Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 26. 3. 2021 - 1. 4. 2021

TV tipy: Aquaman s Aladinem se ocitli na bloku 99, kde prožívají rodinné štěstí

Vydáno: 26.03.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Také konec dubna je v televizích premiérově dost bohatý a z lákavé nabídky si musí vybrat každý. Rodiny s dětmi určitě ocení Aquamana a Aladina, ti náročnější pak třeba drsné drama Blok 99. Ani to ale není zdaleka všechno.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Aquaman (Aquaman) (pátek 26. 3., Nova, 20.20 - 23.05 / sobota 27. 3., Nova Cinema, 17.20 - 20.00 / úterý 30. 3., 00.10 - 02.30)

Český plakát filmu Aquaman / Aquaman
© Facebook tvůrce
Další origin z komiksového světa DC patří v jejich kvalitativně rozporuplném univerzu k tomu lepšímu, nicméně za těmi nejlepšími komiksovkami v mnohém zaostává. Režírující James Wan v něm uchvátí zejména vizuální podobou, která je bezezbytku fenomenální, propracovaná a je na ní poznat každý utracený dolar. Vytvořený podmořský svět je tedy krásný, plný sytých barev, jen je na něm mnohdy vidět jeho digitální původ. Vypravěčsky je to ale horší, protože příběh není nikterak originální a kombinuje několik žánrů v čele s fantasy a pohádkou, postavy nejsou moc zajímavé a dialogy jsou povětšinou hodně povrchní a toporné, příliš nefungují ani snahy o humor. Nevyrovnané je i obsazení, protože hlavní role ztvárnili nevýrazní Jason Momoa a Amber Heard, které ale naštěstí doplňují mnohem lepší Willem DafoePatrick WilsonNicole Kidman nebo Dolph Lundgren. Být to celé o něco kratší, dojmy by asi byly o něco lepší. Ideální páteční zábava, o níž se více píše v naší recenzi.   

Zajímavost: Poprvé se postava Aquamana objevila v komiksu v roce 1941.

Český trailer filmu Aquaman / Aquaman
Horko jako v červnu (Hot Enough for June) (sobota 27. 3., ČT2, 13.35 - 15.10)

Plakát filmu Horko jako v červnu / Hot Enough for June
© IMDb
Britská kriminální komedie z první poloviny šedesátých let je nejen u nás absolutně neznámá a postupem času byla zastíněna mnoha jinými, speciálně pro našince je to ale velká škoda. Režírující Ralph Thomas v ní totiž natočil poměrně roztomilou parodii na bondovky, která se celá odehrává v Praze. Více než nekonzistentní děj, nenápaditý humor, unylé tempo, nefungující romantická linie a nezáživné dialogy tak zaujme nepochybně tehdejší představa "západních" filmařů o komunistickém Československu. To je ztvárněno viditelně příliš západními kulisami, spousta názvů je zkomolených, skoro všichni místní v něm mluví rusky a zkrátka celé připomíná jakousi podivnou balkánskou zemi. Většina humoru je tedy nechtěná, což ale ocení právě jen našinec. Je škoda, že tvůrci se rozhodli jít cestou grotesky, protože se jim nedaří tento pokus prodat, neboť všechny vtípky jsou prvoplánové a trochu laciné. V hlavní roli se objeví velmi dobrý Dirk Bogarde, jemuž sekundují třeba Sylva KoscinaRobert MorleyLeo McKern nebo Roger Delgado. Asi trochu právem zapomenutá záležitost. 

Zajímavost: Natáčení probíhalo v italské Padově.

Originální trailer filmu Horko jako v červnu / Hot Enough for June
Aladin (Aladin) (sobota 27. 3., Nova, 20.20 - 22.40 / neděle 28. 3., 14.35 - 17.00 / pondělí 29. 3., Nova Cinema, 17.40 - 20.00)

Český plakát filmu Aladin / Aladin
© Facebook tvůrce
Hraná verze klasické animované disneyovky je jednou velkou sázkou na jistotu. Režírující Guy Ritchie v ní je znát snad jen v několika zdařilých parkourových honičkách, jinak se drží v zaběhnutém studiovém postupu. To tedy znamená, že pracuje s mnoha muzikálovými scénami, které ale nejsou tak výrazné a ani žádný song není natolik chytlavý, že by v hlavách zůstal nějak extrémně dlouho. Přes trochu přetaženou délku je tempo docela svižné, jen v něm opět chybí nějaký výraznější moment, který by trochu vyčníval. K tomu nejlepšímu pak krom orientální atmosféry patří výborný vizuál, který záměrně připomíná bollywoodské filmy a některé scény jsou v tomto stylu kompletně pojaté, jen škoda, že jich není víc. Z obsazení je nejvýraznější Will Smith, vedle kterého se objeví méně známé a bohužel i ne tak zajímavé tváře. Na sobotní večer ale naprosto ideální rodinná podívaná, což potvrdí i naše recenze.  

Zajímavost: Aladinův společník Abu je inspirován vzhledem opice malpy hnědé.

Český trailer filmu Aladin / Aladin
Rodinné štěstí (Ernelláék Farkaséknál) (sobota 27. 3., ČT art, 22.10 - 23.35)

Český plakát filmu Rodinné štěstí / Ernelláék Farkaséknál
© Facebook tvůrce
Pět let staré maďarské drama vyhrálo svého času Křišťálový glóbus na MFF v Karlových Varech a je typickou ukázkou komorního a nezávislého filmu. Režisér, scenárista a představitel jedné z rolí Szabolcs Hajdu v něm ve svém bytě natočil bytostně civilní podívanou o vztazích v jedné velké rodině, která je na jednu stranu naprosto tuctová a trochu předvídatelná, na tu druhou ale stejně fascinující a v tom nejlepším slova smyslu obyčejná. Ale možná právě ona záměrná obyčejnost je tím největším záporem, protože na krátké ploše nemá divák moc šancí se s hrdiny plně identifikovat, což je dáno i tím, že žádný nevyčnívá a emoce jsou po celou dobu upozaďovány a drženy na uzdě. Podobně je to i s dialogy, které jsou výborně odposlouchané, "ze života", mají dobré tempo, ale opět platí, že mezi nimi není žádný, který by strhl a odhalil něco víc. Nejde o nikterak zásadní chyby, milovníky podobných dramat určitě uspokojí a tvůrcům je nelze vyčítat, protože jsou zcela záměrně, přesto to možná trochu mrzí. Náročnější záležitost na sobotní večer.

Zajímavost: Film se natáčel pouhých osmnáct dní a za kamerou stálo několik studentů Metropolitní univerzity v Budapešti, které režisér učí.

Český trailer filmu Rodinné štěstí / Ernelláék Farkaséknál
Perfektní den (A Perfect Day) (sobota 27. 3., ČT2, 22.35 - 00.20)

Český plakát filmu Perfektní den / A Perfect Day
© Facebook tvůrce
Španělské komediální drama se před šesti lety objevilo i v našich kinech, větší díru do světa v nich ale neudělalo, což vůbec o ničem nesvědčí. Režisér a spoluscenárista Fernando León de Aranoa v něm zpracovává román Pauly Farias a umně v něm kombinuje cynickou road movie, černou komedii a naléhavé drama o práci humanitárních pracovníků. Spoléhá se při tom na výborně napsané a vypointované dialogy, takřka autentickou atmosféru Balkánu devadesátých let, svižné tempo a zcela přesný soundtrack. Potěší i to, že se pustil do jakési decentní satiry o nesmyslnosti války a dodržování absurdních vojenských předpisů. Navíc to dělá tak dobře, že je škoda, že tuto linii upozadil na úkor vzájemných slovních přestřelek hlavních postav a již zmíněných brilantních dialogů. Slabší chvilky mu nicméně pomáhá překonat excelentní obsazení, v němž dostali důvěru Benicio del ToroTim RobbinsOlga KurylenkoMélanie Thierry nebo Fedja Stukan. Příjemně oldschoolová záležitost, která mohla být o něco kratší a komplexnější, což se píše i v naší recenzi.      

Zajímavost: Kurylenko se kvůli filmu učila španělsky.

Oficiální český trailer filmu Perfektní den / A Perfect Day
Tully (Tully) (pondělí 29. 3., Nova Cinema, 20.00 - 21.50 / pátek 2. 4., 00.05 - 01.45)

Plakát filmu Tully / Tully
© Facebook tvůrce
Tři roky staré komediální drama tuzemská kina zcela minulo a není tu úplně známé, ačkoli za ním stojí poměrně slavná jména. Režírující Jason Reitman v něm dostal k dispozici scénář Diablo Cody, který s docela chytrým humorem popisuje trápení budoucí trojnásobné matky. Nejvíce v něm funguje první třetina, která vskutku realisticky zobrazuje poporodní depresi a soustředí se na takřka autentickou atmosféru a pomalejší tempo. Jakmile se ale tvůrci pokouší vyprávět celistvý příběh, začíná to celé trochu drhnout, protože vše se najednou rozpadá na jednotlivé epizody, které jsou zajímavé jen napůl a dost často se uchylují k různým klišé a laciným myšlenkám o rodinném životě, které mají nebezpečně blízko telenovele. Diskuze vyvolává i trochu kontroverzní a rádoby šokující pointa, která se ale dá trochu odhadnout předem a působí lehce lacině a možná i hloupě. Ve slabších momentech nad vodou snímek udržuje titulní a výborná Charlize Theron, které zdatně sekundují například Mackenzie DavisRon LivingstonLia Frankland nebo Mark Duplass. Lehce nedotažený tip.

Zajímavost: Charlize Theron kvůli roli přibrala dvaadvacet kilogramů.

Oficiální trailer filmu Tully / Tully
Nestřílejte! (Niet Schieten) (pondělí 29. 3., ČT2, 21.45 - 00.05)

Plakát filmu Nestřílejte! / Niet Schieten
© IMDb
Tři roky staré belgické drama je v našich končinách absolutně neznámé, což je obrovská škoda. Režisér a spoluscenárista Stijn Coninx v něm totiž vychází ze skutečných událostí, které jsou dost znepokojivé. A právě na příběh spoléhá nejvíce, protože v pomalém tempu nechává působit silnou zápletku, hutnou atmosféru a skvěle pracuje s diváckými emocemi a napětím, které šponuje až skoro k nesnesení. Podobně je na tom obsazení, které je fantastické a sestává z v tuzemsku neznámých herců, jimž vévodí výborný Jan Decleir, a tím pádem dodává jakýsi pocit autenticity. Jen je trochu škoda, že se opíral o stále moderní rozklepanou kameru, která se k tématu moc nehodí a někdy by potřebovala vyloženě uklidnit a stát na stativu. Mrzí i poněkud přehnaná délka, která zbytečně tříští pozornost několika opakujícími se a nikam nevedoucímí scénami. Vynikající a neznámý tip.   

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Don’t shoot, that is my dad Davida van de Steena.

Oficiální trailer filmu Nestřílejte! / Niet Schieten
Kosenie Jastrabej lúky (pondělí 29. 3., ČT art, 22.50 - 00.10)

Plakát filmu  / Kosenie Jastrabej lúky
© trnka.biz
Československé normalizační drama se dnes takřka vůbec nepřipomíná, i když se z tehdejší tvorby do značné míry vymyká. Režírující Štefan Uher se v něm totiž soustředí na skoro autentickou atmosféru slovenské podhorské vesnice, kterou umocňuje nádhernou kamerou a několika krásnými záběry na panenskou přírodu a celkově poetickým laděním tamního života. Velmi dobře pracuje s kontrastem dlouholetých a neměnných tradic a moderního života jiné generace, který už je poznamenán různými technologiemi a celospolečenskými návyky. Příběh jako takový tu tak neexistuje, protože důraz je kladen na dojmy, dialogy, pomalé tempo a již zmíněné záběry krajiny. V hlavních rolích navíc excelují Jozef KronerVěra TichánkováKarol SpišákRudolf Jelínek a Jozef Úradník. I přes vskutku střídmou stopáž se tvůrce zejména v závěru nevyvaruje několika nudnějších momentů, což ale tolik nevadí. Zapomenutá záležitost. 

Zajímavost: Tichánkovou předabovala Viera Strnisková.

Originální trailer filmu Kosenie Jastrabej lúky
Blok 99 (Brawl in Cell Block 99) (úterý 30. 3., Nova Cinema, 21.55 - 00.20 / čtvrtek 1. 4., 01.05 - 05.05)

Plakát filmu Blok 99 / Brawl in Cell Block 99
© Facebook tvůrce
Kriminální thriller, který naše kina ostudně minul, je sice zápletkou béčkový, formálně je ale natolik výrazný, že to nikterak nevadí. Režisér a scenárista S. Craig Zahler v něm totiž pracuje s na žánr výborně napsanými postavami a od úvodních minut nastavuje pomalejší tempo a vytváří opravdu hutnou atmosféru. Unikátnost ale spočívá v pro tvůrce typickém syrovém a brutálním násilí, které je ale zakomponováno do děje natolik přirozeně, že to skvěle funguje. Potěšující je celková nekompromisnost, která graduje v závěru, který je jen pro silné povahy. V titulní roli mnohé překvapí zcela nekomediální, drsný a charismatický Vince Vaughn, z něhož vyzařují strach a respekt, v rámci možností mu jsou ale zdatnými kolegy i Jennifer CarpenterUdo Kier a Don Johnson. Vytýkat se dá snad jen přehnaná délka, která je znát v utahaném úvodu. Vynikající a nekorektní podívaná, která jde až na dřeň, což potvrzuje i naše rubrika Za horizontem

Zajímavost: Vaughn absolvoval kvůli natáčení tříměsíční boxerský trénink a nabral skoro sedm kilo svalové hmoty.

Český trailer filmu Blok 99 / Brawl in Cell Block 99
Akta Pentagon: Skrytá válka (The Post) (středa 31. 3., Prima Max, 20.00 - 22.25 / čtvrtek 1. 4., 17.35 - 20.00)

Český plakát filmu Akta Pentagon: Skrytá válka / The Post
© Facebook tvůrce
Čtyři roky staré drama patří k nejdůležitějším filmům poslední dekády. Režírující Steven Spielberg v něm akcentuje roli médií ve společnosti a od počátku jede na svou jistotu. Úvodní válečná scéna sice naláká na úplně jiný film, to ale příliš nevadí, protože jde o brilantní konverzační drama, které disponuje vynikající dobovou atmosférou a silným tématem. Jelikož je ale tempo pomalejší, děj není moc strhující a dialogů a postav je někdy až moc, je vyžadována trocha divácké tolerance. Naprosto klíčové je pochopitelně obsazení, v němž excelují Tom Hanks a na Oscara nominovaná Meryl Streep, kteří snímek táhnou i ve slabších momentech a jejich společné scény patří k jeho naprostým vrcholům. Je asi pravda, že to celé mohlo být napínavější, o něco kratší a výraznější, to ale na důležitosti poselství filmu, o němž se více dozvíte z naší recenze, nic nemění  

Zajímavost: V mnoha scénách byly jako rekvizity použity skutečné dokumenty, které byly v kauze v roce 1971 zveřejněny.

Oficiální český trailer filmu Akta Pentagon: Skrytá válka / The Post

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box office: Aquaman se potápí (25.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu