Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 29. týden

Kinopremiéry: Scoob přemýšlí, jak býti dobrou ženou

Vydáno: 15.07.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Letošní léto bude v kinech hodně jiné, o čemž svědčí i aktuální premiéry. Z pětice novinek je totiž velmi těžké vybrat nějakou atraktivní, protože všechny jsou méně výrazné, nebo určené specifickému publiku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Scoob! (Scoob!) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Scoob! / Scoob!
© Vertical Entertainment
Animované dobrodružství vychází ze seriálu o psovi jménem Scooby-Doo a chlubí se tím, že jde o vůbec první celovečerní animák o tomto psovi, který přichází do kin. Těžko říct, na co tuzemského diváka lákat, protože titulní zvířecí hrdina u nás takovou tradici nemá a ani předchozí dva celovečerní hrané filmy se moc nepovedly. Režisérem je neznámý Tony Cervone, který vsadil na v zámoří slavnou značku a moderní počítačovou animaci. Ohlasy jsou ale nekompromisní a dost kritické a hovoří o tom, že s původním seriálem snímek moc společného nemá, příběh je absolutně nezajímavý a celé je to děsivě nezáživné. Uvidíme, jak moc se do tuzemských kin rodiny poženou. Hodně slabá premiéra týdne.

Synopse: Snímek zavede diváky na samotný začátek přátelství Scoobyho a Shaggyho a k následnému založení legendární party Záhady s.r.o. Po stovkách vyřešených případů ale teď musí Scooby a jeho kamarádi přijít na kloub nejprekérnější záhadě všech dob. Zločin totiž nikdy nespí a svět má brzy zakusit zlobu přízračného bájného psa Kerbera. Začíná tak napínavý závod s časem.

Zajímavost: Česká republika je jednou z mála zemí, kde jde snímek do kin, ve většině se kvůli pandemii přesunul rovnou na DVD a VOD.

Oficiální český trailer filmu Scoob! / Scoob! 
Jak býti dobrou ženou (La bonne épouse) (CinemArt)

Český plakát filmu Jak býti dobrou ženou / La bonne épouse
© CinemArt
Francouzsko-belgické komediální drama nemá nikterak originální synopsi, to ale v podobných případech tolik nevadí, protože jde vždy spíše o zpracování. Režisérem a scenáristou je poměrně zkušený Martin Provost, který se evidentně spolehl především na obsazení, v němž klíčové role obsadili Juliette BinocheFrançois BerléandYolande Moreau a Noémie Lvovsky. A to je vše, na co lze diváky nalákat, neboť ohlasy ani komentáře zatím neexistují a o moc víc se toho napsat nedá. Vzhledem k velké oblíbenosti podobných žánrovek se ale dá očekávat, že i tato si své publikum najde.

Synopse: Na sklonku šedesátých let dvacátého století provozují Paulette (Juliette Binoche) a její manžel Robert (François Berléand) s pomocí výstřední Gilberte (Yolande Moreau) a přísné jeptišky Marie-Thérése (Noémie Lvovsky) na poklidném francouzském maloměstě speciální soukromou školu pro dospívající dívky. Cílem výuky je vychovat z nich dokonalé manželky připravené ve všech směrech dokonale sloužit svým drahým manželům. Jenže Robert jednoho dne náhle umírá a Paulette zjišťuje, že škola stojí na pokraji bankrotu a tak musí poněkud nečekaně převzít odpovědnost za její udržení. A aby toho nebylo málo, při jednání v bance potká svou první lásku Andrého (Édouard Baer) a díky tomuto setkání prožije svůj první orgasmus. Nové zážitky, zkušenosti a nečekaná dobrodružství začínají nahlodávat její víru v tradiční rodinné uspořádání, k němuž dívky ve škole vedou. Jiné začínají být i jejich studentky.

Oficiální český trailer filmu Jak býti dobrou ženou / La bonne épouse
Frida Viva La Vida (Frida - Viva la vida) (Aerofilms)

Plakát filmu Frida Viva La Vida / Frida - Viva la vida
© Showcase Cinemas
V rámci cyklu Umění v kině se do vybraných kin dostává italský dokument o životě a tvorbě slavné mexické malířky Fridy Kahlo, která ale v našich končinách pořád tak známá není. Režisérem a scenáristou je Gianni Troilo, který se pokusil na složitou osobnost umělkyně nahlížet komplexně a z několika úhlů, tuzemskému dvákovi by ji tak mohl konečně plnohodnotně představit. Ve snímku je i několik hraných pasáží, v nichž se objeví mimo jiné Asia Argento, která je i hlasovou průvodkyní celého dokumentu. Ohlasů je zatím hodně málo a nedá se očekávat, že se to příliš změní. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Frida Kahlo dnes platí za ikonu nezávislosti a ženství. Její život ale provázela bolest, která se promítla i do jejích obrazů. Sama o nich tvrdila, že maluje svou vlastní realitu, nikoli noční můry ani sny. Dokument o jejím životě ji představuje na jednu stranu jako ženu zmítanou agónií i láskou, na té druhé pak jako malířku osvobozenou od svých tělesných handicapů.

Český trailer filmu Frida Viva La Vida / Frida - Viva la vida
Jonas Kaufmann: Moje Vídeň (Jonas Kaufmann - Mein Wien) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Jonas Kaufmann: Moje Vídeň / Jonas Kaufmann - Mein Wien
© Edison Filmhub
Už samotný název hudebního dokumentu odhaluje, o co v něm půjde. Režisérka Elisabeth Malzer v něm zaznamenala koncert slavného tenoristy ve Vídeňském koncertním domě, v němž zpíval písně, které byly inspirovány, nebo přímo vznikly v rakouské metropoli. Tuzemský divák určitě ocení, že ho doprovází Pražská filharmonie. Bonusem navíc je, že koncert je prostříháván záběry, v nichž si pěvec prochází město a objevuje jeho pamětihodnosti. Premiéra pro milovníky vážné hudby.

Synopse: Koncert světoznámého tenoristy, který se v říjnu 2019 uskutečnil ve Vídeňském koncertním domě, je jeho hluboce osobní poctou proslulé hudbě z rodiště valčíků a operety. Zazněly na něm skladby od Johanna Strausse, Franze Lehára a spousty dalších, pro které jejich tvůrci hledali inspiraci právě ve Vídni.

Český trailer filmu Jonas Kaufmann: Moje Vídeň / Jonas Kaufmann - Mein Wien
Cirk La Putyka: Kaleidoscope (CinemArt)

Plakát filmu  / Cirk La Putyka: Kaleidoscope
© CinemArt
Kvůli všeobecně známé situaci to letos s divadly není úplně dobré a navíc jsou aktuálně divadelní prázdniny a možná i proto vznikl zajímavý letní projekt Film Naživo, který představuje divadelní vystoupení z trochu jiného pohledu. První vlaštovkou je představení Cirku La Putyka, které bylo exkluzivně pro záznam realizováno uprostřed opuštěné pouti, která všemu dodává zvláštní a specifickou atmosféru. Režisérem je principál divadla Rostislav Novák Jr. Milovníci akrobatických kousků, skoků a letů na trampolíně by si tohle neměli nechat ujít.

Synopse: Kaleidoscope je cirkusová expedice za čirou radostí souboru Cirk La Putyka. Šílené skoky na obřím teeterboardu, skupinové taneční choreografie, závěsná akrobacie i lety na trampolíně. Gag střídá trik a rytmická hudba smích, hypnotické obrazy kontrastují s letní párty pod širým nebem. Tradiční se potkává s moderním, ostřílení putykáři se mísí s mladou cirkusovou krví.

Originální trailer filmu Cirk La Putyka: Kaleidoscope

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 12. týden
Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie I v tomto týdnu je v kinech čas na dohánění restů, protože žádná z premiér nemá velký divácky potenciál a je spíše pro hrstku fanoušků. To platí jak pro novinku Ethana Coena, tak pro horor Neposkvrněná se Sydney Sweeney. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Pánský klub v zakleté jeskyni hledá sedmikrásky (01.06.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Avengers přichystali na královnu Margot z ledového království nelítostný žert (20.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Nejúspěšnějším filmem roku 2020 byl dokument V síti (14.01.2021 14:20 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Chodilo se na Bábovky (13.10.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Do kin chodí stále méně lidí (06.10.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Češi chodili na Bábovky (29.09.2020 14:39 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Osamělý mstitel Wolverine řeší Mission: Impossible (25.09.2020 19:48 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Žaluji, že bábovky jsou postižené muzikou (23.09.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Princezna zakletá v čase vedla slabý víkend (21.09.2020 14:48 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Teen romance zůstala první (15.09.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Vyšinutý děda je postrach rodiny a skrývá se v krajině ve stínu (09.09.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: After: Přiznání je první (08.09.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Milovník po přechodu čeká na ženy v běhu (04.09.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Tenet ovládl česká kina (31.08.2020 15:49 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Šarlatán se vyšvihnul na vrchol (24.08.2020 16:40 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Trollové zůstali na vrcholu (17.08.2020 13:54 v Komentáře | Top 20 ČR)


PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe