Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Bitva u Midway

Bluray recenze: Bitva u Midway rezignovala na jakékoli bonusové materiály

Vydáno: 07.05.2020 12:30 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Válečný film Rolanda Emmericha Bitva u Midway vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray. Bohužel ale zcela bez bonusů.

Bitva u MidwayRecenzoval/a Jan Varga dne 07.05.2020 12:30. Válečný film Rolanda Emmericha Bitva u Midway vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray. Bohužel ale zcela bez bonusů. Hodnocení: 3

Bitva u Midway

Midway
Válečný / Drama / Historický / Akční
USA, 2019 , 138 min.

Režie: Roland Emmerich
Scénář: Wes Tooke
Kamera: Robby Baumgartner
Herci: Ed Skrein, Patrick Wilson, Woody Harrelson, Luke Evans, Mandy Moore, Luke Kleintank, Dennis Quaid, Aaron Eckhart, Keean Johnson, Nick Jonas, Etsushi Toyokawa, Tadanobu Asano, Darren Criss, Brandon Sklenar, Jake Manley

Česká premiéra: 07.11.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ed Skrein, Mandy Moore ve filmu Bitva u Midway / Midway
© Vertical Entertainment
Bitva u Midway (červen 1942) byla čtyřdenní válečná akce probíhající za druhé světové války, během níž se Japonci pokusili obsadit ostrov Midway (poblíž Havajských ostrovů), leč Američané se díky zpravodajské službě dozvěděli o jejich záměru s předstihem a připravili na ně past. O této události vznikl americký film již v roce 1976 a tento nový (který ovšem není jeho předělávkou) natočil režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, Godzilla).

Filmem Bitva u Midway v podstatě dělá Roland Emmerich pro žánr válečného filmu něco hodně podobného, co udělal před deseti až patnácti lety pro žánr filmu katastrofického. S dvojicí snímků Den poté a 2012 tehdy navázal na jeho tradici (včetně jeho naivity, obvyklé dějové struktury a ozkoušených vypravěčských klišé) a pokusil se jej trochu inovovat, leč ve skutečnosti jediné inovace dosáhl v tom, že se vyřádil na megalomanských scénách přírodních katastrof s masivní digitální destrukcí. S filmem Bitva u Midway je to stejné – jde totiž o velmi staromódně pojatý a klasickým způsobem vyprávěný válečný snímek o hrdinných amerických letcích, v němž za moderní a nově pojaté lze považovat právě jedině akční scény bitev, v nichž vynikají zejména střemhlavé nálety bombardérů na nepřátelské letadlové lodě.

Patrick Wilson ve filmu Bitva u Midway / Midway
© Vertical Entertainment
Snímek začíná už útokem na Pearl Harbor (prosinec 1941), pokračuje bombardováním Tokia (duben 1942) a k samotné bitvě u Midway v něm dochází až v jeho druhé polovině. Jeho hlavním hrdinou je pilot bombardéru Dick Best (Ed Skrein), jehož jméno je zároveň shrnutím jeho charakteru (je ve svém oboru nejlepší a zároveň je to namyšlený hajzlík). Ten se nachází na letadlové lodi s dalšími letci (mimo jiné Luke EvansNick Jonas z kapely Jonas Brothers), jejichž osudy jsou prokládány paralelními příběhy dalších postav, mezi nimiž jsou nejmarkantnější americký admirál (Woody Harrelson) a zaměstnanec tajné zpravodajské služby (Patrick Wilson). Procedurální způsob vyprávění má tu výhodu, že divák není příliš ochuzen o kontext a dozví se, co bitvě u Midway předcházelo (a navíc je příjemné, když film hned na začátku vtáhne diváky do děje velkolepou akcí). Nevýhodou je však to, že některé zobrazované události jsou pojímány velmi zkratkovitě.

Převážně sympaticky Bitva u Midway vyznívá především díky výkonům některých herců ve vedlejších rolích, určitému staromilství, díky němuž snímek připomíná válečné filmy natočené před mnoha desetiletími, i díky tomu, že kromě patriotistické roviny věnované chrabrým americkým hochům snímek nahlíží na celou událost zároveň i z pohledu Japonců, které vykresluje jako důstojné bojovníky se silným smyslem pro osobní čest. Solidně realizovaný válečný film tudíž za mírně nadprůměrný považovat lze, na druhou stranu ale neobsahuje nic moc výrazného nebo nadstandardního, kvůli čemu by stálo za to se k němu třeba i po letech znovu vracet.

BD obal filmu Bitva u Midway / Midway
© Magic Box
Blu-Ray:

Film Bitva u Midway vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray, přičemž hlavní menu je na disku v češtině. K bonusům však bohužel není co napsat – žádné tu totiž nejsou. Ani na DVD, ani na Blu-Ray. Škoda.

 

Technické specifikace (Blu-ray):

 Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 5.1 anglicky a česky

Titulky: české, slovenské

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 1. 4. 2020

USA, Čína 2019, 138 minut

Český trailer k filmu Bitva u Midway

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
Podobné filmy:
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 33. týden
Kinopremiéry: Lola pořádá v Palm Springs casting na lásku Polovina srpna je v kinech ve znamení údajně příjemné letní indie komedie Palm Springs. Na první místa žebříčků návštěvnosti ale bude útočit především pochybně vypadající tuzemská komedie Casting na lásku. čtěte zde
Vydáno: 12.08.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Palm Springs 8/10
Recenze: Letní komedie Palm Springs si pohrává s časovou smyčkou Nejvtipnější komedie tohoto léta je založená na časové smyčce, jejímž nedobrovolným rukojmím je pohodář Nyles (Andy Samberg), jenž dělá doprovod své přítelkyni na svatbě její nejlepší kamarádky. čtěte zde
Vydáno: 11.08.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top 20 ČR: 32. týden
Top 20 ČR: Trollové odsunuli Havla Animovaná novinka Trollové: Světové turné odsunula z prvního místo domácí snímek Havel. Návštěvnost kin zůstává v době koronaviru stále podprůměrná. čtěte zde
Vydáno: 10.08.2020 14:13 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Alan Parker
Téma: Všechny filmy Alana Parkera seřazené od nejhoršího k nejlepšímu V tomto článku si připomeneme čtrnáct celovečerních snímků britského režiséra Alana Parkera, které si seřadíme od nejhoršího k nejlepšímu či spíše od dobrého k tomu nejskvělejšímu. čtěte zde
Vydáno: 08.08.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 7. 8. 2020 - 13. 8. 2020
TV tipy: Jedinečný Baťa prožívá léto v Provence a hledá zlatý kruh Unylá letní nabídka v televizích pokračuje a ani v tomto týdnu nenabídnou programy nic tak zásadního, kvůli čemu by stálo za to sahat po ovladači. Jedinou výjimkou mezi příjemnými žánrovkami je premiéra druhého Kingsmana. čtěte zde
Vydáno: 07.08.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: The Alienist: Angel of Darkness (15.07.2020 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let (11.07.2020 12:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Trestanci Borg a McEnroe jsou cizinci ve vlaku (29.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tarzan a rudí američtí psanci prožívají podzim v New Yorku (22.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: Nejslavnější horory let 2010-2019 (02.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Kráska a zvíře vyslovují muži na odstřel přání smrti (10.04.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Robert Zemeckis natočí sci-fi thriller Ares (12.01.2020 19:03 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 90. let (14.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Jumanji sesadilo Ledové království (10.12.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Ledové království II dál kraluje (09.12.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Jaká dvacítka filmů má šanci se ucházet o Oscara za vizuální efekty? (04.12.2019 11:15 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Ledové království II pokračuje ve vládnutí (03.12.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Ledové království II zmrazilo konkurenci (02.12.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Ledové království II smetlo konkurenci (26.11.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Ledové království II triumfovalo (25.11.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: V kinech dominovala auta (19.11.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Mangold si dojel pro zlato (18.11.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Ženská na vrcholu je na vrcholu žebříčku (12.11.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: Bitva u Midway je staromilský válečný film připomínající žánrovou klasiku (11.11.2019 12:15 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   32/2020

Palm Springs
8/10

Nejvtipnější komedie tohoto léta je založená na časové smyčce, jejímž nedobrovolným rukojmím je pohodář Nyles (Andy Samberg), jenž dělá doprovod své přítelkyni na svatbě její nejlepší kamarádky.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver