Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Králíček Petr, Marco a Jan Werich bojují se sebevražedným oddílem

Vydáno: 04.08.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Srpen začíná v kinech dvanáctkou premiér, mezi níž je největším lákadlem nová verze komiksovky Sebevražedný oddíl. Pro tuzemské publikum bude ale zajímavá i dánská kriminálka Marco, ve které si gangstera zahrál Zdeněk Godla.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Sebevražedný oddíl (The Suicide Squad) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Sebevražedný oddíl / The Suicide Squad
© Vertical Entertainment
Nová verze nepříliš úspěšné adaptace v zámoří populárního komiksu přichází po pouhých pěti letech. Režie a scénáře se tentokráte chopil James Gunn, který částečně proměnil obsazení, v němž se vrátili třeba Joel KinnamanMargot RobbieViola Davis nebo Jai Courtney, nově se objeví třeba Michael RookerJohn Cena nebo Idris Elba. První ohlasy a hodnocení jsou zatím vesměs nadšené a vypadá to, že se látku s velkým potenciálem konečně podařilo důstojně převést na plátno. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Nejdegenerovanější delikventi Harley Quinn (Margot Robbie), Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena) a další se vrací, aby v nové misi ochránili svět a třeba i spasili sami sebe.

Zajímavost: Snímku posloužila jako inspirace komiksová série vycházející v osmdesátých letech.

Oficiální český trailer filmu Sebevražedný oddíl / The Suicide Squad
Králíček Petr bere do zaječích (Peter Rabbit 2: The Runaway) (Falcon)

Český plakát filmu Králíček Petr bere do zaječích / Peter Rabbit 2: The Runaway
© Kino Pohoda
Pokračování úspěšného dobrodružného snímku, který kombinuje digitální animaci s živým herectvím, dle všeho pokračuje v zajetých kolejích. Režii a scénář si zopakoval Will Gluck, který zřejmě nenabídne nic nového a znovu bude spoléhat na rodinné hodnoty, zábavnou titulní postavičku a nenáročný humor. O tom ostatně mluví i dosavadní ohlasy a hodnocení, které se pohybují někde na úrovni lehkého nadprůměru, u zámořských diváků ale snímek příliš neuspěl a s dalším pokračováním je to ve hvězdách. Ještě doplňme, že hlavní lidské role ztvárnili Rose Byrne a Domhnall Gleeson. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Bea (Rose Byrne), Thomas (Domhnall Gleeson) a králíci jsou teď něco jako rodina. Jenže Petr má pořád pověst nenapravitelného rošťáka, i když se snaží přesvědčovat o opaku. A tak vezme do zaječích do světa, kde mu jeho minulost nikdo nevyčítá. Když se ale rodina rozhodne vsadit všechno, aby ho našla, musí se Petr rozhodnout, jaký králíček chce vlastně být.

Oficiální český trailer filmu Králíček Petr bere do zaječích / Peter Rabbit 2: The Runaway
Marco (Marco effekten) (Aerofilms)

Český plakát filmu Marco / Marco effekten
© Aerofilms
Pátý díl dánské kriminální série o Oddělení Q je oproti těm předchozím radikálně jiný. Za jeho výrobou totiž stojí jiná produkční společnost a kompletně se proměnil tvůrčí tým i obsazení klíčových rolí. O režii se postaral Martin Zandvliet, který do hlavních rolí obsadil Ulricha Thomsena a Zakiho Youssefa, pro tuzemského diváka je snímek atraktivní z toho hlediska, že kromě toho, že se v České republice natáčel, byl do záporné úlohy gangstera obsazen Zdeněk Godla. Tvůrci se také museli poprat se slabší knižní předlohou, která má trochu jinou konstrukci než díly předešlé. Všechno to se nejspíš projevilo, protože ohlasy jsou vesměs průměrné a hovoří o lehkém zklamání.

Synopse: Čtrnáctiletého Marca (Luboš Oláh) dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? Proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? To všechno se pokusí zjistit inspektor Carl Morck (Ulrich Thomsen) a jeho asistent Asad (Zaki Youssef).

Český trailer filmu Marco / Marco effekten
Není zla mezi námi (Sheytan vojud nadarad) (Film Europe)

Český plakát filmu Není zla mezi námi / Sheytan vojud nadarad
© Film Europe
Německo-česko-íránský snímek je jednou velkou neznámou a viditelně je určen pro filmové fajnšmekry. Sestává ze čtyř povídek, které nějakým způsobem souvisí s trestem smrti a jeho režisérem a scenáristou je sice zkušený, u nás ale neznámý Mohammad Rasoulof. Zahraniční ohlasy jsou nicméně spokojené, takže se zdá, že náročné publikum by mohlo objevit skrytý klenot. Klubová premiéra.

Synopse: Každá země prosazující trest smrti potřebuje lidi, kteří zabíjí jiné lidi. Čtyři muži jsou postaveni před nepředstavitelnou, ale jednoduchou volbu. Ať se rozhodnou jakkoli, přímo, nebo nepřímo to naruší je samotné, jejich vztahy a celý jejich život.

Zajímavost: Na loňském festivalu v Berlíně získal snímek Zlatého medvěda.

Český trailer filmu Není zla mezi námi / Sheytan vojud nadarad
Hejtři (A Song Called Hate) (Film Europe)

Český plakát filmu Hejtři / A Song Called Hate
© Cinemax
Ze synopse islandského dokumentu zájemce moc moudrý nebude, protože nebude vědět, zda jde o seriózní dokument, mystifikaci, hudební dokument nebo o komentář současné mezinárodní politické situace. Debutující režisérka Anna Hildur Hildibrandsdottir v něm každopádně sleduje cestu islandské kapely Hatari na populární Eurovizi, kterou její členové pojali jako jeden velký společensko-politický manifest. Komentářů je zatím hodně málo, takže nemá smysl se jimi moc řídit. Trochu bizarní premiéra.

Synopse: Hudební skupina Hatari se rozhodne přihlásit do Eurovize 2019. V širokém výběrovém řízení je právě ona zvolena, aby reprezentovala Island na této opovrhované i milované soutěži. Jelikož se celá akce koná v Tel Avivu a ve světě hoří izraelsko-palestinský konflikt, rozhodnou se všichni členové situaci změnit. Dokáží však do této kritické debaty přispět něčím víc než jen svým uměním?

Český trailer filmu Hejtři / A Song Called Hate
Blackpink: The Movie (Blackpink: The Movie) (Aerofilms)

Český plakát filmu Blackpink: The Movie / Blackpink: The Movie
© CSFD
Jak moc je u nás známá údajně velice slavná jihokorejská dívčí hudební skupina Blackpink, se odhaduje velmi těžko, když si ale distributor dovolí dokument o ní nasadit do kin, nějakou fanouškovskou základnu asi má. Ze synopse se ovšem zdá, že debutující režiséři Su Yee Jung a Oh Yoon-Dong se kapelu pokouší přiblížit i těm, kteří ji neznají, protože krom několika koncertních záznamů těch největších hitů představují jednotlivé členky a rekapitulují jejich dosavadní kariéru. Ukázka současné korejské popmusic.

Synopse: Blackpink je velmi populární jihokorejská hudební skupina, která vznikla 8. srpna 2016. Hned poté vznikl fanklub s názvem Blink. Na počest pětiletého výročí vzniku kapely byl natočen dokument, který uplynulé roky rekapituluje, blíže představuje jednotlivé členy kapely a nezapomíná ani na koncertní záznamy jejích největších hitů.

Český trailer filmu Blackpink: The Movie / Blackpink: The Movie
Shoky & Morthy: Poslední velká akce (Falcon)

Plakát filmu  / Shoky & Morthy: Poslední velká akce
© Falcon
Česká dobrodružná komedie by nemusela být úplně hloupá a naopak by mohla být poměrně dobrou parodií, dokonce i satirou. O režii a částečně i scénář se postaral svérázný Andy Fehu, který je jedním z mála žánrových režisérů u nás a dle ohlasů, které jsou většinou hodně spokojené, pojal snímek jako osobitou hororovou zábavu, která si střílí ze světa youtuberů a influencerů. Hlavní role si zahráli Štěpán Kozub a Jakub Štáfek, objeví se dokonce i údajně skvělý Tomáš Magnusek. Zdá se tedy, že je na co se těšit a po dlouhé době vznikl český film, za který se příčetný divák nemusí stydět.

Synopse: Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našlápnutou kariérou. Jenže Mortyho už dětinské praktiky přestávají bavit a chce se spíš věnovat přítelkyni Sáře, která je ambiciózní influencerkou. Když poslední video kluků sklidí vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak reputaci napravit, je společný plán na poslední velkou akci. Tou se má stát objasnění záhady Devíti křížů.

Originální trailer filmu Shoky & Morthy: Poslední velká akce
Okupace (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Okupace
© Bontonfilm
Ani toto tuzemské drama nevypadá jako prvoplánový divácký hit, to je ale asi to jediné, co se o něm dá napsat. Podle synopse totiž může dopadnout stejně tak očekávaně jako naprosto překvapivě. Jako svůj debut ho natočil a částečně na scénáři se podílel Michal Nohejl, který do titulních rolí obsadil Martina PechlátaAntonii Formanovou nebo Tomáše Jeřábka. Hodnocení ani ohlasy zatím neexistují a nedá se čekat, že po premiéře by se to mělo zásadně změnit. Tajemná premiéra.

Synopse: Ospalý večírek herců po představení naruší návštěva nezvaného hosta. Namol opilý ruský důstojník (Alexej Gorbunov) přišel prodat kanystr armádního benzínu, jenže obchod se zvrhne v závody v pití vodky a Rus, kterého zaujala i pohledná Milada (Antonie Formanová), se k odchodu nemá. Atmosféra houstne, charaktery se lámou a Rus se skvěle baví. A to až do té míry, že nakonec vytáhne zbraň.

Originální trailer filmu Okupace
Jan Werich: Když už člověk jednou je (Falcon)

Plakát filmu  / Jan Werich: Když už člověk jednou je
© Falcon
Je s podivem, že o tak významné kulturní osobnosti, jakou byl Jan Werich, vznikl ucelený dokument až čtyřicet let po její smrti. Režii si podělili Martin Slunečko a Miloslav Šmídmajer, kteří se, alespoň dle slov distributora, pokouší odvyprávět nejednoduchý příběh života umělce, který byl svým svobodným myšlením trnem v oku dvěma totalitám, přesto se dokázal prosazovat a vytvořil spoustu legendárních děl. Součástí jeho projevu byly i hodně inteligentní humor a několik dnes slavných citátů a i na ně se oba tvůrci zaměřili. Jelikož ohlasy zatím neexistují, nelze vůbec odhadovat, jak se jim to povedlo.

Synopse: Až po dlouhých čtyřiceti letech od úmrtí Jana Wericha vznikl první celovečerní dokument o této výrazné osobnosti československé kultury. V nesvobodné společnosti se vždy snažil myslet svobodně, což je také nosným tématem celého medailonu. Tvůrci se zároveň pokouší přiblížit i jeho chytrý humor, s nímž je neodmyslitelně spjat.

Oficiální trailer filmu Jan Werich: Když už člověk jednou je
Chci tě, jestli to dokážeš (Artcam Films)

Plakát filmu  / Chci tě, jestli to dokážeš
© Česká televize
I ve svém druhém celovečerním dokumentárním počinu se režisérka Dagmar Smržová vrhla na kontroverzní a trochu tabuizované téma. Hlavní hrdinkou je totiž těžce postižená dívka, kterou obrna připoutala na lůžko, což jí nezabránilo v tom, aby se nepokusila o svobodný život a naplnění sexuálních tužeb. Hodnocení je zatím naprosté minimum, ale jsou vesměs pozitivní, takže se zdá, že půjde spíš o intimní portrét než o nějakou bulvarizaci tématu, což je jedině dobře.

Synopse: K Janě nebyl osud zrovna laskavý. Obrna ji připoutala na lůžko a dívka je zcela závislá na pomoci svých blízkých. Ti ale mají svých starostí dost, protože její matka se potýká se složitou sociální situací a alkoholem, sestra je zase nevidomá. Přesto Jana navzdory limitům usiluje o svobodu a sexuální naplnění.

Originální trailer filmu Chci tě, jestli to dokážeš
Zákon lásky (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Zákon lásky
© Totalfilm
Není to tak dlouho, co Poslaneckou sněmovnou probíhalo schvalování zákona, který by umožnil manželství všem bez rozdílu sexuální orientace. A právě této problematice se věnuje ve svém samostatném celovečerním dokumentárním debutu Barbora Chalupová, která ho dle všeho postavila na kontrastu toho, že i když je česká společnost ke svazkům stejnopohlavních párů vysoce tolerantní, v Parlamentu se o nich vedou bouřlivé diskuze a nikdy se nenajde potřebná většina pro jejich uzákonění. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum, takže výsledek se odhaduje jen těžko.

Synopse: „Zákon lásky" zajistí manželství všem bez ohledu na jejich sexuální orientaci a podporuje ho většina obyvatel České republiky. Komu tedy návrh vzbuzující nebývalé emoce a vypjaté vášně skutečně vadí? Jaký je rozdíl mezi manželstvím a registrovaným partnerstvím? Legislativní cesta tohoto zákona není vůbec jednoduchá a mnozí politici využívají debatu k exhibicím a emotivním vystoupením.

Originální trailer filmu Zákon lásky
FAMU v kině 02 (Aerofilms)

Plakát filmu  / FAMU v kině 02
© Aerofilms
Po roce se do vybraných kin vrací pásmo krátkých filmů, které představuje současné studenty FAMU a možné budoucí naděje tuzemské kinematografie. Sedm autorů volí sedm různých přístupů a zájemci se tak mohou těšit na filmy animované různou technikou, loutkové, ale i hrané. Společné téma se v nich hledá těžko, platí ale, že svou délkou i pojetím jsou určeny celé rodině. Ani v tomto případě hodnocení neexistují, u podobných počinů je to ale naopak dobře, protože ta jsou silně individuální.

Synopse: Filmová škola po delší době na velkém plátně představuje některé své studenty, kteří si pro diváky připravili krátké filmy, které jsou určené pro celou rodinu. Některé jsou animované, některé hrané, všechny ale mají společnou lásku k filmařině a snahu o to prokázat výrazný talent, který by se mohl v budoucnu zúročit.

Ukázka z filmu není dostupná.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nicholas Hoult bude Lex Luthor (21.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu