Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Rocketman

Bluray recenze: Rocketman je životopisný muzikál se skvělým Taronem Egertonem

Vydáno: 30.10.2019 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Životopisný muzikál o zpěvákovi Eltonu Johnovi Rocketman vychází na DVD, Blu-Ray a UHD 4K s našlapanými bonusy, v nichž se nezapomíná ani na milovníky karaoke.

RocketmanRecenzoval/a Jan Varga dne 30.10.2019 12:00. Životopisný muzikál o zpěvákovi Eltonu Johnovi Rocketman vychází na DVD, Blu-Ray a UHD 4K s našlapanými bonusy, v nichž se nezapomíná ani na milovníky karaoke. Hodnocení: 3.5

Rocketman

Rocketman
Drama / Muzikál / Hudební / Biografie
USA, 2019 , 121 min.

Režie: Dexter Fletcher
Scénář: Lee Hall
Kamera: George Richmond
Herci: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Gemma Jones, Steven Mackintosh, , , Kit Connor, Charlie Rowe, , , , Tate Donovan, Sharmina Harrower

Česká premiéra: 30.05.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Taron Egerton ve filmu Rocketman / Rocketman
Rocketman je životopisným filmem o zpěvákovi Eltonu Johnovi, na němž je zajímavé jednak to, že jej natočil britský režisér Dexter Fletcher, který předtím dodělával snímek Bohemian Rhapsody po odchodu jeho režiséra Bryana Singera, a zároveň tím, že jde o dramatický muzikál, který je nadsazený, stylizovaný a ne vše v něm nutně odpovídá skutečnosti.

Příběh je uvozen tím, že Elton John vypráví o svém životě v protialkoholní léčebně, od čehož se odvíjí děj filmu (a je tudíž ospravedlnitelné, když si sem tam něco přikrášlí nebo poupraví). Výborně (opravdu skvěle) ho hraje Taron Egerton, jenž si s reálným Eltonem Johnem zahrál ve filmu Kingsman: Zlatý kruh. Taron dokonce i nazpíval spoustu Eltonových písniček, které byly pro film znovu nahrány s novými aranžmá. Výtečně jej doprovázejí ve vedlejších rolích Bryce Dallas Howard (v roli jeho matky), Jamie Bell, či Richard Madden.

Taron Egerton ve filmu Rocketman / RocketmanFilm se zaobírá obdobím od Eltonova dětství do zhruba pětatřiceti let a kromě strmého vzestupu na žebříčku popularity a s tím spojené slávy se zaobírá i osobními problémy hlavního hrdiny, jeho utajovanou sexuální orientací, drogovou a alkoholovou závislostí i rodinnými a partnerskými problémy. Natočen je dravě a energicky, zároveň však lehkou rukou a v příjemném, nepříliš uspěchaném tempu, s několika neotřelými nápady. Ne každému pravděpodobně sedne jeho muzikálová stylizace, jinak ale jde o poutavou podívanou jak pro fanoušky Eltona Johna, tak pro diváky, kteří toho o něm vědí jen málo a znají třeba jen pár písniček.

Blu-Ray:

BD obal filmu Rocketman / RocketmanFilm Rocketman vychází na DVD, Blu-Ray i ve verzi +BD se 4K verzí obrazu. Blu-Ray a UHD verze jsou napěchovány identickými bonusy, ty na DVD jsou o něco střídmější. Menu je v angličtině, všechny bonusy jsou nicméně přesto obdařeny podporou českých titulků (včetně zpívaných částí). Celkem nabízejí více než 75 minut videomateriálů a dostane se i na fanoušky karaoke.

Z bonusových materiálů je předně potřeba zmínit trojici krátkých dokumentů a filmů o filmu, které se zaobírají vznikem filmu a jeho realizací. Segment It´s Going To Be A Wild Ride: Creative Vision (Bude to divoká jízda: Tvůrčí vize) je klasickým filmem o filmu, v němž o počátcích jeho vzniku mluví přímo režisér Dexter Fletcher, producent Matthew Vaughn i samotný Elton John (ten sedí u stolku s Taronem Egertonem, aby to vypadalo jako rozhovor jich dvou).

Taron Egerton, Jamie Bell ve filmu Rocketman / RocketmanDokument Larger Than Life: Production Design & Costuming (Nadživotní styl: Výprava a kostýmy) je věnován práci s filmovými kostýmy a s natáčecími lokacemi, ať už jde o zařizování interiérů nebo prostorných londýnských exteriérů – to vše za doprovodu spousty záběrů z natáčení, v nichž je patrné, jak se realizovaly konkrétní scény. Více než jedenáctiminutový filmeček Music Reimagined: The Studio Sessions (Nová tvář hudby: Studiové seance) pak pozůstává ze záběrů z nahrávání písniček (a záznamů toho, jak je Taron Egerton v nahrávacím studiu zpívá) a z rozhovorů tvůrců o tom, jak k Eltonovým hitům přistupovali a jak vznikaly jejich nové verze.

Součástí bonusů je i čtveřice prodloužených muzikálových čísel, tedy jejich nesestříhaných verzí, které byly pro použití ve filmu příliš dlouhé (což je doplněno úvodem Dextera Fletchera, který vám v něm vysvětlí, na co se to díváte). Podobným úvodem je opatřen i soubor deseti vynechaných a prodloužených scén, které nejsou muzikálové. Následuje sekce Rocketman Jukebox: Jump Straight to The Music, v níž se nalézají všechny písničkové sekvence z filmu (celkem jich je 23), které zastávají funkci playlistu doplněného o obrazový doprovod.

Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Taron Egerton ve filmu Rocketman / RocketmanPod titulkem Rocketman: Lyric Companion: Sing-Along with Select Song se nachází nabídka třinácti písniček z filmu, které si můžete spolu s Taronem Egertonem sami zazpívat – k tomuto účelu slouží do obrazu přidané texty písní, barevně se měnící v závislosti na právě hrané části, podobně jako při karaoke (tento bonus jako jediný nedisponuje z pochopitelných důvodů českými titulky).

Bonusové materiály na Blu-Ray disku jsou tudíž poměrně výživné a obsahově vyčerpávající, pokrývající ve zcela dostatečné míře vznik filmu, jeho natáčení a jednotlivé jeho aspekty, které si zasloužily, aby se jim věnovala pozornost samostatně (písničky, kostýmy). Celá řada materiálů je zasvěcena i hudební stránce filmu, včetně interaktivní části, a české titulky jsou vynikající. Bravo.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: Dolby Atmos anglicky, Dolby Digital 5.1 česky, japonsky, maďarsky, polsky a rusky

Titulky: české, anglické, arabské, islandské, japonské, maďarské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké a slovenské

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 16. 10. 2019

USA, Velká Británie, 2019, 121 minut

Český trailer k filmu Rocketman

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
7/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 15. víkend
Box office: Godzila a King dále vládnou Potřetí za sebou je na vrcholu žebříčku amerických tržeb monstrsnímek Godzilla vs Kong. Jde zatím o nejúspěšnější letošní snímek uvedený v době koronavirové krize. čtěte zde
Vydáno: 19.04.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Oscarová recenze: The Father 9/10
Oscarová recenze: The Father Slavnostní Oscarový ceremoniál, jehož scénář zatím není známý, se nezadržitelně blíží a vítěze všech kategorií odhalí už 25. dubna 2021. Filmserver.cz pro Vás připravil osm recenzí filmů, které jsou nominovány v hlavní... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2021 10:30 v sekci Recenze
0
TV tipy: 16. 4. 2021 - 22. 4. 2021
TV tipy: Captain Marvel si rodinu nevybírá a raději tančí foxtrot Jednoznačným tipem aktuálního televizního týdne je premiéra marvelovky Captain Marvel. Ta ale přijde překvapivě až s jeho koncem a do té doby se dá doporučit především několik velmi málo známých a povětšinou evropských filmů.... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Box office: 14. víkend
Box office: Godzilla a Kong zůstali první Film Godzilla vs. Kong o dvou legendárních monstrech, která se střetnou v boji o nadvládu nad světem, se podruhé za sebou stal vítězem u pokladen kin. čtěte zde
Vydáno: 12.04.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Oscarová recenze: Země nomádů 8/10
Oscarová recenze: Vydejte se krásnou krajinou na kočovnou jízdu v Zemi nomádů Slavnostní Oscarový ceremoniál, jehož scénář zatím není známý, se nezadržitelně blíží a vítěze všech kategorií odhalí už 25. dubna 2021. Filmserver.cz pro Vás připravil osm recenzí filmů, které jsou nominovány v hlavní... čtěte zde
Vydáno: 11.04.2021 12:30 v sekci Recenze
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michael B. Jordan ve finálním traileru Without Remorse (06.04.2021 17:41 v Novinky | Trailery)
- Druhý díl animáku Zpívej má první plakát (22.12.2020 11:41 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Jedinečný Baťa prožívá léto v Provence a hledá zlatý kruh (07.08.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kingsman: První mise v novém traileru (21.06.2020 19:42 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Django a Anna Kareninová prožívají rok na dědině a řeší případ Sloane (12.06.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Chris Pine bude Svatý (23.04.2020 10:26 v Novinky | Zprávy)
- Vznikne film o Whitney Houstoun (23.04.2020 07:47 v Novinky | Zprávy)
- Nový Svatý? (20.02.2020 09:32 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2020: Nejlepším filmem je Parazit (10.02.2020 05:57 v Články | Publicistika)
- Bluray recenze: Disneyho nový Lví král je doprovázen pestrou nabídkou bonusů (19.01.2020 10:30 v Recenze | Blu-ray)
- Téma: nejlepší filmy roku 2019 podle filmserveru (06.01.2020 16:57 v Články | Žebříčky)
- Zlaté glóby 2020: nejlepšími filmy jsou Tenkrát v Hollywoodu a 1917 (06.01.2020 05:16 v Články | Publicistika)
- TV tipy: V Zootropolis se hledá Dory, která si čte knihu džunglí (27.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 90. let (14.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Ceny SAG: nominace za rok 2019 (11.12.2019 17:07 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2021 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu