Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Blu-Ray recenze: Na špatné straně

Blu-Ray recenze: Na špatné straně

Vydáno: 05.09.2019 07:30 v sekci Recenze | Blu-ray - Jan Varga | foto: facebook tvůrce

Fantastický krimi-thriller režiséra S. Craiga Zahlera se i přes své kvality v českých kinech neobjevil (až na Febiofest), nyní alespoň vychází na DVD a Blu-Ray. Bohužel však bez bonusů.

Na špatné straněRecenzoval/a Jan Varga dne 05.09.2019 07:30. Fantastický krimi-thriller režiséra S. Craiga Zahlera se i přes své kvality v českých kinech neobjevil (až na Febiofest), nyní alespoň vychází na DVD a Blu-Ray. Bohužel však bez bonusů. Hodnocení: 4
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Mel Gibson ve filmu Na špatné straně / Dragged Across ConcreteFilm Na špatné straně (Dragged Across Concrete) je novým počinem amerického režiséra a scenáristy S. Craiga Zahlera, tvůrce snímků Kosti a skalp či Blok 99. Jde o thriller o dvou policejních detektivech (Mel Gibson a Vince Vaughn), kteří jsou suspendováni ze služby poté, co se do médií dostane videozáznam jejich nepříliš korektních metod při zatýkání. Oba muži, jimž byl dočasně pozastaven plat, se pak s vidinou velkého finančního zisku namočí do zločineckého podniku, jenž jim přeroste přes hlavu, a v němž figuruje i mladý zločinec (Tory Kittles), který se snaží získat dost peněz na to, aby zachránil svou rodinu před vystěhováním.

Po vyloženě fantastickém Bloku 99, v němž S. Craig Zahler prokázal mistrovské režijní dovednosti a schopnost napsat pečlivě vyprávěný příběh s precizně budovaným napětím i atmosférou, obhajuje tytéž schopnosti ve filmu, který je z dramatického hlediska o něco umírněnější a polevil i v brutalitě a hutnosti, které působily v Bloku 99 jako nekompromisní svěrací kazajka a šokující ledová sprcha. Dohání to však ze široka pojatým stylem vyprávění, v němž každá zásadní postava má vlastní dlouhou expozici s jasně definovanou historií, motivacemi i rodinným zázemím, což místy trochu ředí narativní dynamiku – prakticky hodinová historka (naprosto skvělá) je totiž realizována jako procedurální krimi-thriller s téměř trojnásobnou délkou.

Fotografie z filmu Na špatné straně / Dragged Across ConcreteZnačný prostor je věnován i postavám, u nichž by to nebylo nutně potřeba (zhruba v polovině filmu je desetiminutové intermezzo s Jennifer Carpenter, které by samo o sobě obstálo jako vynikající a silně působivé krátké drama, leč jeho vztah k okolnímu dění má minimální důležitost). Chytře režírovanému, důmyslně vystavěnému, průraznému a důsledně poctivému komplexnímu filmu tak občas schází tempo (zejména v dialogových pasážích) a ve smyslu spoře dávkovaného násilí i moment překvapení, kdy scény směřující k něčemu krvavému lze mnohdy odhadnout předem. Děj se přesto vyvíjí nepředvídatelně, Vince Vaughn i Mel Gibson jsou naprosto skvělí a všechny řemeslné aspekty filmu jsou nadmíru profesionální. Nelítostný souboj Michaela Manna konečně našel důstojného následníka.

Blu-Ray:

BD obal filmu Na špatné straně / Dragged Across ConcreteFilm Na špatné straně vychází na DVD i Blu-Ray, leč zcela bez bonusů. Věčná škoda, nicméně i tak je skvělé, že je takto působivý, impozantní a výborně natočený snímek v české distribuci k sehnání – kinům se totiž vyhnul, až na jednu výjimku, kdy byl promítán na Febiofestu.

Technické specifikace (Blu-ray):

Zvukové formáty: DTS HD-Master Audio 5.1 anglicky nebo česky

Titulky: české

Obrazové formáty: 16:9 / 2.35:1

V prodeji od 7. 8. 2019

USA, 2019, 159 minut

 

Originální trailer k filmu Na špatné straně

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
8/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 42. víkend
Box office: Liam Neeson vystřídal De Nira ve vedení V americkém žebříčku návštěvnosti se na prvním místě ocitla novinka Pro balík prachů s Liamem Neesonem, která ve vedení vystřídala De Nirovu komedii Děda, postrach rodiny. čtěte zde
Vydáno: 19.10.2020 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
10 herců, kteří nebyli nominováni na Oscara
Téma: 10 herců, kteří nebyli nominováni na Oscara, ale měli ho získat Jim Carrey v Muži na Měsíci, Steve Buscemi ve Fargu nebo Val Kilmer v The Doors, to je jen několik případů herců, kteří předvedli oscarový výkon, aniž by si jich americká Akademie všimla. čtěte zde
Vydáno: 18.10.2020 11:30 v sekci Články | Publicistika
0
10 nezapomenutelných rolí Rudolfa Hrušínského
Téma: 100 let od narození Rudolfa Hrušínského Dnes uplynulo sto let od narození českého divadelního, televizního a filmového herce Rudolfa Hrušínského. Rádi bychom vám proto připomněli desítku jeho nezapomenutelných rolí. čtěte zde
Vydáno: 17.10.2020 10:00 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 16. 10. 2020 - 22. 10. 2020
TV tipy: Flynn Carsen a Ayn Randová hrají noční hru a vrtí psem Televizní nabídka počínající druhé poloviny října je dost slabá a jednoznačné lákadlo v ní chybí. Nejatraktivněji tak působí premiéra černé komedie Noční hra a zařazení slavné hvězdně obsazené satiry Vrtěti psem.... čtěte zde
Vydáno: 16.10.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Bill & Ted Face the Music 3/10
Za horizontem: Bill & Ted Face the Music nejsou tím nejskvělejším pokračováním Na konci léta měl na VOD premiéru třetí díl komediální trilogie o Billu a Tedovi s názvem Bill & Ted Face the Music v hlavních rolích znovu s Alexem Winterem a Keanu Reevesem. čtěte zde
Vydáno: 14.10.2020 12:00 v sekci Recenze | Za horizontem
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mel Gibson je Fatman v traileru (08.10.2020 07:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: deset nejlepších rolí Sophie Marceau (26.09.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Trailer: Slečna bestie (10.09.2020 17:11 v Novinky | Trailery)
- The Binge: komedie s Vincem Vaugnem v traileru (19.08.2020 16:59 v Novinky | Trailery)
- Téma: Všechny filmy Arnolda Schwarzeneggera od nejhoršího po nejlepší (01.08.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejslavnější sci-fi filmy let 2000 - 2009 (25.07.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Všechny filmy Sylvestera Stallona od nejhoršího k nejlepšímu (04.07.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dalida za studené války prožila čtvery Vánoce (03.07.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Mel Gibson v traileru Force of Nature (19.05.2020 06:51 v Novinky | Trailery)
- Téma: nejslavnější akční filmy 80. let (16.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější akční filmy 70. let (09.05.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Beethoven a Turbo Kid potkávají jezdce Apokalypsy (17.04.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Arkansas: komediální thriller v traileru (13.03.2020 17:13 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Oklamaný Jason Bourne sousedí s Hamletem (03.01.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fanaticky zamilovaný Lego Batman zažívá v roce 1984 svůj první střet (29.11.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kristen Stewart je Seberg v traileru (13.11.2019 21:22 v Novinky | Trailery)
- Mel Gibson a Frank Grillo v akčním filmu Leo From Toledo (05.11.2019 14:14 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Páni kluci jsou pohřbeni zaživa a ocitají se v zajetí démonů (18.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Sigourney Weaver: herečka bojující s Vetřelci (06.10.2019 08:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Mladí muži za pultem jsou podfukáři trpící ztrátou paměti (19.07.2019 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver