Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Blíženec pořádá pražské orgie, na nichž chytá stehlíka

Vydáno: 09.10.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Dny se zkracují, na což distributoři reagují velkou porcí premiér v kinech. Tento týden jich startuje hned devět, z nichž tou nejatraktivnější je akční sci-fi Anga Lee s Willem Smithem Blíženec. Konkurenci má ale zajímavou.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Blíženec (Gemini Man) (CinemArt)

Český plakát filmu Blíženec / Gemini ManDvojnásobný držitel režijního oscara Ang Lee se vrací do kin a znovu láká na malou revoluci. Svou novou akční sci-fi totiž natočil v podle mnohých v budoucnu zcela běžném formátu 120 snímků za sekundu. Možná i proto jsou ohlasy hodně rozporuplné - na jednu stranu chválí vynikající akci, které je naštěstí dost, na tu druhou ale kritizují příběh, který je údajně příliš jednoduchý a nedává moc smysl. Běžného diváka určitě kromě atraktivní synopse naláká i obsazení, v jehož hlavní (dvoj)roli se objeví digitálně omlazený Will Smith, v těch vedlejších pak třeba i Clive Owen nebo Mary Elizabeth Winstead. Uvidíme tedy, jak na snímek bude reagovat české publikum. Premiéra týdne.

Synopse: Henry Brogan (Will Smith) je elitní nájemný zabiják, který vždy stoprocentně odvede zadanou práci. Při poslední zakázce se k němu ale dostaly informace, které slyšet neměl, proto se ho jeho zaměstnavatel rozhodne zlikvidovat. Koho ale poslat na toho, kdo je v tomto oboru nejlepší ze všech? Ideální by byl Henryho dvojník, jen o něco mladší, odolnější a hbitější. Ve společnosti Gemini, kterou vede technokrat Clay Verris (Clive Owen), už léta probíhá tajný projekt, který podobnou možnost nabízí. Henry má tak poprvé v životě rovnocenného soupeře a bojí se o život. Je mu ale jasné, že pokud chce přežít, bude se proti němu muset postavit tváří v tvář.

Zajímavost: Snímek měl vzniknout už v devadesátých letech, kdy s ním byli spojováni Tony Scott a Curtis Hanson.

Oficiální český trailer filmu Blíženec / Gemini Man
Stehlík (The Goldfinch) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Stehlík / The GoldfinchAdaptace dost obsáhlého románu Donny Tartt přichází do našich kin s pověstí průšvihu po všech stranách. Hodnocena je totiž dost střízlivě a ani komerčně moc neobstála, což je škoda, protože byla hodně ambiciózní a určitě útočila i na nějaké ty Oscary. Přitom má vše, co by měl úspěšný film mít - vychází z poměrně známé předlohy, jeho námět je značně atraktivní a i v tvůrčím týmu se objevilo nějaké to hvězdné jméno. To nejméně slavné tedy patří režírujícímu Johnu Crowleymu, který do hlavních rolí obsadil třeba Ansela ElgortaNicole KidmanJeffreyho WrightaLukea Wilsona nebo Sarah Paulson. Bude zajímavé sledovat, jak se tomuto počinu, který nepřichází s bůhvíjakou propagací, povede v našich kinech a jaké bude mít zdejší ohlasy.

Synopse: Theu Deckerovi (Ansel Elgort) bylo třináct let, když jeho matka zahynula při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. Tato tragédie změnila celý jeho život a uvrhla jej na dlouhou cestu provázenou nejen zármutkem a pocitem viny, ale i láskou, přátelstvím a světem zločinu. Přes všechnu nepopsatelnou hrůzu si z onoho osudového dne v mysli uchoval jeden výjev skýtající naději - obraz drobného ptáčka přivázaného řetízkem k bidýlku. Stehlíka.

Zajímavost: Román, z něhož film vychází, získal Pullitzerovu cenu.

Oficiální český trailer filmu Stehlík / The Goldfinch
Metallica & San Francisco Symphony: S&M2 (Metallica & San Francisco Symphony - S&M2) (Aerofilms)

Český plakát filmu Metallica & San Francisco Symphony: S&M2 / Metallica & San Francisco Symphony - S&M2Před dvaceti lety vyšlo album S&M, které do značné míry změnilo hudební historii a pohled na metalovou a rockovou hudbu. Tehdy se populární kapela Metallica spojila se symfonickým orchestrem a svým největším hitům dala zcela novou a nečekanou podobu. Začátkem letošního září si všichni zúčastnění celou akci zopakovali a na album zavzpomínali a předvedli úpravy dalších hitů. Primárně jen devátého října by zájemci měli mít možnost vidět záznam celého setkání v kinech, vzhledem k tak velkému jménu se ale dá očekávat, že by nějaké projekce mohly být přidány. Režií koncertu byl pověřen zkušený Wayne Isham. Vzhledem k tomu, že zpěvák kapely nedávno znovu nastoupil protialkoholní léčbu jde navíc o na delší dobu poslední možnost, jak ji slyšet "živě".

Synopse: Před dvaceti lety vzniklo legendární album S&M. Na začátku září letošního roku se Metallica znovu sešla na jednom pódiu se symfonickým orchestrem, aby toto výročí společně oslavily a daly největším hitům kapely opět orchestrální podobu.

Český trailer filmu Metallica & San Francisco Symphony: S&M2 / Metallica & San Francisco Symphony - S&M2
Synonyma (Synonymes) (Film Europe)

Český plakát filmu Synonyma / SynonymesFrancouzsko-izraelsko-německé drama nepochybně zaujme svým názvem, který může evokovat cokoliv, v tomto případě ale jde o snímek o tom, kterak se chce Izraelec stát Francouzem. A právě tematika je to jediné, co náročnějšího diváka naláká do kin, protože režiséra a scenáristu Nadava Lapida zná jen málokdo a ani s obsazením, jemuž dominuje debutant Tom Mercier, to není o mnoho lepší. Pozitivní budiž to, že zahraniční ohlasy jsou vesměs spokojené a hodnocení se pohybují kolem sedmi bodů z deseti. Premiéra pro festivalové publikum.

Synopse: Mladý Izraelec Yoav (Tom Mercier) opustí po ukončení služby v armádě svou vlast a zcela bez prostředků se vydává do Paříže, kde se chce stát plnohodnotným Francouzem. Jako první krok se rozhodne přestat mluvit hebrejsky a používat pouze francouzštinu, kterou si procvičuje i tím, že neustále opakuje synonyma.

Český trailer filmu Synonyma / Synonymes
Voda, krev, rakije a zombie epidemie (Posljednji Srbin u Hrvatskoj) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Voda, krev, rakije a zombie epidemie / Posljednji Srbin u HrvatskojChorvatsko-srbský snímek, který zaujme svým názvem, kombinuje několik žánrů a slibuje velmi zábavnou podívanou, která by mohla být možná i parodií na pokleslé horory. Zda je to pravda, se ale těžko odhaduje, protože ohlasy prakticky neexistují a ani jména tvůrců divákům moc nepomůžou. Jde totiž o celovečerní režijní a scenáristický debut Predraga Liciny a ani v obsazení se neobjeví nikdo známý. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Svět v blízké budoucnosti doznal zásadních změn. Vlivem globálního oteplování je voda dražší než ropa a ten, kdo vodní zdroje ovládá, má i moc a neštítí se ničeho, aby konkurenci zlikvidoval. Klidně infikuje obyvatele státu, na jehož území se dobrá voda nachází, což se teď stalo Chorvatsku. V něm ale žije i bonviván Mico (Kresimir Mikic), který patří mezi záhřebskou smetánku a momentálně se chystá do kina na další díl populární fantasy série o chrabré spasitelce chorvatského národa, kterou hraje jeho tajná láska Franka Anic (Hristina Popovic). V té chvíli ale vůbec netuší, že zanedlouho právě s ní bude zachraňovat celé Chorvatsko před epidemií zombies.

Český trailer filmu Voda, krev, rakije a zombie epidemie / Posljednji Srbin u Hrvatskoj
Gauguin na Tahiti - ztracený ráj (Gauguin a Tahiti. Il paradiso perduto) (Aerofilms)

Český plakát filmu Gauguin na Tahiti - ztracený ráj / Gauguin a Tahiti. Il paradiso perdutoOd pondělí 7. října lze ve vybraných kinech vidět další příspěvek do nepravidelného cyklu Umění v kinech. Tentokráte mají diváci šanci virtuálně projít slavná muzea a galerie v USA, kde se nacházejí obrazy malíře Paula Gauguina, které namaloval především na Tahiti, kam se na zbytek života uchýlil. Podle synopse by navíc snímek měl sloužit jako částečná biografie slavného umělce. Pro pořádek se ještě sluší uvést, že režisérem dokumentu je Claudio Poli.

Synopse: Nezkrotná touha po svobodě přivedla talentovaného a geniálního malíře Paula Gaugina až na druhý konec světa na Tahiti, aby nakonec zemřel všemi opuštěný v jedné odlehlé vesnici. Jeho odkaz nyní uchovávají nejslavnější muzea světa - Metropolitní muzeum v New Yorku, Institut umění v Chicagu, Národní galerie ve Washingtonu a Muzeum výtvarného umění v Bostonu.

Český trailer filmu Gauguin na Tahiti - ztracený ráj / Gauguin a Tahiti. Il paradiso perduto
Budiž světlo (AČFK)

Plakát filmu  / Budiž světloSlovensko-české drama, které bude naše nejbližší sousedy reprezentovat v boji o zahraničního Oscara, vyvolalo značný ohlas už na karlovarském festivalu, kde bylo uvedeno. Chváleno je zejména proto, že velmi dobře reflektuje aktuální společenské problémy, je poměrně kritické a není podbízivé. Režisérem a scenáristou je Marko Škop, který vsadil hlavně na téma, protože obsazení tvoří méně známí herci, díky nimž může divák získat pocit autentičnosti. Premiéra, která bude určitě zajímavá z hlediska srovnání naší a slovenské kinematografie.

Synopse: Milan (Milan Ondrík) má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam (František Beleš) je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapleten do šikanování a smrti spolužáka. Otec přemýšlí, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou (Zuzana Konečná) při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, své rodině, o sobě samém, ale také o společnosti, v níž žijí.

Zajímavost: Z Karlových Varů si film odnesl dvě ceny - za herecký výkon ji získal Milan Ondrík a snímek obdržel i cenu ekumenické poroty.

Originální trailer filmu Budiž světlo
Pražské orgie (Bioscop)

Plakát filmu  / Pražské orgieTitul českého komediálního dramatu může neznalým divákům evokovat pornografický zážitek s těmi nejlepšími českými herečkami, skutečnost je ale taková, že jde o adaptaci stejnojmenného románu Philipa Rotha, která popisuje fungování československého disentu za tuhé normalizace. Její realizace se ujala režisérka a scenáristka Irena Pavlásková, která už s tématem zkušenosti má a vsadila na mezinárodní obsazení, protože hlavní role ztvárnili Jonas Chernick a Xenia Rappoport, které doplnili mimo jiné Pavel KřížKlára IssováMiroslav Táborský nebo Martin Stránský. Ohlasy doposud neexistují a dají se očekávat až těsně před, nebo po premiéře. Uvidíme, jak to celé nakonec dopadne, protože nejde o jednoznačný divácký hit a ani odborníci nemají vysoká očekávání.

Synopse: Slavný americký spisovatel Nathan Zuckerman (Jonas Chernick) se v polovině sedmdesátých let vydává do Prahy, aby zachránil a odvezl rukopis nevydané knihy. Na své misi se seznámí se svéráznou a nezkrotnou spisovatelkou Olgou (Xenia Rappoport) a pronikne na vyhlášené večírky, na nichž každý po svém hledá únik ke krátké svobodě. Postupně se proti své vůli stává nejen divákem, ale i účastníkem dekadentního představení, v němž mnozí hrají falešně a nikomu nelze věřit.

Zajímavost: Režisérka získala práva na zfilmování knihy v roce 2013, kdy se osobně sešla s jejím autorem v jeho domě v USA.

Originální trailer filmu Pražské orgie
Bluesman (Pilot Film)

Plakát filmu  / BluesmanČeský hudební dokument vypráví o Peteru Jurkovičovi, muži, který vyrábí elektrické kytary. Ty jsou ale natolik ceněné a kvalitní, že je prodává těm největším muzikantům, mezi které nepochybně patří Eric Clapton nebo Billy Gibbons. Jeho osudy divákům přibližuje celovečerní debutant Michal Rákosník, který slibuje i ohlasy dalších slavných hudebníků. Ohlasů moc není, ale ty existující hovoří o tom, že jde o skvělou poctu málo známému člověku.

Synopse: Český výrobce RNDr. Peter Jurkovič dodává elektrické kytary naprostým kapacitám světové hudby, mezi něž patří třeba Eric Clapton nebo Billy Gibbons. A právě o něm vypráví dokument, který propojuje nejen umělce bluesové scény.

Originální trailer filmu Bluesman

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Bod obnovy (18.08.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Muži, ženy a děti ví, že není čas zemřít (30.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Takové to léto v Asteroid City (21.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Bod obnovy (30.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Renfield vsadil na zlato (12.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu