Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-ray recenze: Annabelle 3

Blu-ray recenze: Annabelle 3 je hororovou rutinou s nevyužitým potenciálem

Vydáno: 01.11.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec.

Annabelle 3Recenzoval/a Jan Varga dne 01.11.2019 12:00. Horor Annabelle 3 je k dostání na DVD a Blu-ray, doprovázený bonusovými materiály, které nabízejí záběry z natáčení, komentovanou prohlídku sklepa manželů Warrenových i alternativní konec. Hodnocení: 2.5

Annabelle 3

Annabelle 3
Horror / Tajemný / Thriller
USA, 2019 , 106 min.

Režie: Gary Dauberman
Scénář: James Wan, Gary Dauberman
Kamera: Michael Burgess
Herci: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Mckenna Grace, Madison Iseman, Katie Sarife, , Samara Lee, Michael Patrick McGill, Eddie J. Fernandez, Steve Coulter, Gary-7, Alison White, Lou Lou Safran, Anthony Wemyss, Natalia Safran

Česká premiéra: 27.06.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Za vznikem filmové hororové série Annabelle stojí režisér, scenárista a producent James Wan, tvůrce dvojice snímků V zajetí démonů a vůbec celého filmového universa točícího se kolem manželů Warrenových (volně inspirovaných dvojicí skutečných démonologů a paranormálních vyšetřovatelů), do něhož spadají kromě filmů Annabelle a Annabelle 2: Zrození zla i snímky Sestra a La Llorona: Prokletá žena. Annabelle 3 sice opět produkoval James Wan, leč napsal a natočil jej coby svůj režijní debut Gary Dauberman, scenárista všech předchozích dílů Annabelle i zmíněné Sestry.

Děj filmu je tentokrát o tom, že manželé Warrenovi musejí kamsi na 24 hodin odjet a pozvou si k sobě domů slečnu na hlídání, středoškolačku Mary Allen, aby pohlídala jejich desetiletou dceru Judy. Za Mary Ellen se později staví i její kamarádka, která je hrozně zvědavá a přála by si mluvit se svým mrtvým otcem, a tak se v nestřežené chvíli vloupe Warrenovým do zamčené komory (kde skladují všechny možné prokleté předměty včetně panenky Annabelle) a tam v podstatě všechno osahá, aniž by tušila, s čím má co do činění.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Gary Dauberman režíruje řemeslně slušně a umí děsivou scénu správně vygradovat i napínat oddalováním lekaček, celkově se však potýká s nedostatkem prostředků (peněz, postav i lokací), jež mu neumožňují využít potenciál příběhu k vytvoření něčeho velkolepějšího než řadového komorního hororu s pár pozoruhodnými bubáky a hrůznými rekvizitami. Děj se rozjíždí povážlivě dlouho a důraz na humor dělá z filmu místy takřka středoškolskou komedii a znevažuje jeho seriózně míněnou hororovou atmosféru. Annabelle 3 tudíž představuje průměrný hororový standard, jenž bohužel nenaplňuje ani zdaleka potenciál možností, jež jeho námět skýtal.

Blu-Ray:

BD obal filmu Annabelle 3 / Annabelle 3Film Annabelle 3 je k dostání na DVD i Blu-ray. Menu s úvodní nabídkou je v angličtině, nicméně všechny přiložené bonusové materiály jsou naštěstí doprovázeny českými titulky. Pozoruhodné jsou jazykové mutace, jak z hlediska audia (film lze přehrát ve dvanácti různých verzích dabingu, včetně nepříliš obvyklé indické tamilštiny a telugštiny), tak v rámci titulků, jež se na disku nacházejí celkem ve 24 variantách.

Bonusy otevírá sekce Behind The Scenes (Za kamerou), obsahující trojici videí s komentovanými záběry z příprav a z natáčení ve formě filmu o filmu. Tato videa mají dohromady přes jedenáct minut a každé se věnuje jiné strašidelné postavě (první se zabývá Démonem a Převozníkem, druhé Krvavou nevěstou a třetí Vlkodlakem). Podobně pojatý je i pětiminutový dokument The Artifact Room and The Occult (Místnost s artefakty a okultní vědy), v němž tvůrci rozebírají podrobnosti ohledně sklepa manželů Warrenových a hovoří o některých jeho prokletých exponátech, včetně panenky Annabelle.

Fotografie z filmu Annabelle 3 / Annabelle 3V dokumentu The Light and The Love (Světlo a láska) se herci Vera FarmigaPatrick Wilson alias manželé Warrenovi vyjadřují ke svým postavám, což je doprovázeno vybranými pasážemi z obou dílů V zajetí démonů. Bonusy pak uzavírá šestice vystřižených scén, doplněná o alternativní konec. Veškeré bonusové materiály jsou přitom dostatečně výstižné, zprostředkovávají uspokojivé množství informací ze zákulisí vzniku filmu a jejich témata jsou i vhodně zvolena tak, aby pokryla jeho nejvýraznější prvky a motivy.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos-True HD anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, anglicky, hindsky, italsky, maďarsky, polsky, rusky, tamilsky, telužsky, thajsky, turecky, španělsky

Titulky: české, anglické pro neslyšící, arabské, bulharské, čínské, dánské, finské, hebrejské, chorvatské, italské pro neslyšící, kantonské, korejské, maďarské, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, slovinské, španělské, švédské, thajské, turecké

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 16. 10. 2019

USA, 2019, 106 minut

Český trailer k filmu Annabelle 3

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
5/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 23. víkend
Box office: Tiché místo se vrací na vrchol V souboji novinek proti stálicím zvítězil těsně zástupce druhé skupiny, když horor Tiché místo: Část II porazil muzikál Život v Heights. čtěte zde
Vydáno: 14.06.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tiché místo: Část II 6/10
Recenze: Film Tiché místo: Část II recykluje nápady svého předchůdce Po ročním odkladu se do kin konečně dostává pokračování Tichého místa, které vypráví o členech jedné rodiny, kteří se naučili přizpůsobit svůj život tomu, aby nemuseli vydávat žádné zvuky. čtěte zde
Vydáno: 12.06.2021 10:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 11. 6. 2021 - 17. 6. 2021
TV tipy: Ve znamení lásky se zrodila hvězda, která nikdy nezestárne V polovině června v televizích nejvíc naláká ke sledování zařazení premiér finále ságy Star Wars s podtitulem Vzestup Skywalkera a hudebního dramatu Zrodila se hvězda. Zavzpomínat ale můžete i na zesnulou Libuši Šafránkovou. ... čtěte zde
Vydáno: 11.06.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 23. týden
Kinopremiéry: První kráva Cruella, Godzilla a Kong se ocitají na tichém místě S postupným rozvolňováním se nafukují i programy kin a tento týden startuje hned dvanáct novinek. Největší divácký potenciál mají pokračování thrilleru Tiché místo, disneyovský origin Cruella a souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 09.06.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 22. týden
Top 20 ČR: Duše vedla slabý víkend Návštěvnost v domácích kinech je stále silně podprůměrná, za což může koronavirová pandemie a s ní související omezení. Situace by se ale měla postupně zlepšovat. čtěte zde
Vydáno: 08.06.2021 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz předvádí finální trailer (02.06.2021 18:37 v Novinky | Trailery)
- V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz straší novými ukázkami (21.05.2021 09:32 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Šofér Dumbo uvízl na mělčinách, kde ho čeká inferno (14.05.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: V zajetí démonů 3 (22.04.2021 18:34 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Gagarin, Pancho Villa, Igor Stravinsky a Coco Chanel jsou Street Kings (09.04.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Aquaman s Aladinem se ocitli na bloku 99, kde prožívají rodinné štěstí (26.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Thelma našla úkryt v zoo a v něm všechny prachy světa (19.03.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Annabelle Wallis na první fotce k hororu Zhoubné zlo (27.01.2021 16:31 v Novinky | Zprávy)
- Režisér Samaritána natočí Van Helsinga (02.12.2020 10:00 v Novinky | Zprávy)
- Připravuje se pokračování hororu Sirotek z roku 2009 (05.11.2020 12:08 v Novinky | Zprávy)
- Knight Rider vznikne jako film (07.08.2020 07:00 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: nejslavnější akční filmy let 2010 - 2019 (06.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Trestanci Borg a McEnroe jsou cizinci ve vlaku (29.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tarzan a rudí američtí psanci prožívají podzim v New Yorku (22.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Bluray recenze: Bitva u Midway rezignovala na jakékoli bonusové materiály (07.05.2020 12:30 v Recenze | Blu-ray)

PREMIÉRA TÝDNE   23/2021

Tiché místo: Část II
6/10

Po ročním odkladu se do kin konečně dostává pokračování Tichého místa, které vypráví o členech jedné rodiny, kteří se naučili přizpůsobit svůj život tomu, aby nemuseli vydávat žádné zvuky.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu