Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray recenze: Annabelle 3

Blu-ray recenze: Annabelle 3 je hororovou rutinou s nevyužitým potenciálem

Vydáno: 01.11.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga

Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec.

Annabelle 3Recenzoval/a Jan Varga dne 01.11.2019 12:00. Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec. Hodnocení: 2.5

Annabelle 3

Annabelle 3
Horror / Tajemný / Thriller
USA, 2019 , 106 min.

Režie: Gary Dauberman
Scénář: James Wan, Gary Dauberman
Kamera: Michael Burgess
Herci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mckenna Grace, Madison Iseman, Katie Sarife, , Samara Lee, , , Michael Patrick McGill, , , Eddie J. Fernandez, Steve Coulter,

Česká premiéra: 27.06.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Za vznikem filmové hororové série Annabelle stojí režisér, scenárista a producent James Wan, tvůrce dvojice snímků V zajetí démonů a vůbec celého filmového universa točícího se kolem manželů Warrenových (volně inspirovaných dvojicí skutečných démonologů a paranormálních vyšetřovatelů), do něhož spadají kromě filmů Annabelle a Annabelle 2: Zrození zla i snímky Sestra a La Llorona: Prokletá žena. Annabelle 3 sice opět produkoval James Wan, leč napsal a natočil jej coby svůj režijní debut Gary Dauberman, scenárista všech předchozích dílů Annabelle i zmíněné Sestry.

Děj filmu je tentokrát o tom, že manželé Warrenovi musejí kamsi na 24 hodin odjet a pozvou si k sobě domů slečnu na hlídání, středoškolačku Mary Allen, aby pohlídala jejich desetiletou dceru Judy. Za Mary Ellen se později staví i její kamarádka, která je hrozně zvědavá a přála by si mluvit se svým mrtvým otcem, a tak se v nestřežené chvíli vloupe Warrenovým do zamčené komory (kde skladují všechny možné prokleté předměty včetně panenky Annabelle) a tam v podstatě všechno osahá, aniž by tušila, s čím má co do činění.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Gary Dauberman režíruje řemeslně slušně a umí děsivou scénu správně vygradovat i napínat oddalováním lekaček, celkově se však potýká s nedostatkem prostředků (peněz, postav i lokací), jež mu neumožňují využít potenciál příběhu k vytvoření něčeho velkolepějšího než řadového komorního hororu s pár pozoruhodnými bubáky a hrůznými rekvizitami. Děj se rozjíždí povážlivě dlouho a důraz na humor dělá z filmu místy takřka středoškolskou komedii a znevažuje jeho seriózně míněnou hororovou atmosféru. Annabelle 3 tudíž představuje průměrný hororový standard, jenž bohužel nenaplňuje ani zdaleka potenciál možností, jež jeho námět skýtal.

Blu-Ray:

BD obal filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Film Annabelle 3 je k dostání na DVD i Blu-ray. Menu s úvodní nabídkou je v angličtině, nicméně všechny přiložené bonusové materiály jsou naštěstí doprovázeny českými titulky. Pozoruhodné jsou jazykové mutace, jak z hlediska audia (film lze přehrát ve dvanácti různých verzích dabingu, včetně nepříliš obvyklé indické tamilštiny a telugštiny), tak v rámci titulků, jež se na disku nacházejí celkem ve 24 variantách.

Bonusy otevírá sekce Behind The Scenes (Za kamerou), obsahující trojici videí s komentovanými záběry z příprav a z natáčení ve formě filmu o filmu. Tato videa mají dohromady přes jedenáct minut a každé se věnuje jiné strašidelné postavě (první se zabývá Démonem a Převozníkem, druhé Krvavou nevěstou a třetí Vlkodlakem). Podobně pojatý je i pětiminutový dokument The Artifact Room and The Occult (Místnost s artefakty a okultní vědy), v němž tvůrci rozebírají podrobnosti ohledně sklepa manželů Warrenových a hovoří o některých jeho prokletých exponátech, včetně panenky Annabelle.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3V dokumentu The Light and The Love (Světlo a láska) se herci Vera FarmigaPatrick Wilson alias manželé Warrenovi vyjadřují ke svým postavám, což je doprovázeno vybranými pasážemi z obou dílů V zajetí démonů. Bonusy pak uzavírá šestice vystřižených scén, doplněná o alternativní konec. Veškeré bonusové materiály jsou přitom dostatečně výstižné, zprostředkovávají uspokojivé množství informací ze zákulisí vzniku filmu a jejich témata jsou i vhodně zvolena tak, aby pokryla jeho nejvýraznější prvky a motivy.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos-True HD anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, hindsky, italsky, maďarsky, polsky, rusky, tamilsky, telužsky, thajsky, turecky, španělsky

Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, dánské, finské, hebrejské, chorvatské, italské pro neslyšící, kantonské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, švédské, thajské, turecké

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 16. 10. 2019

USA, 2019, 106 minut

Český trailer k filmu Annabelle 3

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 8. týden
Kinopremiéry: Sviňa ježek Sonic prožívá chvění Zajímavě obsazená videoherní adaptace populárního Ježka Sonica po čtyřměsíčním odkladu vstupuje v tomto týdnu do tuzemských kin. A cestičku má notně umetenou, protože srovnatelnou konkurenci v podstatě nemá. čtěte zde
Vydáno: 19.02.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
TOP 20 ČR 7. TÝDEN
TOP 20 ČR: Chlap na střídačku přitáhl lidi do kin Nová česká komedie Chlap na střídačku přitáhla o valentýnském víkendu Čechy do kin. Opět se ukázalo, že Češi mají domácí komedie nejradši. čtěte zde
Vydáno: 18.02.2020 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Bluray recenze: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw 6/10
Bluray recenze: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw se honosí našlapanou výbavou Akční spin-off série Rychle a zběsile vychází jak na DVD, tak ve dvou variantách Blu-Ray (2D a 3D) a také ve dvoudiskovém UHD+BD vydání. A bonusů je tolik, že si na ně budete muset vyhradit celý večer. čtěte zde
Vydáno: 17.02.2020 10:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Box Office: 7. víkend
Box Office: Ježek Sonic si doběhl pro zlato Ježek Sonic zaznamenal velký úspěch při své americké premiéře, když překonal rekord pro videoherní adaptaci, který před ním držel Pokémon: Detektiv Pikachu. čtěte zde
Vydáno: 17.02.2020 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 2010-2019
Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 2010-2019 V letech 2010 až 2019 vznikla celá řada filmů, které si rádi pustíme i dnes - filmy, z jejichž kouzla nic nezmizelo. Pojďme si připomenout desítku těch komerčně nejúspěšnějších v tomto období. čtěte zde
Vydáno: 15.02.2020 11:30 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Bitva u Midway je staromilský válečný film připomínající žánrovou klasiku (11.11.2019 12:15 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tintoretto se účastní bitvy u Midway, kde potkává ženskou na vrcholu (06.11.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Páni kluci jsou pohřbeni zaživa a ocitají se v zajetí démonů (18.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- James Wan odhalil název nového filmu (25.09.2019 19:17 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: In the Tall Grass (17.09.2019 20:31 v Novinky | Trailery)
- Bitva u Midway má nový trailer (12.09.2019 19:53 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Tarantinův Hollywood je opět první (27.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- James Wan natočí oldschoolový thriller (24.08.2019 17:55 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: na nového Tarantina se stály fronty (20.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: vlády se ujaly hračky (13.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Hobbs a Shaw vystoupali na vrchol (06.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Hobbs a Shaw si vybojovali zlato (05.08.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Lví král dále dominuje (30.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Tarantino na Lvího krále nestačil (29.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- James Wan zná Tajemství loňského léta (28.07.2019 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Lví král v Česku zaskóroval (23.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Lví král trhal rekordy (22.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: chodí se dále na Spider-Mana (16.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   06/2020

Judy
6/10

Americkou herečku a zpěvačku Judy Garland ztvárnila ve snímku Judy Renée Zellweger, oceněná za svůj výkon Oscarem pro nejlepší herečku v hlavní roli. Film se odehrává během posledních několika měsíců zpěvaččina života.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver