Zemřela herečka Libuše Šafránková

Vydáno: 09.06.2021 18:56 - Václav Limberk | foto: Bontonfilm

Ve věku 68 let zemřela představitelka Popelky, populární česká herečka Libuše Šafránková.
Libuše Šafránková ve filmu  / Tři oříšky pro Popelku
© FSB/DEFA
Informaci uvedl web CNN Prima News s odvoláním na hereččina syna Josefa Abrháma mladšího. Libuše Šafránková se narodila v roce 1953 v Brně. Ve filmu se začala objevovat už počátkem 70. let, kdy dostala velkou roli například ve filmu Babička. Světovou proslulost jí už o dva roky později přinesla role Popelky ve Vorlíčkově klasické pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Z dalších jejich význačných filmů uveďme alespoň snímky Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v ČecháchMalá mořská víla, kde hrála hlavní roli její sestra Miroslava ŠafránkováPrinc a Večernice, Vrchní, prchni!, kde vystoupila po boku manžela a herce Josefa AbrhámaTřetí princSlavnosti sněženek nebo Vesničko má středisková. Po roce 1989 jí novou vlnu popularity přinesly role ve filmech Obecná školaKolja, za níž získala Českého lva za hlavní roli, a Báječná léta pod psa. Poslední filmovou roli ztvárnila v roce 2014 ve filmu Jak jsme hráli čáru.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • hrozna zprava (..., 10.06.2021 01:41) Reagovat

    byl to sok kdyz jsem se to dozvedel,byla jste skvela herecka,slusna zenska a budete navzdy nasi nejmilovanejsi princeznou,odpocivejte v pokoji

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY