Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 10. 4. 2020 - 16. 4. 2020

TV tipy: Kráska a zvíře vyslovují muži na odstřel přání smrti

Vydáno: 10.04.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Sváteční týden v televizi zaujme hned několika atraktivními premiérami, které mohou zpříjemnit čas karantény. Mezi nimi nechybí nová verze Přání smrti, hraná disneyovka Kráska a zvíře nebo romance Hora mezi námi.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Přání smrti (Death Wish) (pátek 10. 4., Prima, 21.55 - 00.10 / sobota 11. 4., 23.50 - 01.55 / neděle 12. 4., Prima Max, 22.05 - 00.15)

Český plakát filmu Přání smrti / Death Wish
© Facebook tvůrce
Dva roky starý remake thrillerové klasiky ze sedmdesátých let ničím neoslní, na druhou stranu ale nedopadl tak špatně, jak se všeobecně očekávalo. Režírující Eli Roth se v něm poprvé vydal mimo hororové vody a možná právě proto jel hodně na jistotu a vyhnul se veškerým experimentům. Předvídatelný a otřepaný béčkový příběh tedy zabalil do solidní atmosféry a zvládl i přestřelky a veškerou akci a naštěstí neopomněl ani svižné tempo. Nebál se trošku krvavějších momentů a peprnějších hlášek, které jsou asi tím nejlepším, co snímek nabízí. Selhal naopak v pokusu o psychologizaci postav, která moc nefunguje a v kombinaci s občasnými záměrně komickými momenty působí dost bizarně. Titulní roli ztvárnil trošku unylejší Bruce Willis, jehož doplňují třeba Vincent D'Onofrio nebo Elisabeth Shue. Nevýrazný a trochu zbytečný, avšak neurážlivý remake, o němž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Do hlavní role byl jeden čas zvažován i Brad Pitt.

Oficiální český trailer filmu Přání smrti / Death Wish
Simon Birch (Simon Birch) (sobota 11. 4., ČT2, 00.25 - 02.15)

Plakát filmu Simon Birch / Simon Birch
© Amazon.com
Komediální drama z druhé poloviny devadesátých let u nás není tolik známé, přitom jde o hodně solidní záležitost. Tehdy režijně debutující Mark Steven Johnson, který napsal i scénář a dodnes jde o jeho nejlepší počin, v něm zadaptoval román Johna Irvinga, a i když za ním v mnohém zaostává a nemá s ním tolik společného, udělal to velice citlivě a příjemně. Spolehl se na hodně specifickou melancholickou a posmutnělou atmosféru a silný příběh, pomalejší tempo a krásnou hudbu Marca Shaimana. Nejvíc ale potěší fakt, že po celou dobu z diváků lacině netahá emoce, ale na první pohled dojemný osud ústředního hrdiny podává věcně a nikdy zbytečně nedojímá. Titulní role si zahráli vynikající Ian Michael Smith a Joseph Mazzello, jimž zdatně sekundují mimo jiné Ashley JuddOliver Platt nebo David Strathairn. Opomíjený snímek, který by zasloužil lepší vysílací čas.

Zajímavost: Román, z něhož autor vychází, se jmenuje Modlitba za Owena Meanyho.

Oficiální trailer filmu Simon Birch / Simon Birch
Kráska a zvíře (Beauty and the Beast) (sobota 11. 4., Nova, 20.20 - 22.30 / neděle 12. 4., Nova Cinema, 17.35 - 20.00 / pondělí 13. 4., 12.20 - 14.45)

Český plakát filmu Kráska a zvíře / Beauty and the Beast
© Facebook tvůrce
Ambiciózní hraná verze klasického animovaného hitu studia Disney a další variace slavné pohádky za svým předchůdcem sice zaostává, to ale v tomto případě tolik nevadí. Režírující Bill Condon v ní zaujme především opulentní výpravou, krásnými kostýmy, precizní a téměř dokonalou vizuální stránkou, výbornou kamerou, romantickou atmosférou a celkovou retro stylizací. Taktéž tempo je poměrně svižné a vatových momentů je tu naprosté minimum. Titulní roli si zahrála tradičně trochu toporná, ale vesměs sympatická Emma Watson, jejíhož partnera ztvárnil Dan Stevens, který je výborný i pod nánosem CGI technologie. Dále se pak objeví Josh GadLuke Evans nebo Kevin Kline. Dojem ovšem zkazí ne úplně povedený dabing a s ním související otravné písně. Škoda také toho, že příběh je notoricky známý a nemá čím překvapit, trochu přetažené stopáže a také toho, že snímek místy působí jako povrchní kýč. Jeden z tipů týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: V rámci přípravy na roli chodila Watson na hodiny zpěvu.

Český trailer filmu Kráska a zvíře / Beauty and the Beast
Božské děti (Bacheha-Ye aseman) (sobota 11. 4., ČT art, 22.25 - 23.55)

Plakát filmu Božské děti / Bacheha-Ye aseman
© Amazon.com
Íránské komediální drama z druhé poloviny devadesátých let se dočkalo i nominace na Oscara za cizojazyčný film. Režisér a scenárista Majid Majidi v něm západnímu divákovi představil zcela rozdílnou kulturu a na pozadí velmi jednoduchého a přímočarého příběhu ukázal, co má v životě skutečnou cenu. Pomohl si v tom i okouzlující exotickou atmosférou, výtečnou prací s emocemi, které dávkuje postupně a publikum dojímá jen decentně a jemným až trochu ironickým humorem. Největší zbraň ale spočívá v náhledu na celé dění, které je vyprávěno z pozice dětí, takže určitá naivita se mísí s realitou, celé je to působivé a i přes poměrně těžké téma hluboce lidské a dodá určitou naději. Body navíc přidává i vynikající obsazení mimo své domoviny neznámých herců, kteří dodávají pocit autenticity a velmi střídmá stopáž, v níž je prostor jen na to nejpodstatnější. Výtečná záležitost, která se do současné doby přesně hodí.

Zajímavost: Jde o vůbec první íránský film, který byl nominován na cizojazyčného Oscara.

Mezinárodní trailer filmu Božské děti / Bacheha-Ye aseman
Gunman: Muž na odstřel (The Gunman) (neděle 12. 4., Prima, 22.25 - 00.55 / pondělí 13. 4., Prima Max, 00.15 - 02.45)

Český plakát filmu Gunman: Muž na odstřel / The Gunman
© Facebook tvůrce
Pět let staré koprodukční akční drama má u nás lepší hodnocení než na zahraničních databázích, což se dá vysvětlit vyšší diváckou tolerancí a oblíbeností podobných béčkových záležitostí. Režírující Pierre Morel se v něm nedokáže rozhodnout, zda chce natočit evropskou podobu žánru, nebo ryzí výplach a zůstává tak na půli cesty. Na jednu stranu zaujme velmi dobrou exotickou atmosférou a politickým podtextem, svižnou a místy i dost krvavou a brutální akcí, skvěle vybranými lokacemi a krásnou kamerou. Spolehnout se mohl i na obsazení, jemuž dominuje Sean Penn, jehož postava je velmi dobře napsaná. Příliš pozadu ale nezůstávají ani Javier BardemRay Winstone a Idris Elba, i když poslední dva zase nemají tolik prostoru. Na druhou stranu se ale tvůrci pokoušejí o přesah a chytrý příběh, což selhává a za příčinu to pak má to, že paradoxně je vše dost předvídatelné. Příliš nefunguje ani konec, který je za vlasy přitažený a není tak působivý, jak asi bylo zamýšleno.Více čtěte v naší recenzi

Zajímavost: Snímek vznikl podle románu francouzského autora Jeana-Patricka Manchetta

Český trailer filmu Gunman: Muž na odstřel / The Gunman
Já, knedlíček (Dumplin’) (pondělí 13. 4., Prima Max, 20.00 - 22.15 / úterý 14. 4., 15.40 - 17.50 / čtvrtek 16. 4., 09.10 - 11.25)

Plakát filmu Já, knedlíček / Dumplin'
© IMDb
Dva roky staré netflixovské komediální drama s prvky muzikálu je u nás takřka neznámé a hodnoceno je jen průměrně, v zahraniční se ale těší poměrně dobrým ohlasům. Režírující Anne Fletcher v něm natočila spíš podívanou pro ženy, protože hlavní hrdinka řeší typicky ženské problémy, čímž si samozřejmě divačky získá na svou stranu. A je to dobře, protože příběh je předvídatelný a plný klišé a taktéž tempo je pomalejší a celkově jede autorka hodně na jistotu. Dost toho ale zachraňují relativně dobře napsané postavy, příjemná a pohodová atmosféra, několik zdařilých vtipů a hudební doprovod, v němž hrají prim písně Dolly Parton. Ústřední roli obstojně ztvárnila Danielle Macdonald, kterou ze známých tváří doplňuje jen standardně dobrá Jennifer Aniston. Absolutně nenáročná záležitost na sváteční večer. 

Zajímavost: Snímek vychází z knihy Julie Murphy

Oficiální trailer filmu Já, knedlíček / Dumplin’
Hora mezi námi (The Mountain Between Us) (středa 15. 4., Prima Max, 20.00 - 22.15 / čtvrtek 16. 4., 15.45 - 18.05)

Český plakát filmu Hora mezi námi / The Mountain Between Us
© Facebook tvůrce
Podle námětu a synopse by člověk od tři roky starého počinu čekal poctivé survival drama, výsledek je ale trochu jiný. V Hollywoodu debutující Hany Abu-Assad se v adaptaci románu Charlese Martina vydal trochu jinou cestou a místo hutné atmosféry a drsných scén vsadil na množství dialogů, melodramatické ladění a celkovou uhlazenost. Částečně je to škoda, protože příběh je předvídatelný, ničím nepřekvapí a ani zasněžené lokace svůj potenciál úplně nevytěží a nebezpečí a samota tu nejsou úplně patrné. Ani tempo nepatří k nejsvižnějším, takže se snímek postupem času dost táhne. Hodně toho ale zachraňuje obsazení, jemuž dominují Kate Winslet a Idris Elba, mezi kterými funguje úžasná chemie a oba dokáží i ty sebekýčovitější dialogy výborně prodat. Dále se pak mihnou třeba Beau Bridges nebo Dermot Mulroney. Solidní žánrovka, která ale měla být výraznější. 

Zajímavost: V době natáčení panovaly teploty kolem -38 stupňů.

Oficiální český trailer filmu Hora mezi námi / The Mountain Between Us
Let’s Dance: Revolution (Step Up Revolution) (čtvrtek 16. 4., Prima Max. 18.05 - 20.00 / pátek 17. 4., 15.35 - 17.35)

Český plakát filmu Let’s Dance: Revolution / Step Up Revolution
© Bontonfilm
Čtvrtý díl taneční série je překvapivě velmi povedený a těší se solidnímu hodnocení. Režisér Scott Speer v něm dobře pochopil, že to hlavní a v podstatě jediné, co diváky zajímá, je tanec. Proto se soustředil především na výtečné taneční choreografie, které jsou skvěle vymyšlené, nasnímané a sestříhané, mají potřebnou gradaci, tempo a svým způsobem i napětí. S tím souvisí i svižný hudební doprovod, který je dost vydařený a k odlehčené a tak trochu bezstarostné atmosféře se skvěle hodí. Výborné je i obsazení, které tvoří neznámé tváře, ty ale zajišťují pocit autenticity a samozřejmě umí skvěle tancovat, což je to nejpodstatnější. Škoda jen toho, že se tvůrci pokouší o ucelený příběh, což se jim zoufale nedaří, protože ten je klišovitý a předvídatelný a nevychází jim ani snaha o jakési morální poselství. Nenápadná a lehce kýčovitá záležitost.

Zajímavost: Původně měl film točit Wade Robson, z osobních důvodů ale nabídku odmítl.

Český trailer filmu Let’s Dance: Revolution / Step Up Revolution
Vzpomeň si (Remember) (čtvtek 16. 4., ČT art, 22.45 - 00.20)

Český plakát filmu Vzpomeň si / Remember
© Facebook tvůrce
Pět let starý kanadský thriller není úplně jednoduchou podívanou, divákům se ale odmění jedinečným a hodně silným zážitkem. Režírující Atom Egoyan se v něm opřel o až geniálně napsaný příběh z pera Benjamina Augusta, který se po většinu příjemně krátké stopáže tváří jako předvídatelný, aby v závěru přišel s naprosto šokujícím a nečekaným zvratem, který mnohým vyrazí dech. Vše ještě podporuje hutná a ne úplně veselá atmosféra, tvůrčí minimalismus a celková komornost. Mile překvapí inteligentní a zároveň odvážný humor, jehož tu není moc, objeví se ale vždy ve správnou chvíli. V hlavních rolích pak excelují legendární Christopher Plummer a Martin Landau, které ze zálohy neméně výborně jistí Dean NorrisJürgen Prochnow nebo Bruno Ganz. To pak jeden milerád odpustí i několik zvláštních příběhových náhod a fakt, že plán hlavního hrdiny de facto proběhne tak, jak si naplánoval. Famózní záležitost na čtvrteční večer, o čemž snad přesvědčí i naše recenze

Zajímavost: Aby Prochnow vypadal pro svou roli ještě starší, byl použit speciální make-up.

Český trailer filmu Vzpomeň si / Remember
Boj o miliardu životů (A Billion Lives) (pátek 17. 4., ČT2, 00.10 - 01.40)

Plakát filmu Boj o miliardu životů / A Billion Lives
© IMDb
Čtyři roky starý dokument je v tuzemsku prakticky neznámý, na zahraničních databázích se ale těší velmi vysokým hodnocením. Debutující Aaron Biebert se v něm zaměřil především na kuřáky, kterým nabízí náhled do zákulisí tabákového průmyslu a snaží se obyčejné cigarety porovnávat s těmi elektronickými. A podle ohlasů se mu to docela daří, i když většinu času zabírá jen mluvící hlavy a občas se divák neubrání dojmu, že jde o slušné PR a reklamu pro reklamu. Moc nepotěší ani množství informací, které se v krátké stopáži objeví, protože jich je opravdu hodně a na první dobrou nejdou všechny vstřebat, naštěstí jsou ale více než zajímavé a k zamyšlení přece jen donutí. Nejvíc tak zamrzí, že nekuřákům snímek prakticky nemá co nabídnout a paradoxně postrádá hlubší argumenty proti kouření a nenabízí moc řešení. V dnešní neklidné době silně aktuální dokument.

Zajímavost: V USA měl film premiéru 6. srpna 2016.

Originální trailer filmu Boj o miliardu životů / A Billion Lives

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Thanksgiving (04.10.2023 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Thanksgiving (07.09.2023 22:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu