Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Kořist

Bluray recenze: Thriller Kořist doprovází poměrně bohatá bonusová nadílka

Vydáno: 13.12.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Aligátoří thriller Kořist vychází na DVD i Blu-Ray, kde mu slouží ke cti překvapivě komplexní a informativně poměrně obsáhlá nabídka bonusových materiálů.

KořistRecenzoval/a Jan Varga dne 13.12.2019 12:00. Aligátoří thriller Kořist vychází na DVD i Blu-Ray, kde mu slouží ke cti překvapivě komplexní a informativně poměrně obsáhlá nabídka bonusových materiálů. Hodnocení: 2.5

Kořist

Kořist
Drama / Horror / Thriller / Akční
USA, 2019 , 87 min.

Režie: Alexandre Aja
Scénář: Michael Rasmussen, Shawn Rasmussen
Kamera: Maxime Alexandre
Herci: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark, Ross Anderson, , , Anson Boon, Ami Metcalf, , , , Colin McFarlane, Annamaria Serda, ,

Česká premiéra: 11.07.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Barry Pepper, Kaya Scodelario ve filmu Kořist / Kořist
Floridu sužuje obří hurikán a pětadvacetileté Haley (Kaya Scodelario) ani její sestře nebere jejich otec (Barry Pepper) telefon. Haley se za ním proto vydává do jeho bytu v již evakuované a uzavřené oblasti, leč nachází ho až v jejich opodál stojícím starém rodinném domě, konkrétně v pomalu se zatápějícím sklepě, zraněného a v bezvědomí. A spolu s ním i několik aligátorů, kterým silné deště rozvodnily nedalekou rezervaci, a kteří hrdinům nedovolí jen tak odejít.

Kaya Scodelario ve filmu Kořist / KořistPůvodem francouzský režisér Alexandre Aja se vrací se snímkem Kořist k žánru, do něhož kdysi spadala i jeho Piraňa 3D, akorát tedy s aligátory a bez třetího rozměru. Oproti Pirani 3D je však Kořist mnohem umírněnější co do brutality (nějaké otevřené zlomeniny či ukousnuté končetiny fanoušky tohoto typu filmů rozhází jen těžko) a naopak se snaží zaujmout i prací s postavami a jejich jakžtakž propracovanou psychologií. Kromě toho se Kořist bere velmi vážně – zcela jí chybí jakýkoli humor a odmyslíme-li si písničku doprovázející závěrečné titulky, tak i nadhled. Avšak nic z toho jí její béčkovou auru stejně neodpáře.

Snímku Kořist nelze odepřít konzistentní tempo, zábavnou akci a napětí, které z něj dělají uspokojivou žánrovou podívanou na jedno použití. Vážnou tvář si totiž snímek udržet nedokáže, ať už kvůli řadě realizačních slabin, hollywoodsky předvídatelnému finále či provařenému námětu hodícímu se na pozdně večerní vysílání nějaké komerční televizní stanice. 

 

BD obal filmu Kořist / KořistBlu-Ray:

Film Kořist vychází na DVD i Blu-Ray, přičemž zatímco v bonusové výbavě DVD se nachází pouze film o filmu, tak Blu-Ray přichází s podstatně širším repertoárem. Menu je v angličtině, nicméně všechny bonusy jsou naštěstí doprovázeny českými titulky.

Hned v prvním z řady bonusů režisér Alexandre Aja uvítá diváky v krátkém intru. Následuje pětiminutový alternativní (a nakonec nerealizovaný) úvod ve formě animovaného rozpohybovaného storyboardu, v němž se s aligátory střetne ještě jiná rodinka, snažící se evakuovat ze zatápěného města. Zmíněný film o filmu s názvem Beneath Crawl (Zákulisí Kořisti) nabízí 28 minut záběrů z natáčení, scén ze zákulisí a rozhovorů nejen s herci a režisérem, ale i s producenty, mezi nimiž nechybí Sam Raimi. To vše je doprovázeno fascinujícími dokumentárními záběry ze studiových lokací a ukázkami z filmu.

Kaya Scodelario ve filmu Kořist / KořistVíce než 11 minut dlouhé video Category 5: Gators (Kategorie 5: Aligátoři) je věnováno speciálním efektům, jejichž tvůrci v nich zasvěceně a podrobně mluví především o modelování aligátorů a o tvorbě jiných digitálních triků (plus spousta záběrů s nehotovými efekty v různých fázích rozdělanosti), své místo tu však mají i praktické efekty zlomenin a ukousnutých končetin. Krátký segment nazvaný Aligator Attacks (Aligátoři útočí) představuje pásmo sestříhané ze všech scén, v nichž ve filmu Kořist na někoho útočí aligátoři. Překvapivě komplexní bonusové materiály, pokrývající ve zcela uspokojivém rozsahu vznik filmu i jeho natáčení, uzavírá trojice vystřižených či prodloužených scén.

 

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, francouzsky, italsky, maďarsky, německy, polsky, rusky, turecky, španělsky

Titulky: české, anglické, arabské, dánské, finské, francouzské, holandské, islandské, italské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, španělské, švédské, turecké

Obrazové formáty: 2.39:1

V prodeji od 13. 11. 2019

USA, Velká Británie, 2019, 88 minut

Český trailer k filmu Kořist

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Bluray recenze: Joker 9/10
Bluray recenze: Joker Snímek Joker, jenž je nekompromisní, uhrančivou a mimořádně působivou anti-komiksovou a anti-hrdinskou psychologickou sondou do duše šílence, vychází na nosičích DVD, Blu-Ray a UHD BD. čtěte zde
Vydáno: 27.03.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
TV tipy: 27. 3. 2020 - 2. 4. 2020
TV tipy: Piráti z Karibiku rychle a zběsile plánují Salazarovu pomstu Největšími lákadly na přelomu března a dubna jsou televizní premiéry dvou velkých komerčních trháků. Tím prvním je sedmý díl automobilové ságy Rychle a zběsile, druhým pak zatím poslední pokračování Pirátů z Karibiku.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Koronavirus: seznam posunutých premiér
Koronavirus: seznam posunutých premiér UPDATE: Kvůli epidemii koronaviru jsou odkládány premiéry tuzemských i zahraničních filmů. Zde přinášíme přehled již odsunutých premiér. Nově jsou posunuty například premiéry filmů Krotitelé duchů: Odkaz a Morbius.... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2020 09:18 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 20. 3. 2020 - 26. 3. 2020
TV tipy: Stíhači Red Tails nahánějí neznámého vojáka, který nese kulku pro generála V nadcházejícím týdnu si můžete dlouhé chvíle zkrátit v televizi u několika méně známých, avšak zajímavých žánrovek. Premiérového uvedení se ale dočkají třeba i válečná dramata Stíhači Red Tails a Neznámý voják. ... čtěte zde
Vydáno: 20.03.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
4
Blu-ray recenze: Anna 6/10
Blu-ray recenze: Špionážní thriller Anna na bonusy zanevřel Film Anna režiséra a scenáristy Luca Bessona vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray, ale bohužel zcela bez bonusů. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sam Raimi a Doctor Strange? (06.02.2020 09:36 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: Gene Hackman (30.01.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Nenávist ukazuje nový trailer (10.12.2019 18:59 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Nejslavnější horory 80. let (16.11.2019 11:30 v Články | Publicistika)
- Sam Raimi chystá nový horor (19.10.2019 19:16 v Novinky | Zprávy)
- HBO chystá seriál Maniac Cop (11.10.2019 12:18 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Je Nabarvené ptáče bílou vránou mezi českými filmy? (16.09.2019 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zlatokopky si na panství Downton oblékají krásné šaty a hledají nabarvené ptáče (11.09.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Alexandre Aja natočí horor o strašidelném domě (15.08.2019 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Nicolas Cage a Laurence Fishburne v traileru Running with the Devil (08.08.2019 14:15 v Novinky | Trailery)
- Box Office: Hobbs a Shaw si vybojovali zlato (05.08.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Lví král dále dominuje (30.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Tarantino na Lvího krále nestačil (29.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Nabarvené ptáče bude mít premiéru v Benátkách (25.07.2019 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Na Ibize se za bílého dne na bouřlivých výšinách hraje dětská hra (24.07.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Lví král v Česku zaskóroval (23.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Lví král trhal rekordy (22.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: chodí se dále na Spider-Mana (16.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Spider-Mana novinky nesesadily (15.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2020

Neviditelný
7/10

Hororový psychologický thriller s Elisabeth Moss v hlavní roli ženy, která se snaží uprchnout ze vztahu se svým psychopatickým partnerem, dokáže napínat a děsit i bez nadpřirozených strašáků.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver