Kinopremiéry: Rebelující smečka utíká pro balík prachů, aby bylo na chlast

Vydáno: 07.10.2020 07:30 - Vratislav Šálek | foto: GeekTyrant

V kinech pochopitelně nejde aktuálně hledat nějaký zásadní hit, vyrazit se tak znovu dá na snímky menší a trochu artovější. V tomto týdnu patří k tomu nejzajímavějšímu další thriller s Liamem Neesonem a dánské drama Chlast.
Pro balík prachů (Honest Thief) (Mirius FD)

Český plakát filmu Pro balík prachů / Honest Thief
© Kino Litomyšl
Ačkoli se Liam Neeson nechal před pár lety slyšet, že s rolemi akčních hrdinů končí, zatím to na to nevypadá. Jeho nejnovější snímek totiž podle synopse i traileru znovu působí jako další žánrový kousek, v němž bude hrát stárnoucího akčního hrdinu. Je nicméně možné, že půjde o psychologičtější film a akce tolik nebude, to je ale zatím nejasné, neboť ohlasů je naprosté minimum. Režijně a scenáristicky se pod film podepsal málo známý Mark Williams, který láká především na představitele hlavní role. V těch dalších se pak objeví třeba Kate WalshJai CourtneyJeffrey Donovan nebo Robert Patrick. Premiéra týdne.

Synopse: Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce, ho přimějí napravit staré hříchy. Chce tedy přestat žít jako zločinec a nestavět už svůj život na lžích. Rozhodne se tedy přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil schůzku, přítomní agenti (Robert PatrickJeffrey Donovan) to považuí za pouhý žert. Pošlou místo sebe své podřízené (Jai CourtneyAnthony Ramos), kteří jsou v šoku z toho, že Tom je opravdu bankovní lupič. V jeho ukradených penězích rázem spatří vstupenku do lepšího života a spustí tak nebezpečnou hru kočky s myší.

Český trailer filmu Pro balík prachů / Honest Thief
Chlast (Druk) (Film Europe)

Český plakát filmu Chlast / Druk
© Červený koberec
Dánské drama vypadá podle synopse hodně atraktivně a lákavě. Že by mohlo jít o výtečnou podívanou, navíc prozrazuje i jméno tvůrce, jímž je ostřílený, oceňovaný a i v tuzemsku známý režisér a spoluscenárista Thomas Vinterberg, který do hlavní role obsadil svého oblíbence Madse Mikkelsena. A právě oni dva jsou největším diváckým lákadlem, k nimž se pak přidávají i zahraniční hodnocení, která jsou vesměs nadšená a hovoří o další skvělé záležitosti, která je emocionálně působivá a nabízí i nějaký ten přesah. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Martina (Mads Mikkelsen) a jeho tři přátele, unavené středoškolské profesory, zaujme teorie, že by se každý měl narodit s určitou dávkou hladiny alkoholu v krvi. To totiž otevírá naši mysl k poznání světa okolo nás, zlepšuje kreativitu a zmírňuje problémy. Proto se okamžitě pustí do experimentu, při němž si celý den udržují hladinu alkoholu v krvi. Prvotní výsledky jsou povzbudivé a tento malý projekt se stane opravdovým akademickým výzkumem. Výsledky se zlepšují i nadále a skupina získává novou chuť do života. Jenže je stále jasnější, že některé odvážné činy mají své následky.

Český trailer filmu Chlast / Druk
Léto patří rebelům (CinemArt)

Plakát filmu  / Léto patří rebelům
© CelebrityTime
Slovensko-německé dobrodružné drama synopsí připomíná oblíbené dětské filmy, které byly populární hlavně v době normalizace. Těžko říct, zda je to záměr, každopádně jde o celovečerní debut režisérky a spoluscenáristky Martiny Sakové, která nejspíš bude spoléhat právě na tematiku a celkovou atmosféru prázdnin, léta a nekonečných dětských dobrodružství. Na nic moc jiného lákat nejde, protože hlavní roli si zahrál začínající Eliáš Vyskočil, kterého ze známějších tváří doplňují jen Pavel NovýSzidi Tóbias a Jana Oľhová. Dostupných ohlasů zatím není mnoho, nicméně nejsou moc spokojené a film hodnotí spíše lehce podprůměrně. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Jedenáctiletý Jonáš (Eliáš Vyskočil) se těší na další letní prázdniny u svého milovaného dědečka. Jenže po smrti otce se jeho rodina odcizila a jeho matka rozhodla o tom, že letošní léto budou trávit u moře. To se ale Jonášovi vůbec nezamlouvá, takže si sbalí saky paky a naplánuje zpočátku skvěle utajený útěk za dědečkem. Po setkání s ním ale pochopí, že i on se smrtí svého syna změnil a neprožívá nejlepší období. Jonáše to ale neodradí, neztrácí naději a rozhodne se dát věci do pořádku.

Oficiální trailer filmu Léto patří rebelům
Smečka (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Smečka
© ijournal.cz
Tuzemské sportovní drama diváky zavede do atraktivního prostředí dětského hokeje a slibuje i určitý náhled do zákulisí fungování určitých poměrů, které v něm panují. Co od něj ale ve skutečnosti čekat, je záhadou, neboť jde o celovečerní režijní a částečně i scenáristický debut ostříleného dokumentaristy Tomáše Polenského. Ten do hlavní role obsadil mladého Tomáše Daleckého, ze slavnějších tváří se pak objeví třeba Jiří VyorálekVlastina Svátková nebo Patrik Děrgel. Hodnocení a komentářů je zatím dost málo, takže nemá smysl se jimi moc řídit. Uvidíme tedy, jaký nakonec výsledek bude.

Synopse: Davidovi (Tomáš Dalecký) je šestnáct, má krásnou přítelkyni, rodiče ho podporují úplně ve všem a vytvářejí mu patřičné finanční zázemí. Právě se přestěhoval, má nastoupit do nového hokejového týmu Vlků a zabojovat o místo brankářské jedničky. Jenže nováček v pevně semknutém kolektivu nikdy nedělá dobrotu a spoluhráči ho mezi sebe nevezmou. Navíc ho opustí jeho dívka. Roztáčí se spirála šikany, odvety a vzájemných bojů.

Zajímavost: Většinu postav mladých hokejistů skutečně ztvárňují hokejisté ze Zlína.

Originální trailer filmu Smečka


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY