Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray recenze: Annabelle 3

Blu-ray recenze: Annabelle 3 je hororovou rutinou s nevyužitým potenciálem

Vydáno: 01.11.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec.

Annabelle 3Recenzoval/a Jan Varga dne 01.11.2019 12:00. Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec. Hodnocení: 2.5

Annabelle 3

Annabelle 3
Horror / Tajemný / Thriller
USA, 2019 , 106 min.

Režie: Gary Dauberman
Scénář: James Wan, Gary Dauberman
Kamera: Michael Burgess
Herci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mckenna Grace, Madison Iseman, Katie Sarife, , Samara Lee, Michael Patrick McGill, Eddie J. Fernandez, Steve Coulter, Gary-7, Alison White, Lou Lou Safran, Anthony Wemyss, Natalia Safran

Česká premiéra: 27.06.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Za vznikem filmové hororové série Annabelle stojí režisér, scenárista a producent James Wan, tvůrce dvojice snímků V zajetí démonů a vůbec celého filmového universa točícího se kolem manželů Warrenových (volně inspirovaných dvojicí skutečných démonologů a paranormálních vyšetřovatelů), do něhož spadají kromě filmů Annabelle a Annabelle 2: Zrození zla i snímky Sestra a La Llorona: Prokletá žena. Annabelle 3 sice opět produkoval James Wan, leč napsal a natočil jej coby svůj režijní debut Gary Dauberman, scenárista všech předchozích dílů Annabelle i zmíněné Sestry.

Děj filmu je tentokrát o tom, že manželé Warrenovi musejí kamsi na 24 hodin odjet a pozvou si k sobě domů slečnu na hlídání, středoškolačku Mary Allen, aby pohlídala jejich desetiletou dceru Judy. Za Mary Ellen se později staví i její kamarádka, která je hrozně zvědavá a přála by si mluvit se svým mrtvým otcem, a tak se v nestřežené chvíli vloupe Warrenovým do zamčené komory (kde skladují všechny možné prokleté předměty včetně panenky Annabelle) a tam v podstatě všechno osahá, aniž by tušila, s čím má co do činění.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Gary Dauberman režíruje řemeslně slušně a umí děsivou scénu správně vygradovat i napínat oddalováním lekaček, celkově se však potýká s nedostatkem prostředků (peněz, postav i lokací), jež mu neumožňují využít potenciál příběhu k vytvoření něčeho velkolepějšího než řadového komorního hororu s pár pozoruhodnými bubáky a hrůznými rekvizitami. Děj se rozjíždí povážlivě dlouho a důraz na humor dělá z filmu místy takřka středoškolskou komedii a znevažuje jeho seriózně míněnou hororovou atmosféru. Annabelle 3 tudíž představuje průměrný hororový standard, jenž bohužel nenaplňuje ani zdaleka potenciál možností, jež jeho námět skýtal.

Blu-Ray:

BD obal filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Film Annabelle 3 je k dostání na DVD i Blu-ray. Menu s úvodní nabídkou je v angličtině, nicméně všechny přiložené bonusové materiály jsou naštěstí doprovázeny českými titulky. Pozoruhodné jsou jazykové mutace, jak z hlediska audia (film lze přehrát ve dvanácti různých verzích dabingu, včetně nepříliš obvyklé indické tamilštiny a telugštiny), tak v rámci titulků, jež se na disku nacházejí celkem ve 24 variantách.

Bonusy otevírá sekce Behind The Scenes (Za kamerou), obsahující trojici videí s komentovanými záběry z příprav a z natáčení ve formě filmu o filmu. Tato videa mají dohromady přes jedenáct minut a každé se věnuje jiné strašidelné postavě (první se zabývá Démonem a Převozníkem, druhé Krvavou nevěstou a třetí Vlkodlakem). Podobně pojatý je i pětiminutový dokument The Artifact Room and The Occult (Místnost s artefakty a okultní vědy), v němž tvůrci rozebírají podrobnosti ohledně sklepa manželů Warrenových a hovoří o některých jeho prokletých exponátech, včetně panenky Annabelle.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3V dokumentu The Light and The Love (Světlo a láska) se herci Vera FarmigaPatrick Wilson alias manželé Warrenovi vyjadřují ke svým postavám, což je doprovázeno vybranými pasážemi z obou dílů V zajetí démonů. Bonusy pak uzavírá šestice vystřižených scén, doplněná o alternativní konec. Veškeré bonusové materiály jsou přitom dostatečně výstižné, zprostředkovávají uspokojivé množství informací ze zákulisí vzniku filmu a jejich témata jsou i vhodně zvolena tak, aby pokryla jeho nejvýraznější prvky a motivy.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos-True HD anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, hindsky, italsky, maďarsky, polsky, rusky, tamilsky, telužsky, thajsky, turecky, španělsky

Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, dánské, finské, hebrejské, chorvatské, italské pro neslyšící, kantonské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, švédské, thajské, turecké

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 16. 10. 2019

USA, 2019, 106 minut

Český trailer k filmu Annabelle 3

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité?
Téma: Oscar 2021: jací jsou favorité? UPDATE: Letošní Awards Season je zcela odlišná od všech ostatních kvůli celosvětové pandemii koronaviru, která neblaze ovlivnila nejen svět filmu a Oscarů. Jací jsou letošní favorité, se snaží přiblížit následující přehled. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 17:30 v sekci Články | Publicistika
0
Box office: 47. víkend
Box office: tržby se propadly na dno Americký žebříček tržeb zažil historické dno, když se tržby vedoucího snímku Slečna bestie propadly o hrozivých šestašedesát procent. čtěte zde
Vydáno: 23.11.2020 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Smrtonosná zbraň od nejhorší po nejlepší
Téma: filmová série Smrtonosná zbraň seřazená od nejhorší po nejlepší Filmová série čtyř Smrtonosných zbraní je legendární. Režisérem všech čtyř dílů je Richard Donner. Hlavními představiteli ústřední dvojice byli Mel Gibson a Danny Glover. čtěte zde
Vydáno: 21.11.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
2
TV tipy: 20. 11. 2020 - 26. 11. 2020
TV tipy: Mistr hazardu Batman ztratil Stalina a volá netvora Ani blížící se poslední měsíc roku nepřiměl televize k zásadnějším změnám, tudíž se tak nelze těšit na žádné velké premiéry. Z těch menších ale rozhodně stojí za pozornost fantasy Volání netvora a satira Ztratili jsme... čtěte zde
Vydáno: 20.11.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
1
Jak se točí nový Jurský svět v pandemických podmínkách?
Jak se točí nový Jurský svět v pandemických podmínkách? O krachujících firmách, lidech bez práce a tíživé situaci slýcháme dnes a denně ze všech stran. Pojďme se podívat na to, jak pandemie koronaviru ovlivnila natáčení připravovaných blockbusterů i menších nezávislých filmů. čtěte zde
Vydáno: 16.11.2020 12:30 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Připravuje se pokračování hororu Sirotek z roku 2009 (05.11.2020 12:08 v Novinky | Zprávy)
- Knight Rider vznikne jako film (07.08.2020 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2010 - 2019 (06.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Trestanci Borg a McEnroe jsou cizinci ve vlaku (29.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tarzan a rudí američtí psanci prožívají podzim v New Yorku (22.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Bluray recenze: Bitva u Midway rezignovala na jakékoli bonusové materiály (07.05.2020 12:30 v Recenze | Blu-ray)
- Top 10: Nejslavnější horory let 2010-2019 (02.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Hellraiser a Salem´s Lot našel režiséry (11.04.2020 19:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Piráti z Karibiku rychle a zběsile plánují Salazarovu pomstu (27.03.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Po Neviditelném přijde Dracula (11.03.2020 14:46 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Bitva u Midway je staromilský válečný film připomínající žánrovou klasiku (11.11.2019 12:15 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tintoretto se účastní bitvy u Midway, kde potkává ženskou na vrcholu (06.11.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Páni kluci jsou pohřbeni zaživa a ocitají se v zajetí démonů (18.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver