Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 34. týden

Kinopremiéry: Šarlatán se vydává do jeskyně

Vydáno: 19.08.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Televize Seznam

Jednoznačnou premiérou tohoto týdne je očekávané koprodukční drama Šarlatán s otcem a synem Trojanovými v hlavních rolích. Konkurenci prakticky nemá, protože zbylé tři snímky jsou určeny jinému publiku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Šarlatán (CinemArt)

Plakát filmu  / Šarlatán
© CinemArt
Koprodukční, převážně však české životopisné drama o osobě léčitele Jana Mikoláška mělo jít do kin už na jaře, pandemie ale vše zastavila a tak se snímek dostává na světlo světa až nyní. Tuzemský divák by k němu nemusel být úplně skeptický, protože za ním stojí zajímavá a hvězdná jména, která málokdy natočí něco vysloveně špatného. Režii obstarala Agnieszka Holland, která do hlavních rolí obsadila Ivana Trojana a jeho syna Josefa, ty pak doplňují třeba Juraj LojMartin MyšičkaMiroslav HanušTomáš Jeřábek nebo Jan Budař. Hodnocení je zatím málo, takže nemá smysl se jimi moc zabývat, věřme ale, že se vše podařilo a máme co dělat s kvalitním počinem, který české kinematografii vylepší renomé. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Na léčitele Jana Mikoláška (Ivan Trojan) se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek neměl lékařské vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostikoval a s pomocí bylinek léčil nemoci, s nimiž si ani doktoři nevěděli rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony a léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým.

Zajímavost: Světová premiéra filmu proběhla na festivalu Berlinale.

Oficiální trailer filmu Šarlatán
Jeskyně (The Cave) (Film Europe)

Český plakát filmu Jeskyně / The Cave
© kfilmu
Boj o život chlapeckého fotbalového týmu, který před dvěma lety zůstal uvězněn v hloubi thajských jeskyní, sledoval celý svět. Příběh se rozhodl zfilmovat málo známý Tom Waller, který si k němu napsal i scénář a spolehl se na obsazení méně známými tvářemi, které by měly zajistit autenticitu. O to větší je škoda, že dosavadní ohlasy jsou zklamané a hovoří o promarněné příležitosti a vyloženě televizní záležitosti, která na plátna kin neměla mířit. Uvidíme, zda v našich končinách tento počin vůbec někoho zaujme.

Synopse: Dvanáctičlenný thajský fotbalový tým v čele s trenérem se v létě roku 2018 vydal na procházku do jeskynního komplexu Tham Luang v oblasti Chiang Rai na severu země. Náhlý prudký déšť zvedl hladinu vody, která zaplavila přístupovou cestu a všech třináct chlapců uvěznila ve svých útrobách. Boj o jejich záchranu trval dlouhé dva týdny a podíleli se na něm potápěči a záchranáři z celého světa.

Zajímavosti: Zájem o zfilmování události byl obrovský, Waller má ale thajskou národnost, nemusel tedy čekat na povolení a pustil se okamžitě do práce.

Český trailer filmu Jeskyně / The Cave
Hurá do džungle (Jungle Beat: The Movie) (Bioscop)

Český plakát filmu Hurá do džungle / Jungle Beat: The Movie
© Bioscop
Animáky jsou pořád v módě, tudíž se není co divit, že do kin míří jeden skoro každý týden. Tentokrát jde o opravdovou exotiku, neboť tento vznikl na ostrově Mauricius a dává tak zájemcům exkluzivní možnost podívat se, jak to tam s tímto žánrem vypadá. A právě netradiční země původu je to jediné, nač lze diváka nalákat, protože synopse vypadá tuctově, od technické stránky se také nedají očekávat zázraky a režiséra a spoluscenáristu Brenta Dawese zná jen málokdo. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, takže si nemůžeme udělat ani letmou představu. Dá se ale předpokládat, že nějaké rodiny s dětmi do kinosálů zabloudí. Nikomu jinému totiž tento film určen není.

Synopse: Jednoho rána zjistí nejlepší kamarádi opičák Munki a slonice Chobotka, že z ničeho nic mohou mluvit lidskou řečí. Velmi brzy také odhalí příčinu této proměny - v džungli totiž přistál mimozemšťan. S sebou si přivezl překladové zařízení, díky němuž mohou zvířata mluvit. Malý fialový tvor jménem Fneep byl vyslán svým otcem, krutým dobyvatelem vesmíru, obsadit planetu Zemi. Jenže Fneep je spíš nešika, který rozhodně nemá vlohy na dobývání nových světů. Stýská se mu po domově, se svou lodí nešťastně havaroval a nutně potřebuje pomoci. Munki, Chobotka a jejich zvířecí přátelé se rozhodnou spojit síly, aby malému dobyvateli pomohli dostat se k mateřské lodi. A je jasné, že všichni u toho prožijí nevšední a nová dobrodružství.

Český trailer filmu Hurá do džungle / Jungle Beat: The Movie
FAMU v kině 01 (Aerofilms)

Plakát filmu  / FAMU v kině 01
© TipNaFilm
Pásmo osmi krátkých filmů představí zájemcům několik studentů současné FAMU na katedře animovaného filmu. Největším lákadlem je oceňované a na Oscara nominované loutkové drama Dcera Darii Kashcheevy, ani ostatní počiny by ale nemusely zůstat úplně v pozadí. Rozmanitý cyklus tak dá divákům nahlédnout do myšlení a k přístupu současných tvůrců, kteří jsou de facto limitováni jen technickými možnostmi. Nechybí tu anekdota, černá komedie, poetická podívaná, ale i sugestivní portrét o ztrátě blízkého člověka. Premiéra pro fajnšmekry a pro ty, kteří chtějí objevovat novou filmařskou generaci.

Synopse: Osm krátkých filmů představí talentované tvůrce a jejich rozmanité autorské přístupy. Krátká pocta Miloši Formanovi, na Oscara nominované loutkové drama, nekompromisní černá komedie o partnerských vztazích, poetický návrat do dětství nebo sugestivní portrét o ztrátě blízkého člověka. Zajímavé pásmo představí divákům to, čeho je současná animace schopná.

Originální trailer filmu FAMU v kině 01

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- Kinopremiéry: Equalizer zažívá brutální vedro (30.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Tajemství a smysl života (26.05.2023 08:41 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Mamánek sesadil Adama (01.11.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Pohádka Jana Budaře Princ Mamánek nevyrovnaně vypráví o lásce a smrti (30.10.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Princ Mamánek řeší vraždu v Londýně a hledá ďáblovu kořist (26.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tajemství a smysl života (13.10.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: To nic, indiáne (21.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu