Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Kořist

Bluray recenze: Thriller Kořist doprovází poměrně bohatá bonusová nadílka

Vydáno: 13.12.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Aligátoří thriller Kořist vychází na DVD i Blu-Ray, kde mu slouží ke cti překvapivě komplexní a informativně poměrně obsáhlá nabídka bonusových materiálů.

KořistRecenzoval/a Jan Varga dne 13.12.2019 12:00. Aligátoří thriller Kořist vychází na DVD i Blu-Ray, kde mu slouží ke cti překvapivě komplexní a informativně poměrně obsáhlá nabídka bonusových materiálů. Hodnocení: 2.5

Kořist

Kořist
Drama / Horror / Thriller / Akční
USA, 2019 , 87 min.

Režie: Alexandre Aja
Scénář: Michael Rasmussen, Shawn Rasmussen
Kamera: Maxime Alexandre
Herci: Kaya Scodelario, Barry Pepper, Morfydd Clark, Ross Anderson, , , Anson Boon, Ami Metcalf, , , , Colin McFarlane, Annamaria Serda, ,

Česká premiéra: 11.07.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Barry Pepper, Kaya Scodelario ve filmu Kořist / Kořist
Floridu sužuje obří hurikán a pětadvacetileté Haley (Kaya Scodelario) ani její sestře nebere jejich otec (Barry Pepper) telefon. Haley se za ním proto vydává do jeho bytu v již evakuované a uzavřené oblasti, leč nachází ho až v jejich opodál stojícím starém rodinném domě, konkrétně v pomalu se zatápějícím sklepě, zraněného a v bezvědomí. A spolu s ním i několik aligátorů, kterým silné deště rozvodnily nedalekou rezervaci, a kteří hrdinům nedovolí jen tak odejít.

Kaya Scodelario ve filmu Kořist / KořistPůvodem francouzský režisér Alexandre Aja se vrací se snímkem Kořist k žánru, do něhož kdysi spadala i jeho Piraňa 3D, akorát tedy s aligátory a bez třetího rozměru. Oproti Pirani 3D je však Kořist mnohem umírněnější co do brutality (nějaké otevřené zlomeniny či ukousnuté končetiny fanoušky tohoto typu filmů rozhází jen těžko) a naopak se snaží zaujmout i prací s postavami a jejich jakžtakž propracovanou psychologií. Kromě toho se Kořist bere velmi vážně – zcela jí chybí jakýkoli humor a odmyslíme-li si písničku doprovázející závěrečné titulky, tak i nadhled. Avšak nic z toho jí její béčkovou auru stejně neodpáře.

Snímku Kořist nelze odepřít konzistentní tempo, zábavnou akci a napětí, které z něj dělají uspokojivou žánrovou podívanou na jedno použití. Vážnou tvář si totiž snímek udržet nedokáže, ať už kvůli řadě realizačních slabin, hollywoodsky předvídatelnému finále či provařenému námětu hodícímu se na pozdně večerní vysílání nějaké komerční televizní stanice. 

 

BD obal filmu Kořist / KořistBlu-Ray:

Film Kořist vychází na DVD i Blu-Ray, přičemž zatímco v bonusové výbavě DVD se nachází pouze film o filmu, tak Blu-Ray přichází s podstatně širším repertoárem. Menu je v angličtině, nicméně všechny bonusy jsou naštěstí doprovázeny českými titulky.

Hned v prvním z řady bonusů režisér Alexandre Aja uvítá diváky v krátkém intru. Následuje pětiminutový alternativní (a nakonec nerealizovaný) úvod ve formě animovaného rozpohybovaného storyboardu, v němž se s aligátory střetne ještě jiná rodinka, snažící se evakuovat ze zatápěného města. Zmíněný film o filmu s názvem Beneath Crawl (Zákulisí Kořisti) nabízí 28 minut záběrů z natáčení, scén ze zákulisí a rozhovorů nejen s herci a režisérem, ale i s producenty, mezi nimiž nechybí Sam Raimi. To vše je doprovázeno fascinujícími dokumentárními záběry ze studiových lokací a ukázkami z filmu.

Kaya Scodelario ve filmu Kořist / KořistVíce než 11 minut dlouhé video Category 5: Gators (Kategorie 5: Aligátoři) je věnováno speciálním efektům, jejichž tvůrci v nich zasvěceně a podrobně mluví především o modelování aligátorů a o tvorbě jiných digitálních triků (plus spousta záběrů s nehotovými efekty v různých fázích rozdělanosti), své místo tu však mají i praktické efekty zlomenin a ukousnutých končetin. Krátký segment nazvaný Aligator Attacks (Aligátoři útočí) představuje pásmo sestříhané ze všech scén, v nichž ve filmu Kořist na někoho útočí aligátoři. Překvapivě komplexní bonusové materiály, pokrývající ve zcela uspokojivém rozsahu vznik filmu i jeho natáčení, uzavírá trojice vystřižených či prodloužených scén.

 

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, francouzsky, italsky, maďarsky, německy, polsky, rusky, turecky, španělsky

Titulky: české, anglické, arabské, dánské, finské, francouzské, holandské, islandské, italské, maďarské, německé, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovenské, španělské, švédské, turecké

Obrazové formáty: 2.39:1

V prodeji od 13. 11. 2019

USA, Velká Británie, 2019, 88 minut

Český trailer k filmu Kořist

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 2. 2022 - 9. 2. 2022
TV tipy: Nesmrtelný ježek Sonic zúčtovává s Flashem Gordonem V dalším nevýrazném televizním týdnu je tím nejzásadnějším a nejatraktivnějším premiéra překvapivého diváckého hitu, adaptace videohry Ježek Sonic. Nostalgici nepochybně uroní slzu u zařazení legendární sci-fi Flash Gordon.... čtěte zde
Vydáno: 03.02.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 5. týden
Kinopremiéry: Muž jménem Otto klepe na dveře a žádá spravedlnost pro Emetta Tilla Z první osmičky únorových premiér tuzemský divák nepochybně nejvíce uslyší na českou komedii Ostrov, která bude atakovat čelní místa žebříčků návštěvnosti. K tomu lepšímu by měla patřit třeba hollywoodská verze... čtěte zde
Vydáno: 01.02.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 4. týden
Top 20 ČR: Avatar stále bez konkurence Poslední lednový víkend se v domácím žebříčku návštěvnosti nic nemění. Z vrcholu na ostatní shlíží stále jen obyvatelé Pandory. čtěte zde
Vydáno: 31.01.2023 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 4. víkend
Box office: Avatar stoupá vzhůru Blockbuster Avatar: The Way of Water stoupá v tržbách stále vzhůru. Patří mu už sedmý víkend v řadě a je stále neporažený. čtěte zde
Vydáno: 30.01.2023 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Víly z Inisherinu 8/10
Recenze: Víly z Inisherinu jsou temným dramatem o konci jednoho přátelství Na nadcházejícím předávání Oscarů bude k největším favoritům patřit snímek Víly z Inisherinu, který bývá řazen k tomu nejlepšímu, co v loňském roce vzniklo. Zaslouží si poslední počin Martina McDonagha všechen ten humbuk?... čtěte zde
Vydáno: 29.01.2023 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Sam Raimi natočí Kouzlo (29.09.2022 15:00 v Novinky | Zprávy)
- Halle Berry v hororu Mother Land (10.05.2022 17:42 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství se snaží zviditelnit hororovými prvky (09.05.2022 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství stopy nezanechal (04.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sci-fi 65 s Adamem Driverem bude v kinech za rok (22.02.2022 17:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (23.12.2021 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Šíleně smutná Benedetta prochází Raccoon City (01.12.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Ve stínu nejslavnější role: Daniel Radcliffe (Harry Potter, série Harry Potter filmů) (16.10.2021 10:30 v Články | Publicistika)
- Resident Evil: Racoon City má první trailer (08.10.2021 12:30 v Novinky | Trailery)
- Smrtelné zlo znovu povstane (27.05.2021 07:30 v Novinky | Zprávy)
- V květnu na streamovacích službách: Pestrá nabídka žánrů, z které si vybere každý! (06.05.2021 07:30 v Radar)
- Mélanii Laurent dochází Kyslík (21.04.2021 18:39 v Novinky | Trailery)
- Remake Resident Evil posunul premiéru na podzim (01.04.2021 15:25 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: Kyslík (11.03.2021 19:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nabarvené ptáče pozoruje tajemnou záři nad Pacifikem, poznává tvář vody a nakonec se ocitá v síti (05.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Percy Jackson a Bajaja jsou zlo s lidskou tváří a vědí, že koně se také střílejí (13.11.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Madam služebná Lara Croft podstupuje vražednou léčbu (24.07.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Vznikne Evil Dead 4 (09.06.2020 06:55 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   04/2023

Víly z Inisherinu
8/10

Na nadcházejícím předávání Oscarů bude k největším favoritům patřit snímek Víly z Inisherinu, který bývá řazen k tomu nejlepšímu, co v loňském roce vzniklo. Zaslouží si poslední počin Martina McDonagha všechen ten humbuk?

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2023 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu