Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 21. týden

Kinopremiéry: Syn temnoty Aladin je zlo s lidskou tváří, co už je jednou nohou v base

Vydáno: 22.05.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Komerčním hitem závěru května by v kinech měla být hraná verze disneyovky Aladin, o níž se postaral Guy Ritchie. Hodně pozornosti určitě vzbudí i drama Zlo s lidskou tváří, v němž si sériového vraha Teda Bundyho zahrál Zac Efron.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Aladin (Aladdin) (Falcon)

Český plakát filmu Aladin / AladdinTrend hraných předělávek klasických disneyovských animáků pokračuje novou verzí sedmadvacet let starého oscarového snímku. A v tomto případě by se mohlo jednat o solidní guilty pleasure, neboť studiu s myšákem ve znaku se upsal tvůrce gangsterek a historických akčních opusů (ano, a také exmanžel Madonny) Guy Ritchie. Už první trailery vypadaly lehce směšně, takže těžko říct, co ve skutečnosti očekávat, neboť první ohlasy a hodnocení se pohybují kolem lehkého nadprůměru, těmi se ale nelze moc řídit. Největší pozdvižení vyvolává "modrý" Will Smith v roli džina, v hlavních úlohách se ovšem objeví Mena MassoudNaomi Scott. To nejdůležitější ale pochopitelně je, aby se filmu vedlo dobře v pokladnách kin, což se ale v tuto chvíli těžko odhaduje. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Okouzlující pouliční zlodějíček Aladin (Mena Massoud) se setkává s kurážnou a cílevědomou princeznou Jasmínou (Naomi Scott), do níž se zamiluje. Společně pak najdou kouzelnou lampu, v níž sídlí džin (Will Smith), který je dost možná klíčem k jejich budoucnosti.

Zajímavost: První volbou pro roli džina byl Jim Carrey, v té době ale vedl soudní spor a nemohl se upsat dlouhodobému projektu.

Český trailer filmu Aladin / Aladdin
Zlo s lidskou tváří (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Zlo s lidskou tváří / Extremely Wicked, Shockingly Evil and VileKriminální drama je poněkud kontroverzní, neboť vypráví příběh jednoho z nejslavnějších a nejodpornějších sériových vrahů historie Teda Bundyho z pohledu jeho tehdejší přítelkyně, která neměla o jeho činnosti ani tušení. Vytýkáno mu bývá především to, že sledované vraždy zde vyznívají nejednoznačně a o Bundyho vině se dá pochybovat, což může morálně zásadovější diváky dost odradit. Režijně se snímku chopil méně známý Joe Berlinger, který jím navazuje na svůj (údajně prý mnohem lepší) dokument Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Mnoho povyku vyvolalo i obsazení klíčové role Zacem Efronem, který je ale chválen ze všech stran, mimo něj se objeví ještě Lily Collins, Kaya Scodelario, John Malkovich a dokonce i Haley Joel Osment. Ohlasy jsou tedy dost rozporuplné, snímek ale asi za vidění stojí. Zajímavá premiéra.

Synopse: Ted Bundy (Zac Efron) je jedním z nejbrutálnějších, nejznámějších a zároveň nejmilovanějších sériových vrahů historie. Jeho dlouholetá přítelkyně (Lily Collins), která s ním v době vražd žila pod jednou střechou, o jeho děsivé činnosti neměla nejmenší potuchy. Až postupně zjistila, že milovaný muž, s nímž vedla idylický rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster USA.

Zajímavost: Originální název je reálným citátem, který pronesl soudce během Bundyho procesu.

Český trailer filmu Zlo s lidskou tváří / Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
Syn temnoty (Brightburn) (Falcon)

Český plakát filmu Syn temnoty / BrightburnNízkorozpočtové horory nebývají v drtivé většině originální, tento se o to ovšem hodně snaží, protože pracuje se zajímavou a netradiční premisou. V ní jde o to, že na Zemi ztroskotá nadané dítě, ale místo toho, aby se stalo oslavovaným superhrdinou, začne škodit a projevovat se zlověstně. O to větší je škoda, že ohlasy jsou dost vlažné, a i když snímek úplně nezatracují, extra spokojené také nejsou. A asi se není co divit, protože režie se chopil méně známý David Yarovesky, jemuž se tentokrát podařilo umluvit do hlavní role známou tvář, kterou je Elizabeth Banks. Uvidíme, jak si snímek povede v českých a moravských kinech.

Synopse: Co kdyby nadané dítě z jiného světa ztroskotalo na Zemi, ale místo toho, aby se pro lidstvo stalo uznávanou ikonou, ochráncem a superhrdinou, začalo by se projevovat velmi zlověstně? To by si pak nikdo nemohl být svou budoucností jistý.

Zajímavost: Film vychází ze supermanovského mýtu.

Český trailer filmu Syn temnoty / Brightburn
Bolest a sláva (Dolor y gloria) (Bioscop)

Český plakát filmu Bolest a sláva / Dolor y gloriaŠpanělské drama láká především na osobu režiséra a scenáristy Pedra Almodóvara, který má potřebu bilancovat, neboť hlavním tématem filmu je režisér v autorské krizi. Jelikož už podobné počiny známe od několika legendárních režisérů, tak trochu se dá odhadnout, co vlastně očekávat. Nikoho asi nepřekvapí ani to, že titulní role získali tvůrcovi oblíbení herci, totiž Antonio Banderas a Penélope Cruz. Dostupné ohlasy jsou zatím vesměs spokojené, dá se ale předpokládat, že hodnotili ti, kteří znají režisérovu tvorbu. Ti ostatní by tímto snímkem začínat neměli.

Synopse: Salvador Mallo (Antonio Banderas) je slavný filmový režisér, který za svou kariéru posbíral mnoho úspěchů. Nyní se ale jeho svět hroutí, protože cítí jen prázdnotu a není schopen tvořit. Jestli chce dál žít, musí najít příčinu. Proto se vrací ke svému dětství, kdy s rodiči emigroval do Valencie a snaží se rozpomenout na svou první lásku, kterou potkal v Madridu a na bolest, kterou mu přinesl následný rozchod. Tehdy cítil opojnost života a utrpení a psaní pro něj bylo únikem a zapomněním. Teď ale necítí vůbec nic.

Zajímavost: Jméno hlavního hrdiny (Salvador Mallo) je anagramem příjmení Almodóvar. 

Český trailer filmu Bolest a sláva / Dolor y gloria
Jednou nohou v base (Il tuttofare) (Mirius FD)

Český plakát filmu Jednou nohou v base / Il tuttofareItalské komedie bývaly a částečně ještě jsou v našich končinách dost populární, proto asi není divu, že po delší době se jedna z nich objevuje v nabídce kin. A jediné, nač v ní lze lákat, je samotná synopse, která vypadá typicky italsky potřeštěně. Režisérem je totiž debutant Valerio Attanasio, který má za sebou jen několik scénářů a napsal si i tento. V titulních rolích se představí Sergio CastellittoGuglielmo PoggiElena Sofia Ricci, což jsou jména, která většině také nic moc neřeknou. Ohlasů je naprosté minimum, jsou ale celkem spokojené, tak snad se tato žánrovka vyvedla a splní svůj primární účel. Odlehčená premiéra.

Synopse: Mladý právník Antonio (Guglielmo Poggi) sní o tom, že se stane společníkem ve firmě svého profesora. Ten je však známým egoistou a tyranem, a tak se Antonio postupně stává jeho asistentem, osobním řidičem, ale i kuchařem. Když už konečně dostane vytouženou nabídku na společnictví, má to jeden háček. Musí se oženit s argentinskou milenkou svého mentora, která by tím pádem získala italské občanství. Dobromyslný Antonio na tuto nabídku přistoupí, protože je to jen formalita a maličkost. Netuší ale, že rozjel koloběh problémů, který nemá konce.

Český trailer filmu Jednou nohou v base / Il tuttofare

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Flash hledá americkou spravedlnost mezi živly (14.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu