Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 40. týden

Kinopremiéry: Pinocchio se vrací do léta 85 a hledá svět podle Muchy

Vydáno: 30.09.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: The Movie My Life

Ani v následujícím týdnu nelze v kinech čekat nějaké velké lákadlo v podobě velkého blockbusteru. Tím nejzajímavějším se jeví nová verze Pinocchia, v níž se objeví i Roberto Benigni. Do sálů míří také novinka Françoise Ozona.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Pinocchio (Pinocchio) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Pinocchio / Pinocchio
© Bohemia MP
Nová verze slavné pohádky Carla Collodiho je tentokráte ryze evropská. O režii a scénář se postaral Matteo Garrone, který má zkušenosti s úplně jiným žánrem, což je prý na výsledku dost znát. Podle dostupných ohlasů a hodnocení, která jsou relativně smířlivá, jde totiž o poněkud temnější a bizarnější pojetí, které asi není myšlené pro úplně ty nejmenší diváky. Jediným lákadlem je právě samotná postavička a povědomost celé značky, protože v obsazení se až na jedinou výjimku neobjeví nikdo povědomý. Onou známou tváří je Roberto Benigni, který tentokráte naštěstí nehraje loutku, ale jejího vynálezce. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Řezbář Geppetto (Roberto Benigni) vychovává oživlou loutku Pinocchia jako vlastního syna. Pinocchio ale není zrovna nejvzornější a často se nechá svést k rošťárnám, díky nimž prožívá nespočet napínavých dobrodružství. Jednoho dne je ovšem podveden, unesen a honí ho bandité tajemným světem plným nestvůr. Podaří se mu uniknout a konečně se stát opravdickým klukem?

Zajímavost: Nanést Pinocchiovi makeup trvalo tři hodiny.

Český trailer filmu Pinocchio / Pinocchio
Léto 85 (Été 85) (Aerofilms)

Český plakát filmu Léto 85 / Été 85
© Kino Pilotů
Už z názvu je jasné, kdy se francouzské drama odehrává. Půjde tedy o poněkud retro podívanou, která by dle všeho měla mít výbornou dobovou atmosféru. Zápletka bude asi trochu zamotanější, protože synopse naznačuje i detektivní linii. Jednoznačným diváckým lákadlem budiž slavný režisér a scenárista François Ozon, který tentokráte do hlavních rolí obsadil méně známé a začínající herce, v těch vedlejších pak dostali důvěru třeba Valeria Bruni Tedeschi nebo Melvil Poupaud. Hodnocení je zatím dost málo, takže nemá smysl se jimi řídit, jsou nicméně poměrně spokojená.

Synopse: V létě roku 1985 to v Normandii vypadá docela pohodově. Šestnáctiletý Alexis (Félix Lefebvre) potkává tajemného a charismatického Davida (Benjamin Voisin), s nímž naváže přátelství. Podnikají spolu výlety na motorce, plavby na moři, poznávají dospělý život a spoustu nocí beze spánku. Zážitky nabírají na intenzitě, jenže jednou se vše dost zvrtne a Alexis se stává hlavním podezřelým v policejním vyšetřování.

Český trailer filmu Léto 85 / Été 85
Parking (Parking) (Bontonfilm)

Plakát filmu Parking / Parking
© IMDb
Pro vyloženě festivalového diváka je určeno rumunsko-španělsko-české drama o mladém básníkovi, který ve Španělsku začíná nový život. O moc víc napsat nejde, protože ohlasů je naprosté minimum a režisérem a scenáristou je méně známý Tudor Giurgiu. Ten pochopitelně do hlavních rolí neobsadil nikoho povědomého, takže alespoň pocit autenticity by měl být zajištěn. Premiéra pro klubová kina.

Synopse: Adrian (Mihai Smarandache) je mladý básník, který opustí Rumunsko a chce žít ve Španělsku. Touží po tom změnit svůj život, vydělat si peníze a naučit se španělsky. Po příjezdu do Cordoby pracuje jako noční hlídač v autobazaru, který prodává nová i ojetá auta a přes den se skrývá v malém karavanu na parkovišti. Jednoho dne najde balíček s CD a plakátem jedné flamenco-jazzové kapely, čímž začne jeho velké životní dobrodružství.

Český trailer filmu Parking / Parking
Oroslan (Oroslan) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Oroslan / Oroslan
© Balkanfilm
V tomto týdnu si přijdou na své i milovníci balkánského filmu. Ti mohou vyrazit na slovinské drama, které je dílem debutujícího režiséra a scenáristy Matjaže Ivanišina. Ten se v něm podle synopse snaží ukázat na sílu mýtů a legend, které se mnohdy nezakládají na pravdě. Podle distributora jde navíc o snímek na hranici dokumentu a hraného filmu a autobiografie a fikce. I v tomto případě platí, že ohlasy neexistují a obsazení sestává z neznámých tváří.

Synopse: Když v malé vesnici zemře muž jménem Oroslan, smutná zpráva se mezi místními rychle rozšíří. Ve snaze překonat zármutek a obnovit přirozený řád života, sdílejí jeho blízcí vzpomínky na muže, kterého znali. Netrvá ale dlouho a z vyprávění se stanou legendy.

 

Originální trailer filmu Oroslan / Oroslan
Ronnie Wood: Někdo tam nahoře mě má rád (Somebody Up There Likes Me) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Ronnie Wood: Někdo tam nahoře mě má rád / Somebody Up There Likes Me
© Šumperk.info
Britský životopisný dokument představuje jednoho z členů legendární kapely The Rolling Stones. Snaží se popsat jeho složitou cestu od skromných začátků v severním Londýně po dobývání těch nejslavnějších hal. Fanouškům ho ale ukáže i jako malíře, protože se ve filmu objeví mnoho jeho obrazů a produkcí, které sám okomentuje. Režisérem dokumentu je poměrně známý a zkušený Mike Figgis, takže by výsledek snad měl stát za to. I tentokrát platí, že ohlasy zatím neexistují. Portrét naprosté legendy.

Synopse: Ron Wood je kytaristou legendárních The Rolling Stones. Jeho život byl ale nespoutaný a divoký už od začátků v severním Londýně až po jeho více než padesát let trvající kariéru. Není ale jen hudebníkem, nýbrž i malířem. A své obrazy a produkce představí divákům i v tomto dokumentu.

Český trailer filmu Ronnie Wood: Někdo tam nahoře mě má rád / Somebody Up There Likes Me
Skutok se stal (Frame Films)

Plakát filmu  / Skutok se stal
© Forumfilm.sk
Slovensko-český dokument se zabývá nikdy nevyřešenou vraždou slovenského podnikatele Róberta Remiáša, k níž došlo v polovině devadesátých let a možná v ní byl zapleten i tehdejší premiér Vladimír Mečiar. Jde o autorský počin celovečerně debutující Barbory Berezňákové, která se na něm podílela i jako kameramanka. Největší přínos by měly přinášet rozhovory s pamětníky doby, především ale autentické záběry z VHS kazet, které dodávají snímku punc naprosté dobovosti. Dostupné ohlasy jsou relativně rozdílné, přičemž některé hovoří o zbytečné útržkovitosti informací a lehké bulvárnosti, jiné zase zvolený přístup chválí a oceňují objektivitu. Každý si tedy bude muset udělat svůj názor.

Synopse: V roce 1996 došlo na Slovensku k vraždě podnikatele Róberta Remiáša, která měla nejspíš politické pozadí a byl do ní možná zapleten i tehdejší premiér Vladimír Mečiar. Ten o této vraždě prohlásil, že skutok sa nestal, s čímž dost polemizuje tento dokument.

Originální trailer filmu Skutok sa stal
Svět podle Muchy (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Svět podle Muchy
© Go To Brno
Český dokument se zaměřuje na naprostou fascinaci Alfonsem Muchou, který ač byl slavný na přelomu předminulého a minulého století, stále inspiruje umělce dalších a dalších generací. Režírující Roman Vávra se v něm na život českého velikána dívá poměrně zevrubně a snaží se najít styčné body v jeho náhledu na umění a přístupu moderních umělců. Podle hodnocení, kterých tedy není moc, ale jsou dost nadšená, se mu to daří. Tak uvidíme.

Synopse: Alfons Mucha, autor secesních obrazů, plakátů a užitého umění, se proslavil už na přelomu 19. a 20. století. Proč se ale k jeho odkazu hlásí čím dál více současných umělců a inspirují se jím třeba tvůrci mangy nebo streetartoví umělci?

 

Originální trailer filmu Svět podle Muchy 

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem! (22.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Slepý obhájce nevinných Zátopek je strážce majáku (30.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hobbs a Shaw vyprávějí Pinocchiovi legendu o Zorrovi (28.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový Allenův film nabírá obsazení (22.09.2022 15:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Fantastická zvířata střeží Brumbálova tajemství a bojují se ztracenými iluzemi (06.04.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dvojitý milenec má zraněné srdce a mění se v gentlemana s pistolí (24.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vyhnanec detektiv Pikachu je drsný chlapík, který se vrací do Číny (10.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ant-Man a Wasp reagují na tísňové volání ďábelského houslisty (27.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Drsný a drsnější švec obdržel pozdravy od vraha (19.02.2021 07:30 v Radar | TV tipy)


PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe