Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Bluray recenze: Aladin

Bluray recenze: Hraný Aladin zaplavuje klasický příběh karnevalovými barvami

Vydáno: 10.10.2019 14:00 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga

Zmodernizovaná hraná předělávka animovaného snímku Aladin z roku 1992 vychází na DVD a Blu-ray, doplněná o bonusové materiály z natáčení, vystřižené scény a hudební videoklipy s písničkami z filmu.

AladinRecenzoval/a Jan Varga dne 10.10.2019 14:00. Zmodernizovaná hraná předělávka animovaného snímku Aladin z roku 1992 vychází na DVD a Blu-ray, doplněná o bonusové materiály z natáčení, vystřižené scény a hudební videoklipy s písničkami z filmu. Hodnocení: 3

Aladin

Aladin
Romantický / Fantazie / Rodinný / Muzikál
USA, 2019 , 128 min.

Režie: Guy Ritchie
Scénář: John August, Guy Ritchie
Kamera: Alan Stewart
Herci: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Chico Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen, Jordan A. Nash, , , Amir Boutrous, Numan Acar, Omari Bernard, Nathaniel Ellul, Sebastien Torkia

Česká premiéra: 23.05.2019

Vydavatel: Magic Box

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Naomi Scott, Mena Massoud ve filmu Aladin / AladinHranou verzi příběhu o prostém zlodějíčkovi se zlatým srdcem a arabské princezně, jejichž životy zamíchá nález kouzelné lampy a vyvolání Džina garantujícího splnění tří přání, režíroval Guy Ritchie, který se v poslední době i díky filmům Sherlock Holmes nebo Král Artuš: Legenda o meči dočkal pověsti novátora, obohacujícího náměty zažitých příběhů o moderní a originální pojetí.

Nový Aladin je také zmodernizovaný a svébytně pojatý, byť poněkud problematicky. Jde o výpravnou, nákladnou a barvami hýřící filmovou rodinnou zábavu s trochu nesourodou koncepcí, ovlivněnou vším možným – děj se odehrává v pouštních lokacích jakéhosi sultanátu (patrně tedy někde v Arábii), přesto se film kromě využívání arabských prvků a audiovizuální stylizace v mnohém inspiruje také indickým Bollywoodem (včetně tanečního čísla na závěr) či estetikou brazilských karnevalů (a bohužel dojde i na breakdance a beatbox).

Nasim Pedrad, Naomi Scott ve filmu Aladin / AladinDějově je pak hraný Aladin víceméně totožný se svou animovanou předlohou, ačkoli o kopii jedné ku jedné rozhodně nejde. Novinkou je např. uvozovací linie, v níž je děj filmu vyprávěn coby pohádka dvěma malým dětem, přibyly dvě nové písničky, přičemž ty staré mají nové aranžmá (soundtrack Alana Menkena je mimochodem skvělý), a u některých scén bylo přeházeno jejich pořadí a pozměněn jejich obsah. Will Smith s přehledem zvládá být v roli Džina hravý, vtipný i dojemný. Mena Massoud, představitel Aladina, a Naomi Scott, představitelka princezny Jasmíny, si oproti němu získávají divácké sympatie již složitěji a Marwan Kenzari je v záporné roli sultánova rádce Jafara se svým koženým projevem a nedostatkem charismatu vyloženě tragický.

Aladin na svou sedmadvacet let starou předlohu v mnohém ztrácí, i tak je ale jeho sledování převážně příjemným zážitkem, zejména díky velkolepé výpravě, silnému dějovému základu, skvělému Willu Smithovi a řemeslné profesionalitě tvůrců.

Upoutávka k vydání filmu Aladin na DVD/Blu-ray
 

Blu-Ray:

BD obal filmu Aladin / Aladin
Aladin vychází na DVD (bez bonusů) i na Blu-Ray (s bonusy). Menu má českou podporu a na začátku přehrávání automaticky spustí upoutávky na jiné filmy (Zloba: Královna všeho zlého a Ledové království 2), které ale jde snadno přeskočit (a v menu si je můžete kdykoli znovu přehrát po kliknutí na ikonku „Krátké ukázky“). V hlavním menu na vás čeká již standardní nabídka – přehrání filmu, nastavení jazykových variant i volbu spuštění filmu od konkrétní kapitoly – a samozřejmě také sekce „Bonusové materiály“.

Všechny bonusy obsahují české titulky. Ten první s názvem Aladinův videožurnál: Nový fantastický pohled na svět je takřka jedenáctiminutovým videem, které pořídil přímo Mena Massoud a zachytil tak průběh natáčení Aladina z vlastního pohledu. Výsledkem je pásmo záběrů ze zákulisí, v nichž je kromě herců, komentujících všechno možné, vidět třeba i to, jak vznikala scéna s letem na koberci a jak vypadal Will Smith ve speciální kombinéze, která pak byla v postprodukci nahrazena digitálním tělem.

Mena Massoud, Will Smith ve filmu Aladin / AladinVideo Guy Ritchie: Filmový Džin je téměř šestiminutovým záznamem toho, jak o Aladinovi mluví přímo jeho režisér, přičemž uvádí, co se mu na něm líbí, a rozebírá jeho konkrétní scény a jejich natáčení. Doplňují jej další členové štábu a herci, kteří se zas vyjadřují ke své spolupráci s Guyem Ritchiem. Klip Přítel je jako Džin je věnovaný Willu Smithovi, který v něm mluví o své roli, o postavě Džina z původního animovaného filmu a o natáčení. Sem tam se k Džinovi vyjádří i někdo jiný a celé je to doprovázeno ukázkami z filmu a trikovými záběry a jejich vznikem.

Bonusové materiály uzavírá vystřižená píseň Desert Moon (kterou nejprve uvede skladatel Alan Menken a poté již následuje z filmu odebraná sekvence, v níž se ta píseň zpívá), zhruba dvě minuty přebreptů a pokažených scén, půltucet vystřižených scén a trojice hudebních videoklipů s písničkami z filmu. Celkově jsou bonusové materiály nadité informativně i obsahově v dostatečném množství a v uspokojivém rozsahu pokrývají vznik filmu i jeho natáčení.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS-HD Master Audio 7.1 anglicky, Dolby Digital 5.1 česky

Titulky: české, anglické pro neslyšící

Obrazové formáty: 16:9 / 2.39:1

V prodeji od 25. 9. 2019

USA, 2019, 128 minut

Český trailer k filmu Aladin

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
V síti 7/10
Recenze: Dokument V síti prospěšně šíří osvětu o komunikaci dětí na internetu Dokument mapuje průběh sociálního experimentu, v rámci něhož se tři dospělé herečky vydávaly na internetu za dvanáctileté dívky a nechávaly se kontaktovat různými muži, z nichž se většinou vyklubali sexuální predátoři. čtěte zde
Vydáno: 26.02.2020 12:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 9. týden
Kinopremiéry: Volání divočiny v roce 1917 končí v síti Poslední únorový týden je v kinech především ve znamení válečného dramatu 1917, které si odneslo tři Oscary a je natočeno zdánlivě na jeden záběr. Společenskou diskuzi pak určitě rozpoutá dokument V síti o sexuálních... čtěte zde
Vydáno: 26.02.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 8. týden
Top 20 ČR: Ježek Sonic předběhl Chlapa na střídačku Ježek Sonic si za víkend doběhl v českých kinech pro zlato. Na druhé místo odsunul českou komedii Chlap na střídačku. čtěte zde
Vydáno: 25.02.2020 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 8. víkend
Box office: Ježek Sonic přesprintoval Harrisona Forda Videoherní Ježek Sonic ve finiši přesprintoval Harrisona Forda a jeho psa v dobrodružném filmu Volání divočiny. čtěte zde
Vydáno: 24.02.2020 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Portrét: Luis Buñuel
Portrét: Luis Buñuel - představitel filmového surrealismu V tomto měsíci uplyne 120 let od narození legendárního španělského režiséra, představitele filmového surrealismu Luise Buñuela. Tento článek připomene jeho život i dílo. čtěte zde
Vydáno: 22.02.2020 10:00 v sekci Články | Publicistika
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Třetí Creed má scenáristu (26.02.2020 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Král Artuš se ocitá za zrcadlem, kde hledá purpurový vrch (14.02.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Disney plánuje druhého Aladina (13.02.2020 08:26 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Gentlemani jsou úspěšným návratem Guye Ritchieho ke gangsterkám (03.02.2020 11:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Malé ženy prožívají delirium tremens a vyhlížejí gentlemany (29.01.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Čtvrtí Mizerové a třetí Lovci pokladů jsou na cestě (18.01.2020 13:40 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Mizerové navždy se úspěšně pokusili o nostalgický návrat k sérii (17.01.2020 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mizerové Richard Jewell a Dolittle řeší případ mrtvého nebožtíka (15.01.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Box Office: Rok 2019 (31.12.2019 18:45 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Amundsen prožívá šťastný nový rok v dokonalé lži (25.12.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 90. let (14.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Studio Disney pokořilo vlastní rekord (09.12.2019 11:38 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Coco se stal učitelem z nouze, prožil bolestnou realitu a čeká na spásu (06.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jaká dvacítka filmů má šanci se ucházet o Oscara za vizuální efekty? (04.12.2019 11:15 v Novinky | Zprávy)
- Špióni v převleku odhalují supertajný trailer (19.11.2019 08:52 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   08/2020

V síti
7/10

Dokument mapuje průběh sociálního experimentu, v rámci něhož se tři dospělé herečky vydávaly na internetu za dvanáctileté dívky a nechávaly se kontaktovat různými muži, z nichž se většinou vyklubali sexuální predátoři.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver