Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 30. týden

Kinopremiéry: Havel se vydává vzhůru za sny

Vydáno: 22.07.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Koronavirové léto v kinech pokračuje, takže aktuální novinky jsou opět z Evropy a jasný divácký hit mezi nimi chybí. Největší potenciál má určitě tuzemské drama Havel o části života prvního prezidenta České republiky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Havel (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Havel
© Idnes
Jak už název českého dramatu napovídá, jeho hlavním hrdinou je poslední československý a první český prezident. Režisér a spoluscenárista Slávek Horák ho však sleduje v letech, kdy ještě politikem nebyl a bojoval s komunistickým režimem a za prosazování svých ideálů a končí právě v momentě Sametové revoluce. Klíčovou roli si zahrál dosud málo známý Viktor Dvořák, jemuž sekundují Aňa GeislerováJiří BartoškaMartin Hofmann nebo Stanislav Majer. První ohlasy tedy nejsou úplně nadšené a hovoří spíše o standardním a nevýrazném životopisu, který chvílemi neví, čím chce být, na druhou stranu ale nejsou nijak zdrcující, takže by snad mělo jít o zdařilou, i když trochu fádní záležitost. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Václav Havel (Viktor Dvořák) nebýval vždy prezidentem. Mezi roky 1968 a 1989 prošel zásadní proměnou od lehkovážného dramatika, přes bojovníka za lidská práva až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Jeho osobnímu životu dominovaly boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění, ale také bouřlivé milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. Nejsilnější a také dost neobvyklý vztah prožil se svou manželkou Olgou (Aňa Geislerová).

Zajímavost: Dvořák strávil před natáčením na vlastní žádost pár dní ve věznici v Ruzyni.

Originální trailer filmu Havel
Všechna moje láska (All my Loving) (Film Europe)

Český plakát filmu Všechna moje láska / All my Loving
© Film Europe
Německé drama z loňského roku nemá tuzemského diváka moc nač lákat, protože se kolem něj nemotají nikterak slavní tvůrci. Ani synopse nevypadá bůhvíjak originálně, když se ale na druhou stranu téma krize středního věku zpracuje dobře, pořád táhne a má co nabídnout. Jeho režisérem a spoluscenáristou je Švýcar Edward Berger, který do hlavních rolí obsadil trojici Lars EidingerNele Mueller-Stöfen a Hans Löw. Ohlasů a komentářů je zatím naprosté minimum, takže nejsou úplně relevantní, jiné vodítko ale divák nemá.

Synopse: Život tří sourozenců Stefana (Lars Eidinger), Julie (Nele Mueller-Stöfen) a Tobiase (Hans Löw) se na první pohled zdá fajn. Stefan pracuje jako pilot, má velký byt, rychlá auta a mnoho žen. Až zmizení jeho dcery Vicky (Mathilde Berger) ho vytrhne z povrchních vztahů a probudí v něm nový a mnohem hlubší cit. Julie se svým manželem si užívají pár dní v Itálii, aby trochu oživili unavený vztah. Julie ale brzy zjistí, že ani na dovolené se nedokáže oprostit od úzkostných pečovatelských zlozvyků a místo manželovi věnuje pozornost zraněnému psovi. Tobias je otcem tří dětí a právě dokončuje vysokoškolská studia, jenže právě na něj padne úloha pečovatele o nemocného otce. Jak všichni sourozenci zvládnou krize, kterými se teď prochází?

Český trailer filmu Všechna moje láska / All my Loving
Vzhůru za sny (Drømmebyggerne) (Bontonfilm) 

Český plakát filmu Vzhůru za sny / Drømmebyggerne
© OstravaInfo
Současné filmové krize využívají kinaři alespoň tím, že se snaží uvádět co nejvíc animáků, aby nalákali rodiny s dětmi. Další zástupce je z Dánska a na první pohled zaujme synopsí, která vypadá hodně originálně, zajímavě a skýtá řadu možností a velký potenciál. A to je tak vše, co se dá napsat, neboť režisérka a spoluscenáristka Kim Hagen Jensen je debutantka a ohlasy zatím neexistují. Jediné, co se snad dá předpokládat, je to, že animace asi nebude úplně dokonalá. Premiéra pro ty nejmenší.

Synopse: Život dvanáctileté Míny se obrátí vzhůru nohama hned dvakrát. Poprvé, když proti své vůli dostane nevlastní sestru Jenny, která je stejně stará jako ona, zničehonic se přistěhovala, je strašně otravná a všichni chtějí, aby z nich byly nejlepší kamarádky. A podruhé, když během spánku objeví senzační tajemství o tom, jak vznikají sny. Díky šťastné nehodě zjistí, že svět snů má podobu nekonečných filmových studií, které připomínají Hollywood. Je pochopitelně ohromena a všechno si nechá vysvětlit. Pak ji ale napadne, co by se stalo, když zkusí ovlivnit sny někoho druhého a zasáhnout do jejich scénáře. Od myšlenky není daleko k realizaci a dívka to zkusí. Jenže se nestačí divit.

Český trailer filmu Vzhůru za sny / Drømmebyggerne
Riverdance 25: Výroční show (Riverdance 25th Anniversary Show) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Riverdance 25: Výroční show / Riverdance 25th Anniversary Show
© Edison Filmhub
Milovníky irské hudby a tanců určitě potěší záznam show seskupení Riverdance, které se odehrálo v letošním roce v Dublinu při příležitosti pětadvacátého výročí jeho vystoupení v přestávce soutěže Eurovize. Režisérem je v podobných dokumentech docela protřelý Chris Hunt, který láká na novou scénu a kostýmy, inovativní světelné pojetí a monstrózní projekci. Ohlasy pochopitelně neexistují, to ale zájemcům určitě vadit nebude, protože tady půjde hlavně o hudební a pohybový zážitek.

Synopse: V roce 1994 proběhlo v přestávce soutěže Eurovize vystoupení irské hudební a taneční skupiny Riverdance, které je dodnes považováno za nejlepší přestávkový program soutěže v historii a zajistilo skupině miliony fanoušků. Na základě úspěchu měla v únoru 1995 premiéru nová celovečerní show, kterou dodnes vidělo 127 milionů diváků po celém světě. Po pětadvaceti letech se tvůrci vrací, aby uvedli galapředstavení s inovativním světelným designem, projekcí, novou scénou a kostýmy.

Český trailer filmu Riverdance 25: Výroční show / Riverdance 25th Anniversary Show

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Služka je skromnější, ale na slovensko-české poměry trochu jiné drama (19.03.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Bastard Shazam se služkou skládají reparát, který se mění ve velké nic (15.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2023: filmem roku je Všechno, všude, najednou (13.03.2023 04:40 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Bílý šum (23.11.2022 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Hranice lásky jako nová cesta česká kinematografie (06.11.2022 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Za horizontem: Na západní frontě klid připomíná peklo války (05.11.2022 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Kinopremiéry: Hranice lásky hledejte v Rimini (02.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rozhněvaný muž Buster Keaton spustil tichou revoluci (07.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Záletník prožil svatbu podle Margot, která se proměnila v ohňostroj marnosti (30.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Na západní frontě klid (06.09.2022 15:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Obstojná vztahová komedie Střídavka sází bezpečně na jistotu (07.08.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Prokletí tygři bojují na planetě Praha o střídavku (03.08.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Godzilla a Asterix prožili sen noci svatojánské a jdou dlouhou cestu zpět (08.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Mimoni dorazili do českých kin (05.07.2022 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu