Zemřela hollywoodská ikona Doris Day

Vydáno: 13.05.2019 19:45 - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Ve věku 97 let zemřela hollywoodská ikona, herečka a zpěvačka Doris Day, jejíž popularita dosáhla svého vrcholu v 50. a 60. letech.
Rock Hudson, Doris Day ve filmu Noční rozhovor / Pillow TalkDoris Day se narodila v roce 1922 v Ohiu. Svoji kariéru začala jako zpěvačka. Velkou popularitu získala na konci 2. světové války její píseň Sentimental Journey. Herecky debutovala v muzikálu Romance on the High Seas. Šestkrát byla nominována na Zlatý glóbus za filmy: The Tunnel of LoveNoční rozhovor (za něj byla nominována i na Oscara), ZastrašováníJumbo Billyho RoseMove Over, Darling a za televizní pořad The Doris Day Show.

Jejím častým hereckým partnerem byl další hollywoodský idol, herec Rock Hudson. Hráli spolu v romantických komediích Noční rozhovorVrať se, miláčku! a Send Me No Flowers. Kromě zde zmíněného se objevila i v Hitchcockově thrilleru Muž, který věděl příliš mnoho nebo v hudebním westernu Kalamity Jane. Od 70. let se věnovala boji za práva zvířat. Doris Day zemřela 13. května 2019. Bylo jí 97 let.

Doris Day ve filmu Calamity Jane


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY