Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Bluray recenze: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw se honosí našlapanou výbavou

Vydáno: 17.02.2020 10:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Akční spin-off série Rychle a zběsile vychází jak na DVD, tak ve dvou variantách Blu-Ray (2D a 3D) a také ve dvoudiskovém UHD+BD vydání. A bonusů je tolik, že si na ně budete muset vyhradit celý večer.

Rychle a zběsile: Hobbs a ShawRecenzoval/a Jan Varga dne 17.02.2020 10:00. Akční spin-off série Rychle a zběsile vychází jak na DVD, tak ve dvou variantách Blu-Ray (2D a 3D) a také ve dvoudiskovém UHD+BD vydání. A bonusů je tolik, že si na ně budete muset vyhradit celý večer. Hodnocení: 3

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
Akční / Dobrodružný
USA, 2019 , 137 min.

Režie: David Leitch
Scénář: Chris Morgan, Drew Pearce, Chris Morgan, Gary Scott Thompson
Kamera: Jonathan Sela
Herci: Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby, Helen Mirren, Eiza González, Eddie Marsan, , Cliff Curtis, Lori Pelenise Tuisano, John Tui, , , Rob Delaney,

Česká premiéra: 01.08.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dwayne Johnson, Jason Statham ve filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Rychle a zběsile: Hobbs a ShawAmerický akční film Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw je sice spin-offem (neboli odbočkou) ze série Rychle a zběsile, leč kupodivu v něm nejde primárně o drahá nablýskaná auta, závodění, kaskadérské kousky a extrémní řidičské manévrování, byť na několik automobilových honiček naštěstí dojde (a také třeba na scénu, v níž půltucet džípů visí za řetěz z vrtulníku a stahuje jej k zemi). Tvůrci filmu se každopádně i tentokrát drží strategie „děláme popcornovou zábavu, na logiku kašleme“ – stejně jako u předešlých dílů série, z níž si berou, jak název napovídá, dva konkrétní hrdiny, které uvrhli do samostatně stojící špionážní zápletky.

Těmi dvěma hrdiny jsou Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham), kteří jsou i přes vzájemnou nesnášenlivost nuceni spolupracovat během mezinárodní špionážní akce, při níž je potřeba zajistit smrtící virus, jenž má údajně za pár desítek hodin vyhladit celou planetu, a který shodou okolností koluje zrovna v žilách Shawovy sestry Hattie (Vanessa Kirby). A do toho je všem třem v patách roboticky vylepšený super-žoldák Brixtone (Idris Elba), kvůli němuž je zbytek světa mylně považuje za teroristy. Atmosférou je to někde mezi posledními díly Rychle a zběsile a posledními díly Mission: Impossible, akorát je to místy ještě nadsazenější, absurdnější a víc sci-fi (nechybí samohybná motorka ani futuristický vědecký komplex ukrytý pod ukrajinskou jadernou elektrárnou a polovina postav jsou elitní počítačoví hackeři).

Vanessa Kirby ve filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Rychle a zběsile: Hobbs a ShawO zábavu se tentokrát starají převážně akční sekvence, jež zabírají nejméně polovinu stopáže (což je super), a jsou tím lepší, čím jsou absurdnější a méně realistické, a herecké duo Johnson-Statham v hlavních rolích, které s přehledem utáhne celý film na svalech a charismatu (nikoli však po herecké stránce, tam je totiž strká do kapsy Idris Elba, zatímco Vanessa Kirby je naopak spíš sexy rekvizita). Nedostatečně poutavé jsou akorát kontaktní souboje, působící oproti ostatním akčním scénám příliš obyčejně, nenápaditě a minimalisticky, humor také poněkud vázne a Dwayne Johnson a romantická zápletka zkrátka nejdou dohromady. Děj je pochopitelně nesmyslný a dementní, ale vytýkat filmu zrovna tohle by bylo to samé, jako kárat jej za nedodržování fyzikálních zákonů.

Je příjemné, že se snímek Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw od zbytku série v lecčem odlišuje, leč obsahuje i řadu neduhů, které sdílí s jejími posledními díly. Jako testosteronový popcornový akční výplach je to zcela ucházející, nicméně i v tomto žánru lze mít přeci jen o něco vyšší nároky, jimž lépe vyhovují třeba i některé jiné díly Rychle a zběsile (zejména pátý, stále bezkonkurečně nejlepší).

 

BD obal filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Rychle a zběsile: Hobbs a ShawBlu-Ray:

Film Rychle a zběsile: Hobbs & Shaw je k dostání jak na DVD (s mírně osekanými bonusy), tak ve dvou variantách Blu-Ray (jednodiskové 2D a dvoudiskové 2D+3D) a také ve dvoudiskovém UHD+BD vydání s filmem ve formátu 4K. Blu-Ray i UHD nosič jsou přitom nacpané bonusy k prasknutí a u žádného z nich jim nechybí podpora českých titulků (kromě doprovodného režisérského komentáře, který si můžete pustit spolu s filmem).

Při spuštění disku se jako první přehraje trailer na animovaný netflixovský seriál ze světa série Rychle a zběsile, následovaný reklamní upoutávkou na Universal Studios Theme Park. Obojí jde snadno přeskočit, pak už následuje standardní nabídka vyvedená v univerzálně srozumitelných ikonách. Rozsáhlé bonusové materiály se ukrývají pod symbolem s hvězdičkou (a jejich názvy jsou v angličtině).

Idris Elba ve filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Rychle a zběsile: Hobbs a ShawPlejádě bonusů vévodí desetiminutový alternativní začátek (v němž jde spíš o alternativní pořadí scén než vyloženě o materiál navíc) a pásmo 22 (!) vynechaných a prodloužených scén, což samo o sobě vydrží docela na dlouho. Pak následují už jen kratší videa povětšinou o délce v rozmezí dvou až pěti minut. Několik je jich věnováno akčním scénám – Vývoj akčních scén s režisérem Davidem Leitchem (Progress of a Fight Scene with Director David Leitch) je věnován speciálně přípravám a natáčením rvaček, Skutečná Akce (Practical Action) se zabývá natáčením a choreografií ostatních akčních scén (což je doplněno pozoruhodnými záznamy cvičných vizualizací konkrétních choreografií) a Výtahová akční scéna (Elevator Action) se pak zaměřuje už jen na jednu konkrétní sekvenci, v níž figuruje prosklený výtah a spouštění se na lanech po stěně budovy. Ve videu Zákulisí kaskadérských scén (Stunt Show and Tell) se zas rozebírá zapojení kaskadérů při natáčení filmu, k čemuž slouží i různé doprovodné storyboardy a vizuály.

Dwayne Johnson, Jason Statham ve filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Rychle a zběsile: Hobbs a ShawDalší nálož bonusů se zabývá konkrétními postavami a vztahy mezi nimi, k čemuž se vyjadřují kromě nejrůznějších herců a režiséra třeba i producenti, scenáristé či jiní členové štábu a popisují kromě toho i samotné natáčení a spolupráci s režisérem Davidem Leitchem. Ve videu Johnson & Statham: Hobbs & Shaw mluví představitelé hlavních rolí, Dwayne Johnson a Jason Statham, o svých postavách, o jejich vzájemně vyhroceném vztahu a pracovní spolupráci s dalšími tvůrci. Segment Padouch (The Bad Guy) se věnuje postavě záporáka v podání Idrise Elby, ve videu s názvem Sestra (The Sister) je zas představena postava Shawovy sestry, kterou ztvárnila Vanessa Kirby.

V klipu Hobbsův rodokmen (Hobbs Family Tree) se dozvíte ledacos o členech Hobbsovy rodiny a o funkci rodiny coby výrazného motivu napříč filmem. Video pojmenované Matka (The Matriarch) vypráví o postavě Shawovy matky ztvárněné herečkou Helen Mirren, segment Noví přátelé (New Friends) pro změnu rozebírá postavy Ryana Reynoldse a Kevina Harta. V klipu Dwayne a Hobbs: Láska na první kousnutí (Dwayne & Hobbs: Love at First Bite) mluví Dwayne Johnson o svém buldokovi, který s ním ve filmu hrál, a kterého pojmenoval dle své postavy Hobbs a nosil ho pravidelně na natáčení.

Vanessa Kirby ve filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw / Rychle a zběsile: Hobbs a ShawZajímavá je i dvojice videí věnovaná kultuře Samoanů, jíž Dwayne Johnson reprezentuje ve svých filmech, a která je ve filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw vyzdvihována především v souvislosti s jeho filmovou rodinou, v níž např. jednoho z jeho bratrů ztvárnil samojský wrestler a Dwayneův kamarád Roman Reigns. Právě s ním Dwayne Johnson v pětiminutovém videu V kruhu rodiny: Rozhovor s Romanem a Dwaynem (Keeping It in the Family: A Conversation with Roman and Dwayne) vypráví o svých zážitcích z wrestlingu a o pronášení motivu samojské kultury do filmů. Podobně orientované je i poslední video Slepá zběsilost (Blind Fury), v níž se Dwayne Johnson vyjadřuje k jedné akční sekvenci v závěrečné části filmu a zmiňuje zajímavost, že jedna specifická scéna je ve skutečnosti poctou jeho dědečkovi-wrestlerovi (o němž odvypráví zábavnou historku).

Takže jak vidíte, bonusových materiálů je tolik, že klidně vystačí na jeden dlouhý zimní večer. Film, jeho postavy i samotné natáčení v něm jsou přitom rozebrány zevrubně a do detailu a další spoustu informací obsahuje i režisérský komentář. Věnovat bonusovým materiálům ještě větší péči by zkrátka už ani nebylo možné.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos anglicky, Dolby Digital 5.1 česky a rusky, Dolby Digital Plus 7.1 maďarsky, polský komentář Dolby Digital 5.1

Titulky: české, anglické pro neslyšící, bulharské, estonské, chorvatské, litevské, lotyšské, maďarské, polské, rumunské, ruské, slovinské

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 4. 12. 2019

USA, Velká Británie 2019, 136 minut

Český trailer k filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité?
Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité? UPDATE: Letošní Awards Season je zcela odlišná od všech ostatních kvůli celosvětové pandemii koronaviru, která neblaze ovlivnila nejen svět filmu a Oscarů. Jací jsou letošní favorité, se snaží přiblížit následující přehled. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 17:30 v sekci Články | Publicistika
0
Box office: 47. víkend
Box office: tržby se propadly na dno Americký žebříček tržeb zažil historické dno, když se tržby vedoucího snímku Slečna bestie propadly o hrozivých šestašedesát procent. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Smrtonosná zbraň od nejhorší po nejlepší
Téma: filmová série Smrtonosná zbraň seřazená od nejhorší po nejlepší Filmová série čtyř Smrtonosných zbraní je legendární. Režisérem všech čtyř dílů je Richard Donner. Hlavními představiteli ústřední dvojice byli Mel Gibson a Danny Glover. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
2
TV tipy: 20. 11. 2020 - 26. 11. 2020
TV tipy: Mistr hazardu Batman ztratil Stalina a volá netvora Ani blížící se poslední měsíc roku nepřiměl televize k zásadnějším změnám, tudíž se tak nelze těšit na žádné velké premiéry. Z těch menších ale rozhodně stojí za pozornost fantasy Volání netvora a satira Ztratili jsme... čtěte zde
Vydáno: 20.11.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
1
Jak se točí nový Jurský svět v pandemických podmínkách?
Jak se točí nový Jurský svět v pandemických podmínkách? O krachujících firmách, lidech bez práce a tíživé situaci slýcháme dnes a denně ze všech stran. Pojďme se podívat na to, jak pandemie koronaviru ovlivnila natáčení připravovaných blockbusterů i menších nezávislých filmů. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2020 12:30 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Ryan Reynolds cestuje v čase ve filmu The Adam Project (24.11.2020 18:39 v Novinky | Zprávy)
- Marvel potvrdil přípravy třetího Deadpoola (23.11.2020 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Akční Bullet Train nabírá hvězdné obsazení (19.11.2020 15:08 v Novinky | Zprávy)
- Střípky ženy: trailer (17.11.2020 18:28 v Novinky | Trailery)
- Sylvester Stallone odhalil cameo v The Suicide Squad (15.11.2020 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Jake Gyllenhaal nasedá do Ambulance Michaela Baye (12.11.2020 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Premiéry filmů Smrt na Nilu a Free Guy odloženy na neurčito (07.11.2020 08:00 v Novinky | Zprávy)
- Režisér Christopher Nolan se vyjádřil k tržbám Teneta (06.11.2020 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Creed, Deadpool a stařík Diego Maradona jsou hoši z Brazílie (30.10.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Doktor Flastr hlídá přejezd Kassandra a čte Staré pověsti české (23.10.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Rychle a zběsile spěje ke konci (21.10.2020 09:07 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Flynn Carsen a Ayn Randová hrají noční hru a vrtí psem (16.10.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Free Guy: nový trailer (05.10.2020 17:14 v Novinky | Trailery)
- Croodsovi: Nový věk: první trailer (21.09.2020 17:00 v Novinky | Trailery)
- Země nomádů získala Zlatého lva (13.09.2020 12:58 v Novinky | Zprávy)
- Guy Ritchie a Jason Statham znovu spolu (04.09.2020 10:09 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver