Scott Mann natočí remake Sedmi samurajů

Vydáno: 10.05.2011 10:58 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Klasika Akira Kurosawy se přesune do současnosti
Fotografie z filmu <b>Sedm samurajů</b>
Asociace českých filmových klubů
Není remake jako remake. Je těžké trefit se do vkusu fanoušků původního snímku a na některé filmy je dokonce radno vůbec nesahat. V případě Sedmi samurajů Akira Kurosawy to platí přinejmenším sedminásobně. Možná namítnete, že Sedm statečných z roku 1960 je předělávkou přímo legendární, ale uznejte, že v tomto případě nejde o remake v pravém slova smyslu.
Filmová společnosti Weinstein zřejmě dospěla k názoru, že svět nesmí být ochuzen o moderní verzi tohoto klasického příběhu, a proto najala Scotta Manna, aby podle scénáře Johna Fuscoa Kurosawovo dílo připomenul. Děj filmu se bude odehrávat v současném Thajsku a jeho středem bude město, jehož obyvatelé si najali sedmero bojovníků pro svou obranu. Bližší podrobnosti zatím známy nejsou.
Scott Mann začínal coby režisér krátkometrážních snímků, jeho prvním celovečerním počinem byl film Turnaj zabijáků. Pro vedení studia Weinstein je tato jedna zkušenost zřejmě plně dostačující. Scenárista John Fusco také není netknutý snímky s tematikou bojujících hrdinů - na svědomí má například Zakázané království nebo westernové Mladé pušky.
Tým by se rád pustil do natáčení ještě tento rok. Čekání na další podrobnosti si můžeme všichni zkrátit dohadováním, zda bude takovýto remake vůbec přínosem...
zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY