Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Bitva u Midway

Bluray recenze: Bitva u Midway rezignovala na jakékoli bonusové materiály

Vydáno: 07.05.2020 12:30 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Válečný film Rolanda Emmericha Bitva u Midway vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray. Bohužel ale zcela bez bonusů.

Bitva u MidwayRecenzoval/a Jan Varga dne 07.05.2020 12:30. Válečný film Rolanda Emmericha Bitva u Midway vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray. Bohužel ale zcela bez bonusů. Hodnocení: 3

Bitva u Midway

Midway
Válečný / Drama / Historický / Akční
USA, 2019 , 138 min.

Režie: Roland Emmerich
Scénář: Wes Tooke
Kamera: Robby Baumgartner
Herci: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Luke Kleintank, Dennis Quaid, Aaron Eckhart, Keean Johnson, Nick Jonas, Etsushi Toyokawa, Tadanobu Asano, Darren Criss, Brandon Sklenar, Jake Manley

Česká premiéra: 07.11.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ed Skrein, Mandy Moore ve filmu Bitva u Midway / Midway
© Vertical Entertainment
Bitva u Midway (červen 1942) byla čtyřdenní válečná akce probíhající za druhé světové války, během níž se Japonci pokusili obsadit ostrov Midway (poblíž Havajských ostrovů), leč Američané se díky zpravodajské službě dozvěděli o jejich záměru s předstihem a připravili na ně past. O této události vznikl americký film již v roce 1976 a tento nový (který ovšem není jeho předělávkou) natočil režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Godzilla).

Filmem Bitva u Midway v podstatě dělá Roland Emmerich pro žánr válečného filmu něco hodně podobného, co udělal před deseti až patnácti lety pro žánr filmu katastrofického. S dvojicí snímků Den poté a 2012 tehdy navázal na jeho tradici (včetně jeho naivity, obvyklé dějové struktury a ozkoušených vypravěčských klišé) a pokusil se jej trochu inovovat, leč ve skutečnosti jediné inovace dosáhl v tom, že se vyřádil na megalomanských scénách přírodních katastrof s masivní digitální destrukcí. S filmem Bitva u Midway je to stejné – jde totiž o velmi staromódně pojatý a klasickým způsobem vyprávěný válečný snímek o hrdinných amerických letcích, v němž za moderní a nově pojaté lze považovat právě jedině akční scény bitev, v nichž vynikají zejména střemhlavé nálety bombardérů na nepřátelské letadlové lodě.

Patrick Wilson ve filmu Bitva u Midway / Midway
© Vertical Entertainment
Snímek začíná už útokem na Pearl Harbor (prosinec 1941), pokračuje bombardováním Tokia (duben 1942) a k samotné bitvě u Midway v něm dochází až v jeho druhé polovině. Jeho hlavním hrdinou je pilot bombardéru Dick Best (Ed Skrein), jehož jméno je zároveň shrnutím jeho charakteru (je ve svém oboru nejlepší a zároveň je to namyšlený hajzlík). Ten se nachází na letadlové lodi s dalšími letci (mimo jiné Luke EvansNick Jonas z kapely Jonas Brothers), jejichž osudy jsou prokládány paralelními příběhy dalších postav, mezi nimiž jsou nejmarkantnější americký admirál (Woody Harrelson) a zaměstnanec tajné zpravodajské služby (Patrick Wilson). Procedurální způsob vyprávění má tu výhodu, že divák není příliš ochuzen o kontext a dozví se, co bitvě u Midway předcházelo (a navíc je příjemné, když film hned na začátku vtáhne diváky do děje velkolepou akcí). Nevýhodou je však to, že některé zobrazované události jsou pojímány velmi zkratkovitě.

Převážně sympaticky Bitva u Midway vyznívá především díky výkonům některých herců ve vedlejších rolích, určitému staromilství, díky němuž snímek připomíná válečné filmy natočené před mnoha desetiletími, i díky tomu, že kromě patriotistické roviny věnované chrabrým americkým hochům snímek nahlíží na celou událost zároveň i z pohledu Japonců, které vykresluje jako důstojné bojovníky se silným smyslem pro osobní čest. Solidně realizovaný válečný film tudíž za mírně nadprůměrný považovat lze, na druhou stranu ale neobsahuje nic moc výrazného nebo nadstandardního, kvůli čemu by stálo za to se k němu třeba i po letech znovu vracet.

BD obal filmu Bitva u Midway / Midway
© Magic Box
Blu-Ray:

Film Bitva u Midway vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray, přičemž hlavní menu je na disku v češtině. K bonusům však bohužel není co napsat – žádné tu totiž nejsou. Ani na DVD, ani na Blu-Ray. Škoda.

 

Technické specifikace (Blu-ray):

 Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky a česky

Titulky: české, slovenské

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 1. 4. 2020

USA, Čína 2019, 138 minut

Český trailer k filmu Bitva u Midway

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 48. víkend
Box office: Encanto vede slabý víkend Víkend následující po svátcích Díkůvzdání byl ve znamení klidu také kvůli absenci novinek. Jde o víkend předtím, než otevřou muzikál West Side Story a nový Spider-Man. čtěte zde
Vydáno: 06.12.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
V prosinci na streamovacích službách: Vánoční dárky v podobě velkých filmů s hollywoodskými hvězdami
V prosinci na streamovacích službách: Vánoční dárky v podobě velkých filmů s hollywoodskými hvězdami Vánoce nám klepou na dveře a své o tom ví i streamovací služby, které si to nejlepší nechaly na prosinec a začátek ledna. Kromě očekávaných seriálových hitů nás čeká pořádná nálož velkých filmů s ještě většími... čtěte zde
Vydáno: 04.12.2021 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 3. 12. 2021 - 9. 12. 2021
TV tipy: Bezcharakterní želvy ninja slouží papeži a jdou za svým snem Na začátku prosince lákají televizní dramaturgové na několik zajímavých, ale ne tak výrazných premiér. Velkým tahákem bude asi uvedení druhého dílo hororu To, na programu ale je třeba i režijní debut Andyho Serkise. čtěte zde
Vydáno: 03.12.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
5 vánočních novinek na streamu a v kině, které byste si letos neměli nechat ujít
Téma: Pět vánočních novinek na streamu a v kině, které byste si letos neměli nechat ujít K Vánocům tradičně patří i vánoční filmy. Některé jsou zapomenutelné, z jiných vás bolí samou přeslazeností zuby a další se stanou nestárnoucí klasikou. Jak si povedou některé z letošních vánočních novinek? čtěte zde
Vydáno: 02.12.2021 07:30 v sekci Články | Publicistika
0
Recenze: Klan Gucci 8/10
Recenze: Prohnilá historie Klanu Gucci sází na oscarové herecké výkony, místy ale může nudit Režisér Ridley Scott letos do kin uvádí už svůj druhý film. Z historie vzdálené se v něm podívá na tu trochu bližší a intriky středověké vystřídají intriky (skoro) současné. Odhoďte pravou kůži a luxus a odkryjte temnou... čtěte zde
Vydáno: 01.12.2021 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Jack Strong pro balík prachů podstoupí cestu do středu Země (19.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Hrabě Monte Christo a Jimmy Neutron loví draky a vyhlížejí Měsíc Jupitera (05.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer katastrofického filmu Moonfall (02.11.2021 07:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Komiksový sequel Venom 2: Carnage přichází nevyužil svůj potenciál (17.10.2021 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Neznámý Venom prožívá lásku na špičkách (13.10.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Horory, pohádky, sci-fi! Září bude na streamovacích službách pestrobarevné jako podzimní listí. (09.09.2021 07:30 v Radar)
- Téma: Filmy z univerza V zajetí démonů od nejhoršího po nejlepší (05.09.2021 12:00 v Články | Publicistika)
- Moonfall: první pohled na nový film Rolanda Emmericha (03.09.2021 19:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Třetí V zajetí démonů je rutinním hororem, kterému chybí atmosféra předchozích dílů (08.08.2021 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Mary Elizabeth Winstead je Kate (04.08.2021 19:00 v Novinky | Trailery)
- Sci-fi thriller Colony (15.07.2021 12:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Johanka z Arku, kapitán Bombarďák a Godzilla poznávají továrnu na sny (09.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Už teď nám chybí rodinný víkend, během kterého poznáme Johna Lennona a Cyrila s Metodějem (02.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matky se ocitly v zajetí démonů a nikdo je nezachrání (23.06.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kráska a zvíře bude mít seriálové pokračování (16.06.2021 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Svatý Black Panther je iracionální muž (04.06.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz předvádí finální trailer (02.06.2021 18:37 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   48/2021

Klan Gucci
8/10

Režisér Ridley Scott letos do kin uvádí už svůj druhý film. Z historie vzdálené se v něm podívá na tu trochu bližší a intriky středověké vystřídají intriky (skoro) současné. Odhoďte pravou kůži a luxus a odkryjte temnou historii Klanu Gucci.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu