Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 16. 10. 2020 - 22. 10. 2020

TV tipy: Flynn Carsen a Ayn Randová hrají noční hru a vrtí psem

Vydáno: 16.10.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Pretty Much Geeks

Televizní nabídka počínající druhé poloviny října je dost slabá a jednoznačné lákadlo v ní chybí. Nejatraktivněji tak působí premiéra černé komedie Noční hra a zařazení slavné hvězdně obsazené satiry Vrtěti psem.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Liga spravedlivých vs Mladí Titáni (Justice League vs. Teen Titans) (pátek 16. 10., Nova Cinema, 09.30 - 11.00 / neděle 18. 10., 04.05 - 05.20)

Plakát filmu Liga spravedlivých vs Mladí Titáni / Justice League vs. Teen Titans
© IMDb
Čtyři roky staré animované komiksové dobrodružství sice už působí trochu genericky, pořád jde ale o hodně solidní podívanou. Režírující Sam Liu se v něm spoléhá na absolutní jistotu, což znamená, že prim hrají svižné tempo, velmi dobrá vizuální stránka, skoro neustálá akce a střídmá stopáž, v níž prakticky není prostor na nějakou zásadní vatu. Jistotou je i plno slavných superhrdinů, z nichž ale někteří překvapivě chybí, na druhou stranu tu není nikdo extrémně otravný. Problémem je příběh, který je absolutně nepřekvapivý, chvílemi nudný a zbytečně přehnaný, především v něm ale není tolik Ligy Spravedlivých a přednost dostávají Mladí Titáni, kteří nejsou tak zábavní a zajímaví. Pro ty nejmenší ale ideální podívaná, která svůj účel splní. Jen škoda, že si nevysloužila lepší vysílací čas. 

Zajímavost: Snímek je volně inspirován komiksem New Teen Titans: Terror of Trigon.

Oficiální trailer filmu Liga spravedlivých vs Mladí Titáni / Justice League vs. Teen Titans 
Frankie a Hazel (Frankie & Hazel) (pátek 16. 10., Nova Cinema, 14.35 - 16.25 / neděle 18. 10., 05.50 - 07.40)

Plakát filmu Frankie a Hazel / Frankie & Hazel
© Amazon UK
Německo-americké miléniové rodinné drama je dnes nejen u nás zcela zapomenuté a moc se nepřipomíná. Ono se není co divit, protože tehdy debutující režisérka JoBeth Williams v něm toho moc neřešila a natočila klasicky hladivou žánrovku, která je plná klišé, nikoho nepřekvapí, ale dlouhou chvíli ukrátí. Jelikož jde o televizní záležitost, vše je poněkud skromnější a komornější a přednost pochopitelně dostávají dialogy, ústřední zápletka a trochu pomalejší tempo. Stopáž je naštěstí dost střídmá, a i když se v ní několik hluchých míst objeví, není to nijak zásadní a příliš to nezdržuje. V titulních rolích se představí velmi dobré Joan Plowright a Mischa Barton, jimž dělají společnost méně známé tváře. Škoda jen, že snímek je nevýrazný a postrádá větší tvůrčí invenci a odvahu, což se ale dá pochopit. Absolutně nenáročná podívaná.

Zajímavost: V USA měl film televizní premiéru 8. října 2000.

Ukázka z filmu není dostupná

Zrcadlový princ (In a Class of His Own) (sobota 17. 10., Nova Cinema, 06.40 - 08.30)

Plakát filmu Zrcadlový princ / In a Class of His Own
© GoldPoster
Ani rodinný snímek z konce devadesátých let není tolik známý a do vysílání se dostává jen velmi zřídka. I v tomto případě platí, že režisér a scenárista Robert Munic se spolehl na absolutní diváckou jistotu spočívající v naprosto klišovitém, nepřekvapivém a předvídatelném příběhu, který představuje další z řady tzv. amerických snů. Jelikož i tento počin je určen pro obrazovky, je komornější a skromnější a důraz je kladen na titulní příběh, pomalejší tempo, dialogy a postavy, které tedy nejsou moc dobře napsané. Stopáž je ale naštěstí natolik střídmá, že v ní je prostor jen na to nejpodstatnější, což je jedině dobře. V hlavní roli se představí v rámci možností výborný Lou Diamond Phillips, jemuž sekundují třeba Joan ChenCara Buono nebo Lee Jay Bamberry. Další nenáročná oddechovka. 

Zajímavost: Příběh údajně vychází ze skutečných událostí.

Ukázka z filmu není dostupná

Mosazný terč (Brass Target) (sobota 17. 10., ČT2, 13.00 - 14.50)

Plakát filmu Mosazný terč / Brass Target
© Pinterest
Thriller z druhé poloviny sedmdesátých let je u nás prakticky neznámý a oficiální cestou nelze sehnat. Režírující John Hough se v něm veze na vlně tehdy populárních konspiračních snímků a pohrává si s lehce alternativní verzí historie. Právě on je ale nejslabším článkem, protože se mu úplně nedaří vystihnout potřebnou atmosféru, trochu mu chybí napětí a příběh bohužel občas nemá co nabídnout. To, že akce je tu naprosté minimum, mu nelze vytýkat, protože to byl evidentní záměr, o to větší je škoda, že tempo trochu drhne a celé to není tak zajímavé, jak to na první pohled vypadá. Výsledek nicméně zachraňuje excelentní obsazení, v němž se objeví Sophia LorenJohn CassavetesGeorge KennedyRobert VaughnPatrick McGoohan nebo Max von Sydow. Zcela zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Kennedy, který hraje generála Pattona, pod jeho velením v reálném životě sloužil za druhé světové války.

Originální trailer filmu Mosazný terč / Brass Target
Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (The Librarian: Quest for the Spear) (sobota 17. 10., Prima Cool, 20.15 - 22.15 / neděle 18. 10., 15.15 - 17.15 / úterý 20. 10., Prima Max, 11.45 - 13.45)

Plakát filmu Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu / The Librarian: Quest for the Spear
© Rick’s Cafe Texan
Dobrodružný snímek z první poloviny nového milénia je u nás hodnocen o něco hůř než na zahraničních databázích, pro některé diváky ale může jít o vyslovené guilty pleasure. Režírující Peter Winther v něm totiž natočil televizní variaci na Indianu Jonese, čehož si byl dobře vědom a celou dobu na publikum v tomto smyslu pomrkává. Jeho hlavní devízou tak je naprosto pohodová atmosféra a skutečnost, že se nebere moc vážně a chvílemi to opravdu působí jako parodie na dobrodružství legendárního archeologa. K dobru mu budiž připsáno i značné množství vtipných hlášek, svižné tempo a krátká stopáž. Celý příběh totiž nedává smysl a postrádá elementární logiku a akce připomíná spíše počítačovou hru než filmovou podívanou. Titulní roli obstojně ztvárnil sympatický Noah Wyle, jemuž dělají společnost kupříkladu Sonya WalgerBob NewhartKyle MacLachlan nebo Olympia Dukakis. Ideální víkendový výplach, u něhož se nevyplatí přemýšlet. 

Zajímavost: Newhart natočil ve filmu svou první akční scénu v životě.

Televizní spot filmu Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu / The Librarian: Quest for the Spear 
Vrtěti psem (Wag the Dog) (sobota 17. 10., ČT2, 21.40 - 23.15)

Plakát filmu Vrtěti psem / Wag the Dog
© Filmaffinity
Dnes už klasické komediální drama z druhé poloviny devadesátých let je zároveň výbornou a bohužel silně aktuální satirou na svět, kde pravdu určují média. Režírující Barry Levinson v něm od počátku nasazuje svižné tempo a za každým trochu vtipným momentem nechává vztyčený prst, který varuje před tím, že tohle všechno se děje. Samotný příběh tedy někdy působí trochu přehnaně, což byl ale možný záměr a navíc to svůj účel splní. Jen je třeba mít se neustále na pozoru, protože dialogů je opravdu hodně a jsou v dost kulometném tempu, takže je těžké je někdy úplně vnímat. Korunu všemu nasazuje excelentní obsazení, jemuž dominuje na Oscara nominovaný Dustin Hoffman, za nímž příliš nezaostává ani fantastický Robert De Niro, v menších rolích se pak objeví Anne HecheWoody HarrelsonDenis Leary, William H. Macy nebo Kirsten Dunst. Nadčasová záležitost, která o současném světě říká mnohem víc, než bychom si všichni přáli, což potvrzuje i naše letitá DVD recenze.

Zajímavost: Aby si ve filmu zahráli, souhlasili Hoffman a De Niro s nezvykle nízkými honoráři.

Originální trailer filmu Vrtěti psem / Wag the Dog
Noční hra (Game Night) (sobota 17. 10., Nova, 22.50 - 00.55 / pondělí 19. 10., Nova Cinema, 00.45 - 04.25)

Český plakát filmu Noční hra / Game Night
© Facebook tvůrce
Dva roky stará černá komedie s poměrně zajímavým námětem se ostatním hollywoodským žánrovkám vymyká v tom, že není trapná, vyhýbá se fekálnímu humoru a nestojí na romantice mezi ústředními postavami. Režírující duo John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein se od začátku spoléhá na značný nadhled, svižné tempo a velmi příjemný černý humor, který je ale v rámci možností decentní a asi nikoho neurazí. Potěšující je i snesitelná stopáž, v níž není moc zbytečností, ačkoli v závěru už snímek působí přehnaně, překombinovaně a za každou cenu se snaží zachovat jakýsi pozitivní nádech. Body ale sráží akční scény, kterých tedy naštěstí není moc, nejsou ale moc dobře natočené a zoufale jim chybí adrenalin a napětí. Ústřední role ztvárnili Jason Bateman a Rachel McAdams, mezi nimiž funguje potřebná chemie, dále se pak objeví třeba Kyle ChandlerSharon HorganMichael C. Hall nebo Jesse Plemons. V aktuální bídě tip týdne, s čímž by ale naše recenze asi nesouhlasila.   

Zajímavost: Bateman se měl původně ujmout i režie.

Oficiální český trailer filmu Noční hra / Game Night
Sázka na třináctku (čtvrtek 22. 10., Prima Max, 20.00 - 22.00)

Plakát filmu  / Sázka na třináctku
© s-antikvariat.cz
Československá normalizační detektivka z druhé poloviny sedmdesátých let představuje to lepší, co tehdy vznikalo, a i když není hodnocena úplně nejlépe, za vidění určitě stojí. Režírující Dušan Klein v ní totiž dostal k dispozici scénář Vladimíra Körnera, který se nesoustředí úplně na kriminální zápletku, ale spíše na milostnou linii a jakýsi vnitřní náboj, který není na první pohled vidět. S tím pak souvisí i postavy dvou vyšetřovatelů, kteří nejsou úplně standardní. Zcela záměrně tu až na výjimky chybí akčnější scény a přestřelky. Hlavní roli ztvárnil Jaroslav Satoranský, který se do ní možná na první pohled nehodí, na ten druhý ale má něco do sebe, toho pak doplňují Rudolf HrušínskýZuzana CigánováZdeněk Řehoř nebo Bronislav Poloczek. Bonusem navíc je trochu překvapivý a nečekaný závěr. Možná škoda, že snímek není výraznější. Lehce nedoceněná záležitost. 

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Antonína Wintera.

Televizní spot filmu Sázka na třináctku
Posedlost Ayn Randové (The Passion of Ayn Rand) (čtvrtek 22. 10., ČT art, 20.15 - 21.55)

Plakát filmu Posedlost Ayn Randové / The Passion of Ayn Rand
© The Movie Database
ŽIvotopisné drama z konce devadesátých let je v tuzemsku skoro neznámé a příliš se nevysílá. Režírující Christopher Menaul v něm bohužel naráží na tradiční neduh podobných žánrovek, protože mnohdy lpí na snahu o přesná fakta a upozaďuje psychologii postav, z čehož rezultuje to, že některé scény nepůsobí tak, jak by měly a také to, že vše občas vypadá jako prvoplánový plakát. Platí také to, že snímek bude zajímavější pro ty, kteří o postavě spisovatelky a filozofky nic moc nevědí, pro něž to může být i lehce šokující. Výsledku ale nejvíc škodí fakt, že tvůrci chybí větší invence, protože někdy snímek vypadá až moc televizně a lacině a nedaří se mu ani zachytit určité romantické pnutí mezi titulními postavami. Hodně toho zachraňuje obsazení, jemuž dominuje vynikající Helen Mirren, které sekundují třeba Eric StoltzJulie Delpy nebo Zlatým Glóbem oceněný Peter Fonda. Bodíky navíc pak přidávají i střídmá stopáž a pomalejší tempo. Tip, který plně nevyužil svůj potenciál.

Zajímavost: Snímek vychází z knihy Barbary Branden.

Ukázka z filmu Posedlost Ayn Randové / The Passion of Ayn Rand
Sarajevo 1914 (Sarajevo) (čtvrtek 22. 10., ČT2, 21.55 - 23.40)

Plakát filmu Sarajevo 1914 / Sarajevo
© Reelgood
Rakousko-české historické drama sice na první pohled působí atraktivně, protože si na reálných dějinných základech vytváří vlastní příběh, na ten druhý už to ale tak zajímavé není. Režírující duo Andreas Prochaska a Kurt Mündl v něm tedy výborně zachycuje dobovou atmosféru a opírá se o na televizní poměry solidní výpravu a nádhernou kameru. Vzhledem ke krátké stopáži a svižnému tempu navíc vše rychle uteče a není prostor pro vyslovené zbytečnosti, navíc se autoři pouští i do lehké úvahy o historickém údělu a vývoji Evropy. Po příběhové stránce je to ale trochu slabší, protože klíčový atentát tu úplně chybí a místo toho se tvůrci soustředí na romantickou linii, která je ale navíc zoufale nezáživná, nezajímavá a moc nikam nevede. V obsazení, které tvoří vesměs neznámé tváře, našinec pozná pravděpodobně jen Juraje Kukuru. Ne tak úplně výrazná záležitost.

Zajímavost: Snímek se natáčel i v Hradci Králové a v Josefově u Jaroměře.

Ukázka z filmu Sarajevo 1914 / Sarajevo

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)


PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe