Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 10. 2020 - 15. 10. 2020

TV tipy: Loganovi parťáci hrají s Alexanderem Velikým na babu a hledají tři billboardy kousek za Ebbingem

Vydáno: 09.10.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V tomto týdnu se na diváky v televizích chystá hned několik premiér. K těm nejzásadnějším patří oscarová krimi Tři billboardy kousek za Ebbingem a kriminální komedie Stevena Soderbergha Loganovi parťáci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Imagine (Imagine) (sobota 10. 10., ČT art, 20.15 - 21.20 / úterý 13. 10., 00.15 - 01.25)

Plakát filmu Imagine / Imagine
© IMDb
Nejen u nás velmi málo známý experimentální dokument z počátku sedmdesátých let vyžaduje trochu tolerantnějšího a uvědomělého diváka. Režírující manželská dvojice John Lennon a Yoko Ono v něm totiž zachytila svůj náhled na tehdejší svět a vše podřídila hudbě ze stejnojmenného alba, které vyšlo o rok dříve. Aby vše působilo autentičtěji, větší část filmu se odehrává přímo v jejich domě. Na výsledku je znát, jak silnou inspirací muzikantovi byla jeho manželka, protože je ve většině záběrů, které jsou někdy dost zvláštně komponované. Nechybí tu velice specifická psychedelická atmosféra, která vystihuje ducha doby, čemuž odpovídá i obrazová stránka plná barev a filtrů. Příběh pochopitelně neexistuje, neboť jde spíše o celovečerní videoklip k mnoha písním sestávající z mnohdy nesouvisejících obrazů. Tip pro náročné publikum.

Zajímavost: Videoklip k titulní písni byl vysílán hodně často, zbytek klipů, které v tomto filmu vznikly, se ale málokdy promítal samostatně. 

Originální trailer filmu Imagine / Imagine
Loganovi parťáci (Logan Lucky) (sobota 10. 10., ČT2, 21.40 - 23.40)

Český plakát filmu Loganovi parťáci / Logan Lucky
© Facebook tvůrce
Tři roky stará krimikomedie je příjemnou variací na heist filmy, a i když ji Evropan plně neocení, užije si ji bez problémů. Režisér a kameraman Steven Soderbergh si v ní dělá podvratnou legraci z amerického středozápadu, čemuž odpovídají postavy, které jsou spíše figurkami, naštěstí jsou ale dobře napsané. Film paradoxně nejvíc ztrácí v oné části, kdy se věnuje loupeži, v těch ostatních ale naštěstí funguje výborně, protože má skvělou a pohodovou atmosféru, z níž je znát extrémní nadhled. Nechybí ani svižné tempo, výtečný verbální i situační humor, skvěle vypointované situace, leckdy extrémně vtipné dialogy a příjemný hudební doprovod. Vrcholem je skvělé obsazení, jemuž dominuje zcela nebondovský Daniel Craig, který si svou roli náramně užívá, toho pak doplňují třeba Channing TatumAdam DriverRiley KeoughKatie Holmes nebo Farrah Mackenzie. Jen škoda, že od tak proslulého tvůrce čeká divák něco originálnějšího, což se nedostaví. Jeden z tipů týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Craig si kvůli roli nechal odbarvit vlasy.

Český trailer filmu Loganovi parťáci / Logan Lucky
Máš ji! (Tag) (sobota 10. 10., Nova, 22.50 - 00.55 / úterý 13. 10., Nova Cinema, 01.05 - 04.05)

Český plakát filmu Máš ji! / Tag
© Facebook tvůrce
Ačkoli dva roky stará komedie vychází ze skutečných událostí a zabývá se klasickou a známou hrou na babu, není výsledek tak katastrofální, jak to zní. Dáno je to tím, že režírující Jeff Tomsic téma vytěžil na maximum a zaměřil se především na absolutně bezstarostnou atmosféru, poměrně originální nápady, jak si tzv. babu předávat, především ale na perfektně natočenou akci, která je na žánr dost nečekaná a oživuje ji hodně efektními a skvěle zrealizovanými zpomalovačkami, které jsou navíc dost vtipné. Tempo je taktéž hodně svěží a stopáž střídmá, takže i v tomto směru nic zásadně špatně není. Výsledku značně pomáhá i obsazení, v němž nejvíc vyniká Jeremy Renner, který prokázal obrovský komediální talent, tomu pak zdatně sekundují třeba Ed HelmsJon HammAnnabelle Wallis nebo Isla Fisher. Vysloveně zamrzí jen to, že tvůrci se občas nevyhnou vyloženě vulgárnímu a fekálnímu humoru, který moc nefunguje a také to, že ke konci se pokouší o melancholičtější a serióznější vyznění, což se také míjí účinkem. Naprosto ideální podívaná na víkendový večer.

Zajímavost: Skutečných hráčů na babu, z nichž snímek vychází, bylo deset a hru hráli vždy v únoru.

Oficiální český trailer filmu Máš ji! / Tag
Hledá se princezna (Vykradena pryntsesa: Ruslan i Lyudmyla) (neděle 11. 10., ČT :D, 09.30 - 11.00)

Český plakát filmu Hledá se princezna / Vykradena pryntsesa: Ruslan i Lyudmyla
© Facebook tvůrce
Dva roky starý ukrajinský animák není ničím originální, překvapí ovšem svým provedením. Debutující režisér Oleh Malamuzh sice neměl tolik prostředků jako hollywoodská studia, v rámci možností ale animace vypadá výborně a nebojí se ani dost častých záběrů z pohledu první osoby, což je poněkud neobvyklé. Potěší i svižné tempo, sympatičtí hrdinové a velmi příjemný soundtrack, který není prvoplánový a hitový. Příběhově nelze čekat nic zásadního, protože jde o směs všeho fungujícího u jiných žánrovek, jelikož je ale snímek určen primárně dětem, asi to tolik nevadí. Humor i dialogy jsou tudíž nekonfliktní a předvídatelné, to se ale dá s klidem odpustit. Jen škoda, že občas je vše trochu uspěchané a překotné. Tip na příjemné nedělní dopoledne s celou rodinou.  

Zajímavost: Titulní píseň nazpívalo ukrajinské duo Vremya i Steklo, které také v originále namluvilo obě hlavní postavy.

Český trailer filmu Hledá se princezna / Vykradena pryntsesa: Ruslan i Lyudmyla
Tisíc miliard dolarů (Mille milliards de dollars) (neděle 11. 10., ČT2, 22.10 - 00.15)

Plakát filmu Tisíc miliard dolarů / Mille milliards de dollars
© IMDb
Francouzský krimithriller z první poloviny osmdesátých let není nejen v tuzemsku příliš známý, což je velká škoda. Režisér a scenárista Henri Verneuil v něm totiž předvedl to nejlepší z francouzské drsné školy a pustil se do otevřené kritiky nadnárodních koncernů a jejich praktik. Pomohl si při tom pomalým tempem, v němž je na vše čas, hodně hutnou až paranoidní atmosférou a velkým množstvím dialogů, které vyžaduje plnou diváckou pozornost. Jak už bývá u podobných záležitostí zvykem, naprosto klíčové je obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil vynikající Patrick Dewaere, jehož doplňují třeba Mel FerrerMichel AuclairCaroline CellierJeanne Moreau nebo Charles Denner. Body snižují jen přetažená stopáž a z dnešního pohledu i určitá příběhová naivita, která brání úplnému emočnímu dopadu. Zapomenutá žánrovka.

Zajímavost: Ve Francii měl film premiéru 10. února 1982.

Originální trailer filmu Tisíc miliard dolarů / Mille milliards de dollars
Tři billboardy kousek za Ebbingem (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) (neděle 11. 10., Prima, 22.55 - 01.20 / pondělí 12. 10., Prima Max, 00.45 - 03.10)

Český plakát filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
© Facebook tvůrce
Nejsilnější stránkou tři roky starého kriminálního dramatu s ukrutně tuctovým a nelákavým názvem je jeho scénář. Jeho autorem je zároveň režisér Martin McDonagh, který v něm upoutá atraktivním příběhem, nekompromisními dialogy, fantastickými postavami, černým humorem, velkým množstvím hlášek, především ale dost nečekaným vývojem, v němž je plno šokujících zvratů, které ale zároveň působí naprosto přirozeně. Podařilo se mu navíc vystihnout i výtečnou atmosféru amerického maloměsta. Celé to navíc skvěle obsadil, neboť hlavní roli ztvárnila Oscarem ověnčená Frances McDormand, stejnou cenu si odnesl i Sam Rockwell a u nominace zůstalo u Woodyho Harrelsona, dále se pak objeví třeba Peter Dinklage nebo John Hawkes. Zamrzí snad jen málo úderný konec, který postrádá větší gradaci a lepší pointu. Jasný tip týdne, o čemž přesvědčí i naše recenze.

Zajímavost: Aby jeho postava lépe vynikla, měl na sobě Rockwell polstrování.

Oficiální český trailer filmu Tři billboardy kousek za Ebbingem / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Vysněný svět (My Louisiana Sky) (úterý 13. 10., Nova Cinema, 09.35 - 11.35 / čtvrtek 15. 10., 03.30 - 05.05)

Plakát filmu Vysněný svět / My Louisiana Sky
© IMDb
Velmi málo známé televizní drama z počátku milénia plně využívá možností malé obrazovky, nic originálního se od něj ale čekat nedá. Tehdy režijně debutující herec Adam Arkin v něm spolehl na absolutní jistotu a soustředil se jen a pouze na silný příběh, který je hluboce lidský a nějakým způsobem zasáhne každého. Opřel se při tom o podařenou dobovou atmosféru, pomalejší tempo, poměrně dobře napsané postavy a velmi střídmou stopáž, v níž není příliš hluchých míst. Jak už to u podobných počinů bývá, tím nejklíčovějším je obsazení, které se vydařilo relativně dobře. V hlavní roli se objeví velmi dobrá Kelsey Keel, která není otravná, což je u dětských herců podstatné, z dospělých ji pak doplňují Juliette LewisShirley KnightAmelia CampbellChris Owens nebo Michael Cera. Škoda, že celý příběh je trochu idealizovaný a snímku chybí trochu tvůrčí odvahy a invence. Nenáročný a pro někoho možná i dojemný tip.

Zajímavost: Snímek je adaptací románu Kimberly Willis Holt.

Ukázka z filmu Vysněný svět / My Louisiana Sky
Lady Macbeth (Lady Macbeth) (úterý 13. 10., ČT art, 21.50 - 23.20)

Český plakát filmu Lady Macbeth / Lady Macbeth
© Facebook tvůrce
Čtyři roky staré britské drama názvem napovídá, že je další adaptací klasického díla Williama Shakespearea, tak tomu ale úplně není. Celovečerně debutující režisér William Oldroyd v něm totiž vychází z románu Nikolaje Leskova, který si bere jen ty nejzákladnější motivy a rozvíjí na nich úplně jiný příběh. Výsledku výrazně pomáhá přesun děje do Skotska, protože zvolené lokace jsou vynikající a působivé, navíc nasnímané nádhernou kamerou Ariho Wegnera. V titulní roli se objeví skvělá a potřebně chladná Florence Pugh, na jejímž výkonu film do značné míry stojí. A je to dobře, protože kombinace dramatu, thrilleru, milostné zápletky a snaha o zdůrazňování ženské emancipace nejdou tak úplně dohromady a místy je to opravdu velmi pomalé a odosobněné. Stopáž je ale naštěstí natolik střídmá, že nikdy nedojde k nudě. Tip pro náročnější publikum.

Zajímavost: Natáčení trvalo pouhých čtyřiadvacet dní.

Oficiální trailer filmu Lady Macbeth / Lady Macbeth
Černý Mercedes (Czarny Mercedes) (středa 14. 10., Prima Max, 22.00 - 00.30 / pátek 16. 10., 01.30 - 04.10)

Plakát filmu Černý Mercedes / Czarny Mercedes
© Kino Luna
Nejen v tuzemských vodách takřka neznámé polské válečné krimi je příjemně staromilskou podívanou. Režisér a scenárista Janusz Majewski v něm adaptuje vlastní román, což je znát, protože přesně ví, co a jak chce natočit. Místo množství akce a triků se v něm soustředí na velmi dobře vystavěný příběh, skvělou práci s napětím a zajímavé zvraty, které udržují diváka ve střehu. Obrovsky si pomohl i atraktivní zápletkou s politickým pozadím a s tím související parádní dobovou atmosférou. Potěší i pomalejší tempo a zdařilý hudební doprovod Pawla Lucewicze. Titulní roli bravurně ztvárnila Maria Debska, kterou neméně skvěle doplňují třeba Aleksandar MilicevicAndrzej Zielinski nebo Boguslaw Linda. Občas to sice působí trochu překombinovaně a zbytečně na efekt, to ale tolik nevadí. Ukázka ze současné kinematografie od našich sousedů.

Zajímavost: V Polských filmových cenách byl snímek nominován za nejlepší make-up.

Oficiální trailer filmu Černý Mercedes / Czarny Mercedes
Alexander Veliký (Alexander) (čtvrtek 15. 10., Prima Max, 21.55 - 00.30)

Plakát filmu Alexander Veliký / Alexander
© IMDb
Koprodukční velkofilm z první poloviny milénia je dodnes přijímán dost nejednoznačně a jeho hodnocení se výrazně liší u nás i v zahraničí. Režisér a spoluscenárista Oliver Stone v něm totiž osudy slavného vojevůdce zpracoval netradičním způsobem a soustředil se v něm na úplně jiné věci, než by divák od podobně drahého filmu očekával. Opulentní a velmi vydařená výprava je v prudkém kontrastu se snahou o intimní zachycení dobyvatelova života, které klade důraz na jeho prazvláštní vztah k matce a skrývanou homosexualitu. Akční scény jsou sice vydařené a potřebně epické, jenže jich je tu hrozně málo, což je v kombinaci s velkým množstvím dialogů a mohutnou stopáží pro někoho jen těžce stravitelné. Svým způsobem je to škoda, protože atmosféra funguje na výbornou a hudba Vangelise se k filmu překvapivě hodí. V hlavní roli se objeví velmi dobrý, pro některé však nesnesitelný Colin Farrell, jehož doplňují třeba Angelina JolieVal KilmerChristopher PlummerJared LetoRosario DawsonJonathan Rhys Meyers nebo Anthony Hopkins, jehož postava vypravěče je ovšem úplně zbytečná. Netradiční velkofilm, který chce být kontroverzní za každou cenu.

Zajímavost: Kvůli filmu bylo vytvořeno více než 20 000 kusů historicky věrných kostýmů.

Oficiální trailer filmu Alexander Veliký / Alexander 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Jeden život (17.12.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu