Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 24. týden

Kinopremiéry: Neviditelní Muži v černém řeší globální hrozbu v podobě rodičů na tahu

Vydáno: 12.06.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Největším lákadlem aktuálního týdne v kinech je návrat oblíbené série Muži v černém, tentokrát ale s kompletně novým tvůrčím týmem. Zbývající pětice novinek je pak příjemně různorodá a nechybí v ní komedie ani dokument.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Muži v Černém: Globální hrozba (Men in Black: International) (Falcon)

Český plakát filmu Muži v Černém: Globální hrozba / Men in Black: InternationalPo sedmi letech se do kin vrací relativně populární komediální sci-fi série, která se započala před dvaadvaceti lety. Tentokrát jde ale o totální restart, protože z původních tvůrců nemá s filmem nikdo nic společného. Z toho tedy vyplývá, že by ho mělo být možno vidět i bez znalosti předchozích dílů. Režie se chopil akcí protřelý F. Gary Gray a v hlavních rolích se objeví Chris HemsworthTessa Thompson, které v těch vedlejších doplňují Rebecca FergusonLiam Neeson nebo Emma Thompson. Ohlasy zatím neexistují a čekat se dají až těsně před premiérou, protože recenze jsou povoleny až od středečního odpoledne, což už možná o něčem svědčí. Premiéra týdne.

Synopse: Muži a ženy v černém vždy chránili Zemi před šmejdem z vesmíru. Tentokrát ale čelí největšímu globálnímu ohrožení, protože v řadách organizace Muži v černém se objevil zákeřný dvojitý agent.

Zajímavost: Jde o vůbec první film z celé série, který je natáčen zcela digitálně.

Český trailer filmu Muži v Černém: Globální hrozba / Men in Black: International
Rodiče na tahu (Drunk Parents) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Rodiče na tahu / Drunk ParentsRůzné "pařící" komedie jsou stále poměrně v módě, proto není divu, že se po nějakém čase do kin řítí další, tentokráte určená hlavně starší generaci, což lze vyvodit už z názvu. Všichni potenciální zájemci by se ale měli mít na pozoru, protože zahraniční ohlasy jsou zdrcující a hodnocení dosahují sotva podprůměrných hodnot. A asi se to dalo očekávat, protože režisérem a spoluscenáristou je Fred Wolf, jehož filmografie je plná pochybných a nezdařilých komedií. Možná je to ale škoda, protože klíčové roli si zahráli Alec Baldwin a Salma Hayek. Uvidíme, jak si snímek povede v tuzemských kinosálech.

Synopse: Frank (Alec Baldwin) a Nancy (Salma Hayek) Teagartenovi jsou naprosto běžný manželský pár s domem, naleštěným autem a dcerou, která studuje v prvním ročníku univerzity a bydlí na koleji. Ze dne na den se ovšem ocitnou zcela na mizině. Jasně se ale shodnou na dvou věcech - milovanou dceru musí na škole udržet za každou cenu a nikdo se nic nesmí dozvědět. Aby se jim lépe přemýšlelo, otevřou si láhev a noc strávená pitím jim do života přinese spoustu nešťastných a přímo otřesných nápadů. Začne to pronájmem sousedova domu, který mají hlídat a končí zběsilou řadou událostí, které se úplně vymknou kontrole.

Český trailer filmu Rodiče na tahu / Drunk Parents
Neviditelné (Les invisibles) (Aerofilms)

Český plakát filmu Neviditelné / Les invisiblesKomedie se sociálním podtextem Francouzi poměrně umí, proto ta, která aktuálně vstupuje do našich kin, vzbuzuje určitá očekávání. Její synopse a téma jsou ale to jediné, nač lze diváky nalákat, protože režisér a spoluscenárista Louis-Julien Petit je u nás takřka neznámý. Podobně je na tom i obsazení, to je ale do značné míry dáno i tím, že autor se částečně spolehl na neherce, v tomto případě na neherečky, protože všechny ženy, které ztvárnily bezdomovkyně, mají se životem na ulici bohaté zkušenosti. Pozitivní budiž to, že dosavadní ohlasy jsou spíše spokojené, a i když zřejmě nepůjde o žádný zásadní milník, solidní žánrovka by to být měla.

Synopse: Čtyři pracovnice denního centra se snaží pomoci ženám ve složité životní situaci. Když má být centrum kvůli rozhodnutí úřadů uzavřeno, jeho zaměstnankyně se nevzdají a berou situaci do vlastních rukou. Udělají vše pro to, aby svým návštěvnicím pomohly se znovu postavit na vlastní nohy, i když to bude znamenat porušení některých pravidel. Někdy je totiž potřeba se spojit, postavit problémům čelem a jít štěstí naproti.

Zajímavosti: Více než rok se tvůrce v různých centrech setkával s bezdomovkyněmi a poznával profesi sociálních pracovnic, totéž chtěl i po profesionálních herečkách.

Český trailer filmu Neviditelné / Les invisibles
Genesis (Genése) (Artcam Films)

Český plakát filmu Genesis / GenèseZa trochu tuctovým a snadno přehlédnutelným názvem se skrývá kanadské drama, které podle synopse zkoumá první lásky několika lidí, kteří jsou společně spřízněni, aniž by to ale mnohdy tušili. A to je vlastně to jediné, co lze o snímku napsat, protože hodnocení je zatím dost málo, nicméně jsou většinou dost nadprůměrná a informací také není moc. Čistě zpravodajsky se tedy sluší uvést, že režisérem a scenáristou je nepříliš zkušený Philippe Lesage, který se v obsazení spolehl na mimo svou domovinu takřka neznámé herce.

Synopse: V soukromé škole se šestnáctiletý Guillaume (Théodore Pellerin) tajně zamiluje do svého nejlepšího kamaráda. Jeho osmnáctiletá sestra Charlotte (Noée Abita) je zaskočena svým přítelem, který jí navrhne, aby jejich vztah byl otevřený. Na letním táboře najde dvanáctiletý Félix (Édouard Tremblay-Grenier) zalíbení v Béatrice (Emilie Bierre). Všechno se mění.

Český trailer filmu Genesis / Genesis
Beats (Beats) (Film Europe)

Český plakát filmu Beats / BeatsBritské hudební drama láká zájemce především na soundtrack, protože se točí kolem zrodu stylu zvaného rave, který v Británii stál opravdu za to, takže minimálně z tohoto hlediska by mělo jít o sázku na jistotu. Příběhově to tedy dle synopse nevypadá nijak nápaditě, o to ale asi ani tolik nepůjde. Režie a scénáře se chopil u nás skoro neznámý, doma ale protřelý Brian Welsh, který do hlavních rolí obsadil podobně neznámé herce, takže alespoň pocit autenticity by se měl dostavit. Ohlasů je zatím minimum, takže nemá smysl se jimi moc řídit. Potenciálně kultovní záležitost.

Synopse: Nejlepší kamarády Johnna (Cristian Ortega) a Spannera (Lorn Macdonald) pojí v roce 1994 pevné pouto. Nyní se ovšem ocitají na prahu dospělosti a jejich cesty se rozdělí - Johnno se stěhuje za lepším do většího města a Spanner bude muset nejasné budoucnosti čelit na vlastní pěst. Nadcházející léto ale bude jiné i pro celou zemi, protože Británie zažívá explozi freeparty scény a čelí zrodu největšího kontrakulturního hnutí mládeže v soudobých dějinách. Kluci se rozhodnou pro poslední společnou akci a vyrážejí na nelegální rave. Tam přicházejí do kontaktu s podsvětím charakterizovaným naprostou anarchií, svobodou a čelním střetem s pořádkovými silami.

Český trailer filmu Beats / Beats
Spitfire (Spitfire) (Film Europe)

Český plakát filmu Spitfire / SpitfireBritský dokument představuje jedno z nejslavnějších stíhacích letadel na světě, které si svou reputaci vydobylo za druhé světové války. Fanoušci letectví by měli být nadšeni, protože režírující David Fairhead, jemuž vypomohl debutant Ant Palmer, láká hlavně na exkluzivní záběry z ptačí perspektivy a také na lehce digitálně upravené archivní záznamy ze čtyřicátých let. Navíc v něm promluví i pamětníci a dosud žijící váleční veteráni. Vypravěčem a průvodcem diváků je Charles Dance. Povinnost pro milovníky letadel.

Synopse: Spitfire byl letoun, který vznikl ze soutěživosti a nabral obrysy v době, kdy se stahovala válečná mračna. Své ostruhy si pak vysloužil v žáru boje a stal se nejslavnějším stíhacím letounem na světě. Jeho příběh je vyprávěn posledními dosud žijícími veterány druhé světové války.

Český trailer filmu Spitfire / Spitfire

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sledovaný Dovbuš letí na jízdu smrti (23.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Liama Neesona čeká Jízda smrti (24.07.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 10: Sam Raimi (04.06.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Tom Cruise podniká další Mission: Impossible (17.05.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Chris Hemsworth se vrací v traileru Vyproštění 2 (16.05.2023 16:19 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu