Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 10. 2019 - 17. 10. 2019

TV tipy: Policajt ze školky hraje s centrální inteligencí hru o přežití

Vydáno: 11.10.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ani druhá polovina října do televizních programů moc změn nepřináší, což znamená, že se v nich opět spoléhá na jistotu. V našem výběru tak nejvíc vynikají premiéry akční komedie Centrální inteligence a španělského dramatu Ma Ma.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hra o přežití (Surviving the Game) (pátek 11. 10., Nova Cinema, 21.50 - 23.40 / neděle 13. 10., 01.50 - 03.20)

Plakát filmu Hra o přežití / Surviving the GameDobrodružné akční drama z první poloviny devadesátých let je přiznaně béčkovou záležitostí, která si na nic nehraje. Režírující Ernest R. Dickerson v něm dobře věděl, že příběh je neoriginální a připomíná mnohé populárnější žánrovky, proto se soustředil na trochu jiné aspekty. Podařilo se mu tak vytvořit poměrně solidní a drsnou atmosféru, opřít se mohl i o slušnou akci, svižné tempo, v němž se naštěstí pořád něco děje a také o snesitelnou stopáž, v níž není moc prostoru na vatové scény. Samozřejmostí pak je to, že divák nesmí řešit logiku celé zápletky. Hlavním trumfem ovšem zůstává obsazení, které je na podobný snímek naprosto vynikající, protože se v něm objeví Ice TRutger HauerCharles S. DuttonGary Busey nebo F. Murray Abraham. Poctivá devadesátková béčková zábava je na páteční večer úplně ideální.

Zajímavost: Celý film se natáčel v reálných lokacích.

Originální trailer filmu Hra o přežití / Surviving the Game
Centrální inteligence (Central Intelligence) (pátek 11. 10., Nova, 22.05 - 00.05 / sobota 12. 10., Nova Cinema, 23.40 - 01.50)

Český plakát filmu Centrální inteligence / Central IntelligenceTři roky stará akční komedie je na zahraničních databázích hodnocena o něco lépe než u nás. Jednoznačně dáno je to stylem humoru, který je prostinký, nenáročný a až moc jednoduchý, což evropskému divákovi nemusí úplně sednout. Režisér a spoluscenárista Rawson Marshall Thurber v ní dostal k dispozici otřepaný a klišovitý příběh, který ničím nepřekvapí, proto se pokusil zaujmout vtipy a zmíněným humorem. To se mu ale podařilo jen napůl, protože načasování některých fórků a jejich point mnohdy moc nefunguje a občas drhne i tempo. Potěší ale odlehčená atmosféra, z níž je znát obrovská nadsázka, poměrně slušná akce, které je ale dost málo a občas i trefný vtípek, který má nápad. V hlavních rolích se představí ukrutně zábavný Dwayne Johnson a překvapivě snesitelný Kevin Hart, které doplňují třeba Amy RyanJason Bateman nebo Aaron Paul. Nenáročná záležitost, o níž se více dozvíte v naší recenzi.

Zajímavost: Snímek byl původně zamýšlen pro dvojici Ed Helms a Will Ferrell, první jmenovaný u něj zůstal alespoň jako producent. 

Oficiální český trailer filmu Centrální inteligence / Central Intelligence
Rvačka mezi muži (Du rififi chez les hommes) (sobota 12. 10., ČT art, 22.55 - 00.50)

Plakát filmu Rvačka mezi muži / Du rififi chez les hommesFrancouzské kriminální drama s prvky noiru z poloviny padesátých let sice patří mezi naprostou evropskou klasiku, u nás ale moc známé není. Režisér a spoluscenárista Jules Dassin v něm přetavil své hollywoodské zkušenosti a předvedl perfektní ukázku autorského minimalismu. Adaptaci literární předlohy Augusta Le Bretona pojal jako atmosférickou a nízkorozpočtovou podívanou, která i po letech v mnohém překvapí. Příběh je sice jednoduchý, nicméně promyšlený do posledního detailu a až na samotný závěr není moc předvídatelný. Opřít se mohl i o brilantní vykreslení pařížského podsvětí, výtečně propracované postavy a zcela přesné dialogy. Vrcholem filmu je ale geniálně natočená scéna loupeže, která je realizována beze slov a hudby a je dokonale působivá a napínavá. V obsazení se pak objeví mimo jiné Jean ServaisCarl MöhnerRobert HosseinMagali Noël nebo sám režisér. Opomíjená záležitost. 

Zajímavost: Mexické úřady film z kin stáhly, neboť se ve státě objevilo mnoho loupeží, které byly spáchány dost podobně jako ve filmu.

Originální trailer filmu Rvačka mezi muži / Du rififi chez les hommes
Tak mě zab! (Kill Me Later) (neděle 13. 10., Kino Barrandov, 00.00 - 01.50)

Plakát filmu Tak mě zab! / Kill Me LaterRomantický thriller z počátku milénia je v tuzemsku skoro neznámý a asi se není co divit, protože postupem let ho zastínily mnohem výraznější a povedenější žánrovky. Režisérka a spoluscenáristka Dana Lustig v něm vysloveně nedělá nic špatně, jen až příliš jede tzv. na jistotu a ničím nepřekvapí. Ústřední příběh je stále atraktivní, nicméně nijak originální a zoufale mu chybí moment překvapení. Na druhou stranu je ale tempo poměrně svižné, stopáž střídmá a romantická linie docela funguje a nepůsobí směšně, jen by tu asi mohlo být více akce. Mírně nad průměrem drží snímek obsazení, v jehož hlavních rolích se objeví Selma Blair a Max Beesley, jimž sekundují například Lochlyn MunroO'Neal Compton nebo D.W. Moffett. Jediné, na co tak autorka výrazně doplácí, je časté střídání atmosféry, protože ta je někdy veselá, aby po chvíli byla depresivní, a jelikož se jí to nedaří vyvážit, je pak počin vnímán trochu rozpačitě. Solidní, ale nijak výjimečná žánrovka.

Zajímavost: Nevlastní matku hlavního hrdiny si zahrála sama režisérka. 

Originální trailer filmu Tak mě zab! / Kill Me Later
Policajt ze školky (Kindergarten Cop) (neděle 13. 10., Nova, 11.15 - 13.25 / pondělí 14. 10., Nova Cinema, 15.55 - 18.05 / úterý 15. 10., 12.00 - 14.10)

Plakát filmu Policajt ze školky / Kindergarten CopAkční komedie z raných devadesátých let dosáhla v průběhu času poměrně solidního hodnocení a patří k těm nejlepším pokusům Arnolda Schwarzeneggera o komické role. Režírující Ivan Reitman v ní dělá, co se dá, aby zakryl opravdu jednoduchý a místy hodně hloupý příběh, takže se snaží o jakous takous nadhledovou a pohodovou atmosféru, svižné tempo a několik slušných vtipů, které baví spíše svou bizarností a sebeparodičností než nápadem a pointou. Svérázné kouzlo snímku spočívá i v totální prkennosti akční modly v kombinaci s přirozenými výkony malých dětí. Herecký dojem pak rozhodně napravují Penelope Ann Miller a Pamela Reed, které ovšem logicky nemají tolik prostoru. Pro mnohé asi překvapivý tip a docela příjemná záležitost pro celou rodinu.

Zajímavost: Schwarzenegger a Reitman upravili scénář tak, aby odpovídal tehdejším aktuálním tématům. Herec do něj přidal motiv tělesné výchovy, režisér zase problematiku neúplných rodin a týraných dětí.

Oficiální trailer filmu Policajt ze školky / Kindergarten Cop
Brácha za všechny peníze (neděle 13. 10., Nova, 17.15 - 18.50 / úterý 15. 10., Nova Cinema, 18.20 - 20.00)

Plakát filmu  / Brácha za všechny penízeČeskoslovenská normalizační komedie je pokračováním úspěšného předchůdce, ve všem je ale horší. Režírující Stanislav Strnad v ní toho moc neřešil a spolehl se na obehranou a tuctovou zápletku, na níž je nejatraktivnější její situování do prostředí plochodrážních stadionů. Znovu tak nabízí poměrně příjemnou atmosféru, svižné tempo, nenáročnou a předvídatelnou zápletku a střídmou stopáž, v níž je naštěstí čas jen na řešení toho nejpodstatnějšího. Jak už to u podobných snímků své doby bylo, obsazení je famózní a objeví se v něm třeba Magdalena ReifováJan HrušínskýLibuše ŠafránkováVladimír MenšíkSlávka Budínová nebo Josef Bláha. Škoda jen, že s odstupem času kazí dojem zbytečná ideologická rovina snímku.   

Zajímavost: Hlavní představitel Roman Čada v osmdesátých letech s herectvím skončil a dnes se věnuje podnikání.

Ukázka z filmu Brácha za všechny peníze
De-Lovely (De-Lovely) (neděle 13. 10., ČT art, 21.00 - 23.00)

Plakát filmu De-Lovely / De-LovelyBritsko-americký muzikál, který je zároveň biografií Colea Portera, se před patnácti lety do českých kin nedostal a dodnes u nás není moc známý. Režírující Irwin Winkler se v něm sice snaží, ale diváky tolik neohromí, protože klíčové hudební scény nemají moc nápaditou choreografii a samy o sobě příliš nefungují, což je dost velký problém. Tím dalším je i to, že kontroverzní stránky Porterovy osobnosti byly odsunuty do pozadí a vůbec se tu neřeší, takže celý film působí nerealisticky optimisticky a až příliš cukrkandlově a přeslazeně. A je to škoda, protože některé momenty jsou zdařilé, hudba dost chytlavá a i tempo je poměrně svižné. Bez debat výborné je obsazení, v němž v hlavní roli exceluje Kevin Kline, vedle kterého se ale neztratí ani Ashley JuddJonathan PryceDiana KrallRobbie WilliamsKevin McNally nebo Alanis Morissette. Příjemný počin s hrubě nevytěženým potenciálem.

Zajímavost: Ve scénách, kdy hlavní postava hraje na piano, skutečně hraje Kline.

Oficiální trailer filmu De-Lovely / De-Lovely
Sbohem, pane profesore (Goodbye, Mr. Chips) (pondělí 14. 10., Kino Barrandov, 00.00 - 02.15)

Plakát filmu Sbohem, pane profesore / Goodbye, Mr. ChipsBritské televizní drama z počátku milénia je již několikátou a také tou nejméně známou adaptací v Británii slavné knihy Jamese Hiltona. Režírující Stuart Orme v ní naráží na limity dané malou obrazovkou, tudíž se nemůže opřít o štědrý rozpočet, ale spoléhá se na kouzlo anglického venkova, pohodovou atmosféru, poměrně hezkou kameru, především ale na sympatičnost hlavní postavy, jejíž osudy jsou zajímavé, i když nikterak překvapivé. Pozitivem budiž i to, že tvůrce netlačil na emocionální pilu a v dojemných momentech, kterých je s blížícím se koncem dost a dost, je snesitelný a citlivý, takže snímek není prvoplánovou citovou ždímačkou. Občas je tedy trochu zkratkovitý a rozhodně nepojme celý život profesora, takže někdy působí divně, to ale tolik nevadí. Ústřední roli obstojně ztvárnil Martin Clunes, jemuž dělají společnost třeba Victoria HamiltonConleth HillJohn Wood nebo Patrick Malahide. Poměrně solidní počin, který by zasloužil lepší vysílací čas.    

Zajímavost: Celkově jde o pátou adaptaci populárního románu.

Televizní spot filmu Sbohem, pane profesore / Goodbye, Mr. Chips
Ma Ma (Ma ma) (úterý 15. 10., ČT art, 21.55 - 23.45)

Český plakát filmu Ma Ma / Ma maČtyři roky staré španělské drama se sice těší poměrně solidnímu hodnocení, ohlasy na něj jsou ale dost rozporuplné. Režisér a scenárista Julio Médem se v něm totiž pustil do hodně náročného tématu vážné nemoci a jejím dopadu na blízké nemocného i jeho samotného a podle mnohých to neudělal moc šťastně. Některým vadí přehnaná kýčovitost příběhu, zahleděnost do sebe sama, nevěrohodné chování postav a laciné filozofické promluvy a úvahy, navíc je v závěru prvoplánově dojemný a tím pádem možná i nechtěně směšný. Od laciné romantiky ovšem snímek odděluje řemeslné mistrovství, které je znát na nádherné vizuální stránce, parádní kameře, zajímavé střihové skladbě a na celkové kompozici. V hlavní roli se objeví famózní Penélope Cruz, která si snímek krade pro sebe a dělá z něho svou show. Tip spíše pro ženské publikum, o čemž se píše i v naší recenzi.

Zajímavost: Médem napsal scénář osm let předtím, než začal na filmu pracovat.

Český trailer filmu Ma Ma / Ma ma
Jesse Stone: Ztracená nevinnost (Jesse Stone: Innocents Lost) (úterý 15. 10., Nova Cinema, 22.25 - 00.10 / čtvrtek 17. 10., 01.35 - 04.35 / pátek 18. 10., 03.30 - 05.10)

Plakát filmu Jesse Stone: Ztracená nevinnost / Jesse Stone: Innocents LostOsm let staré televizní kriminální drama patří do volného cyklu filmů podle knih Roberta B. Parkera, které mají společnou jen a pouze hlavní postavu. Režírující Dick Lowry se v něm spoléhá právě na její určitý vývoj, nikam nespěchá a servíruje pomalé tempo, které je ale hlavně zpočátku, kdy se dost scén opakuje a v příběhu se nic neděje, těžko snesitelné. Ve druhé polovině se ale naštěstí vše rozjede a divák rázem sleduje poměrně zajímavý kriminální případ s potemnělou a depresivní atmosférou a také o velmi krátké stopáži. V hlavní roli se znovu objeví Tom Selleck, který se tentokráte podílel i na scénáři, a jemuž sekundují třeba Kohl SudduthKathy Baker nebo William Sadler. Škoda jen, že snímek není výraznější a velmi brzy vyprchá z hlavy.

Zajímavost: Jde celkem o sedmý díl z celé série.

Televizní spot filmu Jesse Stone: Ztracená nevinnost / Jesse Stone: Innocents Lost

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Chystá se čtvrtý Creed (19.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: V letu (06.11.2023 11:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sly je osobní zpovědí Sylvestera Stallona (04.11.2023 10:30 v Recenze | Za horizontem)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu