Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 48. týden

Kinopremiéry: Výjimeční se o Vánocích ocitají v říši bohů

Vydáno: 27.11.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na přelomu listopadu a prosince můžete v kinech dohánět resty z týdnů minulých, protože jedinou "mainstreamovou" premiérou je romantická komedie Last Christmas. Milovníci evropských filmů ale nebudou vědět, kam dřív zajít.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Last Christmas (Last Christmas) (CinemArt)

Český plakát filmu Last Christmas / Last ChristmasVánoce se blíží a do tuzemských kin nakukuje první sváteční komedie. V tomto případě jsou zajímavější jména za kamerou než před ní, protože režii měl pod palcem žánrově zkušený Paul Feig a scénář napsala herečka Emma Thompson. O to víc ale mrzí, že ohlasy jsou dost vlažné a mluví o tuctové záležitosti a navíc snímek moc diváky nezajímá, protože v zámoří relativně propadl a čekalo se od něj víc. Ale je to asi logické, neboť v hlavních rolích se objeví Emilia Clarke a Henry Golding, kteří nejsou úplnými hvězdami. Uvidíme, jak si film povede v tuzemských kinech. Rozpačitá premiéra týdne.

Synopse: Kate (Emilia Clarke) sice vypadá jako roztomilý diblík, ve skutečnosti je ale magnetem na špatná rozhodnutí. Nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami, takže neustále chodí v asexuálním skřítkovském kostýmu a cinká rolničkou. Přesně před rokem přitom balancovala mezi životem a smrtí, protože podstoupila velmi komplikovanou operaci. Člověk by tak řekl, že druhé šance, kterou dostala, si bude více vážit, ale jí je všechno fuk. Pak ale potká trochu záhadného mladíka Toma (Henry Golding), který se jí do života plete čím dál víc. Je možné, že by ji tenhle muž dokázal změnit?

Zajímavost: Thompson začala pracovat na scénáři už v roce 2010.

Oficiální český trailer filmu Last Christmas / Last Christmas
Výjimeční (Hors normes) (Bioscop)

Český plakát filmu Výjimeční / Hors normesFrancouzská komedie podle synopse působí dost tuctově a předvídatelně, stačí ale napsat, že režiséry a scenáristy je duo Olivier Nakache a Eric Toledano a situace se změní. Znalejší diváci tedy vědí, že se dá očekávat roztomilý a možná i slzopudný lidský příběh, který se do nastávajícího adventního období perfektně hodí. Potěší i to, že ohlasy jsou tentokrát hodně spokojené a zdá se tedy, že půjde o klasický "feel-good" film, který se bude líbit snad úplně všem. Doplňme jen to, že hlavní role ztvárnili Vincent Cassel a Reda Kateb. Nejspíš premiéra pro (nejen) první rande.

Synopse: Bruno (Vincent Cassel) vede spolek pro autistické děti a dospívající, jejichž případy jsou tak komplikované, že je nikde nechtějí. Jeho nejlepší přítel Malik (Reda Kateb) učí mladistvé ze sociálně slabých rodin, jak se o tyto děti starat. Přes dvacet let žijí tito dva ve světě lidí, s nimiž si společnost neví rady, přesto je neopouští optimismus a smysl pro humor. Teď ale bohužel hrozí, že Brunova organizace bude uzavřena, neboť jeho neotřelý přístup se nelíbí každému. Brunovi a Malikovi tak nezbývá nic jiného než přesvědčit úřady, že jejich práce má smysl.

Český trailer filmu Výjimeční / Hors normes
Valhalla: Říše bohů (Valhalla) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Valhalla: Říše bohů / ValhallaDánský dobrodružný fantasy thriller trochu využívá současné popularity marvelovek a nabízí vlastní pohled na osudy Thora, Lokiho a Odina. A právě tohle je asi to největší divácké lákadlo, protože žádné hvězdy se kolem snímku netočí. Režisérem a spoluscenáristou je brněnský rodák Fenar Ahmad a v hlavní roli se objeví Roland Møller. I v tomto případě je potěšující fakt, že zahraniční ohlasy jsou poměrně spokojené a podle nich se zdá, že by se film mohl svou temností a drsnějším pojetím líbit i těm, kteří už marvelovky nesledují. Zajímavá premiéra.

Synopse: Odin, Thor, Loki a další bohové z Valhally se musí postavit svému osudu a odvrátit Ragnarok, zánik svůj i celého světa. Ze zajetí se totiž osvobodil obrovský vlk Fenrir a bohům hrozí ta úplně poslední bitva s odvěkým nepřítelem, s divokými obry. V jejich boji jim pomohou i dvě děti, které si Thor přivedl ze světa jako své sluhy.

Zajímavost: Snímek vychází z animovaného filmu z roku 1986.

Český trailer filmu Valhalla: Říše bohů / Valhalla
S chutí Toskánska (Quanto basta) (Mirius FD)

Český plakát filmu S chutí Toskánska / Quanto bastaItalská komedie bude diváka lákat na zemi svého původu a synopsi, která je sice tuctová, na druhou stranu když se dobře zpracuje, pořád může být zajímavá. Režisér a spoluscenárista Francesco Falaschi je u nás takřka neznámý a nejinak tomu je i s představitelem hlavní role Viniciem Marchionim. Ohlasů je zatím minimum, takže nemá smysl se jimi moc zabývat a ani se nedá očekávat, že by se to po premiéře zásadně změnilo. Zájemci se určitě podívají do programů svých oblíbených klubových kin.

Synopse: Arturo (Vinicio Marchioni) býval uznávaným michelinským šéfkuchařem, jenže pro problémy s ovládáním hněvu skončil ve vězení. Po propuštění musí dělat veřejně prospěšné práce, takže učí vařit skupinu lidí s Aspergerovým syndromem. Ačkoli jejich způsob myšlení je mu zcela vzdálený, v jednom ze svých studentů objeví kuchařského génia a rozhodne se mu pomoci vyhrát kulinářskou soutěž. Společně tak vytvoří originální dvojici, pro kterou žádný sen není nesplnitelný.

Český trailer filmu S chutí Toskánska / Quanto basta
Bílá jako padlý sníh (Blanche comme neige) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Bílá jako padlý sníh / Blanche comme neigeFrancouzská komedie vypadá podle synopse trochu lechtivěji a odlehčeněji, jaká ale bude realita, se těžko odhaduje. Ohlasů je naprosté minimum a diváckých vodítek také není moc. Režisérkou a scenáristkou je Anne Fontaine a ve vedlejších rolích se objeví Isabelle Huppert a Benoît Poelvoorde, v té hlavní pak mladá Lou de Laâge. Opět platí, že zájemci musí hledat v programech klubových kin.

Synopse: Mladá Claire (Lou de Laâge) je tak krásná, že to u její nevlastní matky Maud (Isabelle Huppert) vyvolává nepotlačitelnou žárlivost a rozhodne se ji zabít. Na poslední chvíli ji ale před smrtí zachrání tajemný muž a poskytne jí úkryt na svém statku. Claire se ve vesnici rozhodne zůstat, čímž způsobí velký poprask. Hned sedm mužů totiž podlehne jejímu šarmu.

Český trailer filmu Bílá jako padlý sníh / Blanche comme neige
Bezstarostná dívka (Une fille facile) (Film Europe)

Český plakát filmu Bezstarostná dívka / Une fille facileTaké francouzské komediální drama bude spoléhat na tematiku a synopsi, protože za ním nestojí nikterak známí tvůrci. Režisérkou a spoluscenáristkou je Rebecca Zlotowski a ani v obsazení se neobjeví nikdo extra povědomý, snad jen Benoît Magimel. I v tomto případě platí, že ohlasy a komentáře prakticky neexistují a ani po premiéře se to moc nezmění. Diváci se tak musí řídit svým vlastním instinktem.

Synopse: Naïmě (Mina Farid) je rovných šestnáct a letos v létě se bude muset rozhodnout, co od života chce, pokud ho nechce prošvihnout. Když se objeví její o pár let starší sestřenice Sofia (Zahia Dehar) s úžasným tělem a nebezpečně svůdným životním stylem, vrhá se Naïma vstříc létu plnému nezapomenutelných setkání.

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla na letošním festivalu v Cannes.

Originální trailer filmu Bezstarostná dívka / Une fille facile
Jiří Trnka: Nalezený přítel (CinemArt)

Plakát filmu  / Jiří Trnka: Nalezený přítelNázev česko-francouzského dokumentu jasně evokuje, co je jeho hlavním bodem. Natočil a spolunapsal ho francouzský režisér Joël Farges, který byl tvorbou Jiřího Trnky fascinován od dětství a posléze často jezdil do Československa, kde se seznámil s Terezou Brdečkovou, která mu poskytla mnoho informací a na snímku se podílela. I tuzemský divák určitě ocení komplexní pohled na tvorbu stále nedoceněného animátora, který jako jeden z prvních dokázal svou tvorbou překonat hranice tehdy totalitního státu. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, tak nezbývá než věřit, že výsledek bude stát za pozornost.

Synopse: Režisér Joël Farges pátrá po osudu Jiřího Trnky, autora filmů jeho dětství, které viděl ve Francii jako malý v dělnickém kině, které promítalo východoevropskou animaci. Při svých cestách do Československa se seznámil s Terezou Brdečkovou a společně se snaží najít odpověď na otázku, kdo byl Jiří Trnka.

Oficiální trailer filmu Jiří Trnka: Nalezený přítel

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Tonda, Slávka a kouzelné světlo vypráví o porozumění a jinakosti (11.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Šťastná náhoda (29.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu