Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 30. 10. 2020 - 5. 11. 2020

TV tipy: Creed, Deadpool a stařík Diego Maradona jsou hoši z Brazílie

Vydáno: 30.10.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na přelomu října a listopadu se v televizích lze těšit hned na několik zajímavých premiér. K těm nejatraktivnějším se určitě řadí druhý Deadpool, druhý Creed a oceňovaná tuzemská tragikomedie Staříci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Diego Maradona (Diego Maradona) (pátek 30. 10., ČT2, 20.00 - 22.10)

Český plakát filmu Diego Maradona / Diego Maradona
© Facebook tvůrce
Jak už název napovídá, britský dokument sleduje geniálního argentinského fotbalistu, který je doma za absolutního boha, mimo hranice své vlasti má ale značně kontroverzní pověst. Režírující Asif Kapadia se zabývá pouze výsekem jeho života, kdy nastupoval za italskou Neapol a pro sebe typickým způsobem spoléhá na řadu raritních archivních záběrů, které mu slouží jako způsob vyprávění. Vzhledem k obrovskému přesahu celého příběhu určitě zaujme i ty, které jinak fotbal vůbec nezajímá, protože to, co osud "boží ruce" nachystal, je extrémně poťouchlé. Tvůrce měl navíc tu výhodu, že úplně vše o osobě sledovaného vypoví pouhé tři minuty z jediného zápasu, takže na ně mohl jen navázat. Jen škoda, že stopáž je trochu přepálená, protože uprostřed se toho zas tolik neděje a zamrzí i to, že v závěru alespoň textově nepopíše, jak se Maradonův život odvíjel dál. Vynikající záležitost, která ukáže, že život opravdu umí napsat neuvěřitelnější příběhy než jakýkoli scenárista. 

Zajímavost: Premiéra snímku proběhla na festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Diego Maradona / Diego Maradona
Creed II (Creed II) (pátek 30. 10., Prima Cool, 20.15 - 22.55 / sobota 31. 10., 14.30 - 17.15 / čtvrtek 5. 11., Prima Max, 10.40 - 13.20)

Český plakát filmu Creed II / Creed II
© Facebook tvůrce
Pod zaměnitelným a přehlédnutelným béčkovým názvem Rocky: Nová výzva najdete v programu pokračování úspěšného boxerského dobrodružství, v němž legendární postava hraje jen vedlejší roli. Režisér Steven Caple Jr. v něm navazuje na čtvrtý díl slavné ságy a znovu vrací do hry sovětského bijce Ivana Draga, čímž u fanoušků vyvolává značnou nostalgii. Jinak se ale opírá o solidní atmosféru a slušnou hudbu, naštěstí se mu vydařila i realizace boxerských zápasů, kterým chybí snad jen větší syrovost. V hlavní roli se objeví velmi dobrý Michael B. Jordan, jemuž velmi dobře sekunduje především Florian Munteanu, v menších rolích se vrátí Sylvester Stallone a Dolph Lundgren, jejichž společné dialogové scény patří k naprostým vrcholům a dost zamrzí, že se tvůrci rodině Dragových nevěnují víc, protože v těch chvílích má snímek našlápnuto na vydařené sociální drama a dojem trochu kazí i přetažená stopáž. Jeden z tipů týdne, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Ačkoliv byla natočena, tak scéna rvačky mezi Rockym a Dragem byla nakonec vystřižena.

Český trailer filmu Creed II / Creed II
Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (The Librarian: The Curse of the Judas Chalice) (sobota 31. 10., Prima Cool, 20.15 - 22.15 / neděle 1. 11., 15.15 - 17.15 / úterý 3. 11., Prima Max, 12.05 - 13.55)

Plakát filmu Flynn Carsen 3: Jidášův kalich / The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
© Amazon.ca
Už asi nikoho nepřekvapí, že i třetí díl televizní ságy o dobrodružném knihovníkovi má lepší hodnocení v zahraničí než u nás. Režírující Jonathan Frakes i tentokrát rezignoval na nějaký větší nadhled a humor a znovu natočil variaci na Indianu Jonese. V tomto případě ale naštěstí dostal k dispozici relativně zajímavý příběh, který sice neopomíná naprosto nedůvěryhodné zvraty, je v něm ale plno upírů, minimum hluchých míst, má svižné tempo, velmi slušnou akci a střídmou stopáž, v níž de facto není místo na nudu. Počítat je ale třeba opět s ne úplně vydařenými triky, jejichž nedokonalost bije do očí a zastaralé byly už v době vzniku. V hlavní roli se pevně usadil spolehlivý Noah Wyle, jehož nejvýrazněji doplňuje sexy Stana Katic, dále se pak objeví třeba Bruce DavisonBob Newhart nebo Jane Curtin. Nenáročná záležitost na víkendový večer.

Zajímavost: Jako hráč na trombon se ve filmu mihne i sám režisér.

Originální trailer filmu Flynn Carsen 3: Jidášův kalich / The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
Deadpool 2 (Deadpool 2) (sobota 31. 10., Prima Cool, 22.15 - 00.45 / neděle 1. 11., Prima Max, 00.55 - 03.25)

Český plakát filmu Deadpool 2 / Deadpool 2
© Facebook tvůrce
Pokračování úspěšné a tak trochu jiné komiksovky je sice sázkou na jistotu, nicméně hodně povedenou. Režírující David Leitch se v něm soustředí hlavně na akci, která je syrová a realistická, i když trochu repetetivní. Prokazuje ale i smysl pro komediální timing, neboť veškerý humor prodává s přehledem, nebere se moc vážně, nastoluje hodně pohodovou atmosféru a z eRkového ratingu vymačkává, co se dá a někdy jde až za jeho hranu. K tomu mu pomáhá i vysloveně parodický příběh, který se ničeho nebojí a některé scény mají dokonce potenciál stát se naprosto ikonickými, nechybí ani výborný písničkový soundtrack. Hlavní roli si znovu vychutnává Ryan Reynolds, o moc pozadu nezůstávají ani Josh Brolin nebo Zazie Beetz. Vytýkat se dá snad jen pomalý rozjezd, který se snaží být zbytečně seriózní a samotný závěr, jenž je přece jen až moc srdceryvný. Další tip týdne, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Cameo roli ve filmu ztvárnil Brad Pitt, který za ni chtěl jen šálek kávy.

Oficiální český trailer filmu Deadpool 2 / Deadpool 2
Staříci (neděle 1. 11., ČT1, 20.10 - 21.40)

Plakát filmu  / Staříci
© Facebook tvůrce
Loňské česko-slovenské drama je v tuzemské kinematografii úkazem, protože nepůsobí jen jako spotřební produkt, ale je na něm vidět určitá koncepce, která byla naplněna. Celovečerně debutující a na Českého lva nominovaná režírující a scenáristická dvojice Martin Dušek a Ondřej Provazník v něm v souladu s věkem hlavních hrdinů zcela záměrně zvolila pomalé tempo, které skvěle funguje, suchý humor, kterého ale není moc a ze skutečných událostí vycházející příběh, který je stejně tak absurdní jako smutný a navíc potěší poměrně nekompromisním závěrem. K dobru budiž připsána i hutnější atmosféra, velmi pěkná kamera a střídmá stopáž, v níž je čas jen na to nejpodstatnější. Tím nejklíčovějším je ovšem obsazení, v jehož hlavních rolích dostali důvěru Jiří Schmitzer a Ladislav Mrkvička, kteří si vysloužili České lvy, společnost jim pak dělají třeba Michal SuchánekPavel Batěk nebo Milena Steinmasslová. Velmi nenápadný, ale jeden z nejlepších loňských českých filmů.  

Zajímavost: Přípravy na natáčení trvaly bezmála deset let.

Oficiální trailer filmu Staříci
Na jeden nádech (Dans la brume) (úterý 3. 11., Prima Max, 20.00 - 21.50 / středa 4. 11., 16.15 - 18.10)

Plakát filmu Na jeden nádech / Dans la brume
© unifrance.org
Dva roky staré kanadsko-francouzské sci-fi je u nás takřka neznámé a na zahraničních databázích se těší o něco lepšímu hodnocení. Režírující Daniel Roby v něm na jednu stranu výborně pracuje s diváckou nevědomostí a po celou dobu nerozkryje o moc víc informací, než vědí hlavní postavy, které jsou navíc docela sympatické a chovají se poměrně racionálně a velmi dobře pracuje se všemožnými náznaky. Opřít se může i o hutnější atmosféru, pomalejší tempo a krátkou stopáž, v níž není prostor na větší nudu. Na stranu druhou se ale nevyhybá typickým žánrovým klišé, s nimiž navíc nepracuje úplně chytře a příběh je tím pádem trochu předvídatelný a zcela mu chybí napětí a větší tvůrčí invence, moc nepotěší ani samotný závěr, který se snaží být chytrý, působí ale hodně zvláštně a neuspokojivě. Hodně toho ale zachraňuje obsazení, v němž hrají prim velmi dobří Romain Duris a Olga Kurylenko, jimž sekundují třeba Fantine Harduin nebo Michel Robin. Trochu nevýrazná žánrovka.

Zajímavost: Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky.

Originální trailer filmu Na jeden nádech / Dans la brume
V zajetí sněhu (6 Below: Miracle on the Mountain) (čtvrtek 5. 11., Prima Cool, 20.15 - 22.10)

Plakát filmu V zajetí sněhu / 6 Below: Miracle on the Mountain
© Metacritic
I tři roky starý thriller není v našich končinách tak známý a znovu je o něco lépe hodnocen na zahraničních databázích. Režírující Scott Waugh v něm spoléhá především na silný příběh vycházející ze skutečných událostí a knižní předlohy Erica LeMarqueho a Davina Seaye. Opíral se i o výborně zvolené lokace nasnímané solidní kamerou, hodně hutnou atmosféru a poměrně svižné tempo. To ale bohužel i přes střídmou stopáž kazí časté flashbacky do dětství hlavního hrdiny, které až na výjimky zbytečně zdržují, jsou vesměs neopodstatněné a jen rozptylují diváckou pozornost. Škoda také horší práce s napětím, které není tak vyšponované, jak by asi zasloužilo. Dojem nicméně částečně vylepšuje trochu neočekávaný závěr a obsazení, jemuž dominuje Josh Hartnett, který na sebe po letech, kdy se ztratil z divácké pozornosti, znovu upozornil. Dále pak dostali důvěru třeba Mira SorvinoSarah Dumont nebo Jason Cottle. Být to celé trochu výraznější a kompaktnější, byl by dojem o něco lepší.  

Zajíamvost: Jde o vůbec první film natočený v rozlišení 6K.

Originální trailer filmu V zajetí sněhu / 6 Below: Miracle on the Mountain
Očím skryté (To Walk Invisible: The Brontë Sisters) (čtvrtek 5. 11., ČT art, 20.20 - 22.20)

Plakát filmu Očím skryté / To Walk Invisible: The Brontë Sisters
© IMDb
Čtyři roky staré britské televizní drama je v tuzemsku absolutně neznámé a nejspíš se jedná o jeho zdejší premiéru. Jak původní název napovídá, režisérka a scenáristka Sally Wainwright se v něm zaměřila na osudy slavných spisovatelských sester Brontëových. Paradoxně ale ztrácí body tím, že nejvíc prostoru věnuje příběhu jejich bratra, který dnes známý není, neboť zbytečně odvádí pozornost od jejich cesty k literární dráze, navíc tím zbytečně snímek zařazuje do thrillerového žánru, což mu moc nesedí a k pomalejšímu tempu a jen minimálnímu napětí se to příliš nehodí. Na druhou stranu je to jediný příběhový oblouk, o němž se dá mluvit, protože jinak je snímek bezdějový a spíše pocitový. Dobová atmosféra je nicméně výborná, lokace a kamera nádherné a v rámci omezených možností a rozpočtu je skvělá i výprava. Body přidává i obsazení, v němž excelují Finn AtkinsCharlie MurphyChloe PirrieAdam Nagaitis a Jonathan Pryce. Raritní záležitost.

Zajímavost: Název filmu pochází z dopisu, který Charlote Brontë napsala svému vydavateli.

Televizní spot filmu Očím skryté / To Walk Invisible: The Brontë Sisters
Hoši z Brazílie (The Boys from Brazil) (čtvrtek 5. 11., Prima Max, 21.55 - 00.30)

Plakát filmu Hoši z Brazílie / The Boys from Brazil
© Facebook tvůrce
Dnes už klasický thriller ze druhé poloviny sedmdesátých let, který ale u nás pořád není tak známý, jak by měl být, představuje ten typ filmů, které už se dnes moc netočí. Režírující Franklin Schaffner v něm vychází z literární předlohy Iry Levina a může se spolehnout na hodně znepokojivý a mrazivý příběh, který by bohužel mohl být velmi snadno reálný. Pak už mu stačilo jen vytvořit hutnou a v dobrém slova smyslu nepříjemnou a paranoidní atmosféru, nastolit pomalejší tempo, v němž je na vše podstatné čas a dodat všemu potřebný náboj a napětí, které je znát i z pouhých dialogů, kterých je ve filmu poměrně dost. Výrazná je pak i hudba Jerryho Goldsmithe, která se dočkala také nominace na Oscara, podobné to pak bylo i se střihem. Největším diváckým lákadlem pak krom tématu je hvězdné obsazení, v němž vynikají na Oscara nominovaný Laurence Olivier a famózní Gregory Peck v jedné z mála záporných rolí své kariéry, dále se pak objeví mimo jiné James MasonLilli PalmerUta HagenBruno Ganz nebo Steve Guttenberg. Naprostá klasika s minimem slabších chvil. 

Zajímavost: Olivier je ve filmu hodně pohublý, neboť byl krátce po operaci ledvinových kamenů.

Originální traier filmu Hoši z Brazílie / The Boys from Brazil
Dunaj vědomí (čtvrtek 5. 11., ČT art, 22.20 - 23.45)

Plakát filmu  / Dunaj vědomí
© Facebook tvůrce
Tuzemský dokument z loňského roku byl k vidění pouze na festivalu v Jihlavě, proto ho skoro nikdo nezná. Debutující režisér a scenárista David Butula v něm představuje hudební skupinu Dunaj, která se po několika letech dala znovu dohromady. Soustředil se pak především na vztahy mezi jednotlivými členy kapely, které jsou velmi křehké a zeje mezi nimi generační propast, zároveň ale vzájemný respekt. Hodně silná je i nostalgická a trochu pietní atmosféra, v níž se vzpomíná na jednoho ze zakladatelů kapely, k čemuž přispívá i genius loci rumunského Banátu, kam všichni míří. Většinového diváka nejvíc upoutá účast Ivy Bittové, která je tou suverénně nejslavnější tváří, která se před kamerou objeví. I přes krátkou stopáž snímku přece jen v závěru dochází dech a všechny scény po návratu domů mohly zůstat na podlaze střižny. Tip spíše pro fanoušky a znalce.  

Zajímavost: Členové kapely svou poutí uctili dvacetileté výročí smrti frontmana Jiřího Kolšovského.

Originální trailer filmu Dunaj vědomí

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Jurský svět se vrátí (06.02.2024 15:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu