Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-Ray recenze: Na nože

Blu-Ray recenze: U brilantní detektivky Na nože zamrzí absence bonusů

Vydáno: 20.06.2020 08:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Film Na nože vychází na DVD i na Blu-Ray, leč zcela bez bonusů. Je to škoda, protože tak povedený film by si nějaké bonusové materiály zasloužil.

Na nožeRecenzoval/a Jan Varga dne 20.06.2020 08:00. Film Na nože vychází na DVD i na Blu-Ray, leč zcela bez bonusů. Je to škoda, protože tak povedený film by si nějaké bonusové materiály zasloužil. Hodnocení: 4.5

Na nože

Knives Out
Drama / Komedie / Tajemný / Thriller
USA, 2019 , 130 min.

Režie: Rian Johnson
Scénář: Rian Johnson
Kamera: Steve Yedlin
Hudba: Nathan Johnson
Herci: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Christopher Plummer, Katherine Langford, Jaeden Martell, Riki Lindhome, Edi Patterson, Frank Oz, K Callan

Česká premiéra: 09.01.2020

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Daniel Craig ve filmu Na nože / Knives Out
© Vertical Entertainment
V úvodu hvězdně obsazené americké detektivky Na nože je ve svém honosném sídle nalezen mrtvý slavný spisovatel Harlan Thrombey (Christopher Plummer), autor populárních detektivních románů. Vše nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu. Přesvědčeným policejním vyšetřovatelům však přijde dělat společnost i soukromý detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig), jehož si na prošetření starcova úmrtí najal jakýsi anonym. Otázkou je, kdo tím anonymem je a zdali nešlo přeci jen o vraždu.

Zní to jako standardní detektivní příběh podobný těm od Agathy Christie, ve skutečnosti je ale film Na nože detektivkou v řadě aspektů poměrně nevšední. Je sice pravda, že naplňuje leckteré žánrové konvence i se spoustou souvisejících klišé, leč zároveň si s nimi ironicky pohrává a využívá je pro jiné účely, než k jakým jsou obvykle určeny. Začíná sice jako běžná detektivka, ale pak se postupně přemění v dekonstrukci detektivky, která divákům překvapivě brzy odkryje podstatné informace a poskytne jim tak zásadní výhodu oproti detektivovi, jenž musí na vše řečené teprve sám přijít. Nakonec je to ale stejně samotný tvůrce filmu, jenž byl po celou dobu o několik kroků napřed před diváky, jimž akorát chytře dávkoval informace a tahal je za nos.

Ana de Armas ve filmu Na nože / Knives Out
© Vertical Entertainment
Oním tvůrcem je režisér a scenárista Rian Johnson (Looper: Nájemný zabiják, Star Wars: Poslední z Jediů), díky němuž snímek vyniká svou chytrou a propracovanou výstavbou děje a vynalézavým vyprávěním, v němž nechybí napětí, nečekané zvraty, ani humor. Nejpodstatnější složkou filmu je tudíž jeho důmyslný scénář, následován Johnsonovou zdařilou režií, která snímku propůjčuje hbité tempo a působí sebejistě a promyšleně, ačkoli je z ní zároveň znát, že o nějakou na milimetr vypočítanou a důslednou preciznost Johnsonovi nešlo a vsadil místo ní na přirozenou živelnost a energičnost.

Film kombinuje spletitý příběh a sofistikované vyprávění s lehkostí a s radostí z experimentování se žánrovými pravidly, přičemž sice naplňuje schéma klasické detektivky, leč současně jej obohacuje o chytré moderní zpracování. Díky tomu si lze snímek i navzdory troše přešlapů a mírně kolísavému spádu naplno užít jako vtipnou, napínavou a od začátku do konce zábavnou hříčku.

BD obal filmu Na nože / Knives Out
© Magic Box
Blu-Ray: 

Film vychází na DVD i na Blu-Ray, leč zcela bez bonusů. Je to škoda, protože tak povedený film by si nějaké bonusové materiály zasloužil. Menu je v češtině, ale krom kapitol v něm ani není moc co nastavovat – jazykové verze jsou dvě (anglická a česká) a titulky jsou též dvoje (české a slovenské).

 

Technické specifikace (Blu-ray): 

Zvukové formáty: DTS HD-Master Audio 5.1 anglicky, DTS HD-Master Audio 5.1 česky

Titulky: české, slovenské

Obrazové formáty: 16:9 / 1,85:1

V prodeji od 27. 5. 2020

USA, 2019, 131 minut

Český trailer k filmu Na nože

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
9/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 32. týden
Kinopremiéry: Ava a Trollové bez soucitu vzpomínají na Itálii Nevídanými devíti premiérami začíná srpen v tuzemských kinech. K těm nejatraktivnějším určitě patří hvězdně obsazené akční drama Ava: Bez soucitu, rodiny s dětmi zase budou chodit na druhé dobrodružství animovaných Trollů. ... čtěte zde
Vydáno: 05.08.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 31. týden
Top 20 ČR: Havel se udržel v čele Na vrcholu domácího žebříčku návštěvnosti kin se udržel Havel. Druhé místo uhájily 3Bobule. Nejúspěšnější z novinek byl Démon zatracení. čtěte zde
Vydáno: 03.08.2020 14:18 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Arnold Schwarzenegger: všechny filmy od nejhoršího po nejlepší
Téma: Všechny filmy Arnolda Schwarzeneggera od nejhoršího po nejlepší V tomto článku se podíváme na všechny filmy Arnolda Schwarzeneggera seřazené od nejhoršího po nejlepší počínaje jeho první velkou rolí v Barbaru Conanovi. čtěte zde
Vydáno: 01.08.2020 10:30 v sekci Články | Publicistika
22
TV tipy: 31. 7. 2020 - 6. 8. 2020
TV tipy: Strážci Galaxie na planetě pokladů zoufale hledají Susan Začátek srpna si v televizích drží nastavenou úroveň a podobně jako v minulých týdnech nenabízí nic až zas tak zásadního. Jedinou výjimkou je premiéra druhých Strážců Galaxie, děti ale ocení i disneyovku Planeta pokladů.... čtěte zde
Vydáno: 31.07.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Proxima 6/10
Recenze: Drama Proxima nahlíží na vesmírné lety z pohledu astronautky-matky Eva Green ztvárnila ve francouzském dramatu Proxima astronautku, která získá nabídku letět jako jediná žena na vesmírnou misi na Mars, kvůli čemuž ale musí na poměrně dlouhou dobu opustit svou sedmiletou dcerku... čtěte zde
Vydáno: 30.07.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Whitney bude nahánět posledního z Jediů, dokud je svatba nerozdělí (17.07.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Bourák se naboural do Top 20 (15.06.2020 14:25 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: V síti nemá konkurenci (09.06.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Zapomenutý princ pořádá lov na koronavirus a projíždí se Afrikou na pionýru (13.05.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Kráska a zvíře vyslovují muži na odstřel přání smrti (10.04.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Poslechněte si novou píseň z Bonda (14.02.2020 08:27 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Harley Quinn střídá Příliš osobní známost (11.02.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Harley Quinn střídá Mizery ve vedení (10.02.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Sequel detektivky Na nože dostal zelenou (07.02.2020 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Příliš osobní známost je znovu první (04.02.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Češi chodili na Příliš osobní známost (28.01.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Mizerové jsou znovu první (27.01.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Dolittle byl v Česku první (21.01.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Mizerové přebírají prvenství (20.01.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Šťastný nový rok je stále na vrcholu (14.01.2020 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: 1917 vystoupalo na vrchol (13.01.2020 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Vynikající detektivka Na nože je zábavná, chytrá a podvratná (10.01.2020 12:00 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   30/2020

Proxima
6/10

Eva Green ztvárnila ve francouzském dramatu Proxima astronautku, která získá nabídku letět jako jediná žena na vesmírnou misi na Mars, kvůli čemuž ale musí na poměrně dlouhou dobu opustit svou sedmiletou dcerku...

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver