Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 30. týden

Kinopremiéry: Na Ibize se za bílého dne na bouřlivých výšinách hraje dětská hra

Vydáno: 24.07.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Poslední červencová premiérová nadílka sestává ze čtyř filmů, mezi nimiž ale chybí výraznější lákadlo. Do kin tedy míří třeba nová verze hororu Dětská hra, islandské drama Bílý bílý den nebo francouzská komedie Ibiza.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Dětská hra (Child’s Play) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Dětská hra / Child’s PlayNízkorozpočtové horory jsou stále populární, proto do našich kin míří další. Navíc jde o reboot poměrně populárního snímku z konce osmdesátých let o vraždící dětské panence. A právě na tuto skutečnost budou producenti spoléhat nejvíce, protože na nic jiného ani moc lákat nemůžou. Norského režiséra Larse Klevberga zná jen málokdo a ani v obsazení se neobjeví nikdo extra známý, výjimkou je snad jen Mark Hamill, který namluvil titulní panenku. Ohlasy a hodnocení se dosud pohybují někde kolem lehkého nadprůměru, u nás jsou ovšem o něco horší, takže to vypadá, že půjde o další zbytečný počin, který by mohl zaujmout snad jen ty, kteří neznají originál. Přesto premiéra týdne.

Synopse: Andy (Gabriel Bateman) dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Jde o roztomilou panenku, která umí cokoliv a je to ten nejlepší kamarád. Andy a jeho maminka ale netuší, že jim hračka přinese navíc ještě hrůzu, děs a strach o život. Panenka je totiž zlá jako všechna pekla světa, dokáže zabíjet a moc ráda vraždí s vynalézavostí těch největších psychopatů. Oba její pravou podstatu brzy poznají, jenže jim nikdo nepomůže. Kdo by taky něčemu takovému věřil?

Oficiální český trailer filmu Dětská hra / Child’s Play
Bílý bílý den (Hvítur, Hvítur Dagur) (Aerofilms)

Český plakát filmu Bílý bílý den / Hvítur, Hvítur DagurIslandsko-dánsko-švédské drama by mělo dle dostupných ohlasů, které jsou poměrně spokojené, udělat radost všem náročnějším divákům a fanouškům severské kinematografie. Ti už možná znají i jméno režiséra a scenáristy Hlynura Palmasona, který za ním stojí. V hlavní roli se objeví Ingvar Eggert Sigurðsson, na něhož pějí chválu úplně všichni a z letošního festivalu v Cannes si odnesl za svůj výkon ocenění. Někteří diváci už navíc film mohli vidět na nedávno skončeném karlovarském festivalu. Vzhledem ke značné oblíbenosti severských počinů v našich končinách se dá očekávat solidní divácký zájem i o tento. Evropská premiéra týdne.

Synopse: V odlehlém islandském městečku se bývalý policista (Ingvar Eggert Sigurðsson) vyrovnává s tragickou smrtí své ženy. Smíření mu komplikuje zpráva, že jeho milovaná vedla ještě jiný, tajný život. Obrysy její minulosti se najednou vynořují z bílé mlhy jako okolní krajina. Byla mu nevěrná? Muž nemůže jít dál, dokud nezjistí celou pravdu. Jeho zármutek se ale postupem času mění v posedlost, která začíná ohrožovat i jeho blízké.

Český trailer filmu Bílý bílý den / Hvítur, Hvítur Dagur
Ibiza (Ibiza) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Ibiza / IbizaTaké francouzské komedie se v tuzemsku těší velké oblibě a čas od času se nějaká z nich objeví na velkých plátnech. V tomto týdnu to je komedie, po přečtení jejíhož názvu a synopse je jasné, jakým směrem se bude ubírat. Dá se tedy předpokládat, že půjde o klasickou žánrovku o střetu generací, který se navíc odehrává na Ibize, kde je možné absolutně vše. A znovu platí, že český distributor musí diváky lákat právě na tematiku a zemi původu, protože tvůrci nejsou příliš známí. Za režií a scénářem stojí ne až tak zkušený Arnaud Lemort, který do hlavních rolí obsadil Christiana Claviera a Mathilde Seigner, kteří jsou tím nejhvězdnějším, co snímek nabízí. Ohlasy ani hodnocení zatím neexistují, diváci se tedy musí spolehnout na vlastní instinkty a individuální míru oblíbenosti francouzských komedií.

Synopse: Philippe (Christian Clavier) a Carole (Mathilde Seigner) se před nedávnem potkali a zamilovali se do sebe až po uši. Oba jsou ale rozvedení a Philippe chce děti jeho nové partnerky přesvědčit o tom, že je pro ni ten pravý. Jejímu synovi tedy navrhne, že pokud udělá maturitu, může vybrat letní dovolenou. Všichni se tak brzy ocitají na Ibize, kde začíná nejdivočejší jízda jejich životů.

Český trailer filmu Ibiza / Ibiza
Bouřlivé výšiny (Wuthering Heights) (Film Europe)

Český plakát filmu Bouřlivé výšiny / Wuthering Heights"Nová" verze klasického románu Emily Brontë sice míří do našich kin až nyní, pochází ale už z roku 2011, takže tak nová zase není. Proč se ji distributor rozhodl zařadit do distribuce, je otázkou, protože na první pohled na ní není nic, co by tomuto kroku dodávalo smysl. Režisérka a spoluscenáristka Andrea Arnold je známa jen velmi úzkému okruhu publika, které se zaměřuje spíše na festivaly a nezávislé počiny a ani hodnocení není natolik úchvatné, že by podle něj mělo jít o nějakou zásadní adaptaci. Ba naopak se komentáře zmiňují o tom, že ačkoli je příběh lehce modernizovaný, není tolik výrazný a snaha o realističnost někdy dost selhává. Doplnit se ještě sluší, že titulní role ztvárnili James Howson a Kaya Scodelario. Zvláštní premiéra.

Synopse: Mladý chlapec neznámého původu (James Howson) je zachráněn před chudobou. V nové rodině se velmi brzy začne projevovat silné pouto mezi ním a nevlastní sestrou Cathy (Kaya Scodelario). To ale samozřejmě nedělá dobrotu a nikdo jejich vztahu není příliš nakloněn.

Originální trailer filmu Bouřlivé výšiny / Wuthering Heights

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Pád domu Usherů (13.09.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Stroj času: Robert je nudná konverzačka vydávající se za horor (16.07.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Chůvák má smůlu, protože se na bílý bílý den ocitl v údolí smrti (13.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Když srdce dubu promluvilo, přišla láska (30.11.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Gnomeo a Julie a muž mimo zákon prožívají dobrý časy (15.07.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Co komu udělali na Mulholland Drive, když prší slzy? (18.05.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Doktor Spánek je parazit, který je v pasti, kde hledá zónu úniku (08.04.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Šíleně smutná Benedetta prochází Raccoon City (01.12.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Seriál Chucky míří do druhé série (30.11.2021 14:05 v Novinky | Zprávy)
- Resident Evil: Racoon City má první trailer (08.10.2021 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Johanka z Arku, kapitán Bombarďák a Godzilla poznávají továrnu na sny (09.07.2021 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu