Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 20. týden

Kinopremiéry: Zapomenutý princ pořádá lov na koronavirus a projíždí se Afrikou na pionýru

Vydáno: 13.05.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Skoro na den přesně po dvou měsících se v omezeném režimu otevírají některá kina. Příjemně překvapí, že se diváci dočkají i několika premiér, i když pochopitelně jde spíše o filmy klubové, náročnější a ne tak atraktivní.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Lov (The Hunt) (CinemArt)

Český plakát filmu Lov / The Hunt
© CinemArt
Akční thriller s hororovými prvky, který je taktéž politickou satirou, měl velkou smůlu. Nejprve jeho premiéru v zámořských kinech odložila reakce prezidenta Donalda Trumpa, a když už to vypadalo, že se dočká, přišel koronavirus, který kina zavřel. Nakonec se snímek, který má docela solidní hodnocení a údajně i výbornou závěrečnou akční scénu, odpremiéroval online a vzhledem k situaci do kin bude mířit hlavně v Evropě. Za jeho režií stojí méně známý Craig Zobel, který do hlavních rolí obsadil taktéž méně známé tváře, mezi nimiž tvoří výjimku jen Hilary Swank. První postkoronavirová premiéra týdne.

Synopse: Dvanáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa, navzájem se neznají, neví, kde jsou ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro specifický účel a stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Někteří už odpověď nezjistí, protože okamžitě umírají a ti, kteří první salvu ustáli, tuší, že jim jde o život. Normální člověk by to asi nezvládl, jenže Crystal (Betty Gilpin) není úplně normální, nechce umřít a ve své snaze přežít je hodně podnikavá. Dokonce tak, že se role lovce a oběti může nečekaně prohodit.

Zajímavost: Prezident Trump prohlásil, že podobné filmy způsobují chaos a jsou nebezpečné pro zemi.

Oficiální český trailer filmu Lov / The Hunt
Nejvyšší pocta (The Last Full Measure) (Bioscop)

Český plakát filmu Nejvyšší pocta / The Last Full Measure
© smsticket
Válečné drama je založeno na skutečném příběhu, ale podle ohlasů od něj nelze čekat množství akce, protože se spíše soustředí na dialogy a úvahy o hrdinství. Za režií a scénářem stojí méně známý Todd Robinson, diváky pak nejvíce naláká obsazení, v němž tedy hlavní roli ztvárňuje Sebastian Stan, v těch vedlejších se ovšem objeví Samuel L. JacksonChristopher PlummerWilliam HurtEd Harris nebo Peter Fonda. Hodnocení navíc nejsou úplně špatná, takže se zdá, že půjde o méně výraznou, pořád ale solidní žánrovku.

Synopse: V roce 1966 se poblíž Saigonu odehrála jedna z nejkrvavějších bitev vietnamské války. Během záchranné mise 11. dubna se mladík William H. Pitsenbarger (Jeremy Irvine) rozhodl opustit relativní bezpečí záchranného vrtulníku, aby pomohl vojákům na zemi. Nakonec dopravil do bezpečí více než šedesát mužů. O dvaatřicet let později dostane ambiciózní byrokrat z Pentagonu Scott Huffman (Sebastian Stan) na starost dokončení posudku, který má rozhodnout, zda údajné hrdinské činy vojáka Pitsenbargera zaslouží nejvyšší ocenění za statečnost - Medaili cti.

Zajímavost: Film je věnován Fondovi, který se jeho premiéry nedožil.

Český trailer filmu Nejvyšší pocta / The Last Full Measure
Zapomenutý princ (Le prince oublié) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Zapomenutý princ / Le prince oublié
© Facebook tvůrce
Francouzská dobrodružná komedie, která se v kinech na pár dní objevila už před karanténou, podle synopse vypadá dost předvídatelně, zároveň ale atraktivně, protože podobná témata se dají zpracovat nápaditě a originálně. Znalejší diváky určitě naláká tvůrčí tým, protože režisérem a spoluscenáristou je Michel Hazanavicius a v hlavních rolích se objeví Omar Sy a Bérénice Bejo. Ohlasy zatím nejsou dostupné, doufejme ale, že držitel režijního Oscara za rok 2011 výrazně nezklame a natočí minimálně oddechovou a řemeslně zdařilou žánrovku.

Synopse: Všechno v Djibiho (Omar Sy) životě se točí kolem jeho milované sedmileté dcerky Sofie. Oddaný otec nikdy nepřijde pozdě na jejich večerní pohádku a každou noc bere Sylvii do "Pohádkolandu", smyšleného filmového studia, kde se stávají hlavními hrdiny světoznámých dobrodružných filmů, v nichž má Djibi hlavní roli prince Krasoně. O pět let později se ze Sofie pomalu stává puberťačka, příběhy jejího otce už ji moc neberou a Djibi je ve své roli prince vyměněn. Musí tedy vymyslet, jak se v životě své dcery stát znovu důležitou postavou.

Český trailer filmu Zapomenutý princ / Le prince oublié
Dokonalý pacient (Quick) (Film Europe)

Český plakát filmu Dokonalý pacient / Quick
© Facebook tvůrce
I švédský kriminální thriller, který vychází ze skutečných událostí, které svého času otřásly tamní justicí, mohli zájemci před dvěma měsíci ještě pár dní vidět na velkém plátně. Do literární podoby kauzu zpracoval novinář Hannes Råstam, který do značné míry stál za odhalením celé záležitosti a je také hlavním hrdinou filmu, jehož režie se chopil i Hollywoodem protřelý Mikael Håfström. Hlavní role si pak zahráli Jonas Karlsson a David Dencik. Podle dostupných ohlasů jde o docela solidní záležitost, na níž je ale znát, že byla původně zamýšlená jako seriál a údajně funguje tím víc, čím méně toho divák o celé věci ví.

Synopse: Hannes Råstam (Jonas Karlsson) se léta snažil prokázat nevinu Thomase Quicka (David Dencik), který byl odsouzen k doživotnímu vězení na psychiatrii. Odhalil právní chaos, který Quicka do vězení dostal, nikdo ale neměl zájem o to, aby byl zproštěn viny a osvobozen nejhorší sériový vrah ve Švédsku, kanibalistický násilník, který se přiznal k dvaceti pěti vraždám a za dalších osm byl odsouzen.

Zajímavost: V češtině vyšla kniha o celé kauze pod názvem Jak se rodí sériový vrah.

Český trailer filmu Dokonalý pacient / Quick
Dokud se tančí (And Then We Danced) (Queer Kino)

Český plakát filmu Dokud se tančí / And Then We Danced
© Kino Lucerna
Švédsko-gruzínsko-francouzské drama se už podle jména tuzemského distributora věnuje homosexuální tematice. Režisérem a scenáristou je Levan Akin, který opravdu spoléhá jen na sílu příběhu, protože obsazení tvoří vesměs neznámí herci a žádné další lákadlo není. Pozitivem ale určitě je, že hodnocení jsou velmi dobrá a komentáře pějí ódy na atmosféru, silné poselství a nádhernou vizuální stránku. Premiéra pro náročné diváky.

Synopse: Merab (Levan Gelbakhiani) je od útlého věku součástí národního sboru tradičních tanců, kde mladé dívky a chlapci pohybem vyjadřují duši národa. A ten stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Pro jakékoliv odlišnosti tu tedy není místo. Všechno dohromady tak ovlivňuje život tvrdě trénujícího mladíka, jehož snem je vystupovat v zahraničí. Když se ale na tréninku objeví Irakli (Bachi Valishvili), Merabův svět se otřese v základech.

Zajímavost: Choreograf filmu se rozhodl zůstat v anonymitě.

Český trailer filmu Dokud se tančí / And Then We Danced
Poslouchej (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Poslouchej
© Kino Lucerna
České psychologické drama je jednou velkou neznámou a těžko říct, co od něj vlastně čekat. Synopse je dost nejasná a asi úplně nenaláká a podobně jsou na tom i tvůrci, kterými jsou režiséři a scenáristé David Laňka a Martin Müller, jejichž tvůrčí filmografie také nevzbuzuje velkou důvěru. Ani v hlavních rolích se neobjeví jméno, které by táhlo a hodnocení taktéž nejsou nijak moc příznivá, ačkoli jich je dost málo, což je nutné brát v potaz. Nasazení do kin v této nelehké době a pro omezený počet diváků je ale pro podobně neambiciózní snímek nejspíš ideální.

Synopse: Mladý pár, jehož vztah se dle všeho zcela vyčerpal, vyráží na výlet, aby se pokusil dát všemu novou energii. Dívka má silné podezření, že je jí partner nevěrný, důkazy však nemá. Utvrzuje ji v tom ale jeho koketní chování vůči jiným ženám. Během cesty, když muž usne, uslyší žena v autě hlas a jak se záhy ukáže, jde o hlas jeho milenky. Ta se dokonce začne zjevovat. Je to jen noční můra, halucinace, nebo snad její partner skrývá nějaké hrůznější tajemství?

Zajímavost: Ústřední píseň pro film nazpívala britská skupina Morcheeba.

Originální trailer filmu Poslouchej
11 barev ptáčete (Bioscop)

Plakát filmu  / 11 barev ptáčete
© Facebook tvůrce
Těsně předtím, než celou naši společnost ochromil obávaný koronavirus, získal dlouho očekávaný počin Václava Marhoula Nabarvené ptáče devět Českých lvů. Možná i proto jeho distributor tehdy naplánoval premiéru celovečerního dokumentu o komplikovaném vzniku celého projektu, karanténa mu ale udělala čáru přes rozpočet. I proto, že Blu-ray, na němž celý dokument obsažen je, nedávno vyšlo, je překvapivé, že se dokument, za nímž stojí režisér, scenárista a kameraman Vojtěch Kopecký, do kin přece jen podívá. Jeho hodnocení zatím dostupné není, je ale jasné, že informace o tvorbě na naše poměry takhle unikátního díla jsou nepochybně zajímavé. Snad jsou také podané v zajímavé formě.

Synopse: Dokument nabízí pohled za oponu výjimečného díla, které zanechalo stopu na evropských i světových festivalech a odneslo si devět Českých lvů. Není to pohled krutý ani černobílý nebo málomluvný. Vyprávění režiséra a scenáristy Václava Marhoula a (ne)herce Petra Kotlára se proplétají rozličnými peripetiemi vzniku filmu a nabízí své subjektivní pohledy od začátku až do konce rok a půl dlouhého natáčení.

Originální trailer filmu 11 barev ptáčete
Afrikou na Pionýru (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Afrikou na Pionýru
© Facebook tvůrce
Slovenské dokumentární road movie je svým způsobem jakýmsi spin-offem velmi populární "trabanťácké" série, protože jeho režisér a scenárista Marek Slobodník se jedné této výpravy účastnil. Jeho debut ale sleduje samostatnou výpravu, na níž se vydal společně se čtyřmi kolegy, s nimiž dojel až do Kapského města. Podle dostupných ohlasů se navíc zdá, že styl je hodně podobný jeho slavnějším kolegům, což je jedině dobře. Diváci se tedy mohou těšit na poměrně zábavný cestopis, který krásy černého kontinentu podává s humorem a nechybějí v něm ani hodně bizarní a nečekané situace. Hodnocení jsou nadšená, takže se zdá, že tohle nebude krok špatným směrem. Dost možná největší důvod, proč po karanténě zajít do kina.

Synopse: Pět jezdců strávilo pět měsíců v sedle Jawy Pionýr a ze střední Evropy do Kapského města ujelo přes patnáct tisíc kilometrů. Projeli pouští, savanou, pralesem, protnuli rovník a projeli se kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se Indický oceán střetává s Atlantským. Vedle pocitu svobody zažili i řadu dramatických situací.

Zajímavost: Tvůrce prozradil, že střih filmu mu zabral skoro celý rok.

Originální trailer filmu Afrikou na Pionýru

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Marvels mají nový trailer (21.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Julian Sands (28.06.2023 08:11 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- The Marvels mají první trailer (12.04.2023 07:32 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Tajná invaze (03.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)


PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe