Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Recenze: Locked Down

Locked Down s Anne Hathaway je zbytečná komedie bez humoru a nadsázky

Vydáno: 11.02.2021 07:30 v sekci Recenze - Lukáš Frank | foto: The Ringer

Anne Hathaway a Chiwetel Ejiofor se pod taktovkou Douga Limana snaží ukázat, jak se žije v době pandemie koronaviru v Londýně, a že s trochou štěstí se na tom dá i pěkně zbohatnout.

Locked DownRecenzoval/a Lukáš Frank dne 11.02.2021 07:30. Anne Hathaway a Chiwetel Ejiofor se pod taktovkou Douga Limana snaží ukázat, jak se žije v době pandemie koronaviru v Londýně, a že s trochou štěstí se na tom dá i pěkně zbohatnout. Hodnocení: 1

Locked Down

Locked Down
Komedie / Romantický / Krimi
United States, 2021 , 118 min.

Režie: Doug Liman
Scénář: Steven Knight
Kamera: Remi Adefarasin
Hudba: John Powell
Herci: Sonic, Chiwetel Ejiofor, Dulé Hill, Jazmyn Simon, Anne Hathaway, Frances Ruffelle, Bobby Schofield, Tallulah Greive, Dan Ball, Louis Ball, Katie Leung, Mark Gatiss, Eva Röse, Ben Kingsley, Ben Stiller

Locked Down hodnocení na Kinobox.cz: 49.92 %
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bylo by velice jednoduché nový snímek režiséra Douga Limana odsoudit, poslat jej do propadliště filmových dějin a přát mu co nejvíc Zlatých malin. Ono se tak nakonec nejspíše stane, ale pojďme se zamyslet nad tím, proč vlastně Locked Down vůbec vznikl. Už dlouho totiž nebyl do světa vypuštěn tak zbytečný a otravný film.

Chiwetel Ejiofor, Anne Hathaway ve filmu  / Locked Down
© HBO
Pryč jsou doby, kdy oficiální synopse filmů měly několik dlouhých souvětí a barvitě se snažily diváka navnadit na to, co na plátně uvidí. Popisy filmů uváděných na streamovacích službách jsou strohé, krátké a nepříliš říkající. U filmu Locked Down se ale HBO Go, na kterém je film streamován, snažilo a docela obsáhle popsalo prázdný děj. O to smutnější je zjištění, že jde jen o zbytečná slova a samotný snímek nabídne ve finále ještě míň.

Nepříliš sympatická marketingová ředitelka Linda (Anne Hathaway) a její protějšek Paxton (Chiwetel Ejiofor) – vyhořelý doručovatel zásilek, který není o moc sympatičtější než ona, se právě rozešli a kvůli probíhající pandemii koronaviru jsou společně uvězněni ve svém společném domě. I přes vzájemnou nesnášenlivost je opět svede dohromady nabídka podílet se na loupeži velice drahých šperků.

Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor ve filmu  / Locked Down
© HBO Max
Ať už hltáte každou novinku o probíhající pandemii, nebo automaticky vypínáte večerní zprávy, jedno je jisté – ovlivnilo to každého z nás a každého jinak. Byla jen otázka času, kdy se filmoví tvůrci chopí šance a natočí film uzpůsobený této době. Z filmu je až příliš cítit snaha a touha předvést divákovi něco, co je v současnosti tolik aktuální. Snímek spoléhá na to, že pandemie hýbající celým světem a objevující se i v příběhu, přiláká k obrazovkám více sledujících už jen kvůli tématu.

Je tedy obrovská škoda, že se scénář nesnaží nabídnout něco víc. Divák sleduje zcela běžné situace typické pro tuto dobu. Online hovory s kolegy z práce, které jsou doprovázeny sekajícím se obrazem. Život na pár metrech čtverečních, z kterého pramení ponorková nemoc. Celé je to ale zpracované tak strašně běžně, neoriginálně a bez jakéhokoliv vtipu, že máte chuť po první půlhodině film vypnout. Snaha divákům ukázat karanténu z nějakého jiného (třeba vtipnějšího) hlediska je tedy nulová a člověk má tak pocit, že je zcela zbytečné na film koukat.

Anne Hathaway ve filmu  / Locked Down
© HBO Go
Dalším problémem jsou postavy. Anne Hathaway není špatná herečka a je pravdou, že film od filmu je krásnější, a v Locked down se snaží co může, ale její Linda je tak nesympaticky napsaná, že je dost těžké se do ní vcítit a chápat ji. Chiwetel Ejiofor má dle scénáře za sebou kriminální minulost, ale jeho postava je nevýrazná a nudná. Svůj velký podíl na tom mají i dialogy, které jsou dlouhé, nikam nevedou a během nich je jednoduché ztratit pozornost.

Motivace obou postav pro tak velkou krádež je také malá. Proč by dva mladí dobře zaměstnaní lidé, kteří bydlí v obrovském domě v Londýně, měli chtít obohatit svůj rozpočet o další velkou sumu peněz? Nebylo by lepší sledovat osud rodiny, kterou pandemie dostala na kolena, a tak se rozhodnou zkusit poslední věc, která by je mohla zachránit? Stačilo by přidat trošku nadsázky a vtipu a divák by se nemusel nudit u něčeho tak povrchního, jako je Locked Down. Pokud jste se těšili na Bena Stillera a Bena Kingsleyho, tak budete zklamáni. Oba mají ve filmu minirole a uvidíte je jen prostřednictvím počítačových monitorů hlavních hrdinů.

Anne Hathaway ve filmu  / Locked Down
© The SilverScreen Analysis
Jako plus je dobré zmínit lokace, ve kterých se film odehrává. Ulice Londýna, kde pár bydlí, je opravdu hezká, a když na ni Paxton vyjde a ví, že je v ní uvězněn, divák získá asi jednou jedinkrát jakýsi vnitřní pocit, že je lockdown. O to víc tento pocit zkazí chvíle, kdy se někdo z dvojice přesune mimo domov, třeba do firmy, kde pracuje Anne Hathaway. Ta, když vstoupí do budovy, má nasazenou roušku, ale ve chvíli, kdy se veze výtahem s ostatními kolegy, tak roušku nemá. Je to možná detail, ale na věrohodnosti filmu to určitě nepřidá.

Film Locked Down měl obrovský potenciál a šanci zaujmout a oslovit davy. Do karet mu hrálo divákům aktuálně blízké téma, sympatické ústřední duo, talentovaný režisér a kreativní scénárista (Steven Knight), který dokázal v minulosti napsat příběh povedených Východních příslibů nebo Noční jízdy. Ale ano, dá se to pochopit. Hypotéka se sama nezaplatí a napsat něco tak banálního a dostat za to zaplaceno, není pro tak ostříleného scénáristu evidentně problém.

Katastrof se děje v poslední době hodně. Ať už jde o neustále se měnící vládní nařízení, počty nakažených nebo třeba i mediální obraz celé pandemie. To, že jsme zavření doma, všichni vidíme a víme. Nepotřebujeme na to koukat v nudném zpracování ještě v televizi. Pro příště, pokud filmoví tvůrci chtějí čerpat z aktuální situace, ať to dělají s vtipem a nadsázkou. To je to, co dnešní svět a divák potřebují.

Oficiální trailer filmu Locked Down

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
2/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Robert Downey Jr. bude mít Vertigo (24.03.2023 10:40 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Angelina Jolie bude Maria Callas (24.10.2022 11:00 v Novinky | Zprávy)
- Jared Leto bude Karl Lagerfeld (07.10.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Radioaktivní matka zrodila hvězdu Bruce Lee (09.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Armageddon Time (08.09.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Tom Cruise a jeho plány do budoucna (09.08.2022 17:15 v Novinky | Zprávy)
- Jake Gyllenhaal bude vyhazovačem v Road House (02.08.2022 19:30 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Tom Cruise slaví 60 let (03.07.2022 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Tvář pod maskou hledá v temných koutech tajemství očí ztracené jednotky (03.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství stopy nezanechal (04.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Strážce je první člověk, který se stal vládcem vesmíru (29.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Upgradeovaný služebník Gump je hrdinou až do konce (15.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Jokerův mozek je v plamenech (25.03.2022 07:30 v Radar | TV tipy)


PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe