Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: Máma Godzilla a Rocketman to chtěj taky

Vydáno: 29.05.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Květen v kinech uzavře poměrně zajímavá pětice různorodých novinek, z níž by si měl vybrat snad každý. Největšími taháky nejspíš ale budou sci-fi Godzilla II Král monster a životopisné drama o Eltonu Johnovi s názvem Rocketman.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Godzilla II Král monster (Godzilla: King of the Monsters) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the MonstersPo pěti letech se dočkala pokračování akční sci-fi s legendární japonskou příšerou. To tentokráte láká na souboj s dalšími známými monstry a nejspíš tedy plno trikových a opulentních scén. Režie a částečně scénáře se chopil nepříliš známý, ale horory ostřílený Michael Dougherty, který snad svou práci zvládl. V titulních rolích se představí Kyle ChandlerVera FarmigaKen WatanabeSally Hawkins nebo Charles Dance. Ohlasy zatím vůbec neexistují, takže je vskutku těžké odhadovat, jak výsledek nakonec dopadne. Doufejme ale, že lépe než minule. Jedna z premiér týdne.

Synopse: Členové kryptozoologické agentury Monarch změří síly s armádou obrovských monster, mezi nimiž je i legendární Godzilla. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní múrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly považovány za mýty, opět ožijí, samotná existence lidské rasy rázem visí na vlásku.

Zajímavost: Původně měl Rodan vypadat více jako pták a měl mít peří, nakonec se ale tvůrci rozhodli pro tradičnější design.

Oficiální český trailer filmu Godzilla II Král monster / Godzilla: King of the Monsters
Rocketman (Rocketman) (CinemArt)

Český plakát filmu Rocketman / RocketmanŽivotopisné drama sleduje pohnuté osudy legendárního klavíristy, zpěváka a skladatele, který ve světě proslul pod pseudonymem Elton John. Ten se sám ujal i produkce, takže se nedá očekávat nějaká extrémně skandální podívaná, což může některé diváky částečně odradit, ohlasy jsou na druhou stranu vesměs pozitivní a spokojené, takže snad mají pravdu. O režii se postaral Dexter Fletcher, což je muž, který "tajně" dokončil i postprodukci úspěšného biopicu Bohemian Rhapsody. Hlavní role se chopil Taron Egerton, který bude chtít zabojovat i o nějaké to ocenění, dále se pak objeví třeba Jamie BellBryce Dallas HowardRichard Madden nebo Gemma Jones. Uvidíme tedy, zda i tento portrét bude úspěšný podobně jako výše zmíněný snímek. Druhá z premiér týdne.

Synopse: Reginald byl malý brýlatý oplácaný kluk, co si příliš nerozuměl s rodiči, s klavírem mu to však šlo náramně. Zpočátku dělal jen křoví úspěšnějším muzikantům, pak ale potkal textaře Bernieho Taupina (Jamie Bell), jenž se později stal jeho nejspřízněnější duší. A tak se zrodil Elton John (Taron Egerton), geniální muzikant, jehož cestu na vrchol lemovaly chlast a drogy, k nimž se upínal, když se cítil sám, nemilovaný a opuštěný. A to bylo hodně často.

Zajímavost: Egerton dokonce nazpíval všechny písně sám.

Oficiální český trailer filmu Rocketman / Rocketman
Máma (Ma) (CinemArt)

Český plakát filmu Máma / MaNízkorozpočtové horory jsou stále úspěšné, proto není divu, že se na české diváky řítí další. Tentokrát jde o další počin z produkční dílny superúspěšného Jasona Bluma, který se, alespoň dle synopse, bude soustředit na atmosféru, jednoduchý, avšak účinný příběh a možná i na nějaký ten překvapivý zvrat. Oproti ostatním se ale může chlubit dvěma známými jmény - režii totiž obstaral Tate Taylor a klíčovou roli ztvárnila Octavia Spencer. Ohlasy jsou tedy zatím nedostupné, věřme ale, že i vzhledem ke zúčastněným půjde o minimálně nadprůměrnou žánrovku, která v kinech uspěje. Nechme se překvapit.

Synopse: Pro partičku středoškoláků z malého amerického městečka je klíčem k úspěšnému víkendu přemluvení libovolného dospělého, aby jim koupil alkohol. V tomto směru je požehnáním osamělá paní Sue Ann (Octavia Spencer), která nejenže jim koupí bednu alkoholu, ale navíc jim nabídne sklepní prostory ve svém odlehlém bytě, aby si ho tam mohli vypít. "Máma" Sue Ann má jen pár drobných podmínek - alespoň jeden účastník musí zůstat střízlivý, aby ostatní odvezl domů, v jejím bytě se nesmí klít a nikdo nesmí chodit do obytných prostor domu. Místní děti se tak u paní slézají čím dál častěji, jenže brzy se do pařící pohody vkrádají temné tóny, když se z nadstandardní pohostinnosti paní domácí stává zvláštní posedlost a jistota, že přichází den, kdy za všechno bude něco chtít.

Oficiální český trailer filmu Máma / Ma
Šprtky to chtěj taky (Booksmart) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Šprtky to chtěj taky / BooksmartČeský titul amerického snímku evokuje lacinou a nenápaditou teenagerskou komedii, podle všeho je to ale trochu zavádějící, protože by mělo jít o poměrně solidní a inteligentní nezávislou žánrovku. Nejzajímavější na ní je to, že jde o celovečerní režijní debut poměrně známé herečky Olivie Wilde. Ta se spolehla na až na pár výjimek (Jason Sudeikis a Lisa Kudrow) nehvězdná jména, kterým dominuje ústřední dvojice Beanie Feldstein a Kaitlyn Dever. Dosavadní ohlasy jsou vesměs spokojené, takže se zdá, že snímek splnil účel a trefně a snad i vtipně vystihl generaci, o níž vypráví. Uvidíme, jak si podobná záležitost povede v českých kinech.

Synopse: Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou moudré, šikovné, zároveň ale dost neoblíbené. Myslí si totiž, že život je ukryt v učebnicích a na spolužáky s horšími známkami se dívají s despektem. Den před ukončením studia si ale uvědomí krutou pravdu - čtyři roky šprtání byly ztrátou času a ony si mohly užívat jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední vše doženou a roztočí to, jak se patří.

Zajímavost: Scénář k filmu vznikl již před deseti lety.

Český trailer filmu Šprtky to chtěj taky / Booksmart
Tři blízcí neznámí (Three Identical Strangers) (Aerofilms)

Český plakát filmu Tři blízcí neznámí / Three Identical StrangersAmericko-britský dokument vypráví o naprosto bizarním a zároveň strhujícím příběhu jednovaječných trojčat, která ale byla po narození rozdělena a dána k adopci do různých rodin a o své existenci se dozvěděla po necelých dvaceti letech. Režírující Tim Wardle toho asi nemusel moc řešit, protože téma je natolik atraktivní, že v pohodě klasickou dokumentární stopáž utáhne, navíc se na něj valí chvála ze všech stran, takže se zdá, že finální podoba snímku je hodně povedená a celý příběh stojí za odvyprávění. Ve většině komentářů se zároveň objevuje rada, aby si diváci před zhlédnutím nic nezjišťovali, protože osudy bratrů jsou prý plné překvapení. Nejzajímavější premiéra týdne.

Synopse: Bobby, Eddy a David se narodili v New Yorku šedesátých let jako jednovaječná trojčata. Hned po narození ale byli rozděleni a adoptováni různými rodinami. Nikdo z nich netušil, že má na vlas stejné sourozence. Po necelých dvaceti letech se shodou okolností setkali a jejich neuvěřitelný příběh se stal senzací Ameriky. Proč ale byli rozděleni?

Zajímavost: Film měl premiéru na loňském festivalu Sundance, odkud si odnesl Zvláštní cenu poroty pro dokumentární film za osobitý styl vyprávění.

Český trailer filmu Tři blízcí neznámí / Three Identical Strangers

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Ridley Scott natočí film o Bee Gees (16.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Stvořitel Tlapkové patroly nerozdýchal hadí plyn (27.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rocketman hraje stínohru s Angry Birds (05.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Godzilla vs. Kong 2 (20.04.2023 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Citadel (07.03.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu