Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 7. týden

Kinopremiéry: Judy nenosí kalhoty a hledá chlapa na střídačku

Vydáno: 12.02.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Tři dny po udílení Oscarů startuje v tuzemských kinech životopisné drama Judy, za který byla soškou oceněna Renée Zellweger. Diváci ale nejspíš budou chodit hlavně na nenáročnou českou komedii Chlap na střídačku.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Judy (Judy) (Bioscop)

Český plakát filmu Judy / JudyBritské životopisné drama na první pohled působí jako typicky oscarový produkt. Hlavní hrdinkou je oblíbená osobnost - v tomto případě herečka a zpěvačka Judy Garland, jejíž život je plný vzestupů a pádů - a výsledek stojí na obsazení hlavní role. Tu ztvárnila Renée Zellweger a zlatou sošku si skutečně odnesla. Podle ohlasů se dá soudit, že nikoho tu nic nepřekvapí a jde opravdu o standardní a šablonovitý životopis, který drží hlavní herečka. Pro pořádek dodejme, že režisérem je méně známý Rupert Goold a ve vedlejších úlohách se objeví Jessie BuckleyFinn WittrockRufus Sewell nebo Michael Gambon. Trochu slabší premiéra týdne.

Synopse: Judy Garland (Renée Zellweger) je fenomenální zpěvačka a úspěšná herečka, která je již od útlého věku miláčkem Ameriky. Podmanila si miliony diváků a její kariéra je splněným snem. Všechno má ale svou cenu a úspěch a sláva si vybírají svou daň v podobě osamělosti, alkoholu a závislosti na lécích. V zimě 1968 přijíždí Judy do Londýna, aby vystoupila na několika beznadějně vyprodaných koncertech. Docházejí jí ale peníze a její manželství se hroutí. Obrat by mohl nastat, když se setká s Mickeym Deansem (Finn Wittrock). Dokáže ale uvnitř křehká žena najít sílu pokračovat v čemkoli?

Zajímavost: Zellweger nosila kvůli natáčení barevné kontaktní čočky, drobné protézy a paruku.

Český trailer filmu Judy / Judy
Fantasy Island (Fantasy Island) (Falcon)

Český plakát filmu Fantasy Island / Fantasy IslandDalší z nízkorozpočtových hororových thrillerů útočí na kina. Už podle synopse nepůjde o nic originálního a spoléhat se bude především na samotný žánr a stále atraktivní, leč otřepaný námět. Režisérem a spoluscenáristou je Jeff Wadlow, který obsadil méně známé herce, z nichž k těm nejpovědomějším patří Maggie QMichael Peña a Michael Rooker. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, zázraky se ale úplně čekat nedají. 

Synopse: Charismatický pan Roarke (Michael Peña) mění v luxusním, leč trochu odlehlém resortu tajné sny svých šťastných hostů ve skutečnost. Když se však fantazie stanou noční můrou, musí hosté záhadu ostrova vyřešit, aby si útěkem zachránili život.

Zajímavost: Film vychází z populární televizní show ze sedmdesátých let o kouzelném ostrovním resortu.

Oficiální český teaser filmu Fantasy Island / Fantasy Island
Malý Joe (Little Joe) (Film Europe)

Český plakát filmu Malý Joe / Little JoePodle synopse působí rakousko-britsko-německá sci-fi docela zajímavě, co od ní ale čekat, se těžko odhaduje. Režisérkou a spoluscenáristkou je Jessica Hausner, která do hlavních rolí obsadila Emily Beecham a Bena Whishawa. Ohlasy jsou ale trochu zklamané a hovoří o sice solidní záležitosti, která ale nevyužívá svůj potenciál a zůstává na půli cesty. Uvidíme, jak bude spokojeno náročnější tuzemské publikum.

Synopse: Alice (Emily Beecham) je svobodná matka a zároveň vědkyně oddaná své práci vedoucí oddělení v korporaci zabývající se vývojem nových rostlinných druhů. Právě se jí podařilo vyvinout zvláštní karmínovou rostlinku, která je nejen krásná, ale má i terapeutickou hodnotu - pokud je totiž řádně zalévána, udržována při ideální teplotě a hezky se na ni mluví, přináší svému majiteli pocit štěstí. Navzdory firemnímu nařízení si Alice jeden exemplář odnese domů jako dárek pro svého syna. Jak ale květinka roste, pojímá Alice podezření, že nové stvoření nemusí být tak neškodné, jak se původně zdálo.

Český trailer filmu Malý Joe / Little Joe
Psi nenosí kalhoty (Koirat eivät käytä housuja) (Pilot Film)

Český plakát filmu Psi nenosí kalhoty / Koirat eivät käytä housujaUž na loňském festivalu v Karlových Varech bylo k vidění finsko-lotyšské romantické drama, které od soboty 15. února míří do širší distribuce a vybraných klubových kin. Šanci získat si diváky má poměrně velkou, protože jeho námět je značně lákavý a atraktivní, pro někoho může být i vzrušující. Režisérem a spoluscenáristou je málo známý J.-P. Valkeapää, který vsadil právě na tematiku sado-masochistických hrátek a diváky zavede do světa, kam se většina z nich nikdy nepodívá. Tuzemské publikum má navíc bonus v podobě toho, že malou roli tu ztvárnila i Ester Geislerová. Pozitivem budiž také to, že ohlasy jsou docela spokojené a navzdory zápletce hovoří o křehké a citlivé romanci. Tak uvidíme.

Synopse: uha (Pekka Strang) přišel o manželku (Ester Geislerová), která se tragicky utopila v jezeře. Tato temná událost, která se navíc odehrála před zraky jejich malé dcerky, Juhu neustále pronásleduje a znemožňuje mu navázat vztah s lidmi. Všechno změní setkání s dominou Monou (Krista Kosonen). Juha se stane závislým na dušení, což mu Mona ráda dopřává - nezacházejí ale až moc daleko do temného světa?

Český trailer filmu Psi nenosí kalhoty / Koirat eivät käytä housuja
Chlap na střídačku (Bohemia MP)

Plakát filmu  / Chlap na střídačkuO další z řady českých komedií opět není potřeba tolik psát, protože po pohledu na synopsi bude divák velmi rychle vědět, na čem je. Režisérem a scenáristou je navíc televizí protřelý Petr Zahrádka, jehož filmografie hovoří sama za sebe a ani trailery to příliš nevytrhnou. Nejlákavější je pochopitelně obsazení, v němž ústřední trojúhelník obsadili Jiří LangmajerIvana Chýlková a Lucie Žáčková, dále se pak objeví třeba Iva JanžurováPavel Nový nebo Martin Pechlát. Potenciální komerční hit a další české žánrové peklíčko.

Synopse: Již patnáct let šťastně vdaná Zuzana (Ivana Chýlková) jednoho dne zjistí, že její manžel Jiří (Jiří Langmajer) má již delší dobu poměr s jinou ženou. Neváhá tedy a rozhodne se svou sokyni Lenku (Lucie Žáčková) navštívit a učinit jí trochu netradiční návrh. Ten spočívá v tom, že si péči o muže rozdělí a udělají z něj chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy tento způsob života představí Jirkovi. Ten je tak postaven před hotovou věc. Jenže co se zdá jako perfektní plán, se brzy stává noční můrou pro všechny.

Originální trailer filmu Chlap na střídačku
Viva video, video viva (Aerofilms)

Plakát filmu  / Viva video, video vivaZa trochu tajemným názvem se skrývá český dokument, který se snaží mapovat využívání videa jakožto svobodného vyjádření názoru v totalitním Československu. Režisérkou a scenáristkou je mladá Adéla Komrzý, která se snaží tuzemskou snahu porovnat se zahraničím a vydala se do USA za ikonami a průkopníky světového videoartu. Ohlasů je zatím naprosté minimum, což se moc nezmění. Dokument je na druhou stranu tak specifický a pro tak úzkou skupinu diváků, že nedostatek ohlasů a hodnocení nehraje vůbec žádnou roli. Premiéra pro totální fajnšmekry.

Synopse: V době totalitního režimu se video začalo používat jako nástroj ke svobodnému uměleckému vyjádření. I přes nedostupnost technologií vznikala řada děl, za kterými stáli nejen uznávaní umělci, ale i téměř zapomenutí autoři, z jejichž tvorby vzešly experimentálně filmové a novomediální přístupy. Jak tyto vzpomínky uspějí v dnešní době, kdy jsou technologické možnosti úplně jinde?

Originální trailer filmu Viva video, video viva

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Drama o sériových vrazích Manželé Stodolovi vypráví o primitivním zlu bez přesahu (29.02.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Good Luck, Have Fun, Don’t Die (17.02.2024 17:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Plán pro rodinu (07.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Z Kazmova ONEMANSHOW: The Movie se vyklubala mizerná krimikomedie (18.08.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu