Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Aladin

Bluray recenze: Hraný Aladin zaplavuje klasický příběh karnevalovými barvami

Vydáno: 10.10.2019 14:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga

Zmodernizovaná hraná předělávka animovaného snímku Aladin z roku 1992 vychází na DVD a Blu-ray, doplněná o bonusové materiály z natáčení, vystřižené scény a hudební videoklipy s písničkami z filmu.

AladinRecenzoval/a Jan Varga dne 10.10.2019 14:00. Zmodernizovaná hraná předělávka animovaného snímku Aladin z roku 1992 vychází na DVD a Blu-ray, doplněná o bonusové materiály z natáčení, vystřižené scény a hudební videoklipy s písničkami z filmu. Hodnocení: 3

Aladin

Aladin
Romantický / Fantazie / Rodinný / Muzikál
USA, 2019 , 128 min.

Režie: Guy Ritchie
Scénář: John August, Guy Ritchie
Kamera: Alan Stewart
Herci: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Chico Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen, Jordan A. Nash, , , Amir Boutrous, Numan Acar, Omari Bernard, Nathaniel Ellul, Sebastien Torkia

Česká premiéra: 23.05.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Naomi Scott, Mena Massoud ve filmu Aladin / AladinHranou verzi příběhu o prostém zlodějíčkovi se zlatým srdcem a arabské princezně, jejichž životy zamíchá nález kouzelné lampy a vyvolání Džina garantujícího splnění tří přání, režíroval Guy Ritchie, který se v poslední době i díky filmům Sherlock Holmes nebo Král Artuš: Legenda o meči dočkal pověsti novátora, obohacujícího náměty zažitých příběhů o moderní a originální pojetí.

Nový Aladin je také zmodernizovaný a svébytně pojatý, byť poněkud problematicky. Jde o výpravnou, nákladnou a barvami hýřící filmovou rodinnou zábavu s trochu nesourodou koncepcí, ovlivněnou vším možným – děj se odehrává v pouštních lokacích jakéhosi sultanátu (patrně tedy někde v Arábii), přesto se film kromě využívání arabských prvků a audiovizuální stylizace v mnohém inspiruje také indickým Bollywoodem (včetně tanečního čísla na závěr) či estetikou brazilských karnevalů (a bohužel dojde i na breakdance a beatbox).

Nasim Pedrad, Naomi Scott ve filmu Aladin / AladinDějově je pak hraný Aladin víceméně totožný se svou animovanou předlohou, ačkoli o kopii jedné ku jedné rozhodně nejde. Novinkou je např. uvozovací linie, v níž je děj filmu vyprávěn coby pohádka dvěma malým dětem, přibyly dvě nové písničky, přičemž ty staré mají nové aranžmá (soundtrack Alana Menkena je mimochodem skvělý), a u některých scén bylo přeházeno jejich pořadí a pozměněn jejich obsah. Will Smith s přehledem zvládá být v roli Džina hravý, vtipný i dojemný. Mena Massoud, představitel Aladina, a Naomi Scott, představitelka princezny Jasmíny, si oproti němu získávají divácké sympatie již složitěji a Marwan Kenzari je v záporné roli sultánova rádce Jafara se svým koženým projevem a nedostatkem charismatu vyloženě tragický.

Aladin na svou sedmadvacet let starou předlohu v mnohém ztrácí, i tak je ale jeho sledování převážně příjemným zážitkem, zejména díky velkolepé výpravě, silnému dějovému základu, skvělému Willu Smithovi a řemeslné profesionalitě tvůrců.

Upoutávka k vydání filmu Aladin na DVD/Blu-ray
 

Blu-Ray:

BD obal filmu Aladin / Aladin
Aladin vychází na DVD (bez bonusů) i na Blu-Ray (s bonusy). Menu má českou podporu a na začátku přehrávání automaticky spustí upoutávky na jiné filmy (Zloba: Královna všeho zlého a Ledové království 2), které ale jde snadno přeskočit (a v menu si je můžete kdykoli znovu přehrát po kliknutí na ikonku „Krátké ukázky“). V hlavním menu na vás čeká již standardní nabídka – přehrání filmu, nastavení jazykových variant i volbu spuštění filmu od konkrétní kapitoly – a samozřejmě také sekce „Bonusové materiály“.

Všechny bonusy obsahují české titulky. Ten první s názvem Aladinův videožurnál: Nový fantastický pohled na svět je takřka jedenáctiminutovým videem, které pořídil přímo Mena Massoud a zachytil tak průběh natáčení Aladina z vlastního pohledu. Výsledkem je pásmo záběrů ze zákulisí, v nichž je kromě herců, komentujících všechno možné, vidět třeba i to, jak vznikala scéna s letem na koberci a jak vypadal Will Smith ve speciální kombinéze, která pak byla v postprodukci nahrazena digitálním tělem.

Mena Massoud, Will Smith ve filmu Aladin / AladinVideo Guy Ritchie: Filmový Džin je téměř šestiminutovým záznamem toho, jak o Aladinovi mluví přímo jeho režisér, přičemž uvádí, co se mu na něm líbí, a rozebírá jeho konkrétní scény a jejich natáčení. Doplňují jej další členové štábu a herci, kteří se zas vyjadřují ke své spolupráci s Guyem Ritchiem. Klip Přítel je jako Džin je věnovaný Willu Smithovi, který v něm mluví o své roli, o postavě Džina z původního animovaného filmu a o natáčení. Sem tam se k Džinovi vyjádří i někdo jiný a celé je to doprovázeno ukázkami z filmu a trikovými záběry a jejich vznikem.

Bonusové materiály uzavírá vystřižená píseň Desert Moon (kterou nejprve uvede skladatel Alan Menken a poté již následuje z filmu odebraná sekvence, v níž se ta píseň zpívá), zhruba dvě minuty přebreptů a pokažených scén, půltucet vystřižených scén a trojice hudebních videoklipů s písničkami z filmu. Celkově jsou bonusové materiály nadité informativně i obsahově v dostatečném množství a v uspokojivém rozsahu pokrývají vznik filmu i jeho natáčení.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: české, anglické pro neslyšící

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 25. 9. 2019

USA, 2019, 128 minut

Český trailer k filmu Aladin

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 41. týden
Box office: Joker pokračuje v kralování Temná thrillerová komiksovka Joker pokračovala v kralování v zámořském žebříčku tržeb. Akční sci-fi Blíženec s Willem Smithem propadlo. čtěte zde
Vydáno: 14.10.2019 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 11. 10. 2019 - 17. 10. 2019
TV tipy: Policajt ze školky hraje s centrální inteligencí hru o přežití Ani druhá polovina října do televizních programů moc změn nepřináší, což znamená, že se v nich opět spoléhá na jistotu. V našem výběru tak nejvíc vynikají premiéry akční komedie Centrální inteligence a španělského dramatu... čtěte zde
Vydáno: 11.10.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 41. týden
Kinopremiéry: Blíženec pořádá pražské orgie, na nichž chytá stehlíka Dny se zkracují, na což distributoři reagují velkou porcí premiér v kinech. Tento týden jich startuje hned devět, z nichž tou nejatraktivnější je akční sci-fi Anga Lee s Willem Smithem Blíženec. Konkurenci má ale zajímavou. čtěte zde
Vydáno: 09.10.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Oscar 2020: favorité na příští rok
Téma: Oscar 2020: kdo zvítězí? UPDATE: Oscarové šílenství se blíží a jací jsou favorité na zisk zlaté sošky za tento rok, vám přiblíží následující článek. čtěte zde
Vydáno: 08.10.2019 12:08 v sekci Články | Publicistika
1
Top 20 ČR: 40. týden
Top 20 ČR: Joker v Česku zabodoval Prvnímu říjnovému víkendu dominoval komiksem inspirovaný thriller Joker, jehož víkendová návštěvnost pokořila hranici sta tisíce diváků. čtěte zde
Vydáno: 08.10.2019 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Charlieho andílci představují druhý oficiální trailer (11.10.2019 16:14 v Novinky | Trailery)
- Jason Statham a Guy Ritchie znovu spolu (08.10.2019 09:34 v Novinky | Zprávy)
- The Gentlemen: novinka Guye Ritchieho v traileru (02.10.2019 17:51 v Novinky | Trailery)
- Špióni v převleku: animák s Willem Smithem ve třetím traileru (27.09.2019 17:11 v Novinky | Trailery)
- Bad Boys for Life: Mizerové jsou zpátky v prvním traileru (04.09.2019 18:58 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: víkend opanovala česká komedie Přes prsty (03.09.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: na nového Tarantina se stály fronty (20.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Mladý Karl Marx v sebevražedném oddílu nestárne a jí zelňačku (16.08.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: vlády se ujaly hračky (13.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Hobbs a Shaw vystoupali na vrchol (06.08.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Hobbs a Shaw si vybojovali zlato (05.08.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Preview: Co nás čeká ve zbytku roku 2019 v kinech? (31.07.2019 14:00 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Lví král dále dominuje (30.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Tarantino na Lvího krále nestačil (29.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Will Smith v novém traileru akčního filmu Blíženec (26.07.2019 15:50 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Lví král v Česku zaskóroval (23.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box Office: Lví král trhal rekordy (22.07.2019 07:30 v Komentáře | Box office)
- Harry Styles a Javier Bardem míří pod hladinu moře (17.07.2019 13:00 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: chodí se dále na Spider-Mana (16.07.2019 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   39/2019

Joker
9/10

Snímek Joker je nekompromisním, uhrančivým a mimořádně působivým nepříjemným dramatem, jež je anti-komiksovou a anti-hrdinskou psychologickou sondou do duše šílence, kterého bravurně ztvárnil dokonalý Joaquin Phoenix.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2019 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver