Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Nejlepší seriály roku 2019

Téma: 19 nejlepších seriálů roku 2019 podle filmserveru

Vydáno: 31.12.2019 07:00 v sekci Články | Žebříčky - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Na co koukat v televizi, když kvalitních seriálů stále přibývá? Na stále složitější otázku se pokouší nalézt odpověď následující článek, který se snaží nabídnout průřez tím nejzajímavějším, co se v roce 2019 na obrazovkách urodilo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Další rok, další rekordní počet premiér nových seriálů nebo sezón, který se do budoucích let rozhodně nebude zpomalovat. Příští rok s nástupem dvou dalších nových streamingových služeb a navýšením produkce u většiny známých platforem a televizí můžeme očekávat nárůst až astronomický. Dá se v tomto čím dále přehlcenějším poli ještě vyznat? Tento článek se pokouší vybrat devatenáctku zajímavých novinek, které se nějakým způsobem vymykají tomu, co je běžně v televizi k vidění, případně doporučit některé pozoruhodné nebo důležité novinky. Na co koukáte v televizi Vy?

Pozn.: článek se zaměřuje výhradně na americkou seriálovou tvorbu.

19. Servant (Apple TV+, 10x30)

ServantPod produkční záštitou kdysi průlomového tvůrce M. Night Shyamalana (zároveň režisér první epizody) vznikl tento psychologický thriller půlhodinového formátu jako seriálová odpověď na stísněné klaustrofobické thrillery s mysteriózní atmosférou typu Rosemary má děťátko. Otisk Polanského nejde znát jen ve stylistické rovině (dlouhé záběry, paranoidní hudba, fascinace odpudivými detaily), náramně se mu podobá i v rovině vyprávění, jež příběh tajemné chůvy, kterou po rodinné tragédii zaměstná manželský pár, neustále nutí diváka přehodnocovat viděné a klást si otázky spojené s nadpřirozenem. Skvělý přírůstek do subžánru „mateřských hororů“ zatím platí za nejvýraznější a nejvíce autorsky uchopený kousek nové streamingové služby Apple TV+.

 

18. Nejsilnější hlas (Showtime, 7x50)

The Loudest VoiceSedmidílná minisérie podle autobiografické knihy zakladatele Fox News Rogera Ailese vypadá jako typický materiál pro získávání cen Emmy – příběh podle skutečné události, silný politický podtext kritizující amerického prezidenta Donalda Trumpa, téma #MeToo, herci podstupující náročné fyzické transformace, angažmá kreativního týmu stojícího za oscarovým filmem Spotlight. Vlídné akademické umění se zde však nekoná, scénář je dravou satirou, která očima egomaniakálního manipulátora popisuje neblahý vývoj americké politiky a postupný rozklad zpravodajských hodnot směrem k temnému věku fake news a nejsilnějšího hlasu, který přehluší vše ostatní. Bez pochyby jeden z občansky nejdůležitějších seriálů roku, který navíc vyniká skvělé napsanými ženskými postavami bez patosu a klišé a životním výkonem Russella Crowea.

 

17. Undone (Prime Video, 8x20)

UndoneUndone je dalším z progresivních krátkých formátů roku 2019, který svou stopáž ve spojení s netradiční rotoskopickou animací dokáže zúročit v originálních pojednáních o vztazích, životě a smrti. Unikátní vizuální stránka, která připomene třeba nezávislé filmy Richarda Linklatera, slouží zejména k fantasknímu prohloubení příběhu o ženě žijící ve stereotypní existenci, která po téměř smrtelné autonehodě začne vnímat čas zcela jiným způsobem a dozví se tak spoustu nejen o sobě, ale i o svých blízkých. Seriál zaujme svým surreálným výtvarným pojetím, stejně tak i silným příběhem o mentální chorobě, jež se prolíná s hard sci-fi o cestování v čase, čímž tvoří na poli krátkometrážních seriálů zcela jistě zapamatovatelnou výjimku.

 

16. The Marvelous Mrs. Maisel – 3. sezóna (Prime Video, 8x60)

The Marvelous Mrs. Maisel 3Z celého výběru je komediální dobový seriál mapující cestu začínající stand-up komičky ke slávě zřejmě jediným skutečně feel-good titulem, který ukazuje, že i takto oddechový seriál nemusí nutně znamenat konvenčně uchopený příběh nebo nezajímavě napsané postavy. Ze seriálu jde stoprocentně cítit rukopis tvůrkyně Gilmorových děvčat Amy Sherman-Palladino, zejména tvorba potrhlých situací, výstředních charakterů a vtipných hlášek, které jsou zasazeny do širšího osobního (vztahy) a profesionálního (práce) rámce postavy. Hodinový formát je na komediální žánr poměrně dost, jednotlivé díly však díky zaměření se na více postav a dějů najednou svým svižným pojetím utečou rychle jako epizoda poloviční stopáže. Spolu s působivým retro produkčním designem a skvělými výkony Rachel Brosnahan a Alex Borstein jde o ideální nenáročný seriál, který ukazuje, že vkusná nekontroverzní zábava ještě nevymřela.

 

15. Potvora – 2. sezóna (Prime Video, 6x30)

Fleabag 2Pokračování tři roky staré dramedie Phoebe Waller-Bridge, v níž otevřeným a cynickým způsobem komentuje svůj vztahový a sexuální život, se téměř přes noc stalo úspěchem a na celý projekt vrhlo fenomén kultovního počinu, včetně zisku všech myslitelných cen Emmy. Druhá sezóna, která je dle slov tvůrkyně skutečně poslední, opět nabízí vyvážený mix smutné komedie ze života a nevyhnutelné tragédie, spojené s originálním prolamováním čtvrté stěny. Zásadní změnou oproti té první je obsazení Andrewa Scotta do role „sexy kněze“, který svými glosami tvoří zajímavý protipól hlavní hrdince a pozvedává pokračování na mnohem vyšší úroveň. A to až do emocionálně devastujícího finále.

 

14. Po životě (Netflix, 6x30)

After LifeNejnovější seriálový počin Rickyho Gervaise sleduje vcelku obyčejný příběh, v němž se vdovec vyrovnává se smrtí manželky. Jak je však u tvůrce Kanclu nebo Komparzu typické, jde o nihilistickou dramedii, v níž se životní krize řeší kontroverzním humorem. Gervais v Po životě stvořil další nevyzpytatelný kousek, který (podobně jako jeho předchozí seriál Derek) na papíře působí neslučitelně, ve výsledné podobě je však funkční kombinací vážného melancholického dramatu o ztrátě a obhroublé sprosté komedie s nižším humorem, která nakonec dokáže svým nepodbízivým způsobem dojmout.

 

13. Tuca & Bertie (Netflix, 10x25)

Tuca & BertiePo první sezóně zrušený animovaný komediální seriál sice vypadá jako spin-off BoJacka Horsemana, nicméně zachází v absurdní a surreálné poetice daleko za příhody depresivního koně. V jádru jde vlastně o naprosto klasickou vztahovku sledující příběhy dvou kamarádek z velkoměsta, čím se ale vymyká jakékoliv konkurenci, je audiovizuální pojetí a množství gagů, které v rámci několika plánů přeplňují mizanscénu až k nepřehlednosti. Hyperaktivní režie a zběsilé tempo diváka tak zahlcuje podněty, že je nejde rozhodně na první zhlédnutí pobrat – nejzajímavější však je, že i v rámci takto ztřeštěné poetiky fungují výborně osobní příběhy postav i jejich charakterový vývoj v rámci seriálu. V lecčem experimentální, ale rozhodně ojedinělý kousek, který vnáší do žánru opět něco nového.

 

12. Barry – 2. sezóna (HBO, 8x30)

Barry 2I ve druhé sezóně působí Barry jako jeden z nejvýraznějších nových komediálních seriálů od HBO. Seriál Billa Hadera o nájemném vrahovi, který se zároveň chce prosadit jako divadelní herec, je stále drze černohumorný, brutální, napínavý, a vzhledem k okolnostem první sezóny mu označení „komedie“ už ani moc nepřísluší. Pokračování vyniká zejména autorsky koncipovaným šestým dílem, který se ne nadarmo stal jednou z nejlépe hodnocených epizod v historii – půlhodinový souboj, který jako by vypadl z Kill Bill, svým invenčním filmařským uchopením připomene například to nejlepší z tarantinovské nebo coenovské poetiky.

 

11. Koruna – 3. sezóna (Netflix, 10x60)

The Crown 3I když stejně eklektická jako předchozí sezóny, působí pokračování Koruny opět monumentálním dojmem jako vrstevnaté charakterové drama o životě královské rodiny. Jeden z nejdražších seriálů současnosti i nadále dalece předčívá kterákoliv dobová dramata svým opulentním režijním pojetím a promyšleným scénářem, který pomocí epizodních zápletek rozpracovává osobní příběhy i tragédie, vždy s důrazem na jasně stanovenou rovinu vyprávění – tvůrce Peter Morgan někdy klade větší důraz na politické aspekty příběhu, jindy vystavuje zápletku kolem osobních dilemat postav nebo přináší ryze pocitové, melancholické díly (Měsíční prach). Herecky seriál táhne nové obsazení, v němž vyniká hlavně rodinný trojlístek Olivia Colman, Tobias Menzies a Josh O’Connor.

 

10. Mindhunter: Lovci myšlenek – 2. sezóna (Netflix, 9x60)

Mindhunter 2Druhá sezóna kriminálního seriálu, jejž produkčně i režijně zaštítil David Fincher, sleduje hon na masového vraha z Atlanty v osmdesátých letech. Kromě typického procedurálního rozboru vyšetřovací a pátrací práce se tentokrát více zaměřuje na tři hlavní postavy, jejichž profese stále častěji nepříjemně prosakuje do jejich osobních životů, což vede hned k několika temným dějovým zvratům. I když je první polovina sezóny poněkud dějově roztříštěná, po nalezení hlavní dějové linie působí podobně vtahujícím dojmem jako Fincherovy snímky Zodiac nebo Zmizelá, které dokáží diváka ponořit do pochmurného a depresivního děje a se zatajeným dechem sledovat vyústění. Minimalisticky strhující a řemeslně precizní dílo se skvělou narativní výstavbou.

 

9. Černobyl (HBO, 5x60)

ChernobylČernobyl byl nečekaným úspěchem, který pozvedl na skutečnosti založenou minisérii na pole diskutované žánrové události roku, o níž se každý potřeboval/musel vyjádřit. I když je v jádru seriál v lecčem konvenční, tvůrce Craig Mazin se dokázal vyhnout všem neduhům „příběhů podle skutečné události“ a zkonstruovat pětidílné zamyšlení nad váhou lží ve společnosti a jejími vlivy v mocenských aparátech. Mozaikovitý způsob vyprávění sleduje útržky ze života lidí poznamenaných katastrofou, jejichž pojítkem se stává sovětský vědec v podání Jareda Harrise, vedoucí vyšetřování. Poctivě vyrešeršovaný scénář nabízí jak silné lidské momenty a projevy, tak i hrůzostrašné výjevy katastrofy, podané až hororovým dojmem. V kombinaci s precizní řemeslnou stránkou jde o působivý počin, z nějž běhá mráz po zádech.

 

8. Paní Fletcherová (HBO, 7x30)

Mrs. FletcherScenáristická novinka spisovatele Toma Perroty (Pozůstalí) je výlučná hlavně tím, jak podkopává zažité stereotypy spojené s určitými typy postav zobrazovanými ve fikci. Hlavní postavou je rozvedená matka, která po odchodu syna na vysokou školu propadne internetové pornografii. Její syn zase představuje často známý typ středoškolského alfa samce a frajírka, jenž se však ve vysokoškolském prostředí setkává se nezájmem ostatních a odmítnutím. Neskutečně vtipný a zároveň myšlenkově stimulující seriál sleduje paralelně tyto dvě dějové linie, které dojdou až do svého překvapivého „vyvrcholení“, které otevře postavám obzory a šance na nový život. Dojemná a chytře napsaná novinka s fantastickou Kathryn Hahn.

 

7. BoJack Horseman – 6. sezóna, 1. část (Netflix, 8x25)

BoJack Horseman 6První polovina poslední sezóny populární animované dramedie od Netflixu je dalším zdrcujícím prozkoumáváním nitra hlavní postavy, kdysi populárního televizního herce, který propadl drogám, alkoholu a nešťastným vztahům. Osm zveřejněných dílů (zbylých osm bude uvedeno na konci ledna) sice nabízí postavám vytouženou naději na lepší život, nicméně ke konci uštědřuje tvrdou ránu toho, že minulost si vždy najde cestu zpět a člověk se plně napravit nemůže. I když je seriál podobně extrémně přepálený co do stylizace, vizuálních nápadů a je také vydatnou satirou amerického zábavního průmyslu, právě osobní trable postav táhnou toto „temné drama“ o mnoho řad výše než konkurence animovaných seriálů pro dospělé.

 

6. Euforie (HBO, 8x60)

EuphoriaVyobrazení života současných amerických teenagerů je něco, s čím se divák většinou setkává ve free-to-air nezávadných seriálech, uzpůsobených věku cílové skupiny. První teenagerský seriál od HBO je však něčím, co by jeho domnělá cílová skupina nikdy vidět neměla – mladý režisér a scenárista Sam Levinson se po zkušenostech s filmem Mladí zabijáci rozhodl pojmout mladistvý život jako raušový MTV videoklip, halucinogenní drogový trip na hranici sebepoznání a explicitně a extrémně podaný mix soap opery, středoškolských traumat a zvrácených zákoutí lidských duší. Vtahující epizody nejprve v rozverných střihových montážích představí vždy jednu hlavní postavu, následně posunou vztahové propletence tím nejzákeřnějším způsobem dopředu. Fascinující a zničující coming-of-age drama z dnešní digitální doby, které mezi třpytkami a neony vypaluje díru do hlavy.

 

5. OA – 2. sezóna (Netflix, 8x60)

The OA 2První sezóna mysteriózního dramatu, v němž se mísí témata posmrtného života, cestování v čase a stěží vysvětlitelných záhad na pomezí reality, byla oproti té druhé vcelku umírněnou a komorní konverzačkou. Dvojka navazuje ihned vteřiny po konci kontroverzní poslední epizody a tentokrát své hledisko rozprostírá mezi tři dějové linie, jež se sbíhají dohromady až do epického finále, které nebude pokračovat (Netflix seriál následně zrušil). Vyprávění je tentokrát mnohem více imerzivní, protože funguje přímočařejším způsobem, kde hrdinové po vzoru videoher prostupují jednotlivými úrovněmi hádanek a dostávají se stále blíže k pravdě. Tato velice netradiční detektivka s nádechem metafikce platí za jeden z opravdu vizionářských seriálů současnosti a těchto osm epizod to jen potvrzuje. Nedá se nepřepnout na další díl.

 

4. Boj o moc – 2. sezóna (HBO, 10x60)

SuccessionVe druhé sezóně skutečné Hry o trůny rozjíždí showrunner Jesse Armstrong současný vrchol quality TV, co se týče žánru rodinných dramat. Jakkoliv odpudivá rodina Royových je, každý z jejich členů si ihned získává divácké sympatie svou amorálností a výstředností, s níž si život 1 % lidí na světě můžeme jen představit. Pokračování mnohem umírněnější první řady nabízí tzv. concept epizody, z nichž každá funguje jako samostatný příběh s daným tématem, ale zároveň se vztahuje k většímu narativnímu celku – který zároveň graduje ke krutému finále. Scenáristicky vybroušený seriál, který až s divadelní přesností vykresluje obrazy antické tragédie, zároveň ani nezapomíná na humor, při jehož krutosti někdy až běhá mráz po zádech. Zkrátka seriálová masterclass s přesně padnoucí nervózní režií, nezapomenutelnými hereckými výkony a nejlepší znělkou všech dob.

 

3. Watchmen (HBO, 9x60)

WatchmenTakto má vypadat originálně uchopená komiksová (alternativní) adaptace pro nové tisíciletí a nový druh diváků – ctící kořeny zdrojového textu v podobě kultovního grafického románu, zároveň rozšiřující jeho myšlenky do současnosti a obohacující jeho vesmír o nový nevídaný rozměr. Tvůrce Damon Lindelof se po zkušenostech se seriály Ztraceni a Pozůstalí opravdu jeví jako jeden z nejprogresivnějších scenáristů současnosti, protože na to, jak velké ambice Watchmen má, tak jim dokáže dostát. Devítidílná první sezóna je naprosto komplexním tvarem, v němž jsou všechny dějové motivy, myšlenky i detaily dovedeny do zdárného konce, kompletně zapadající do rozsáhlého celku – někdy rozpracovávají psychologii postav a vysvětlují motivace jejich činů, jindy budují mysteriózní zápletky zakončené šokujícími rozuzleními. Zřejmě nejlepší seriál inspirovaný komiksem všech dob, v němž absolutní souhra scénáře a audiovizuální stránky dává stvořit nezapomenutelné modernistické dílo o maskách, které nosíme, abychom přežili.

 

2. Too Old to Die Young (Prime Video, 10x90)

Too Old to Die Young 2Seriálovou prvotinu dánského režiséra Nicholase Windinga Refna můžeme klidně označit jako jeden z posledních ryze uměleckých počinů na poli současné televize. Nákladný, avšak divácký nevstřícný seriál, jež se zejména ve svém pomalém tempu vyprávění náležitě podobá návratu Městečka Twin Peaks, je působivým experimentem s formátem televizního seriálu. Až na hraně slow-TV vystavěný seriál je drsnou kriminální love story se zkorumpovaným policistou v hlavní roli, feministickým revenge movie, špinavým neo-noirem z losangeleských ulic a temnou satirou zvrácené americké kultury v jednom. Obsahově se tedy seriál spíše podobá rozsáhlému grafickému románu (a to i vizuálním zpracováním, kde se často jakoby zastavuje obraz), a to i včetně struktury, která mezi epizodami přeskakuje mezi hledisky postav, v čase a v prostoru. Svým způsobem dílo šílence, ale i tak dokonale promyšlený, brutální a šokující seriál, který je zároveň průřezem Refnovy filmografie a zážitkem pro trpělivé.

 

1. Mr. Robot – 4. sezóna (USA, 13x50)

Mr. Robot 4Hned pět epizod ze závěrečné řady hackerského thrilleru Mr. Robot se objevilo na seznamu třiceti nejlépe hodnocených epizod v historii IMDb, dvě z nich dokonce v top 5. A není divu, završení schizofrenního putování Elliota Aldersona platí mezi jeden z nejsilnějších, nejdojemnějších a nejnapínavějších konců v historii televize. Vše v této nadmíru kreativně uchopené sezóně funguje na výbornou – originálně koncipované eventové epizody, postupně vygradované vyprávění až na hranici snesitelnosti, brilantní technická stránka (spolu s nervydrásajícími akčními sekvencemi), navnazování na vyřešení ústřední záhady, herecké výkony z jiného světa (to, co zde předvádí Rami Malek, je na všechna ocenění) a hlavně smysluplné uzavření, které navíc vrhá naprosto nový pohled na celý předchozí seriál. Dokonale promyšlená odysea, která možná kdysi začala jako něco ve stylu Klubu rváčů, ale skončila v naprosto jiném hodnotovém vesmíru jako Koyaanisqatsi. Mistrovské dílo.

A dále pouze bodově:

Nevešlo se:

Sexuální výchova (Netflix), Temný případ – 3. sezóna (HBO), Ruská panenka (Netflix), Odhalení (Hulu), Fosse/Verdon (FX), Roky a roky (HBO), Hlava-22 (Hulu), Sedmilhářky – 2. sezóna (HBO), Pose – 2. sezóna (FX)

Zábavné žánrové podívané:

Černé zrcadlo – 5. sezóna (Netflix), The Boys (Prime Video), American Horror Story: 1984 (FX), Jeho temné esence (HBO), The Mandalorian (Disney+), Zaklínač (Netflix)

Oddechové dramedie:

Černé pondělí (Showtime), Rozvod – 3. sezóna (HBO), Zpráva o stavu manželství (SundanceTV), Ve jménu našeho Pána (HBO), Kominského metoda – 2. sezóna (Netflix)

Zklamání:

What We Do in the Shadows (FX), Na mušce – 2. sezóna (BBC America), Hra o trůny – 8. sezóna (HBO), Příběh služebnice – 3. sezóna (Hulu), Legion – 3. sezóna (FX), Stranger Things – 3. sezóna (Netflix), Castle Rock – 2. sezóna (Hulu), Rick a Morty – 5. sezóna (Adult Swim)


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • His dark materials? ????... (Mehal , 31.12.2019 14:19) Reagovat

    His dark materials? ????

  • Nesouhlas s Článkem (sad12, 31.12.2019 23:09) Reagovat

    Zase stejně jako u všech ostatních žebříčku zde není ani slov o Man in the high castle 4. sérii, která byla z celého seriálu snad nejlepší a je to jedna z nejlepších věcí, kterou jsem v tomto roce viděl. Opravdu smutné, že u nás tento seriál není moc známý.

  • kéž by si tak tvůrce Wtachmenů odskočil za t?... (veronika, 01.01.2020 05:31) Reagovat

    kéž by si tak tvůrce Wtachmenů odskočil za tím, kdo splácal poslední Hru o trůny. z toho setkání by byl jistě lepší příběh, než má Bran.

  • link na Watchmen Vol3 OST vinyl exclusive Let Him ... (Anonym, 03.03.2020 07:44) Reagovat

    link na Watchmen Vol3 OST vinyl exclusive Let Him Ride někdo? díky

  • Blok pri objednavce (Kamila , 23.03.2021 12:02) Reagovat

    Pokud platim kartou jinak to neni mozne u Vas co se deje kdyz vse vyplnim a u platby se vyprazdni kosik nejaky kod na tel sms.Prosim o vysvetleni ? Je to objednáno.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Teaser: Koruna - 6. série (10.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: nejlepší filmy a seriály roku 2022 podle filmserveru (16.01.2023 12:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer 5. série seriálu Koruna (21.10.2022 13:30 v Novinky | Trailery)
- Satan znovu přichází (01.09.2022 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Film Spencer chtěl být tak trochu jiným životopisem, jenže bizarní zpracování princezně Dianě vůbec nesluší (26.01.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Josefínu bude hrát Vanessa Kirby (05.01.2022 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Profesorka Umbridgeová jako královna Alžběta II. na první fotce (06.08.2021 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Rupert Grint (Ron Weasley, série Harry Potter filmů) (24.07.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- Blade našel režiséra (20.07.2021 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Pátý Indy má hlavní ženskou představitelku (10.04.2021 09:35 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Carey Mulligan patří celý film! Jako Nadějná mladá žena je excelentní. (23.03.2021 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Zlatý glóbus 2021: přehled vítězů (01.03.2021 05:14 v Články | Publicistika)
- Seriál The Last of Us od HBO nabírá hvězdné obsazení (11.02.2021 15:17 v Novinky | Zprávy)
- Chystá se nový Čaroděj ze země Oz (10.02.2021 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Filmová adaptace videohry Borderlands nabírá obsazení (28.01.2021 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: nejlepší filmy roku 2020 podle filmserveru (06.01.2021 07:30 v Články | Žebříčky)
- Koruna: 4. série má nový trailer (29.10.2020 15:40 v Novinky | Trailery)
- Adam Sandler bude Kosmonaut z Čech (27.10.2020 12:34 v Novinky | Zprávy)
- Dominic West bude princ Charles (21.10.2020 16:01 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu