvu JanžurovouMarii RosůlkovouFrantiška Filipovského nebo Josefa Hlinomaze. Nyní je tedy možnost vidět ji znovu v nové obrazové a zdigitalizované podobě a pochopitelně na velkém plátně. Další záležitost, k níž netřeba moc dodávat.

Synopse: Učitel George Camel (Lubomír Lipský) ze Springtownu marně usiluje nejen o pozornost žáků, ale také o pozornost šéfredaktora místního časopisu k básním, které rád píše. Rád by upoutal i redaktorku společenské rubriky Sabrinu (Jiřina Bohdalová). Vše se změní, když u dveří do bytu najde mrtvolu doktora Portera, kterého otrávili kvůli šeku na milion dolarů. Nechápající učitel se tak nechtíc ocitá uprostřed bitvy o peníze, kterou svádějí gangsterská banda ze San Boniga, kterou vede José Antonio (Otto Lackovič), a michiganská banda v čele s mladou Kate (Iva Janžurová).

Zajímavost: Snímek je inspirován knihou jugoslávského spisovatele Nenada Brixyho Mrtvým vstup zakázán.

Ukázka z filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku!
Každá minuta života (Aerofilms)

Plakát filmu  / Každá minuta života
© Česká televize
Hodně zajímavé téma si vybral česko-slovenský dokument. Režírující Erika Hníková v něm sleduje osud rodiny, která všechno podřídila budoucímu úspěchu svého syna a naplánovala mu každou minutu života. Jak bývá u autorky zvykem, do snímku nijak nevstupuje a nechává diváka udělat si vlastní názor, kterých bude pochopitelně mnoho a budou zřejmě i dost extrémní. Ohlasů je zatím naprosté minimum, ty dostupné ale tvrdí, že námět nevyužil svůj potenciál a kvůli tomu, že autorka nechává děj plynout bez nějakých konfliktů a střetů, se někdy vše pohybuje v určitém stereotypu. Každopádně ale jde o atraktivní premiéru, která si vysloveně říká o projekci s následnou diskuzí.

Synopse: Lenka s Michalem jsou mladý pár, který se výchově čtyřletého syna věnuje s nejvyšším možným nasazením. Malý Miško má už od narození každou minutu svého života naplánovanou tak, aby se z něj jednou stal vrcholový sportovec a po všech stránkách kvalitní člověk. Tomuto cíli je podřízeno absolutně vše. Rodiče odsunují veškeré potřeby na vedlejší kolej, věnují synovi maximální množství času a Miško předčí svými výkony většinu vrstevníků. Na dětská kamarádství však čas nemá.

Originální trailer filmu Každá minuta života
Rekonstrukce okupace (Cinepoint)

Plakát filmu  / Rekonstrukce okupace
© cesky.radio.cz
Už od pondělí 23. srpna je ve vybraných klubových kinech možné vidět česko-slovenský dokument, který bude zajímat hlavně milovníky moderní historie. Zkušený dokumentarista a scenárista Jan Šikl v něm totiž dal dohromady neznámý materiál, který našel, a který zachycuje invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968. Tyto záběry jsou navíc profesionálně natočené, ale neví se, kdo je jejich autorem, stejně jako se neví, kdo jsou jednotliví aktéři, po čemž tvůrce intenzivně pátrá. Ohlasy nejsou dostupné, v tomto případě to asi tolik nevadí, protože podobných dokumentů není nikdy dost. Snad se podařil.

Synopse: Režisér Jan Šikl před časem našel přes tři hodiny profesionálně natočeného materiálu, na kterém je zachycena invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa 21. srpna 1968. Tyto záběry pravděpodobně nikdy nikdo neviděl. Kdo tyto záběry zachytil? Kdo je na nich vlastně zachycen? Autor se na tyto otázky snaží najít mnohdy nelehké odpovědi.

Originální trailer filmu Rekonstrukce okupace

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Bod obnovy vizuálně ohromuje, v kontextu české tvorby je nevídané (21.09.2023 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Trailer: Citlivý člověk (31.05.2023 12:30 v Novinky | Trailery)


PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe