Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray recenze: Annabelle 3

Blu-ray recenze: Annabelle 3 je hororovou rutinou s nevyužitým potenciálem

Vydáno: 01.11.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec.

Annabelle 3Recenzoval/a Jan Varga dne 01.11.2019 12:00. Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec. Hodnocení: 2.5

Annabelle 3

Annabelle Comes Home
Horror / Tajemný / Thriller
USA, 2019 , 106 min.

Režie: Gary Dauberman
Scénář: Gary Dauberman, James Wan
Kamera: Michael Burgess
Hudba: Joseph Bishara
Herci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mckenna Grace, Madison Iseman, Katie Sarife, Samara Lee, Kenzie Caplan, Sade Katarina, Michael Patrick McGill, Brittany Hoza, Sheila McKellan, Eddie J. Fernandez, Steve Coulter, Luca Luhan, Gary-7

Česká premiéra: 27.06.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Za vznikem filmové hororové série Annabelle stojí režisér, scenárista a producent James Wan, tvůrce dvojice snímků V zajetí démonů a vůbec celého filmového universa točícího se kolem manželů Warrenových (volně inspirovaných dvojicí skutečných démonologů a paranormálních vyšetřovatelů), do něhož spadají kromě filmů Annabelle a Annabelle 2: Zrození zla i snímky Sestra a La Llorona: Prokletá žena. Annabelle 3 sice opět produkoval James Wan, leč napsal a natočil jej coby svůj režijní debut Gary Dauberman, scenárista všech předchozích dílů Annabelle i zmíněné Sestry.

Děj filmu je tentokrát o tom, že manželé Warrenovi musejí kamsi na 24 hodin odjet a pozvou si k sobě domů slečnu na hlídání, středoškolačku Mary Allen, aby pohlídala jejich desetiletou dceru Judy. Za Mary Ellen se později staví i její kamarádka, která je hrozně zvědavá a přála by si mluvit se svým mrtvým otcem, a tak se v nestřežené chvíli vloupe Warrenovým do zamčené komory (kde skladují všechny možné prokleté předměty včetně panenky Annabelle) a tam v podstatě všechno osahá, aniž by tušila, s čím má co do činění.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Gary Dauberman režíruje řemeslně slušně a umí děsivou scénu správně vygradovat i napínat oddalováním lekaček, celkově se však potýká s nedostatkem prostředků (peněz, postav i lokací), jež mu neumožňují využít potenciál příběhu k vytvoření něčeho velkolepějšího než řadového komorního hororu s pár pozoruhodnými bubáky a hrůznými rekvizitami. Děj se rozjíždí povážlivě dlouho a důraz na humor dělá z filmu místy takřka středoškolskou komedii a znevažuje jeho seriózně míněnou hororovou atmosféru. Annabelle 3 tudíž představuje průměrný hororový standard, jenž bohužel nenaplňuje ani zdaleka potenciál možností, jež jeho námět skýtal.

Blu-Ray:

BD obal filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Film Annabelle 3 je k dostání na DVD i Blu-ray. Menu s úvodní nabídkou je v angličtině, nicméně všechny přiložené bonusové materiály jsou naštěstí doprovázeny českými titulky. Pozoruhodné jsou jazykové mutace, jak z hlediska audia (film lze přehrát ve dvanácti různých verzích dabingu, včetně nepříliš obvyklé indické tamilštiny a telugštiny), tak v rámci titulků, jež se na disku nacházejí celkem ve 24 variantách.

Bonusy otevírá sekce Behind The Scenes (Za kamerou), obsahující trojici videí s komentovanými záběry z příprav a z natáčení ve formě filmu o filmu. Tato videa mají dohromady přes jedenáct minut a každé se věnuje jiné strašidelné postavě (první se zabývá Démonem a Převozníkem, druhé Krvavou nevěstou a třetí Vlkodlakem). Podobně pojatý je i pětiminutový dokument The Artifact Room and The Occult (Místnost s artefakty a okultní vědy), v němž tvůrci rozebírají podrobnosti ohledně sklepa manželů Warrenových a hovoří o některých jeho prokletých exponátech, včetně panenky Annabelle.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3V dokumentu The Light and The Love (Světlo a láska) se herci Vera FarmigaPatrick Wilson alias manželé Warrenovi vyjadřují ke svým postavám, což je doprovázeno vybranými pasážemi z obou dílů V zajetí démonů. Bonusy pak uzavírá šestice vystřižených scén, doplněná o alternativní konec. Veškeré bonusové materiály jsou přitom dostatečně výstižné, zprostředkovávají uspokojivé množství informací ze zákulisí vzniku filmu a jejich témata jsou i vhodně zvolena tak, aby pokryla jeho nejvýraznější prvky a motivy.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos-True HD anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, hindsky, italsky, maďarsky, polsky, rusky, tamilsky, telužsky, thajsky, turecky, španělsky

Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, dánské, finské, hebrejské, chorvatské, italské pro neslyšící, kantonské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, švédské, thajské, turecké

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 16. 10. 2019

USA, 2019, 106 minut

Český trailer k filmu Annabelle 3

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 30. 9. 2022 - 6. 10. 2022
TV tipy: Záletník prožil svatbu podle Margot, která se proměnila v ohňostroj marnosti Ani říjen situaci v televizích moc nemění, protože dramaturgové evidentně rezignovali na snahu o nalákání diváků na atraktivní premiéry. Místo toho opět volí otřepané hity a tradičně i takřka neznámé záležitosti. čtěte zde
Vydáno: 30.09.2022 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 39. týden
Kinopremiéry: S úsměvem spolu půjdeme tam, kde zpívají raci Poslední zářijové premiéry nikterak nevybočují z těch posledních týdnů, protože v nich opět chybí jasný divácký hit a velké lákadlo. Do kin vstupují třeba drama Kde zpívají raci nebo horor Úsměv, svou novinku uvede i Alice... čtěte zde
Vydáno: 28.09.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 38. týden
Top 20 ČR: Avatar se vrací na trůn Obnovená premiéra nejúspěšnějšího filmu všech dob, Avataru, odsunula z prvního místa český velkofilm Jan Žižka, který se musel spokojit s druhým místem. čtěte zde
Vydáno: 27.09.2022 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 38. víkend
Box office: To nic, drahá bralo zlato Psychologický thriller To nic, drahá se umístil na špici žebříčku tržeb s devatenácti miliony. Stříbro patřilo historickému dramatu Válečnice a bronz bral Avatar. čtěte zde
Vydáno: 26.09.2022 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Avatar 8/10
Stroj času: Avatar se vrací do kin V roce 2009 mělo v kinech premiéru akční sci-fi Avatar, kterým režisér James Cameron opět posunul hranice toho, co lze spatřit na filmovém plátně, o kus dál. Jak se díváme na Avatar dnes? čtěte zde
Vydáno: 24.09.2022 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- King Kong vtrhne na televizní obrazovky (25.08.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Gnomeo a Julie a muž mimo zákon prožívají dobrý časy (15.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Godzilla a Asterix prožili sen noci svatojánské a jdou dlouhou cestu zpět (08.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Judy a zakladatel Shane se v hotelu Artemis postaví vstříc zlu (13.05.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Katastrofický Moonfall baví jen tupými dialogy a okázalou vyšinutostí (06.02.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mimořádná událost v podobě bodu varu a ohrožení Měsíce (02.02.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Katastrofické sci-fi Moonfall má nový trailer (06.01.2022 17:37 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Jack Strong pro balík prachů podstoupí cestu do středu Země (19.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nový trailer katastrofického filmu Moonfall (02.11.2021 07:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Hawkeye (14.09.2021 14:57 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jedině Tereza je zhoubné zlo (08.09.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Filmy z univerza V zajetí démonů od nejhoršího po nejlepší (05.09.2021 12:00 v Články | Publicistika)
- Moonfall: první pohled na nový film Rolanda Emmericha (03.09.2021 19:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Třetí V zajetí démonů je rutinním hororem, kterému chybí atmosféra předchozích dílů (08.08.2021 10:30 v Recenze | Premiéry)


PREMIÉRA TÝDNE   38/2022

BANGER.
8/10

Očekávaný druhý film režiséra a scenáristy Adama Sedláka je kinetickým, dialogově autentickým a pocitově intenzivním snímkem, zasazeným do prostředí drog, rapu a hip-hopových koncertů.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2022 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver