Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 1. 2021 - 4. 2. 2021

TV tipy: Phantom Boy si četl kroniku rodu Spiderwicků a podepsal smlouvu s ďáblem

Vydáno: 29.01.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Empire

Přelom ledna a února nepřináší v televizích nic extra zajímavého a po nějakých atraktivních premiérách se diváci musí poohlédnout jinde. K tomu nejlákavějšímu tak patří dva tuzemské dokumenty a drama Operace Eichmann.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Smlouva s ďáblem (Bedazzled) (sobota 30. 1., Nova, 15.55 - 17.40 / čtvrtek 4. 2., Nova Cinema, 18.15 - 20.00)

Plakát filmu Smlouva s ďáblem / Bedazzled
© Amazon.com
Miléniová romantická komedie s prvky fantasy potěší zejména v úvodu, kdy se tváří hodně nápaditě a poměrně originálně. Režisér a spoluscenárista Harold Ramis v ní vychází z otřepané premisy, kterou ale dovedl převést do jiného světla a opíral se při tom o svižné tempo, střídmou stopáž, v níž je prostor jen na to nejnutnější a absolutně pohodovou atmosférou, z níž je znát celkový nadhled. S přibývajícím časem ale vše trochu upadá, vtipy už nejsou tak zábavné a jakési zvláštní kouzlo se vytrácí. Dáno je to především tím, že potenciál příběhu není využit ani zdaleka a velmi brzy se humor začne opakovat a není moc dobře vypointován. Dost toho ale zachraňuje obsazení, v němž vyniká až extrémně sexy Elizabeth Hurley, která svým šarmem zastiňuje úplně všechny, mezi nimi nejvíc unylého a toporného Brendana Frasera, dále se pak objeví třeba Frances O'ConnorMiriam Shor nebo Orlando Jones. Solidní žánrovka, která ale mohla dopadnout o něco lépe.

Zajímavost: Hurley si ve filmu oblékne celkem devatenáct šatů.

Originální trailer filmu Smlouva s ďáblem / Bedazzled
Karel Svoboda: Šťastná léta (sobota 30. 1., ČT1, 21.20 - 22.54)

Plakát filmu  / Karel Svoboda: Šťastná léta
© Facebook tvůrce
Loňský dokument o jednom z nejslavnějších česk(oslovensk)ých skladatelů lze hodnotit dvojím metrem. Jelikož režisérem a scenáristou je jeho syn Petr Klein Svoboda, je na jednu stranu pozitivem to, že díky němu se divák dostane k hodně vzácným archivním záběrům z domácího videa, o kterých nikdo nepředpokládal, že je kromě rodiny někdo uvidí. Tím pádem je možné vidět slavnou osobnost z její "obyčejné" lidské stránky a získat na ni nový náhled. Dobré je též to, že díky příbuzenskému vztahu se autorovi povedlo vyzpovídat mnoho umělců, kteří na autora mnoha písní zavzpomínali a neopírali se přitom o omleté fráze. Na druhou stranu ale dokumentu chybí nadhled, který by byl v mnoha momentech potřeba a komentáře tvůrce působí trochu nadbytečně. Samotný závěr je pak možná až lacině sentimentální. Každopádně zajímavý portrét legendy.   

Zajímavost: Snímek vznikl k nedožitým osmdesátinám Karla Svobody.

Originální trailer filmu Karel Svoboda: Šťastná léta
Phantom Boy (Phantom Boy) (neděle 31. 1., ČT :D, 09.20 - 10.45)

Plakát filmu Phantom Boy / Phantom Boy
© IMP Awards
Šest let starý belgicko-francouzský animák je v našich končinách absolutně neznámý a oficiální cestou se nedá sehnat. Je to poměrně škoda, protože režijní duo Jean-Loup Felicioli a Alain Gagnol v něm dětskému divákovi představilo vážnější námět o vážné nemoci i způsob, jak s ní mentálně bojovat. Navíc ukazuje, že se nevyhýbá ani těm nejmenším, v čemž je jeho největší síla. Naštěstí ale nerezignovalo na technickou stránku, protože animace je originální stejně jako zvláštní, po celou dobu ale baví a svým způsobem fascinuje svou záměrnou nedokonalostí. Příběh tedy tolik propracovaný není, nijak zásadně to ale dojem nekazí, protože tvůrci se striktně vyhýbají infantilnímu a prvoplánovému humoru a servírují jen několik vskutku povedených hlášek a velmi specifickou melancholickou atmosféru. Nechybí ani několik velmi dobře zvládnutých napínavých scén. Být to celé o něco propracovanější a možná vizuálně výraznější, byl by dojem ještě o něco lepší. Hodně raritní záležitost. 

Zajímavost: Světovou premiéru měl film na festivalu v Torontu.

Oficiální trailer filmu Phantom Boy / Phantom Boy
Punk je hned! (pondělí 1. 2., ČT art, 22.55 - 00.15)

Plakát filmu  / Punk je hned!
© Facebook tvůrce
Před dvěma lety v létě se v tuzemských kinech mihnulo slovensko-české drama, které je klubovou záležitostí a divákovi nejde vůbec naproti. Debutující režisér a scenárista Juro Šlauka v něm totiž nabízí pohled do drsného a neveselého života drogově závislých a jeho největší devíza a zároveň největší problém spočívá v obsazení neherci, díky nimž je celý snímek autentický a místy působí spíše dokumentárně. Zároveň jsou ale výkony dost nevyrovnané a kvůli svéráznému vzhledu mnoha účastníků a jejich přirozenosti se tu nenajde moc sympatických postav. Autor se rozhodně snaží, s kamerou někdy až kouzlí a opírá se o svižné tempo, velmi depresivní atmosféru a potemnělé a až nepříjemné lokace. Je ale škoda, že si nepohlídal zvukovou stránku, protože aktérům je chvílemi špatně rozumět a výsledek tak působí zbytečně amatérsky. Radost pak neudělá ani přehnaný a nedůvěryhodný závěr, který nekoresponduje se zbytkem filmu. Ne úplně jednoduchá podívaná.

Zajímavost: Jeden z hlavních aktérů zemřel den před premiérou filmu na následky autonehody.

Originální trailer filmu Punk je hned!
K2 vlastní cestou (úterý 2. 2., ČT2, 20.55 - 22.35)

Plakát filmu  / K2 vlastní cestou
© Bontonfilm
Loňský dokument mapuje cestu české horolezkyně Kláry Kolouchové na druhou nejvyšší horu světa. Režisérka a scenáristka Jana Počtová ho poměrně netradičně pojala jako dobrodružný film se všemi žánrovými atributy, což funguje zejména zpočátku, neboť vše působí svěže a neokoukaně. S přibývající stopáží se ale originalita vytrácí a na povrch vyplouvá určitá povrchnost a hodně zjednodušené vyprávění celé výpravy. Mrzí to o to víc, že hlavní aktérka je charismatická a prokazuje víc odvahy a vůle než leckterý její mužský kolega, nikdy to ale není úplně vytěženo, protože autorka jako by chtěla zachytit co nejvíce témat spojených s náročným výstupem. Trochu kontroverzně se pak jeví rozhodnutí ukazovat všechny emoce hlavní hrdinky, která tak velmi často pláče, což je na jednu stranu autentické, na tu druhou ale kontraproduktivní, protože se tím snímek nijak neposouvá. Do značné míry to ale kompenzují nádherné záběry na fascinující horský masív, který je malebný a zároveň děsivý sám o sobě. Připomínka jednoho nedoceněného sportovního výkonu.     

Zajímavost: Dle autorky se pracovalo s více než sto hodinami materiálu, jehož stříhání trvalo více než měsíc.

Originální trailer filmu K2 vlastní cestou
Špatný krok (Criminal Activities) (úterý 2. 2., Prima Max, 22.50 - 00.45 / čtvrtek 4. 2., 00.25 - 02.25)

Plakát filmu Špatný krok / Criminal Activities
© IMDb
Šest let staré kriminální drama je v tuzemských končinách takřka neznámé a není se co divit, protože bylo zastíněno mnoha dalšími a leckdy i lepšími žánrovkami. Debutující režisér Jackie Earle Haley v něm jednoznačně spoléhá na diváckou jistotu, protože se evidentně inspiruje podobnými snímky a ničím v něm moc nepřekvapí. Zaujme snad jen zdařilou vizuální stránkou a solidní akcí, zoufale mu ale chybí určitá osobitost a výraznost. Příběh je od počátku vesměs předvídatelný, aby v závěru nemile překvapil překombinovaností a zbytečnou snahou o rádoby nečekané zvraty. Negativa částečně kompenzují poměrně fungující potemnělá atmosféra, snesitelná stopáž, řízný a úderný soundtrack a víc než solidní obsazení. V něm titulní role ztvárnili Michael PittDan Stevens a Christopher Abbott, které doplňují mimo jiné sám režisér, Rob Brown nebo tradičně záporný John Travolta, jenž ale evidentně hraje jen na půl plynu. Nenáročná jednohubka na úterní večer.  

Zajímavost: Jednu z menších rolí ztvárnil i režisérův syn Chris Haley.

Oficiální trailer filmu Špatný krok / Criminal Activities
Čintamani a podvodník (středa 3. 2., ČT art, 21.40 - 23.30)

Plakát filmu  / Čintamani a podvodník
© Filmový přehled
Na československé povídkové krimi z první poloviny šedesátých let se neprávem zapomnělo a moc se nepřipomíná. Režisér a scenárista Jiří Krejčík v něm zpracoval dvě detektivní povídky Karla Čapka a laskavým způsobem připomenul a oživil slávu první republiky. Právě parádní dobová atmosféra je asi tím nejlepším, o co se může opřít, a i když zpracovává vážné téma, potřebně ho odlehčuje a spoléhá se také na parádní hudbu Zdeňka Lišky, která je výrazná především ve druhé polovině. Pro obě části jsou příznačné též nenáročný, ale inteligentní humor, krásná černobílá kamera, poměrně svižné tempo a naprosto bravurní nostalgická nálada evokující dvacátá léta. Zatímco první povídce chybí lepší a nápaditější pointa, ta druhá se zase pomalu rozjíždí a spád nabírá velmi pozvolně, v závěru už ale vše funguje, jak má. Obsazení je nicméně excelentní a v hlavních rolích září Vladimír Šmeral a Jiří Sovák, které neméně skvěle doplňují třeba František FilipovskýOlga ScheinpflugováZora PolanováJiřina JiráskováIva Janžurová nebo Vlastimil Brodský. Tip ze zlatého fondu naší kinematografie. 

Zajímavost: Snímek adaptuje povídky Čintamani a ptáci Příběhy sňatkového podvodníka.

Televizní spot filmu Čintamani a podvodník
Operace Eichmann (Operation Finale) (středa 3. 2., Prima Max, 21.55 - 00.25 / pátek 5. 2., 00.20 - 02.50)

Plakát filmu Operace Eichmann / Operation Finale
© Amazon.com
Tři roky staré válečné drama skýtalo obrovský potenciál, ten ale nedokázalo plně využít. Režírující Chris Weitz si v něm ukousl příliš velké sousto, protože trochu rezignoval na závažnost tématu a nedokázal ho vylíčit v celém jeho rozsahu. Místo toho celou dobu klouže po povrchu a nikdy nedokáže vykřesat potřebné napětí a emoce. Nepříjemně překvapí hlavně to, že i když měl k dispozici velké množství zřejmě vymyšlených dialogů, nevdechl jim žádný život a jsou jen mechanicky odříkané, což je obrovská škoda. Jako rekonstrukce dopadení jednoho z největších válečných zločinců snímek poměrně funguje, tvůrce si ale zcela záměrně drží jakýsi odstup, proto je výsledek chladný, rozpačitý a jako by strojový. Moc mu nepomáhá ani trochu přetažená délka, v níž je spousta hluchých míst. Na lehkém nadprůměru ho tak krom samotného tématu a několika výborně zrealizovaných scén drží především herecké obsazení, v němž hlavní role ztvárnili výborní Oscar Isaac a Ben Kingsley. Těm pak sekundují kupříkladu Mélanie LaurentLior Raz nebo Nick Kroll. Solidní žánrovka s absolutně nevyužitým potenciálem.

Zajímavost: Film se skutečně natáčel v Buenos Aires.

Oficiální trailer filmu Operace Eichmann / Operation Finale
Kronika rodu Spiderwicků (The Spiderwick Chronicles) (čtvrtek 4. 2., Paramount Network, 20.00 - 22.00)

Plakát filmu Kronika rodu Spiderwicků / The Spiderwick Chronicles
© Amazon.com
Rodinná fantasy je adaptací románu Tonyho DiTerlizziho a Holly Black a nejvíc jí škodí snaha napodobit několik slavných vzorů. Režírující Mark Waters v ní více baví v první polovině, která disponuje svěžím tempem a poměrně zábavnými vtípky, v té druhé už ale výrazně ztrácí, protože už tak předvídatelný příběh najednou nemá co nabídnout, snaží se o nečekané zvraty a utápí se v tunách klišé. Možná je škoda i to, že se tvůrce zaměřil na nejmenší diváky, protože scénář je vskutku velmi jednoduchý a až moc naivní a nabízí jen přehlídku digitálních příšer a monster. Snímek tak zachraňují velmi dobrá vizuální stránka, která si vyhrává s různými prostředími, solidní atmosféra a na žánr vskutku krátká stopáž, v níž se naštěstí divák nikdy nenudí. Hlavní dětskou dvojroli ztvárnil snesitelný Freddie Highmore, jemuž dělají společnost například velmi dobří Mary-Louise ParkerNick Nolte a Joan Plowright, objeví se ale též toporný a nechtěně směšný David Strathairn. Neoriginální a dnes už možná trochu zastaralá záležitost.  

Zajímavost: Snímek byl natočen podle prvních tří dílů literární ságy.

Oficiální trailer filmu Kronika rodu Spiderwicků / The Spiderwick Chronicles
Lemmy Forever (Lemmy) (čtvrtek 4. 2., ČT art, 22.10 - 00.00)

Český plakát filmu Lemmy Forever / Lemmy
© Facebook tvůrce
Jedenáct let starý dokument je portrétem jednoho z nejkultovnějších a nejznámějších rockerů historie. Režírující a scenáristická dvojice Greg Olliver a Wes Orshoski byla Lemmymu tři roky v patách a zaznamenávala jeho život, úvahy, myšlenky a tvůrčí pochody. Nejvíc přínosný je snímek pro ty, kteří tuto poněkud bizarní figuru neznají, protože velmi dobře pochopí její význam pro hudební historii a zároveň i definici toho, co znamená být rocker. Nudit se ale nebudou ani ti, kteří ji velmi dobře znají, protože nahlédnou do jejího soukromí a skromného bytu a navíc si užijí svérázného humoru a hlášek, kterých je snímek plný. Nechybí ani ohlasy mnoha slavných muzikantů, kteří se vyznají z toho, jaký vliv na ně sledovaný měl. Jen škoda, že to celé nedrží trochu víc pohromadě, neboť vyprávění je dost kusé a evokuje spíše seriál. Portrét a zároveň pomník svérázného umělce.    

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na festivalu South by Southwest v USA.

Oficiální trailer filmu Lemmy Forever / Lemmy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Podivuhodný příběh Henryho Sugara (15.09.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Retirement Plan (13.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu