Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 24. 1. 2020 - 30. 1. 2020

TV tipy: Zpívající smrtihlav zjišťuje, že zlo nikdy nespí

Vydáno: 24.01.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Televizní nabídka konce ledna je spíše průměrná a prim v ní hrají především snímky uváděné jen velmi málo. Z premiér nejvíc zaujmou animovaný snímek Zpívej a hollywoodská verze japonského anime Ghost in the Shell.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Destry (Destry) (pátek 24. 1., Barrandov, 20.05 - 22.05 / neděle 26. 1., 10.55 - 13.00)

Plakát filmu Destry / DestryU nás zcela neznámý western z první poloviny padesátých let je adaptací románu Maxe Branda. Režírující George Marshall v něm spoléhá na žánrovou jistotu, což znamená, že se soustředí na zdařilou atmosféru, pomalejší tempo a velmi jednoduchý příběh. Ten se snaží odlehčit komediálními prvky, které jsou tedy v úvodu dost křečovité, postupně se ale mění v hodně příjemné a v kombinaci s dramatem působí naprosto ideálně. Potěší i výborně napsané postavy, které nejsou černobílé a fungující romantická linie. Hodně výrazný je i hudební doprovod, na který je ale potřeba si zvyknout, stejně jako na typicky dobovou sytou barevnost. V titulní roli se objeví spolehlivý Audie Murphy, kterému dělají společnost Mari BlanchardLyle Bettger nebo Thomas Mitchell. Škoda, že snímek není výraznější. Zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Film je remakem snímku Vzpoura žen z roku 1939.

Ukázka z filmu není dostupná.

Zlí hoši (Bad Boys) (pátek 24. 1., Barrandov, 22.15 - 00.40 / neděle 26. 1., Kino Barrandov, 00.00 - 02.20)

Plakát filmu Zlí hoši / Bad BoysAni kriminální drama z raných devadesátých let nepatří u nás k těm nejznámějším, což je škoda. Režírující Rick Rosenthal se v něm opíral především o atraktivní tematiku a prostředí nápravného ústavu pro mladistvé. Nebál se ani atmosféry, která je potřebně drsná, temná a depresivní a podařilo se mu zachytit i velmi nepříjemný pocit autenticity, který dolehne na každého diváka. Nechybí tu ani několik vskutku silných momentů, které rezonují ještě dlouho po skončení. Za zmínku pak stojí i výborná hudba Billa Contiho. Svou první hlavní roli tu ztvárnil už tehdy výborný a charismatický Sean Penn, jehož doplnili Reni SantoniJim Moody nebo Clancy Brown. Nejvíc tak zamrzí, že konec je zcela očekávaný a nepřekvapivý a také to, že se tvůrci nevyhnuli otřepaným žánrovým klišé. Další zapomenutý počin. 

Zajímavost: Kvůli roli si Penn nechal vytetovat hlavu vlka.

Originální trailer filmu Zlí hoši / Bad Boys
Zpívej (Sing) (sobota 25. 1., Nova, 17.15 - 19.30 / pondělí 27. 1., Nova Cinema, 17.55 - 20.00 / úterý 28. 1., 13.50 - 15.50)

Český plakát filmu Zpívej / SingČtyři roky staré animované dobrodružství kombinuje stále populární talentové soutěže s oblíbenými zvířecími hrdiny. Režisér a scenárista Garth Jennings, jemuž s režií pomohl debutant Christophe Lourdelet, tak příběh absolutně neřešil, protože snímek je sledem jednotlivých vystoupení, která spojuje velmi chatrná zápletka, která není vůbec důležitá. Místo toho se soustředil na animaci, která je naprosto precizní a do detailu propracovaná a na choreografie jednotlivých čísel, které jsou taktéž skoro dokonalé. Tempo je pochopitelně dost svěží na to, aby nebylo poznat pár hluchých míst. Je ale třeba počítat s tím, že tvůrci cílili především na dětské diváky, takže tu zní velké množství slavných a někdy už i otravných písní a humor je nenáročný a většinou infantilní. Přesto je výsledný počin stravitelný i pro ty odrostlejší, což potvrzuje i naše recenze. Dost možná tip týdne.

Zajímavost: Producent snímku Igor Khait v průběhu natáčení zemřel na rakovinu slinivky, film je mu věnován.

Český trailer filmu Zpívej / Sing
Smrtihlav (HHhH) (sobota 25. 1., ČT2, 20.00 - 22.00)

Český plakát filmu Smrtihlav / HHhHTři roky staré koprodukční válečné drama je na zahraničních databázích hodnoceno mnohem lépe než u nás, což je jednoznačně dáno tím, že nahlíží na jednu z největších událostí československých dějin. Režírující Cédric Jimenez v něm navíc adaptoval naprosto famózní "román v románu" Laurenta Bineta a čestně prohrál. Nelze mu upřít snaha, protože v jednotlivých scénách je film poměrně silný, pyšní se i hutnou atmosférou a vzestup jednoho nacistického pohlavára podává solidně a atraktivně a i tempo je relativně svižné. Selhává ale ve vyprávění o operaci Anthropoid, která v jeho podání působí trochu zmateně a do naznačeného životopisného dramatu vůbec nezapadá, což má za následek to, že se snímek rozpadá na dvě různorodé části, které spolu prakticky nesouvisí. Našince pak pochopitelně rozčílí i historické nepřesnosti. Hodně toho ale zachraňuje obsazení, v němž se objeví Jason ClarkeRosamund PikeJack O'ConnellJack ReynorMia Wasikowska nebo Stephen Graham. Tip, který vyžaduje trochu divácké tolerance.

Zajímavost: Originání název filmu je zkratkou pro větu Himmlers Hirn heißt Heydrich.

Český trailer filmu Smrtihlav / HHhH
Velká sázka o malé pivo (neděle 26. 1., ČT1, 15.50 - 17.25)

Plakát filmu  / Velká sázka o malé pivoČeskoslovenská televizní komedie z počátku osmdesátých let vychází ze skutečných událostí, které jsou typicky české a nepřenosné, proto trochu zaráží, že výsledek není lepší. Jeho nejslabším článkem je zřejmě předčasně zesnulý režisér Vít Hrubín, pro kterého šlo o poslední počin. Dostal sice k ruce extrémně zajímavou zápletku, a i přesto, že scénář napsal Gustav Oplustil, se mu nepodařilo její potenciál naplno využít a snímek proto působí polovičatě. Navíc se ho pokusil ozvláštnit několika hudebními vsuvkami, což se taky ukázalo být ne úplně šťastné. Nad vodou ho tak drží několik jednotlivých scén, již zmiňovaný originální příběh a částečně i herecké obsazení, v němž hrají prim spolehliví Oldřich Kaiser a Jiří Lábus. Ty pak doplňují třeba Jiří CíslerIvan PodobskýMiluše Šplechtová nebo Laďka Kozderková. Nenáročná zábava na nedělní podvečer.   

Zajímavost: Natáčení probíhalo přímo na hradě Karlštejn.

 
Ukázka z filmu Velká sázka o malé pivo
Ghost in the Shell (Ghost in the Shell) (neděle 26. 1., Prima Cool, 20.00 - 22.05 / úterý 28. 1., Prima Max, 00.20 - 06.50)

Český plakát filmu Ghost in the Shell / Ghost in the ShellHollywoodská verze legendárního japonského anime se plánovala minimálně dekádu, když ale před třemi roky konečně vznikla, výsledek byl spíše zklamáním. Režírující Rupert Sanders v ní udělá radost převážně těm, kteří předlohu neznají, protože zvolil tu nejjednodušší cestu a původně hodně komplikovaný a propracovaný příběh osekal na dřeň, rezignoval na veškeré myšlenkové přesahy a udělal z něj přímočarou podívanou, která se opírá o velké množství klišé. Místo toho se soustředil na vizuální stránku, která je vskutku opulentní a propracovaná, nicméně místy je viditelně digitální, což dojem trochu kazí. Tempo je ale poměrně svěží, akce velmi solidní a stopáž natolik střídmá, že se divák nezačne vysloveně nudit. Titulní roli ztvárnila Scarlett Johansson, která ale působí hodně uměle, té pak sekundují mimo jiné Michael PittPilou AsbækTakeshi Kitano nebo Juliette Binoche. Jeden z tipů týdne, o němž se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Johansson si kvůli roli nechala obarvit vlasy.

Oficiální český trailer filmu Ghost in the Shell / Ghost in the Shell
Vzteklej pes a Glorie (Mad Dog and Glory) (neděle 26. 1., Barrandov, 21.00 - 23.05)

Plakát filmu Vzteklej pes a Glorie / Mad Dog and GloryKomediální drama z první poloviny devadesátých let je dnes trochu zapomenuté, čemuž se asi nelze divit. Režírující John McNaughton v něm sice dostal k dispozici poměrně zajímavý, i když otřepaný příběh, nedokázal ale jeho potenciál úplně vytěžit. Celou, naštěstí nepříliš dlouhou stopáž tak klouže po povrchu a nabízí nevyrovnanou podívanou, v níž se sem tam objeví nápaditý a dobrý vtip, většinou je ale nevýrazná a někdy i nudná. Na lehkém nadprůměru tak snímek krom svižného tempa a několika vypointovaných humorných situací a hlášek drží hvězdné obsazení, v němž hrají prim Robert De Niro, který ztvárňuje úplně něco jiného, než na co jsou od něj diváci zvyklí a na mnohé tak může působit dost zvláštně až unyle, Bill Murray a Uma Thurman, kterým skvěle sekunduje i David Caruso. Pohodovka, která ale měla dopadnout mnohem lépe.

Zajímavost: Kvůli přepracování závěrečné scény bylo uvedení filmu zpožděno o celý rok.

Oficiální trailer filmu Vzteklej pes a Glorie / Mad Dog and Glory
Romeo, Julie a tma (neděle 26. 1., ČT art, 21.05 - 22.40)

Plakát filmu  / Romeo, Julie a tmaČeskoslovenské drama vzniklo na konci padesátých let, potěší ale tím, že úlitba tehdy vládnoucímu režimu v něm skoro úplně chybí a v rámci možností je apolitické. Režírující Jiří Weiss v něm dostal k dispozici scénář, který napsal Jan Otčenášek, jenž v něm zadaptoval svou novelu a oplývá silným a zároveň smutným a dojemným příběhem, který snad nikoho nenechá chladným. Pak mu jen stačilo vytvořit opravdu hutnou atmosféru, soustředit se na tragickou romantickou linii a opřít se o až komorní prostředí. Je tak jasné, že důležité jsou tu skvěle napsané dialogy a emoce, kterých je ve výsledku plno. Ústřední dvojici ztvárnili výborní Ivan Mistrík a Dana Smutná, kterým neméně výtečně přihrávali kupříkladu Jiřina ŠejbalováFrantišek SmolíkBlanka Bohdanová nebo Karla Chadimová. Tip s hlubokým humánním poselstvím.

Zajímavost: Na MFF v San Sebastianu v roce 1960 získal film hlavní cenu Zlatou mušli a cenu za nejlepší režii.

Ukázka z filmu Romeo, Julie a tma
Zlo nikdy nespí (Before I Wake) (pondělí 27. 1., Prima Max, 22.20 - 00.20 / středa 29. 1., 00.10 - 06.10)

Český plakát filmu Zlo nikdy nespí / Before I WakeČtyři roky starý hororový thriller je na zahraničních databázích hodnocen o něco lépe než na té naší, přesto jde o docela překvapivě zdařilý počin. Hlavní zásluhu na tom má režisér a spoluscenárista Mike Flanagan, který moc dobře věděl, že klišovitým, předvídatelným a naprosto tuctovým příběhem nikoho nepřekvapí, soustředil se tak na atmosféru, která je poměrně hutná a nepříjemná, ačkoli ne vždy úplně funguje. Sympaticky se snaží též o nějaké emoce, to ale povětšinou vyznívá naprázdno a prim hrají spíše očekávatelné lekačky a trošku toporné dialogy. Sympatické jsou i svižné tempo a vzhled hlavního "bubáka". Titulní pár ztvárnili obstojní, i když ne tak úplně výrazní Kate Bosworth a Thomas Jane, jejich syna si pak zahrál neotravný Jacob Tremblay. Škoda, že vyvrcholení snímku není intenzivnější a údernější. Jedna z těch lepších žánrovek, které vznikly v posledních letech.

Zajímavost: Film se měl původně jmenovat Somnia.

Oficiální český trailer filmu Zlo nikdy nespí / Before I Wake
Kráčející skála (Walking Tall) (čtvrtek 30. 1., Prima Cool, 22.20 - 23.55)

Plakát filmu Kráčející skála / Walking TallCelých šestnáct let staré akční drama si vůbec na nic nehraje a potěší všechny milovníky žánru. Režírující Kevin Bray v něm absolutně nic neřeší a před diváka staví přímočarý a prostý béčkový příběh, který nikoho nepřekvapí. Soustředí se tak především na svižné tempo, v němž není prostor na nudu, velmi slušnou akci a několik zdařilých hlášek. Jednoznačnou výhodou je i extrémně střídmá stopáž, která bez úvodních a závěrečných titulků jen lehce přesahuje hodinu. Titulní roli si vysloveně užívá Dwayne Johnson, jemuž přihrávají třeba Johnny KnoxvilleMichael BowenAshley Scott nebo Neal McDonough. Poctivá braková zábava na čtvrteční večer.  

Zajímavost: Johnson se ve většině případů nenechal zastupovat kaskadérem.

Oficiální trailer filmu Kráčející skála / Walking Tall

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Caine Mutiny Court-Martial (22.09.2023 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu