Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 32. týden

Kinopremiéry: Ava a Trollové bez soucitu vzpomínají na Itálii

Vydáno: 05.08.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Vertical Entertainment

Nevídanými devíti premiérami začíná srpen v tuzemských kinech. K těm nejatraktivnějším určitě patří hvězdně obsazené akční drama Ava: Bez soucitu, rodiny s dětmi zase budou chodit na druhé dobrodružství animovaných Trollů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ava: Bez soucitu (Ava) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Ava: Bez soucitu / Ava
© Kino Pilotů
Akční krimidrama podle synopse nevypadá úplně originálně a nejspíš půjde o béčkovější zábavu. V případě, že se alespoň částečně povede, by to ale tolik vadit nemělo, protože podobné žánrovky mají stále své publikum. Naději vzbuzuje především tvůrčí tým a herecké obsazení, které je relativně hvězdné. Režii obstaral Tate Taylor, hlavní roli si zahraje Jessica Chastain, kterou doplní Colin FarrellGeena DavisJohn Malkovich nebo Common. Ohlasy ani recenze tedy zatím neexistují, věřme ale, že nepůjde o vysloveně špatnou záležitost a splní se to, co od podobných záležitostí divák očekává. Premiéra týdne.

Synopse: Ava (Jessica Chastain) je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly, pracuje bez soucitu, rychle, čistě a nenápadně. Po jedné zpackané akci se ale všechno změní. Organizace, pro níž pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně má být ale poslána na věčný odpočinek. Když se tedy žena rozhodne vydat domů, kde dlouhá léta nebyla a napravit trochu vztahy s matkou a sestrou, netuší, že je jí v patách nebezpečný zabiják, který ji má sprovodit ze světa.

Český trailer filmu Ava: Bez soucitu / Ava
Trollové: Světové turné (Trolls World Tour) (CinemArt)

Plakát filmu Trollové: Světové turné / Trolls World Tour
© CinemArt
K animovanému dobrodružství asi netřeba moc dodávat, protože název odhaluje úplně vše. Jelikož první díl byl finančně úspěšný, logicky vzniklo pokračování, od něhož se dá očekávat mnohem víc téhož, především tedy roztodivně barevných postaviček a různých popových šlágrů v nových verzích. K režii se vrátil Walt Dohrn, jemuž vypomohl debutant David P. Smith. Oba určitě pojedou na jistotu a budou cílit především na menší diváky. Odrostlejší tuzemské publikum může nejvíc mrzet to, že kvůli nutnému dabingu přijde o původní znění, v němž promlouvají hvězdné hlasy. Zahraniční ohlasy jsou relativně spokojené a hovoří o velmi lehkém nadprůměru, jak tomu bude v tuzemsku, se teprve ukáže.

Synopse: Trollí holka Poppy povýšila na královnu, naštěstí ji to ale nijak nepoznamenalo. Své zemi vládne tancem, zpěvem a levou zadní, protože tam, kde nejsou žádné potíže, je kralování brnkačka. Jednoho dne ale přijde šokující odhalení, neboť se zjistí, že popoví Trollové nejsou jedinými obyvateli planety, ale že na ní žijí i další trollí kmeny vyznávající jiný hudební vkus. A nejhorší z nich jsou rockoví Trollové, jimž vládne královna Bárbra, která upřednostňuje nejen drsnější muziku, ale i agresivní představu, že rock je jediná správná muzika, která by měla hrát po celém kontinentu. A to Poppy nemůže nechat jen tak, proto povolá svého nejlepšího kamaráda Větvíka a chce najít způsob, jak rockovou královnu zastavit dřív, než svět ovládnou kytarové riffy.

Oficiální český trailer filmu Trollové: Světové turné / Trolls World Tour
Vzpomínky na Itálii (Made in Italy) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Vzpomínky na Itálii / Made in Italy
© Bontonfilm
Britsko-italská romantická komedie vypadá hodně nenápadně a dá se očekávat, že půjde o naprosto zaměnitelnou žánrovku, která si své místo u diváků najde spíše až při uvedení na videu. Hodnocení a ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi nějak vážně řídit. Nejzajímavější tak je tím, že jde o celovečerní režijní a scenáristický debut herce Jamese D'Arcyho, který do hlavních rolí obsadil Liama Neesona a Micheála Richardsona. Nejvhodnější premiéra na (nejen) první rande.

Synopse: Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují rychle prodat. Jenže místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim tedy nic jiného než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. A možná i najít cestu sami k sobě.

Zajímavost: Neeson a Richardson jsou otec a syn i ve skutečnosti a oba také přišli o manželku a matku, film jim dal možnost se s rodinnou tragédií vyrovnat.

Český trailer filmu Vzpomínky na Itálii / Made in Italy
Sladký konec dne (Dolce fine giornata) (Film Europe)

Český plakát filmu Sladký konec dne / Dolce fine giornata
© Červený koberec
Polsko-italské drama působí jako typicky intelektuální zábava, protože podle synopse půjde spíš o náročnější příběh, v němž se toho moc nestane. Pro tuzemského diváka neskrývá mnoho lákadel, protože režiséra a spoluscenáristu Jacka Borcucha zná jen pár zasvěcených a ani s představitelkou hlavní role Krystynou Jandou to není o moc lepší. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum a nedá se ani předpokládat, že po premiéře se to v tomto směru nějak zlepší.

Synopse: Harmonický život na italském venkově začne židovské spisovatelce a čerstvé držitelce Nobelovy ceny Marii Linde (Krystyna Janda) skřípat, když podlehne šarmu mladého přistěhovalce Nazeera (Lorenzo de Moor). Své hodnoty dá posléze najevo, když v proslovu odsoudí bombový útok v Římě a odmítne Nobelovu cenu převzít. Tím rozpoutá řetězec událostí nepříjemných nejen pro sebe, ale též pro Nazeera, svého manžela i místní spoluobčany.

Český trailer filmu Sladký konec dne / Dolce fine giornata
Krycí jméno Lev (Le lion) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Krycí jméno Lev / Le lion
© Bohemia Motion Pictures
Francouzská komedie bude pravděpodobně typickou žánrovou oddechovkou, která bude spoléhat na jednoduchý a možná trochu bláznivý humor. Špionážní zápletka je navíc vždy dost atraktivní a dají se na ni vymýšlet poměrně solidní vtipy, tak uvidíme, jak se zadaří v tomto případě. Zdejší publikum je distributorem lákáno především na žánr a zemi původu, protože tvůrčí tým nepatří k těm nejslavnějším. O režii se totiž postaral Ludovic Colbeau-Justin, který do hlavních rolí obsadil Philippeho Katerinea a Danyho Boona. Taktéž tentokrát je ohlasů naprosté minimum a nemá smysl se jimi moc řídit. Jelikož francouzské komedie jsou u nás stále populární, dá se předpokládat, že ani tato nezůstane bez odezvy.

Synopse: Upjatý psychiatr Romain (Philippe Katerine) je fascinovaný svým novým pacientem Leo Milanem (Dany Boon), který o sobě tvrdí, že je mezinárodním agentem s krycím jménem Lev. Je sice blázen, ale mohlo by na tom něco být. To se potvrdí, když mu Lev jednoho dne sdělí, že mu přímo před očima unesou jeho snoubenku. To se také stane a Romain si uvědomí, že Lev je asi jediný, kdo ví, která bije. A také je jediný, kdo ji dokáže zachránit.

Český trailer filmu Krycí jméno Lev / Le lion
Tajemní impresionisté (Impressionisti segreti) (Aerofilms)

Český plakát filmu Tajemní impresionisté / Impressionisti segreti
© Mat
Italský dokument je určen především fanouškům klasického umění a malířství. Debutující režisér Daniele Pini v něm zájemcům přiblíží kouzlo a způsob práce impresionistů a pokusí se přijít na to, proč jsou z jejich děl dnes ceněné klenoty. Největší devízou snímku je však možnost nahlédnout na dosud veřejnosti nepřístupné obrazy, které jsou v soukromých sbírkách. Tvůrce se soustředí i na celou unikátní výstavu se zvláštním zaměřením na Palazzo Bonaparte, které poprvé otevřelo své brány veřejnosti.

Synopse: Jak impresionisté vnímali svět? Jaké techniky, barvy a světlo používali k zachycení reality? A jak je možné, že stačilo jen pár let, aby se z přehlížených děl staly klenoty ceněné po celém světě?

 

Český trailer filmu Tajemní impresionisté / Impressionisti segreti
Gauguin z Národní galerie v Londýně (Gauguin from National Gallery, London) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Gauguin z Národní galerie v Londýně / Gauguin from National Gallery, London
© Pannonia Entertainment CZ
Celovečerní britský dokument režisérky Patricie Wheatley sestává ze dvou částí - první je dokument o životě a tvorbě Paula Gauguina, který nahlíží na jeho osudy i zdroje inspirace a pokouší se vysvětlit, proč byly jeho obrazy ve své době kontroverzní. Druhou částí pak je soukromá prohlídka výstavy z Národní galerie v Londýně, která byla uspořádána speciálně pro promítání v kinech. Aby vše bylo uvedeno do kontextu, "procházka" je komentována průvodci, současnými umělci i světovými odborníky. Další premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Gauguin byl jedním z nejproslulejších světových malířů všech dob a jeho umění bylo svého času hodně kontroverzní. V Národní galerii v Londýně proběhla ne až tak dávno výstava s názvem The Credit Suisse Exhibition: Gauguin Portraits, která byla natočena výhradně pro uvedení v kinech.

Český trailer filmu Gauguin z Národní galerie v Londýně / Gauguin from National Gallery, London
Ztracený břeh (Pilot Film)

Plakát filmu  / Ztracený břeh
© Facebook tvůrce
Tuzemský dokument přibližuje divákům osudy skupin rybářů a rekreantů, kteří se snaží zvelebit břehy opuštěných nádrží vodního díla Nové Mlýny, avšak naráží při tom na různé byrokratické překážky. A to je de facto vše, co se o snímku dá napsat, protože režisér, scenárista a částečně i kameraman Jiří Zykmund není úplně nejznámější a hodnocení je příliš málo na to, aby se dala považovat za relevantní. Zájemci o tuto specifickou problematiku si ale určitě snímek ve svých oblíbených klubových kinech najdou.

Synopse: Skupiny rybářů a rekreantů se v rámci komunitního snažení a přátelské spolupráce rozhodly zvelebit břehy jinak opuštěných nádrží jihomoravského vodního díla Nové Mlýny, ať už pro účely dovolených, či poklidného lovení ryb. Kvůli byrokratickým machinacím jsou však nuceny své letní domovy zlikvidovat a navždy opustit místo plné nostalgie a vzpomínek.

Originální trailer filmu Ztracený břeh
Heaven’s Gate: Amerikánka (CinemArt)

Plakát filmu  / Heaven’s Gate: Amerikánka
© Kino Pilotů
Letní projekt Film Naživo pokračuje zatím asi nejslavnějším představením, neboť na program se dostalo velmi populární drama Amerikánka. V jeho hlavních rolích excelují Tereza Ramba a Eliška Křenková, na které režijně dohlíží Viktor Tauš, chvála na něj přichází ze všech stran a představení bývá pravidelně vyprodané. Speciálně pro filmové plátno se celá inscenace odehrála ve vyprázdněném prostoru kongresového centra O2 universum, navíc by měla být natočena na jediný záběr. Pravděpodobně hodně unikátní zážitek pro milovníky divadla.

Synopse: Ema Černá na své cestě zdolává útrapy dětského domova, pěstounské péče i pasťáku. Nejpodstatnější součástí její vůle k žití je totiž víra v sebe samu, víra, že někde daleko, třeba až v Americe, čeká někdo, komu na ní záleží.

Originální trailer filmu Heaven’s Gate: Amerikánka

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Liama Neesona čeká Jízda smrti (24.07.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Iveta sice neožila, přesto o ní zase mluví celé Česko (08.05.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Teaser: The Penguin (13.04.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem! (22.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu