Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 21. 2. 2020 - 27. 2. 2020

TV tipy: Čarodějnice bojuje s kickboxerem a nosí masku rudé smrti

Vydáno: 21.02.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na konci února se v televizích nic zásadního neděje, protože žádné velké premiéry nejsou na programu. Krom několika zapomenutých filmů tak nejvíc zaujme uvedení Eggersova debutového počinu Čarodějnice.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Greta (Greta) (pátek 21. 2., Prima Max, 18.10 - 20.00 / sobota 22. 2., 13.25 - 15.20)

Plakát filmu Greta / GretaJedenáct let staré romantické drama je u nás absolutně neznámé a na zahraničních databázích se těší docela solidnímu hodnocení. Debutující Nancy Bardawil se v něm spoléhá především na jistotu a divákům přináší nikterak výraznou, ale řemeslně slušnou žánrovku. Opírá se při tom o relativně pohodovou atmosféru, svižné tempo a zajímavý, leč zoufale předvídatelný příběh s morálním přesahem. Problémem je ovšem hlavní hrdinka, která není úplně sympatická a místy působí dost nesnesitelně a protivně. Hodně toho zachraňuje obsazení, v němž titulní roli obstojně ztvárnila Hilary Duff, kterou doplňují Michael MurphyEllen Burstyn nebo Melissa Leo. Pozitivem budiž i krátká stopáž. Škoda jen, že vše není trochu výraznější a publiku staršímu dvaceti let toho nemá tolik co nabídnout. Nenáročná podívaná na páteční podvečer. 

Zajímavost: Film byl natočen už v roce 2007, do kin se ale omezeně dostal až po dvou letech.

Oficiální trailer filmu Greta / Greta
Fletch žije (Fletch Lives) (pátek 21. 2., Nova Cinema, 18.15 - 20.00 / sobota 22. 2., 09.30 - 11.25 / pondělí 24. 2., 05.00 - 06.50)

Plakát filmu Fletch žije / Fletch LivesKriminální komedie z konce osmdesátých let u nás taktéž nepatří k těm nejznámějším a moc se nevysílá. Režírující Michael Ritchie v ní znovu vychází z literární předlohy Gregoryho McDonalda, z níž si ale bere jen to nejnutnější a zcela rezignuje na kriminální zápletku a spoléhá hlavně na humor. To se mu po větší část nedlouhé stopáže daří, protože ta je plná vtipných hlášek a některých vskutku humorných situací. Opírá se navíc i o svižné tempo, solidní soundtrack a poměrně slušnou atmosféru. V ústřední roli exceluje Chevy Chase, kterému sekundují třeba Hal HolbrookJulianne PhillipsR. Lee Ermey nebo Randall "Tex" Cobb. Jestli něco snímku chybí, pak jsou to výraznější scény a komplexnější příběh, který je pouze sledem víceméně náhodných epizod. Další oddechovka na konec pracovního týdne.

Zajímavost: Ačkoli McDonald napsal s hlavním hrdinou celkem osm knih, studio se pro tento film rozhodlo napsat zcela nový příběh.

Originální trailer filmu Fletch žije / Fletch Lives
Maska rudé smrti (The Masque of the Red Death) (pátek 21. 2., ČT2, 23.40 - 01.25)

Plakát filmu Maska rudé smrti / The Masque of the Red DeathHoror z první poloviny šedesátých let taktéž není u nás bůhvíjak slavný, což je svým způsobem škoda. Režírující Roger Corman v něm zadaptoval hned dvě povídky Edgara Allana Poea, k nimž si ještě přidal vlastní děj a výsledek je hodně zajímavý. Opíral se v něm především o typicky béčkovou a hodně potemnělou atmosféru osamělého hradu, sytě barevné vizuální ladění, výbornou kameru a na svou dobu hodně povedené speciální efekty. Svým způsobem zaujme i komornější, ale poměrně propracovaná výprava, na které je sice znát použití kulis, to ale i díky svérázným kostýmům moc nevadí. O něco horší je to ale s celkovou divadelností a teatrálností, která je místy dost znát a působí rušivě. Hlavní roli excelentně zahrál Vincent Price, který si pro sebe ukradl celý film a všechny zastínil. Poctivá podívaná od nekorunovaného krále filmového béčkového hororu.

Zajímavost: Natáčení trvalo pět týdnů.

Oficiální trailer filmu Maska rudé smrti / The Masque of the Red Death
Dva jeli spolu (Two Rode Together) (sobota 22. 2., ČT2, 12.00 - 13.50)

Plakát filmu Dva jeli spolu / Two Rode TogetherWestern z raných šedesátých let je u nás dost opomíjen, ačkoli za ním stojí poměrně velká jména. Režírující John Ford v něm vychází z knihy Willa Cooka a pro mnohé překvapivě se spoléhá na velké množství dialogů, které nepostrádají ironii a vtipy, ale ani různé morální mudrování. Vše zahaluje do hodně realistické atmosféry a pomalého tempa, v němž se na akci dostane až v samotném závěru, je ale více než slušná. Potěší i propracované postavy, které rozhodně nejsou černobílé a docela fungující sociální rovinu, která kritizuje především předsudky. V titulních rolích se objeví spolehliví James Stewart a Richard Widmark, dále pak nechybí Shirley JonesLinda Cristal nebo Andy Devine. Škoda jen, že příběh občas působí dost chaoticky a nesmyslně, i té poctivé chlapské chemie a drsnosti tu mohlo být víc. Kovbojka na sobotní odpoledne.

Zajímavost: Sám režisér film nikdy moc rád neměl a svého času ho označil za to nejhorší, co za posledních dvacet let natočil.

Originální trailer filmu Dva jeli spolu / Two Rode Together
Čarodějnice (The Witch) (sobota 22. 2., Nova Cinema, 21.40 - 23.20 / pondělí 24. 2., 00.55 - 02.20 / úterý 25. 2., 03.25 - 05.00)

Český plakát filmu Čarodějnice / The WitchPod alternativním a značně béčkovým českým názvem Čarodějky: Pověst z Nové Anglie se v programu objeví koprodukční počin, který je sice uváděn jako horor, výsledek je ale trochu jiný. Debutující a notně svérázný režisér a scenárista Robert Eggers v něm spoléhá na hutnou, depresivní a totálně bezvýchodnou atmosféru stavení, které je odříznuto od okolního světa, kterou dotváří hudba tvořená pouze zvuky a hluky. Nerezignuje ale ani na příběh, který je hodně znepokojující a celou dobu velmi šikovně pracuje s náznaky nadpřirozena. Originální zůstává i fakt, že kompletní děj je natolik logický a racionální, že je až děsivý a mrazivě realistický. Perfektní je též obsazení, v němž divák pozná jen tehdy debutující Anyu Taylor-Joy. Výsledek kazí snad jen pár momentů, kdy se snímek ocitá na hraně parodie a také příliš doslovný konec. Tip týdne, který ale rozhodně není pro každého, což potvrdí i naše recenze.  

Zajímavost: Tvůrce studoval historické prameny a dokumenty celé čtyři roky.

Oficiální trailer filmu Čarodějnice / The Witch
Ta chvíle, ten okamžik (neděle 23. 2., ČT art, 21.20 - 23.00)

Plakát filmu  / Ta chvíle, ten okamžikČeskoslovenské normalizační válečné drama z počátku osmdesátých let je dnes skoro zapomenuté, přitom pozornost rozhodně zaslouží. Režisér a spoluscenárista Jiří Sequens se v něm opírá o výtečnou atmosféru Protektorátu a psychologicky propracované postavy, které prožívají emocionálně velmi silný příběh řešící skromné osobní hrdinství. Vše dotváří perfektní hudba Karla Mareše a krásná kamera Jiřího Šámala. Naprostým vrcholem pak je excelentní obsazení, v němž hlavní role ztvárňují František NěmecDaniela Kolářová a Luděk Munzar, které doplňují mimo jiné Ladislav FrejRudolf Jelínek nebo Josef Vinklář. Daní za dobu vzniku je přílišná adorace komunistických odbojářů a několik zbytečných politických odkazů, to se ale v kontextu dění dá tvůrcům odpustit. Opomíjený tuzemský klenot.

Zajímavost: Předobrazem hlavní postavy byl primář nemocnice v Čáslavi MUDr. Jan Kafuněk.

Ukázka z filmu není dostupná.

Vrah zůstal po škole (Detention) (úterý 25. 2., Prima Max, 22.45 - 00.40 / čtvrtek 27. 2., 00.30 - 02.20)

Plakát filmu Vrah zůstal po škole / DetentionDevět let starý komediální horor je celkově hodnocen jen lehce nadprůměrně, jde ale o hodně osobitou a zajímavou záležitost, z níž budou nadšení především filmoví fandové a cinefilové. Režisér a spoluscenárista Joseph Kahn v něm totiž vůbec nic neřešil, a i když příběh vůbec nedává smysl, je natolik zaplněn parodickými, sebeparodickými, intertextuálními a popkulturními odkazy a ironickými komentáři a prostředí, v němž se odehrává, je dostatečně šílené, že to vlastně vůbec nevadí. Navíc autor prokazuje tolik tvůrčí invence, že by mu mnozí mohli závidět. Pozitivy budiž i svižné tempo, poměrně odlehčená atmosféra a střídmá stopáž, v níž není moc prostor na nudná místa. Solidní je též obsazení, v němž nechybí Alison WoodsJosh HutchersonDane Cook nebo Spencer Locke. Zároveň ale platí to, že vše výše zmíněné může být pro mnohé nepřekonatelná překážka. Originální žánrovka na úterní večer.

Zajímavost: Cameo ve filmu si zahrál Daniel Negreanu, který patři k nejznámějším pokerovým hráčům světa.

Oficiální trailer filmu Vrah zůstal po škole / Detention
Útěk do pouště (Tank Force!) (čtvrtek 27. 2., Nova Cinema, 14.40 - 16.25)

Plakát filmu Útěk do pouště / Tank Force!Britské válečné drama z konce padesátých let je nejen u nás známé naprosto minimálně a asi je to oprávněné. Režírující Terence Young v něm nepředvedl nic světoborného a natočil spíše standardní žánrovku své doby. To tedy znamená, že se mohl opřít o solidní výpravu, slušnou atmosféru, dobře zvolené lokace a atraktivní, ale ničím výjimečný příběh, který je navíc dost předvídatelný. Body navíc ovšem přidávají výborně zvládnuté tankové bitvy, kterých je ale zoufale málo. V hlavních rolích se objeví Victor MatureLeo Genn a Anthony Newley, jimž zdatně sekundují například Bonar ColleanoLuciana Paluzzi nebo Anne Aubrey. Škoda, že i přes velmi krátkou stopáž se mnohdy vkrádá nepříjemná nuda. Zapomenutelná žánrovka. 

Zajímavost: Britský název filmu zněl No Time to Die.

Ukázka z filmu Útěk do pouště / Tank Force!
Pravdivý příběh Juliana Assange (Underground: The Julian Assange Story) (čtvrtek 27. 2., Nova Cinema, 18.15 - 20.00)

Plakát filmu Pravdivý příběh Juliana Assange / Underground: The Julian Assange StoryAustralské televizní životopisné drama má sice trochu velkolepý název, realita je ale trochu jiná. Režisér a scenárista Robert Connolly se v něm totiž zabývá jen několika málo lety v životě jednoho z nejslavnějších hackerů světa a snaží se přijít na jeho pozdější pohnutky. To se mu docela daří a nebojí se ani poměrně hutné atmosféry a velmi dobré práce s napětím, které skvěle dávkuje. Soustředí se navíc na realismus a pomalejší tempo, v němž vynikají některé podstatné detaily. Hlavní roli obstojně ztvárnil debutující Alex Williams, kterého doplnili mimo jiné Rachel GriffithsAnthony LaPaglia nebo Laura Wheelwright. Je asi pravda, že snímek mohl být výraznější a příběh mohl jít víc do hloubky, protože je ve své podstatě dost povrchní, pořád ale jde o slušnou televizní záležitost.

Zajímavost: Ve své domovině měl film premiéru 7. října 2012.

Originální trailer filmu Pravdivý příběh Juliana Assange / Underground: The Julian Assange Story
Kickboxer (Kickboxer) (čtvrtek 27. 2., Prima Cool, 22.20 - 00.15)

Plakát filmu Kickboxer / KickboxerAkční drama z končících osmdesátých let je dnes naprostou legendou a esencí béčkových filmů, mnohým našincům navíc připomene zlatou dobu mnohokrát přehrávaných a přetáčených videokazet s jednohlasým dabingem. Režírující dvojka Mark DiSalle a David Worth v ní prakticky vytěžila maximum z tehdejší oblíbenosti hongkongských filmů a spolehla se na jednoduchý a naprosto primitvní příběh, který je od počátku předvídatelný a ničím nepřekvapí. Naprosto klíčové jsou totiž parádní atmosféra, svižné tempo, především ale výborné souboje a bitky muže proti muži, které mají náboj, nepostrádají adrenalin a většinou jsou skvěle sestříhané. Hlavní roli ztvárnil úžasně prkenný Jean-Claude Van Damme, jemuž dělala společnost spousta asijských bojovníků. Naprostá legenda a nostalgická podívaná.  

Zajímavost: Van Damme se podílel i na scénáři a bojové choreografii.

Originální trailer filmu Kickboxer / Kickboxer

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Zemřela Jana Hlaváčová (14.01.2024 12:46 v Novinky | Zprávy)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vymítač ďábla: Znamení víry (15.10.2023 13:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Jeff Burr (12.10.2023 10:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vymítač ďábla: Znamení víry (25.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Pět nocí u Freddyho (19.07.2023 18:00 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu